Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Alege o lucrare
Prieten sau dusman?
0%
0 0%
Careless Whisper
30.00%
3 30.00%
Timpul nu sterge durerea
0%
0 0%
Nouă sute nouazeci şi nouă de secunde
10.00%
1 10.00%
In final, timpul…
10.00%
1 10.00%
Singuratate
10.00%
1 10.00%
Clepsidră, tu, tradatoareo
30.00%
3 30.00%
Vreau să pot opri timpul macar pentru o secundă
10.00%
1 10.00%
Respirația timpului
0%
0 0%
Total 10 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Ianuarie - Lucrarile

#3
All right. Comentez şi eu. Spun de la început că voi scrie tot ce îmi trece prin minte. Dacă vreţi să îmi spuneţi orice, trimiteţi-mi un PM. Părerea mea este subiectivă sau obiectivă, dacă vă simţiţi ofensaţi îmi pare rău, dar fiecare are nevoie de critică şi de sfaturi pentru a evolua. V-aţi înscris în acest concurs pentru a câştiga, trebuie să acceptaţi sfaturile şi critica.
Voi încerca să spun direct ceea ce vreau să spun, aşa că voi avea comentarii scurte şi la obiect.

Lucrarea 1 - Prieten sau duÅŸman.

Titlu: Nu m-a atras deloc. Este atât de comun, simplu şi nu-mi transmite mai nimic. Nu cred că este potrivit. Am citit lucrarea ta de mai multe ori şi nu mă atrage titlul, nu înţeleg legătura dintre el şi ce ai scris tu.
Aspectul textului: Lucrarea ta este făcută din 4 fraze. Este aerisită şi se poate citit foarte uşor, dar din păcate nu are diacritice şi asta nu-mi place. Pare ceva mediocru. Sunt cam 20 de rânduri, puteai scrie mai mult.
Ortografie: Am găsit doar 2 greşeli când am scanat acum textul : "petru" şi "lucrurui". Data viitoare încearcă să citeşti de mai multe ori, nu este deloc plăcut să citeşti o lucrare care are greşeli de exprimare sau de ortografie.
Originalitate: Nu prea este. Adică, nu văd care este legătura cu tema. Care este ideea cu timpul ? Că a trecut şi ea sau el a rămas fără prieteni ? Nu este original. În fine, nimic nu este original, dar puteai să abordezi totul din alt punct de vedere, mai amplu, mai profund şi ar fi ieşit mai bine.
Descriere: Nu am văzut figuri de stil. Încearcă să foloseşti mai multe epitete, metafore, comparaţii şi toate celelalte. Din nou, nimic nu mă atrage... Este o lucrare mediocră, cum am mai spus. Este sună mai bine decât e.
Părerea mea: Mi se pare prea banal, comun şi... folosit. Sunt sigură că ai fi putut avea o idee mai complexă şi ai fi putut să o dezvolţi mai mult dacă te-ai fi străduit. Cred că nu ţi-a luat prea mult timp. Data viitoare scrie mai mult, simte mai mult. Trebuie să simţi ceea ce scrii, să te identifici cu personajul tău, să gândeşti ca el ca să iasă ceva frumos. În acest moment nu m-ai convins să-ţi dau votul meu, dar pe viitor ai şanse dacă vei exersa mai mult.


Lucrarea 2 - Careless Whisper

Titlu: Observ chiar înainte de a citi lucrarea că are unele pasaje în engleză. Nu mă deranjeză, dar sună mult mai bine în română. Şoapte fără grijă, sau oricum ai fi vrut să o numeşti, ar fi fost mult mai bine în română. Cel puţin asta cred eu!
Aspectul textului: Frazele mi se pare că sunt cam prea scurte. Spui puţine lucruri şi dai multe versuri din acea melodie. Nici nu ştiam că este o melodie până pe la sfârşit. Acum o ascult... Şi mi se pare că jumătate din lucrarea ta nu este chiar a ta. Nu arată bine, ori scrii numai în română şi traduci ce vrei din engleză, ori nu.
Ortografie: Ei bine, nu am văzut greşeli. Se vede că ţi-ai citit lucrarea de mai multe ori. Apreciez asta.
Originalitate: Văd că nu este chiar aşa de original. Ai mai şi pus versuri din melodie. Nu îmi dau seama dacă asta este un lucru bun sau rău... Original sigur nu este acum, dar am impresia că ar fi fost pe departe mai bine să iei doar ideea melodiei, nu şi versurile. Mi-a plăcut că ai adăugat ceva, coma băiatului. Dar ar fi fost mai bine să-ţi faci propriile versuri, propria melodie. Ştii, nu trebuia neaparat să existe în realitate, ai fi putut să o creezi tu.
Descriere: Îmi place descrierea, dar o tot întrerupi punând versuri în engleză. Se vede că ai un vocabular elevat, că ştii să faci o figură de stil şi le aşezi unde trebuie, dar mai bine făceai singură tot. Ţi-ar fi venit o idee bună oricum, nu trebuia să te inspiri de undeva.
Părerea mea: Este... ok. Nu destul de bun ca să-ţi dau votul meu. Dar cu cât vei scrie mai mult vei fi mai bun sau bună. Pune suflet ca şi acum şi aşteaptă să-ţi vină inspiraţia. Scrie singură, nu căuta surse de inspiraţie. Te descurci foarte bine, doar continuă să scrii şi vei vedea cu ochii tăi că îţi va face mai multă plăcere pe zi ce trece.


Lucrarea 3 - Timpul nu ÅŸterge durerea.

Titlu: Simt deja o legătură cu tema pe care am ales-o chiar eu, dar îmi pare mai mult un titlu pentru un articol din ziar decât pentru o lucrare pe care o trimiţi unui concurs.
Aspectul textului: Este scurt, prea scurt. Cât timp ţi-a luat să o scrii ? 10 minute ? Ca să câştigi ai nevoie de mai mult timp petrecut în faţa paginii de Word.
Ortografie: Ei bine, în afară de faptul că nu pui spaţii între semnul exclamării şi următorul cuvânt, nu scrii cu diacritice şi ai câteva virgule puse aiurea sau lipsă, n-am ce comenta.
Originalitate: Nu îmi pot da seama dacă este original sau nu, este mult prea scurt. Ideea este că tu ai încercat să spui ceva general despre timp, dar apoi la sfârşit ai stricat totul cu acel dialog atât de sec şi cu ultima propoziţie. Ar fi trebuit să scrii mai mult, să-mi demontrezi că timpul nu şterge durerea, să îmi dai un fapt concret în faţă ca să te cred, să înţeleg ce-ai vrut să-mi spui vag.
Descriere: Este destul de bună la început, dar nu am înţeleg deloc utima propoziţie. Ţin minte că acum ceva timp o profesoară mi-a spus să nu fac referire la cineva într-o poveste dacă nu am de gând să spun multe detalii despre acea persoană. Nu are sens să pui pe cineva fără să spui ce rol are în caracterul personajului tău, cine este acel misterios personaj.
Îmi place că la început ai folosit figuri de stil destul de reuşite spun eu.
Părerea mea: Ar fi trebuit să continui, să o faci mai lungă. Lucrarea este total neterminată, eu văd ce ai scris tu doar ca o introducere, cuprinsul şi încheierea se pare că nu le găsesc. Şi e păcat, pentru că mi-ar fi plăcut să dezvolţi ideea. Este bună, dar nu te opri când totul începe să devină interesant. Nu îţi voi da votul meu, dar data viitoare pune mai mult suflet şi scrie cât mai mult, tot ce îţi vine în minte pe moment. Apoi reciteşte iar şi iar pentru a înlătura greşelile de ortografie.


Lucrarea 4 - Nouă sute nouăzeci şi nouă de secunde

Titlu: Sună bine. Are legătură cu tema într-un mod indirect şi surprinzător, mă captivează şi mă face să vreau să citesc. Sper să nu mă dezamăgeşti.
Aspectul textului: Arată destul de bine, nu este nici scurt, nici lung. Nu ai dialog, dar ai acele cuvinte între ghilimele care nu prea îşi au rostul în poveste.
Ortografie: Pui prea multe puncte de suspensie. Nu e nevoie de ele, din tonul pe care îl foloseşti îmi dau seama când faci o pauză, când povesteşti grav sau tot ce îţi pofteşte ţie inima, îmi dau seama. Ador faptul că ai folosit diacritice, arată superb aşa.
Originalitate: E cea mai originală lucrare de până acum, dar nu te umfla în pene. Îmi plac ideile pe care le-ai folosit şi anumite pasaje, titlul cât şi faptul că ai respectat tema.
Descriere: Îmi place. Nu prea mă impresionează anumite cuvinte, descrii destul de... ciudat, aş putea spune. Nu mă atrag cuvinte ca sânge, soartă şi a evacua. Mi se pare cam prea mult să foloseşti următoarele verbe : a zgâria, a izbi, a bate, a împinge, a îngenunchea. Mi se pare că vrei să descrii ceva mult prea urât, te gândeşti la lucruri neplăcute. Ai încercat vreodată să scrii despre fericire ?
Părerea mea: Ei bine, începutul nu m-a impresionat prea tare, dar la sfârşit m-ai cucerit. Niciodată nu am fost regele pe tabla de şah, mereu am fost nebunul. Ador toată asta. Ideea, tonul, totul. Este bine, se vede că scrii de mult timp şi că te-ai străduit la această lucrare, ai citit-o de mai multe ori şi apreciez asta. Este chiar bine, dar... este ceva care mă face să nu votez cu ea, deşi e bună. Nu ştiu cum să explic, mi se pare că foloseşti prea multe verbe neplăcute.


Lucrarea 5 - ÃŽn final, timpul...

Titlu: Nu înţeleg deloc ce vrei să-mi transmiţi prin el, este vag şi simplu şi nu prea are semnificaţie. Ce ai vrut defapt să spui cu timpul ? În final sunt nişte cuvinte nepotrivite pentru un titlu, iar punctele de suspensie la fel - părerea mea.
Aspectul textului: Nu arată estetic deloc. Ai folosit de mult prea multe ori punctele de suspensie. În unele locuri nu îşi au rostul, am spus şi mai sus, nu e nevoie să le pui foarte des, se înţelege din tonul pe care îl foloseşti că vrei să faci o mică pauză. Nu ai diacritice, iar după anumite virgule şi puncte nu ai pus spaţiu.
Ortografie: NU sunt chiar probleme de ortografie, dar nu-mi place sum sună : "o slujba care sa-i ofere mult timp liber sa poata ramane impreuna suficient timp", "Esti un cretin, idiotule". Şi la un moment dat ai folosit în aceeaşi frază uriaş şi mare sau spaţios. Încearcă să foloseşti alte cuvinte mai plăcute.
Originalitate: Hm, cuplul care se desparte şi amândoi suferă, dar el este prea egoist să recunoască ? Şi în final amândoi se sinucid ? Folosit, mult prea folosit. Într-o altă abordare ar fi fost destul de ok, dar nu mă atrage într-un mod deosebit acum. Ai făcut câteva referiri la timp şi cred că vroiai să uneşti într-un mod ciudat tema cu o idee pe care o aveai în cap de mai mult timp, dar n-a ieşit aşa bine.
Descriere: Este puţină, mult prea puţină pentru a mă captiva pe mine. Este bine, mă rog, dar nu se ridică la înălţimea aşteptărilor mele. Încearcă să foloseşti epitete, personificări, comparaţii, metafore mai ales şi să faci dialogul mai captivant. Mi se pare că ar fi fost mai potrivit să faci povestea asta la persoana I, te-ai fi identificat mai bine cu personajul şi ai fi reuşit să-i descrii mai bine sentimentele alea de regret şi tristeţe şi egoismul.
Părerea mea: Este bine, dar nu suficient de bine pentru votul meu. Titlul nu este potrivit, diacritice nu ai, descrierea e puţină, ideea este bună, dar nu ai abordat-o aşa cum mi-ar fi plăcut mie. Iar personajul tău, băiatul, nu-mi place absolut deloc. Ori este prost, ori idiot. Sau amândouă. Este imposibil (sau mi se pare mie) să plângi după o fată sau după un băiat mult timp şi să nu-i spui că-ţi pare rău, aşa cum a făcut el. Apoi şi-a dat seama, dar cât de puţin să fi gândit pe moment ? Bine, ar fi fost ok dacă dădeai mai multe detalii, aş fi aceeptat asta.
Ideea sinuciderii amândurora nu mi-a plăcut. Este trist, ai fi putut totuşi să dai mai multe detalii despre cum au fost ei împreună, să-mi pui în faţă un moment în care erau îndrăgostiţi şi credeau că va dura pentru totdeauna.


Lucrarea 6 – Singurătate

Titlu: Simplu, comun, neatractiv. Aş fi putut să spun în mai multe cuvinte asta, dar cele 3 sunt esenţa. Nu mă atrage, este atât de... normal! Ce-i drept se potriveşte cu lucrarea ta, dar nu atage. Data viitoare încearcă să petreci mai mult timp gândindu-te la un titlu potrivit, este foarte important, să ştii.
Aspectul textului: În afară de faptul că este foarte scurt, nu are diacritice şi ai cam abuzat de punctele de suspensie, este în regulă. Nu mi se pare obositor, dar nici atractiv.
Ortografie: Da, am văzut că ai foarte puţine greşeli, aproape deloc defapt şi nu de ortografie, ci din neatenţie. Frazele tale sunt lungi, apreciez asta, dar în unele locuri ar fi fost mai bine dacă ai fi pus punct şi ai fi început altă propoziţie.
Originalitate: Hm... având în vedere că doar ai descriere şi nu mi-ai pus în faţă niciun fapt concret, ceva care să mă lase să spun dacă este original sau nu, va trebui să mă leg de ideea pe care te-ai bazat tu. Singurătatea. Cred că îţi dai singură sau singur seama cât de normal este acest sentiment, toţi ne simţim singuri şi neajutoraţi, trişti sau descurajaţi cel puţin odată pe lună sau chiar mai des. Acest sentiment nu mă face să mă gândesc la timp.
Descriere: Este prezentă, este bună, dar nu destul de bună. Se vede că ai început în forţă, probabil ai vrut să scrii mai mult, dar pe parcurs ţi-ai pierdut ideile şi ai terminat aşa. Ai folosit câteva epitete captivante şi observ că ai un limbaj plăcut, dar ar fi fost mult mai bine (cred că spun asta a treia oară cel puţin, citeşte mai sus) să pui în povestea ta şi un fapt concret, o întâmplare care să mă facă să-mi dau seama de ce personajul tău se simte singur.
Părerea mea: Este o lucrare bună, dar din păcate nu îţi voi da votul meu. Este scurtă. Se vede că ai pus suflet în ea, dar prea puţin şi nu ţi-ai petrecut destul timp în faţa paginii de Word. Încearcă să simţi mai mult şi să scrii la fel de mult, nu mereu, ci doar când ai o chemare interioară. Şi aştepată inspiraţia, nu o căuta peste tot, pentru că va veni la tine dacă stai cuminte şi citeşti în timp ce o faci.
Idei bune sunt peste tot, vei vedea. Şi sunt sigură că te vei descurca să le dezvolţi, dar trebuie să exarsezi mult!



Lucrarea 7 – Clepsidră, tu, trădătoareo

Titlu: Frumos, foarte frumos. Mă atrage, este superb şi inspirat pe lângă celelalte. Şi eu ador cuvântul clepsidră şi îmi place că l-ai folosit în titlu, dar mai ales în lucrarea ta. Însă nu prea îmi place că ai numit-o trădătoare. În fine, este foarte bine şi aşa.
Aspectul textului: Este cea mai lungă lucrare, ai pus diacritice şi este aerisit. Estetic.
Ortografie: Am văzut două greşeli, dar nu le caut acum, pentru că îmi dau seama că ai citit de mai multe ori lucrarea şi pur şi simplu ţi-au scăpat. Se întâmplă tuturor. Şi vreo două virgule lipsă sau în plus, dar nici nu mai contează!
Originalitate: Hm, chiar nu am ce comenta aici. Ce-i drept, nimic nu este original, totul a mai fost folosit de un alt scriitor într-o altă parte a lumii, dar modul în care ai abordat povestea, cuvintele pe care le-ai folosit, cum ai aşezat totul, toate astea îl fac cât se poate de original.
Descriere: Este foarte plăcută, n-am ce spune. Nu mă lungesc, îţi spun direct că mă atrage felul în care scrii.
Părerea mea: Este lucrarea cu care voi vota pentru că este mult superioară celorlalte. Ai atins o coardă sensibilă cu limbajul tău elevat şi cu stilul ăla, iar diacriticile mă îndulcesc şi mai mult.
Scrii de mult timp şi am impresia că eşti băiat (^^'). În fine, pui suflet în ceea ce scrii, nu renunţa, se vede că ai talent!


Lucrarea 8 – Vreau să pot opri timpul măcar pentru o secundă

Titlu: Este lung şi ar fi fost mai bine prima propoziţie dintr-o lucrare, nici pe departe titlul. N-am văzut nicio carte cu un titlu aşa lung.
Aspectul textului: Este foarte scurt şi faptul că l-ai aliniat pe centru face asta şi mai vizibil. Cât de bună poate fi lucrarea, se vede că nu te-ai străduit prea mult timp să o scrii şi din cauza asta nu mă atrage. Şi se pune spaţiu doar după virgulă şi punct, nu şi înainte. Iar înainte şi după cratimă nu se pune spaţiu.
Ortografie: Well, poate că ai scris tu cu diacritice, dar este evident că nu eşti obişnuită cu ele. Ai scris rezolvat cu y în loc de z. În fine, de câte ori ţi-ai citit propria lucrare ?
Originalitate: Cu toţii ne dorim să oprim timpul. Simplu, comun, trist. Şi nu putem. Nu e original. Dacă l-ar fi oprit, dacă ai fi dat mult mau multe detalii despre motivul concret, real pentru care vrea să-şi repare greşelile, despre greşeli sau orice altceva ar fi fost mult mai bine. Este prea simplu.
Descriere: Nu prea este. Cel puţin eu nu pot numi descriere câteva rânduri care pot fi scrise de oricine. Sentimente nu prea îmi trezeşte, este scurt şi sens nu găsesc. Încearcă să foloseşti mai multe figuri de stil, comparaţii, epitete, metafore, orice, dar să nu fie aşa de simplu.
Părerea mea: Trebuie să scrii mai mult. Lucrarea ta nu mă atrage cu nimic, nu-mi transmite prea multe sentimente, este scurtă, ideea este mult prea comună şi simplă. Dezvoltă mai mult şi aştepată să-ţi vină idei importante pe care să le pui pe hârtie sau pune idei normale, simple, dar abordează-le într-un mod inedit. Pune suflet!


Lucrarea 9 – Respirația timpului

Titlu: Sună bine, dar tema se numeşte Timp, deci poarte ai fi putut să-ţi alegi alte cuvinte. Ai folosit diacritice în toată lucrarea, apeciez asta. După ce am citit lucrarea mi-am dat seamă că este, într-adevăr, un titlu potrivit.
Aspectul textului: Aerisit, curat, însă ceea ce nu-mi place sunt acele propoziţii scrise cu italic. Ar fi arătat mult mai bine cu punct după ele.
Ortografie: Da, am văzut câteva greşeli minore, n-ai pus diacritice în vreo două locuri şi punct după proprziţiile cu italic, dat atât am de spus la ortografie. Îmi dau seama că ai citit de mai multe ori lucrarea chiar dacă ţi-au scăpat câteva greşeli.
Originalitate: E bine, destul de original. Ce-i drept nu mă aşteptam să nască, nu mi-am dat seama când ai spus 9 luni. Chiar eram aşa o.O, gândindu-mă de ce 9 şi nu 12, adică un an! E o idee foarte bună şi abordată frumos.
Descriere: Îmi place, chiar dacă nu înţelegeam ideea faptului că ai început fiecare paragraf cu luni, săptămâni, zile, ore, minute şi secunde. Într-un mod ciudat aveam impresia că lucrarea ta n-are nicio legătură concretă cu timpul până la sfârşit, când mi-am dat seama că nu este chiar aşa.
Părerea mea: Eset frumos, ai un limbaj plăcut şi elevat, desigur. dar din păcate nu voi vota cu lucrarea ta. Să ştii că erai foarte aproape, dar data viitoare încearcă să scrii mai mult şi poate vei fi mai norocoasă. Este bine, dar poţi mai mult. Exersează cât mai mult.



Votul meu se duce către Lucrarea 7 - Clepsidră, tu, trădătoareo. Felicitări, oricine ai fi. Eşti bun.
Succes tuturor participanţilor şi sper să câştige cel care şi-a petrecut cel mai mult timp în Word şi a pus suflet.
Xoxo, AlerimxD!
[Imagine: 73m8sj.png]




Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Ianuarie - Lucrările - de Unia - 22-01-2011, 12:19 PM
RE: FOTM - Ianuarie - Lucrările - de AlerimxD - 22-01-2011, 02:22 PM
RE: FOTM - Ianuarie - Lucrările - de Unia - 31-01-2011, 12:58 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM - Ianuarie - Rezultate Nya. 0 2.081 03-02-2012, 10:27 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Ianuarie - Lucrarile Nya. 9 4.914 03-02-2012, 10:18 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Ianuarie - Inscrieri Nya. 7 4.216 19-01-2012, 01:49 AM
Ultimul răspuns: Diz
  FOTM - Decembrie - Lucrarile Aly 2 2.941 22-12-2011, 03:02 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Noiembrie - Lucrarile Aly 3 3.403 30-11-2011, 04:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Octombrie - Lucrarile Aly 8 5.206 01-11-2011, 10:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Septembrie - Lucrarile Unia 2 4.379 29-09-2011, 08:56 PM
Ultimul răspuns: Teh
  FOTM - August - Lucrarile Unia 5 3.783 28-08-2011, 01:41 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Mai - Lucrarile Unia 3 3.560 08-06-2011, 04:02 PM
Ultimul răspuns: Unia
  FOTM - Aprilie - Lucrarile Unia 4 3.909 30-04-2011, 05:54 PM
Ultimul răspuns: Dragonz Eyez


Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)