Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Alege lucrarea preferată
Eu şi mintea mea
14.29%
2 14.29%
Nebun fară azil
14.29%
2 14.29%
Artistul
0%
0 0%
Lantul din rosu
0%
0 0%
Un eu lipsit de ratiune
7.14%
1 7.14%
Muza din picturi
0%
0 0%
Strigatul Liniştii
7.14%
1 7.14%
Iluzii 101
0%
0 0%
Și în final, nebunia câștigă
14.29%
2 14.29%
10 Februarie
0%
0 0%
Am picat într-un abis al durerii
42.86%
6 42.86%
Adio...
0%
0 0%
Nebunie personală
0%
0 0%
Nebun printre pioni
0%
0 0%
Contagios şi încă ceva.
0%
0 0%
Povestea nebunului
0%
0 0%
Total 14 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Februarie - Lucrarile

1. Eu ÅŸi mintea mea

Titlu : E potrivit , scurt si explicit , dar oarecum banal. Poate reuseai sa gasesti ceva mai interesant ...

Stilistica : E bine ca ai folosit italicul atunci cand te refereai la mintea personajului , dar ai pozitionat gresit spatierea pasajelor. Ar fi aratat bine si daca le-ai fi lasat unul dupa altul.

Idee : Nu stiu cat de originala este , dar pe mine nu prea m-ai impresionat cu ea. Ai fi putut sa o dezvolti altfel , mult mai bine.

Naratiune : Fic-ul nu prea a avut parte de un fir epic , totul s-a intamplat repede , fara o povestire ampla a intamplarilor. Dar nici nu prea aveai loc de naratiune , avand in vedere faptul ca povestea era bazata pe dialog.

Descriere : Foarte putina , doar pentru cateva stari emotionale. E insuficienta. Ar fi trebuit sa te axezi mai mult pe ea.

Dialog : Fic-ul este axat , in cea mai mare parte , numai pe dialog [ desi nu vad liniile de dialog , care ar fi trebuit folosite ] si nu e foarte sec. Este destul de ok ...

Nota : 6

2. Nebun fără azil

Titlu : Foarte potrivit si interesant. Te prinde repede ... Nu cred ca exista unul mai bun.

Stilistica : E simpla , dar arata bine , iar pasajele sunt despartite bine prin spatiere.

Idee : Nu cred ca ai stat foarte mult pe ganduri sa o descoperi , ci mai probabil totul a venit de la sine , dar e o idee buna. Nu stiu daca intentia ta a fost sa descrii nebunia unui om singur , dar asta ai facut si ti-a iesit minunat.

Naratiune : Nu a existat un fir epic nici in acest fic , dar nu era necesar. Descrierea acopera totul.

Descriere : In sfarsit ajungem si aici. E modul de expunere pe care te-ai axat cel mai mult , si intr-un mod foarte frumos. Totul a curs usor si te pricepi de minune sa descrii , iar epitetele au fost unele originale si bine alese.

Dialog : Pas ...

Nota : 9

3. Artistul

Titlu : Scurt , la obiect , dar cuprinde tot intelesul fic-ului.

Stilistica : Imi place ca ai centrat textul , iar stilistica e ingrijita si detaliata. Foarte frumos ...

Idee : Imi pare destul de originala si e foarte interesanta.

Naratiune : In sfarsit vad o lucrare in care exista fir epic. Naratiunea se imbina perfect cu descrierea si dialogul. Intamplarile sunt redate amanuntit si naratiunea e suficienta.

Descriere : Si aici descrierea ocupa un spatiu important , epitete originale si bine gandite.

Dialog : Aici dialogul se refera strict la cateva fraze ce apartin personajului principal , dar suficiente si bine gandite.

Nota : 10 - Felicitari !

4. Lantul din rosu

Titlu : Cred ca e cel mai potrivit ...

Stilistica : Nu prea imi place cum te-ai jucat cu scrisul italic si cel bold , iar aranjarea in pagina cam lasa de dorit ...

Idee : Nu e una originala , dar ai dezvoltat-o bine.

Naratiune / Descriere / Dialog : Toate au fost cam la acelasi nivel ... Se putea si mai bine. Totul e un amalgam , greu de deslusit.

5. Un eu lipsit de raţiune

Titlu : Nu stiu cat de potrivit e titlul , deoarece in lucrare , personajul pare sa gandeasca / cantareasca logic consecintele faptelor lui , deci daca o luam si noi logic , titlul se contrazice cu ideea ce reiese din text.

Stilistica : Pas.

Idee : Destul de banala si neinteresanta. Nici nu cred ca respecta tema data din toate punctele de vedere. Pare mai mult descrierea unor sentimente de regret si nostalgie puternica de moment , in nici un caz nebunie.

Naratiune : Si aici pun pas , deoarece naratiunea e minuscula si neimportanta in fic-ul tau.

Descriere : Lucrul pe care te-ai axat , desi cred ca puteai realiza o descriere si mai buna. Ceea din fic e una cam plictisitoare si nu e bogata in epitete sau figuri de stil.

Dialog : Ai fi putut sa-l folosesti pentru a dinamiza actiunea.

Nota : 5

6. Muza din picturi

Titlu : Nu consider ca este unul potrivit , deoarece in fic este vorba despre ea , care picteaza , deci e incorect sa spui ca ea este propria ei muza si este incorect si sa spui ca ea este muza lui din picturi , avand in vedere ca el nu picteaza. Oricum ai lua-o este o exprimare gresita.

Stilistica : Nu stii cand sa pui punct , cand sa te opresti cu fraza si cand sa incepi alta. E un haos total din punct de vedere stilistic.

Idee : E o idee buna , dar nu ai dezvoltat-o cum trebuie. Nici nu este vorba despre nebunie , ci despre suferinta ei , care nu mai poate picta [ probabil din cauza ca a paralizat , pentru ca mie asa mi s-a parut situatia si asa mi-am imaginat-o ] , si suferinta lui , vazand-o ca nu mai poate picta.

Naratiune : Firul epic e cam des intrerupt de sentimentele personajului principal. Se putea si mai bine ...

Descriere : Ocupa un spatiu important , dar nu prea ai stiut sa te folosesti cum trebuie de acest avantaj. Ai descris sentimentele lui , dar ai repetat aceeasi idee de " neputiinta " de prea multe ori , fara sens.

Dialog : Ar fi trebuit sa-l folosesti pentru a dinamiza actiunea ...

Nota : 7

7. Strigătul Liniştii

Titlu : Foarte potrivit si atractiv , in acelasi timp.

Stilistica : Simpla , dar draguta. Titlul mare si ingrosat , iar pasajele bine despartite prin spatiere.

Idee : Este una foarte buna si originala. E complexa si interesanta , foarte bine dezvoltata.

Naratiune : Un fir epic neintrerupt si bine gandit. Totul a curs usor si a fost o placere sa citesc.

Descriere : Si ea a fost prezenta. Mai putin , dar a fost prezenta si in masura potrivita.

Dialog : Nu este deloc sec , defapt chiar bine gandit , cu replici interesante , folosit cand trebuie , pentru a dinamiza actiunea.

Nota : 10 - Felicitari !

8. Iluzii 101

Titlu : Nu cred ca e cel mai potrivit titlu , dar merge ...

Stilistica : Prea simpla si cam nearanjata. Puteai aranja mai bine textul in pagina.

Idee : E una destul de banala. Nu prea ma atras ca cititor.

Naratiune / Descriere / Dialog : Desi daca vorbim de cantitate , cele trei moduri de expunere difera , sunt cam la fel din punct de vedere al importantei in textul tau. Le-ai folosit teoretic in aceasi masura. Se putea mai bine.

9. Și în final, nebunia câștigă

Titlu : Potrivit titlul , ce pot sa spun ... Mai ales dupa ce am citit fic-ul.

Stilistica : As fi preferat sa imparti textul in pasaje , dar e bine si asa. Aranjarea in pagina e ok.

Idee : Ce minte criminala poti avea [ oricine ai fi ] ... Foarte interesanta povestea , chiar mi-a placut ideea. Ai dezvoltat-o cum trebuie.

Naratiune : Povestea a curs usor si am citit cu placere si suspans fiecare rand. Bine gandit firul epic.

Descriere : Cateva ajustari ar fi ajutat. Cred ca ai fi putut sa te axezi putin mai mult si pe descriere.

Dialog : Cam sec , dar nu prea poti fi atent la el , avand in vedere cat de interesanta e povestea. In mare e si el ok.

Nota : 9

10. 10 Februarie

Titlu : Sunt convinsa ca e cel mai bun ... Scurt , dar precis , ca fiecare moment din fic.

Stilistica : E cam dezordonata asezarea in pagina. Ar fi trebuit sa fii mai atenta cu detaliile.

Idee : Cam banala si nu foarte interesanta , dar e o poveste buna in momente de plictiseala maxima.

Naratiune / Descriere / Dialog : Daca pot considera momentele in care personajul scrie in jurnal , dialog , atunci toate cele trei moduri de expunere exista cam in aceeasi masura. Se putea si mai bine ...

11. Am picat într-un abis al durerii

Titlu : Cred ca ai fi putut alege un titlu mai scurt si poate si mai potrivit ...

Stilistica : Foarte simpla , nici nu te-ai deranjat cu ea. Ai despartit totusi gresit pasajele , zic eu. La ideea ta , ai fi putut lasa o introducere [ spatiu ] , apoi un cuprins generos in care ai descris 1001 de sentimente si stari posibile si imposibile [ spatiu ] , iar in final sfarsitul. Ar fi aratat mai bine asa.

Idee : Te-ai abatut foarte mult pe parcurs. Ai inceput cu ceva ce parea promitator , dar apoi te-ai lungit extrem de mult cu descrierea a 100 de stari si sentimente , in final realizand un fic plictisitor si fara noima , din punctul meu de vedere. Crede-ma , nimeni nu a retinut nimic din paragrafele de mijloc.

Naratiune : Cam putina in comparatie cu descrierea si folosita prost.

Descriere : Ai avut din plin , dar au existat pasaje cu fraze lungi si plictisitoare , si pasaje cu propozitii simple si banale.

Dialog : Aici zic pas.

12. Adio...

Titlu : Cred ca titlul e potrivit doar cu ultimul cuvant din text ...

Stilistica : Asezarea in pagina e ordonata.

Idee : Inca o descriere a nebuniei , doar ca in alt context. Nimic original ...

Naratiune / Dialog : Nu prea am ce spune despre aceste moduri de expunere , din moment ce te-ai bazat pe descriere ... Desi ar fi trebuit sa creezi un fir epic pe niste momente reale , si cred ca si dialogul te-ar fi ajutat sa mai tai din banala descriere a unui sentiment si sa dinamizezi actiunea.

Descriere : Multa , banala si plictisitoare ... Daca tineai neaparat sa faci un fic de cateva randuri bazate pe descriere , ar fi fost bine sa fie macar o descriere ampla si detaliata , cu figuri de stil , din care sa inteleaga cititorul ceva.

13. Nebunie personală

Titlu : As vrea sa stiu cum e o nebunie " comuna " ...

Stilistica : Dezordonata si simpla. Nici nu te-a interesat asezarea in pagina.

Idee : Comica si cred ca si originala , desi pana nu am citit ultima propozitie , imi venea sa ma dau cu capul de tastatura la cate greseli de exprimare am gasit ... Ai avut mare noroc cu ultimele cuvinte , care m-au facut sa zambesc.

Naratiune / Descriere / Dialog : La fel in toate cele trei cazuri : Se putea si mai bine , mult mai bine !

14. Nebun printre pioni

Titlu : Interesant si atractiv [ cat de cat ] ... Nu prea imi dau seama cat de bine se potriveste fic-ului , dar cred ca ai fi putut alege ceva mai bun.

Stilistica : Simpla , dar dezordonata. Foarte dezordonata. Te-ar fi durut mana sa apesi un " enter " pentru a lasa niste spatiu intre pasaje ?
Totul a fost un amalgam. Nu cred ca povestea ta a atras / impresionat pe cineva. Pentru mine e mai rau decat banala / plictisitoare. Nu stiu de ce dar am impresia ca tu defapt ai scris acest fic ca o gluma. Totul e foarte dezordonat , iar exprimarea lasa mult de dorit.
Nici nu mai continui ...

Nota : 4

15. Contagios şi încă ceva.

Titlu : Nu inteleg de ce ai pus punct la sfarsitul titlului ? Sa-mi spui te rog unde ai mai vazut punct la sfarsitul unui titlu , pana atunci te rog insa sa nu mai faci aceasta greseala. Ai fi putut folosi punctele de suspensie care ar fi aratat bine , mai ales avand in vedere ca nu ti-ai terminat ideea.

Stilistica : Simpla , dar macar e ordonata asezarea in pagina.

Idee : Nici nu cred ca e o idee , ci mai degraba o alta descriere pentru nebunie , doar ca in alt context.

Descriere : Numai pe asta te-ai axat , dar nu ti-a prea iesit fic-ul. Iti era chiar imposibil sa narezi o intamplare sau sa adaugi cateva replici din partea unor personaje ? Nu inteleg de ce ai lasat totul atat de banal ...

16. Povestea nebunului

Titlu : Potrivit titlul. Explicit si la obiect.

Stilistica : Nici nu cred ca ai auzit de asa ceva , din moment ce nu te-ai obosit sa desparti macar 3 pasaje acolo.

Idee : Cam stupida ... Parca ar fi un film prost intr-o noapte de luni - ora 00:00 - cand nu e chiar nimic bun la TV.

Naratiune : Multa , dar firul epic a fost cam des intrerupt. Ori de vre-o replica a dementului , ori de vre-un sentiment de teama.

Descriere : A cam absentat , dar sincera sa fiu oricum nu cred ca te-ar fi putut ajuta in vre-un fel.

Dialog : Sec si banal. Chiar nu vad de ce erau necesare acele replici are nebunului ? Pe cine intereseaza ca el vrea sa o omoare ? Si sa fim seriosi , oricine si-ar fi dat seama ca asta doreste ... Doar nu fugea dupa ea cu cutitul , pentru a se juca impreuna.

In plus ai ceva probleme cu redarea realitatii intamplarilor ... De cand sunt usi de lemn in spitale ? Mai ales in cele din L.A. ? Si nu am inteles partea in care ea cica l-a aruncat pe criminal peste balustrada ... Si balustrada aia de unde a mai aparut ? [ + inca cateva probleme de acest fel , dar nu ma voi consuma cu ele ]
Fii mai atenta cu astfel de detalii , totusi.

Deci cred ca e destul de clar ca Artistul si Strigătul Liniştii sunt , dupa parerea mea , cele mai bune fic-uri trimise. Mi-as dori foarte mult sa primeasca fiecare cate 3 voturi , dar din moment ce nu se poate [ sau cel putin asa cred ... - poate se indura Unia si imi indeplineste dorinta ] ...

votul meu merge catre Artistul

Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Februarie - Lucrările - de Unia - 20-02-2011, 05:35 PM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de Unia - 20-02-2011, 09:43 PM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de Danb - 27-02-2011, 02:31 AM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de Mhiet'e - 27-02-2011, 09:42 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM - Februarie - Rezultate Nya. 0 2.546 10-03-2012, 09:07 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Februarie - Lucrari Nya. 8 5.895 08-03-2012, 08:52 PM
Ultimul răspuns: Nya.