27-11-2010, 10:04 PM
Capitolul I
Sper sa nu te superi prea rau ssoph :D ... BUT :
1.(...) Si chiar daca ar fi salvati vor putea trece vreodata peste acesta durere?
Se vor pierde oare de realitate?
Cum vor mai trai unul fara celalalt? (...)
Urmeaza o enumeratie a celor ce vor urma:
(...) Si chiar daca ar fi salvati; oare vor putea trece vreodata peste acesta durere?
Oare se vor pierde de realitate?
Oare cum vor trai unul fara celalalt? (...)
2.(...) nu … o durere intensa se facu simtita in inima lui, (...)
O mica greseala de exprimare si ortografia:
(...) nu … o durere intensa s-a facut simtita-n inima lui, (...)
Capitolul II
1.(...) Vis care ar trebui sa dureze o vesnicie. (...)
Deja s-a terminat visul
(...) Vis ce trebuia sa dureze o vesnicie. (...)
sau
(...) Vis ce-ar fi durat o vesnicie. (...)
2.(...) dar totusi eu nu am apreciat. (...)
Ortografia
(...) dar totusi eu n-am apreciat (...)
3.(...) M-ai invatat ce e binele si raul,
m-ai aparat de toti cei ce au incercat sa-mi faca rau,
m-ai salvat din acel abis al dureri si al suferintei in care eram ratacita
in toti acei ani in care nu te-am cunoscut pe tine si n-am simtit iubirea adevarata langa mine. (...)
IMPORTANT!!! Acesasta lucrare tinde spre monolog in fraza de mai sus ... se completeaza mai bn cu: "M-a" si nu cu "M-ai" ... deoarece continua cu:
(...) Oh... si unul dintre cele mai importante lucruri este...
Sirurire gandurilor imi fusesera intrerupte (...)
Unde arata dialogul cu eul interior; presupun ca este "Of" nu "Oh" ... iar "imi fusesera" este greseala de exprimare, si corect ar fi "mi-au fost"
OK ! gata cu, critica ... ambele lucrari sunt excelente , bogate la: figuri de stil, imagini artistice, naratiune; sa nu mai vorbesc ca nu am vazut greseli de tastare si cam ata de spus despre lucrari ... pot spune ca esti geniala, idei de nota 10+ ... spre sa revii curand cu urmatorul capitol ;;)
P.S. nu am sarit peste partea a II -a de la capitotlul al 2 -lea
Sper sa nu te superi prea rau ssoph :D ... BUT :
1.(...) Si chiar daca ar fi salvati vor putea trece vreodata peste acesta durere?
Se vor pierde oare de realitate?
Cum vor mai trai unul fara celalalt? (...)
Urmeaza o enumeratie a celor ce vor urma:
(...) Si chiar daca ar fi salvati; oare vor putea trece vreodata peste acesta durere?
Oare se vor pierde de realitate?
Oare cum vor trai unul fara celalalt? (...)
2.(...) nu … o durere intensa se facu simtita in inima lui, (...)
O mica greseala de exprimare si ortografia:
(...) nu … o durere intensa s-a facut simtita-n inima lui, (...)
Capitolul II
1.(...) Vis care ar trebui sa dureze o vesnicie. (...)
Deja s-a terminat visul
(...) Vis ce trebuia sa dureze o vesnicie. (...)
sau
(...) Vis ce-ar fi durat o vesnicie. (...)
2.(...) dar totusi eu nu am apreciat. (...)
Ortografia
(...) dar totusi eu n-am apreciat (...)
3.(...) M-ai invatat ce e binele si raul,
m-ai aparat de toti cei ce au incercat sa-mi faca rau,
m-ai salvat din acel abis al dureri si al suferintei in care eram ratacita
in toti acei ani in care nu te-am cunoscut pe tine si n-am simtit iubirea adevarata langa mine. (...)
IMPORTANT!!! Acesasta lucrare tinde spre monolog in fraza de mai sus ... se completeaza mai bn cu: "M-a" si nu cu "M-ai" ... deoarece continua cu:
(...) Oh... si unul dintre cele mai importante lucruri este...
Sirurire gandurilor imi fusesera intrerupte (...)
Unde arata dialogul cu eul interior; presupun ca este "Of" nu "Oh" ... iar "imi fusesera" este greseala de exprimare, si corect ar fi "mi-au fost"
OK ! gata cu, critica ... ambele lucrari sunt excelente , bogate la: figuri de stil, imagini artistice, naratiune; sa nu mai vorbesc ca nu am vazut greseli de tastare si cam ata de spus despre lucrari ... pot spune ca esti geniala, idei de nota 10+ ... spre sa revii curand cu urmatorul capitol ;;)
P.S. nu am sarit peste partea a II -a de la capitotlul al 2 -lea
Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(Voltaire)
de aceea
Un lucru il putem vedea clar si plastic numai daca are umbre si penumbre: moartea este umbra care da plasticitate vietii.(Lucian Blaga)
si de mentionat ca ...
Nu iubesti o femeie pentru ca este frumoasa ... ci este frumoasa pentru ca o iubesti tu ...
de aceea
Un lucru il putem vedea clar si plastic numai daca are umbre si penumbre: moartea este umbra care da plasticitate vietii.(Lucian Blaga)
si de mentionat ca ...
Nu iubesti o femeie pentru ca este frumoasa ... ci este frumoasa pentru ca o iubesti tu ...