Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Uniforma scolara

#71
Eu am avut noroc şi nu am purtat până acum uniforme. Deşi dacă bine îmi aduc aminte, în a 5-a a propus diriga, dar părinţii nu au fost deacord (Aliluia). Deşii..sunt unele uniforme care arată bine şi toate alea..însă, am preferat să nu riscăm. Sunt sigură că până termin liceul am să mai întâmpin probleme pe această temă pentruu că e una dintre cele mai bune şcoli din oraş şi eh..dar cu puţin noroc, am să le evit.

*Hugs`.*
.
Where is the love?
[Imagine: 14uuh6x.gif]
Does love have a reason?

#72
Am purtat uniforma din a 5-a pana in a 8-a...ce sa faci ??...la ce diriginta am nimerit..
Am detestat-o !Pantaloni si sacou negru ,camasa alba....dar sa nu va inchipuiti pantaloni stramti ,cu turu' jos ....nooo...ci unii de stofa ,cu turu' sus.
Tin si acum minte ca intr-a 8a ,diriga ne-a alineat pe un rand ,si ne-a pus sa 'defilam',unde la fiecare elev avut cate ceva de comentat...dar in sfarsit am scapat de ea! Multam ,GAD !!!
Din toamna voi fi la liceu ...am inteles ca tot alb-negru ...dar ceva mai lejer....nu ca in armata....

#73
In general problema uniformei se pune probabil pentru ca majoritatea tinerilor nu vor sa fie comandati si din start ceva impus pentru ei reprezinta o regula care e facuta pentru a fi incalcata. But meh that's just how I see it.
Personal, am avut de purtat uniforma in scoala generala, si toata lumea avea aceeasi reactie "uhh uniforma bleah, what a pain in the a$$" 21 and actually it really was a pain pentru ca aveam o fusta neagra, camasa alba si cravata rosie and people looked at me awkwardly on the street 21 iar noi eram obligati s-o purtam, altfel nu puteai intra in scoala.
Dar bine ca am scapat de uniforma aia. Chiar nu mi-a placut, in ciuda faptului ca imi placeau uniformele acelea elegante pe care le purtau fetele la liceu cand eram eu mica, like pantaloni/fusta de stofa, camasa alba si sacou, toate bleumarin. Aratau atat de business-like dar in acelasi timp erau foarte dragute. Mereu imi dorisem o uniforma in genul but nah, no such luck for me.
In schimb acum la liceu am o uniforma "standard", in sensul ca e facuta la comanda pentru toata lumea so it looks the same: fusta in carouri, visiniu cu crem, si sacou visiniu :] Cine sta in Bucuresti presupun ca poate sa-si dea seama de la ce liceu vin prin descrierea asta 21

Eu inteleg scopul in sine al uniformei, si anume acela de a impune o anumita prestanta si disciplina printre elevi, si totusi in acelasi timp mi se pare ca innabuseste stilul propriu vestimentar al elevilor. De aceea cred ca liceul meu procedeaza destul de bine la capitolul asta - purtarea uniformei la evenenimente publice, importante / concursurile la care participa corul / vizita unei persoane importante in liceu & other sh!t like that - dar in general suntem lasati sa ne imbracam cum vrem, bineinteles in limita bunului simt.
Love me or hate me. Either way I'm on your mind.

#74
Eu am purtat uniforma scolara in 1-4 si nu-mi placea deloc. Apoi intr-a cincea am avut marele noroc ca atunci cand au venit aia de la firma de croitorie ce trebuiau sa faca uniformele mie mi-au gresit masuratorile si pana a rezolvat directoarea a trecut anul. Intr-a sasea s-a scos uniforma asa ca nu am mai purtat. Nici in prezent nu port uniforma si sincer sunt CONTRA ei. Recunosc ca unii vin cam imbracati de discoteca la scoala , dar problema asta se poate rezolva cu un diriginte/diriginta bun/a.
[Imagine: semnatura_zps4673586a.png]
"You don't give people hope...You take it away..."
My yaoi blog ^.^

#75
Uniforma Scolara? .... mie imi place . Creeaza o egalitate intre noi toti ,din pacate, cei care sunt dispusi sa o poarte , ii numeri pe degete . Mai rau e ca cei ce nu o poarta , rad de cei imbracati in uniforma si ajungi sa nu o imbraci ca sa nu mai fi aratat cu degetul mereu .
Alta problema e ca nu o porti si totul e ok , stai linistit ca nu se ia nimeni de tine , nici profesorii , nici diriga , nimeni , si intr-o zi vine directorul la poarta sau prin clase ca se faca control daca ai sau nu ai uniforma si te trimite acasa pentru lipsa ei , si te trezesti si cu o droaie de absente in catalog.
Banii sunt puterea, banii sunt mandria si banii sunt totul.

#76
Nu stiu cam ce sa spun, uniforma are si defecte, dar si avantaje. Uniforma din 1-4 o urasc, este atat de oribila, ma supara mereu cand trebuia sa plec la scoala, eu trezindu-m agreu de fel pierdeam mai mult sa-mi misc oasele ca sa iau acea uniforma. 5-8 a fost mai bine cat de cat, pantaloni negri, de stofa ca altfel nu se putea si o camasa cu cravata rosie, ultimul an ne-a mai lasat sa venim si in alte haine. Mie imi place uniforma, arata mult mai bine sa vezi copii imbracati la fel, da un prestigiu, dar sa fi si ea frumoasa.

#77
Poi de ce nu imi place.Sa va explic de ce sa fim toti la fel???Uniforma este proiectata pentru decenta sau cel putin asa stiam eu atat timp cat ma imbrac decent nu vreau sa port niste haine cu care nu sunt de acord.Plus ca mi se pare stupida amenda sau sanctionarile pentru nepurtatrea uniformei.Pana la urma scoala ar trebui sa fie gratis ah?Deci cam asta cred eu.
Cum a zis si ♈Miss Dark♈ nimeni nu le poarta.Si eu cica ar trebui sa ma uniforma in clasa a 8-a(tocmai am terminato)eh...cand au vazut ca nu se poarta in a doua zi sa renuntat.Mai grav este in liceele care sunt sanctiuni pentru asta..ehh am avut noroc ca nu am cazut intr-un astfel de liceu.Cam asta a fost explicatia mea scuze daca mam repetat.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#78
Din clasa I pana in clasa a V a [ pentru ca I-IV , gimnaziul si liceul sunt ale aceleasi institutii - unde invat eu ^^ ] am avut un tricou polo portocaliu si in jos ce doream noi inafara de pantaloni scurti. Anul asta s-au hotarat sa o schimbe , sa o faca bleu , precum la liceu dar cu insigna , nu cu un simplu scris , cum e la ei. Mie mi se pare ok cu uniforma asta , pentru ca nu e asa oribila . Normal ca si mie mi-ar placea sa nu avem o uniforma, dar macar nu ne pune sa purtam fusta , sortulet si mai stiu eu ce 21
[Imagine: tumblr_m8w2we1JGd1rpgt3co1_500.png]
[Imagine: tumblr_m8moi9oWXo1r8iaaao1_500.gif]
forever a baby

#79
În clasele I-IV au fost clasicele uniforme cu şorţuleţ. Mie îmi plăcea şi dacă stau să mă gândesc mai bine, îmi mai plac şi acum.
În clasa a VI-a ne-au obligat să ne facem uniforma. Şi una oribilă pe deasupra. Un sacou urât care nici albastru, nici negru nu e, cu care arătăm ca nişte roboţei. Dar cum nimeni din şcoală nu o purta, am venit şi noi o săptămână şi pe urmă le-am lăsat acasă. Momentan putem merge cum vrem noi la şcoală. Doar la inspecţii sau la evenimente mai importante mai venim cu cămaşă sau sacou.
She's wiskey in a teacup.



#80
Sincera sa fiu nu sunt nici pro nici contra uniforme pentru ca atata timp cat am fost in generala am purtat uniforma doar clasele 1-4 si putin in a 5-a, ca aveai frica aia sa nu te imbraci in altceva ca ce o sa-ti zica dirigintele/diriginta si profesorii ,etc. Dupa aceea fiecare am inceput sa ne imbracam cum am vrut si mai purtam vesta(o piesa din uniforma) doar la inspectii sau cand mai aveam ora cu diriginta. Din a 7-a a 8-a, nu mai purtam nici piesa aia, fiecare sa imbraca cum voia. Desigur ca unele fete exagerau dar nu li s-a intamplat nimica decat acolo o atentionare de la diriginta. Mai erau unii copii mai mici a 5-a, a 6-a care inca o purtau. Concluzie: fiecare facea cum voia singura 'pedeapsa' fiind o atentionare si nimic mai mult. In liceu e bine ca nu avem uniforma si fiecare se imbraca cum vrea.
Nu cred ca uniforma serveste la ceva inafara faptului sa arati ca esti din scoala/liceul respectiv, si pentru a arata ca toti elevii sunt egali. Pe de o parte e bine pentru ca nu exista comparatii intre haine, dar pe de alta parte fiecare vrea sa se imbrace asa cum simte si cum are stilul. Acuma depinde si de scoala/liceu.
[Imagine: missyoubear.jpg]

My work: - Sentimente uitate [Naruto]
- O vara plina de iubire si schimbari [Proza]

" Love it's like wind. You can't see it, but you can feel it."




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)