Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Adio!(SasuSaku + 16)

#1
Il mai am pe un site sub denumirea de The Last Good Bye... in fine....

Varsta minima: 14-16
Gen: Ninja
Limba: Romana
Observatii cu privire la continut: -
Tipul de comentariu solicitat: Avansat (dar nici sa ma simt ultima jigodie)(Si va rog nu la greseli gramaticale sau ca nu am diactrice)

Disclamer: Nu detin niciun personaj(inafara celor create de mine) din anime-ul Narto si nu fac profit de pe urma acestora.


Aceste fiind spuse...

Capitolul 1

Sakura P.O.V :

Imi amintesc destul de bine...Momentele, minutele, orele cu el..., dar a plecat, a plecat, iar eu , eu am ramas aici , am uitat trecutul ,l-am uitat.Pur si simplu cand a plecat eram distrusa, o stersa..Noaptea nu dormeam , aveam cearcane , eram palida , zambetul imi disparuse, dar am avut noroc ca o usa m-i s-a deschis, iar aceea usa mi-a aratat calea, mi-a iluminat-o!
Mi-a trebuit trei ani de zile, trei ani ca sa imi revin sa pot zambi!

Iar atunci cand am zambit dragostea pentru el s-a inchis cu un lacat ce nicio cheie nu il poate deschide, nu exista, dar totusi accea cheie este pierduta intr-un abis , intr-o gaura neagra care s-a inchis, s-a inchis cu mult timp in urma si nu mai exista nicio cale sa se deschida...
Era ciudat , inima imi era franta , dar s-a bandajat usor, usor , dragostea s-a transformat in ura.

De ce si pentru ce ?Doua intrebari foarte comune , dar amandoua cu un alt raspuns stiti fiecare intrebare cu raspunsurile ei...
Am fost o papusa , o marioneta in mainile lui , dar accea marioneta nu mai are sfori deci nimeni nu o mai poate controla nimeni si nimic , nu mai sunt o jucarie , nu te poti juca cu mine, jucaria s-a stricat!
M-am schimbat, arat altfel, sunt altfel , iar in inima mea sentimentele pentru el au murit...sau doar inchise...

Sunt sexy, obraznica , nu sunt responsabila de faptele mele fac ce vreau, cand vreau sunt o bomba super sexy greu de dezamorsat daca tai firul gresit, te-ai ars!
Ma duc unde vreau eu, cand vreau eu!
Nimeni nu imi ordona , nimeni sunt stapana mea cu exceptia salvatoarei mele din ghearele "dragostei" ii sunt in veci recunoscatoare.

Ma schimbat din copilul rasfatat, prostut m-a schimbat ea este ingerul meu!Dar acum pot sa am grija de mine sunt AMBU raspund obraznic adeseori incearca multi sa ma violeze , sunt visul tuturor, dar doar un vis!Nimic mai mult o inchipuiere , fictiune daca chiar cred ca m-as culca cu ei.

Eu sunt ce sunt imi place sa subjug barbati, e ceva ce ador sa fac!
In fiecare barbat se afla un scalav , care viseaza sa aiba o femeie dominanta, sa ii domine fiecare secunda , fiecare domeniu al vieti sa manance , daca sa mananca , daca sa mearga la toaleta.
Si imi place imaginea pe care o vad in ochii barbatului supus, ce presupune o stapana ?Nu inseamna s*x , s*xul este exclus, orice barbat viseaza , sa faca s*x cu stapana.
Dar sa trecem peste nu am sentimente, nu traiesc din sentimente, sentimentele nu sunt excluse!

Cu alte cuvinte nu exista, nu stiu ce inseamna in dictionarul din mintea mea este total exclus!
V-am facut curiosi, dar asta nu e bine , curiosi mor primi, dar de data asta fac o exceptie si va crut , vietile mizerabile!

Sunt Sakura Haruno, am parul roz lung mai jos putin de umeri , ochii mei sunt de jade, sunt doua pietre pretioase , ce sclipesc in noapte!
Echipamentul Ambu este format dintr-o bluza cu un deget mai jos de sani.O fusta cu o palma sub fund , o masca cu pisicuta , cizme negre pana la genunchi.

Noi ne mai vedem nu va apropiati astfel "bomba" de mine face bum.
Nu ma atinge intr-un anume fel , nu ma striga intr-un anume fel cu alte cuvinte prefate ca nu iti pasa , cand ma vezi treci pe partea celalta sunt schimbata cu o suta optzeci de grade.
Mama, mama daca ii pot spune asa dupa ce ca a plecat el , eu eram in spital, neajutorata, vulnerabila , o carpa , o carpa cu care puteai sa iti faci de cap sa ma „devorezi” pana dimineta.
Cand am venit din spital televizorul, hainele, videol, frigiderul lipseau , iar pe masa era o scrisoare de divort cu alte cuvinte.


Mama mea , cea scumpa si draga ma lasat , dar apoi mi-am dat seama ca, eu nu ii simteam lipsa si cand era acasa, cand era langa mine , eu am fost apropiata de taicamiu deoarece mama imi spunea „ Nu conteaza faci ca mine!” Nu imi dadea argumente , nimic, nimic era faci ca mine , dar taicamiu ma tratat ca pe o persoana matura, imi dadea argumente de ce si pentru ce.

Pentru cine am suferit?Pentru cine am plans ca o proasta, pentru cine?Pentru un e jeg de om, un parazit de Uchiha , un purice pentru omenire , am fost pentru el o carpa., care am fost buna de doua, trei nopti si atat!Nu imi vine sa cred ca m-am daruit lui la 12 ani , iar apoi a plecat!

FlashBack:

-Sasuke-kun mm , tu crezi ca facem bine?Intrebam eu inocent in timp ce el umbla la pantaloni mei.
-Cum sa nu facem bine, nu uita cand peste 6 ani ne vom casatori.Astea au fost vorbele ce au pus capac si s-a intamplat….

FlashBackEnd

Asta s-a intamplat, iar apoi..stiti voi a plecat cand i-am zis cum a putut face asta dupa ce m-am daruit lui a zis ca am insemnat doar ceva pentru el , o jucarie sexuala , o simpla jucarie de placere singurul noroc a fost ca nu ma lasat insarcinata.

Eu pana nu il omor pe omul asta nu voi avea liniste!Cum vad sangele curgand din trupul lui, vlaga lui scade, durerea lui creste, ochii lui ma implora sa il crut, buzele lui sa spuna un tampit „Imi pare rau” Jegurile ca Uchiha nu merita sa traiasca , merita doar o soarta!
Sa moara!

Eh, pervers nu?
Ficul este in colaborare cu cineva deci o sa o rog sa isi faca cont...
Apropo SUNT Anda.Panda si daca cineva SE MAI LEAGA de descrierea mea IL OMOR (la figurat)
[center]
My fragile soul is broken
[/center]

#2
Draga Capsunica, te rog lasa figurile de mare scriitoare si omoratul pentru alta data, atata timp cat ai cerut critica avansata poti suporta daca cineva se leaga de sumara ta descriere intr-un mod decent.
[Imagine: Jun0xCa.png]

#3
Cum critica avansata presupune si ceva critica de gramatica, voi marca cu culoare albastra observatiile de gramatica, rosu fiind observatiile generale asupra textului, si bold. Avand in vedere ca ai optat pentru critica avansata, eu voi face critica avansata, intrand in detalii de logica, constructie, GRAMATICA (cu mentiunea de mai sus), tehnica si coerenta. Aceste observatii nu se doresc a fi rautacioase in nici un fel, ci au rolul de a-ti semnala greselile si zonele unde te poti imbunatati, totul raportat la experienta mea personala.

Deoarece dupa ce am scris tot ce e mai jos am realizat ca a fost foarte, foarte, foarte mult de criticat, doresc din nou sa mentionez ca aceste observatii si comentarii sunt facute in scopul de a ajuta pe cineva care a marcat un text ca fiind pentru critica avansata, aceasta fiind detaliata in Ghidul Incepatorului cu ce va presupune.

Citat:-> Avansata - textul este tratat in detaliu de catre cel ce critica, semnalizandu-se greseli de gramatica, logica, structura a frazei, dezvoltare e povestii si a personajelor. Este o analiza amanuntita, sustinuta de argumente asupra intregului text. Aceasta este optiunea de baza (ca sa fiti incurajati sa va setati singuri), mai ales daca se cer comentarii din partea echipei de critici a forumului.

Asadar, deoarece stiu ca in trecut am avut diverse persoane nemultumite de ceea ce am scris eu cu referire la unele texte, ma spal din start pe maini de orice raspundere asupra efectului a ceea ce am scris.


Ca oricine altcineva, esti libera sa accepti sau sa refuzi aceste critici.

(03-03-2012, 12:23 AM)Čαρѕυηι¢α A scris: Capitolul 1

Sakura P.O.V : (o solutie mult mai eleganta pentru asa ceva decat acest...stupid P.O.V. e sa denumesti capitolul cu numele personajului, cam cum scrie George R.R. Martin daca ai vazut vreodata una dintre cartile sale)

Imi amintesc destul de bine...Momentele, minutele, orele cu el..., (oriunde ai vazut tu o virgula dupa trei puncte, garantez ca era aiurea; trei puncte marcheaza deja o pauza, pe cand o virgula face fix acelasi lucru, deci nu obtii nimic decat o chestie urata si in plus. De asemenea, structura asta cu trei puncte, desi ii da acea oralitate pe care probabil o doresti, arata urat in context si nu indica deloc acea stare de visare si de nostalgie pe care probabil o doresti; mult mai indicat ar fi fost doar sa separi paragrafele, sa faci propozitii scurte si de efect) dar a plecat, a plecat, iar eu , (virgula doar dupa text, spatiu dupa, ceva recurent din cate am vazut, nu le notez pe fiecare in parte) eu am ramas aici , am uitat trecutul ,l-am uitat.Pur si simplu cand a plecat eram distrusa, o stersa (O "stersa"? Exprimarea e din topor si deloc de impact, melodramatica. Ai putea considera ca asa ceva nu ajuta deloc caracterizarea si doar ne baga drama pe gat fara rost acum)..Noaptea nu dormeam , aveam cearcane , eram palida , zambetul imi disparuse, dar am avut noroc ca o usa m-i (fara cratima nu e "mie îi" totusi) s-a deschis, iar aceea usa mi-a aratat calea, mi-a iluminat-o! (Ai lungit foarte mult aceasta fraza si pana la final nu suna deloc bine. Ai putea incerca sa inchizi fraza dupa zambet - care secventa pana acolo ai putea s-o mai lucrezi un pic, sa-i dai mai multa viata, expresivitate pe care o poti obtine extinzand descrierea acelor efecte ale nesomnului -)
Mi-a ("Mi-au") trebuit trei ani de zile, trei ani ca sa imi revin (virgula aici, ca sa castigi efect) sa pot zambi!

Iar atunci cand am zambit dragostea pentru el s-a inchis cu un lacat ce nicio cheie nu il poate deschide, nu exista, dar totusi accea cheie este pierduta intr-un abis , intr-o gaura neagra care s-a inchis, s-a inchis cu mult timp in urma si nu mai exista nicio cale sa se deschida... (Ummm...ce? Inteleg noima frazei si asta deoarece fac un efort de vointa, dar fraza in sine, asa cum ai scris, nu are nici un sens. Incepi prin a zice cum dragostea s-a inchis cu un lacat pe care nici o cheie nu il poate deschide. Continui in cadrul aceleiasi fraze zicand ca acea cheie nu exista, ca mai departe sa ne zici ca e pierduta intr-un abis...adica cheia care mai inainte, in aceasi fraza, nu exista. Care abis in continuare e o gaura neagra care s-a inchis - nici nu intru in detaliu pentru a explica de ce aceasta metafora NU functioneaza de nici un fel -, si nu se mai poate descrie. Sincer e un mod foarte lung si lipsit de eleganta pentru a descrie cum personajul considera ca iubirea ei pentru cine o fi acela s-a inchis. Melodrama ieftineste textul, iar aici curge aceasta melodrama, cu exagerari lipsite de sens sau de noima. Daca doresti neaparat aceste lucruri, eu recomand sa mai lucrez aceasta secventa, impartind-o in idei si legandu-le LOGIC intre ele. Asa cum e acum nu are deloc efectul scontat, iar cititorul intelege fiindca merge pe ideea de "lasa ca se intelege", nu din pricina calitatii naratiunii tale, ceea ce nu-ti doresti daca vrei sa avansezi)
Era ciudat , inima imi era franta , dar s-a bandajat usor, usor , dragostea s-a transformat in ura. (Iarasi nu se leaga frazele intre ele. Dupa primul "usor" pune punct, apoi continua cu litera mare si asa obtii ceea ce-ti doresti. Momentan fraza nu are sens logic)

De ce si pentru ce ?Doua intrebari foarte comune , dar amandoua cu un alt raspuns stiti fiecare intrebare cu raspunsurile ei... (Imi imaginez ca fraza ta se dorea de fapt sa sune asa: " "De ce si pentru ce?", doua intrebari foarte comune, dar amandoua cu un alt raspuns. Stiti voi doar: fiecare intrebare cu raspunsurile ei". Asa mai are un sens de vreun fel. Punctuatia ta, pana aici, e deosebit de slaba. Pozitionarea virgulelor, a punctelor de suspensie, a punctelor pur si simplu, determina cat de coerent e ceea ce scrii. Daca nu esti increzatoare in cunostiintele tale pentru asa ceva, te anunt ca exista pe site o sectiune de Help, mai precis: Fan Zone / Fan Fiction / Reguli si Arhiva / Help Section, unde poti gasi un thread numit "Cereri de proofreading" unde poti apela cu incredere la alti useri sa-ti citeasca textul si sa te ajute cu aceste greseli care pot afecta in mare masura calitatea a ceea ce ai scris).
Am fost o papusa , o marioneta in mainile lui , dar accea marioneta nu mai are sfori deci (Te poti lipsi aici de acest "deci", sa pui punct si sa continui cu o propozitie noua, ar suna ceva mai bine) nimeni nu o mai poate controla nimeni si nimic , (Punct aici si continua cu litera mare, avand in vedere ca deja schimbi persoana la care scrii si iese ciorba neinteligibila care incepe sa sune mai degraba a mormaieli din focul delirului, decat a ceva ce ar zice, sau gandi, o fata tradata in dragoste) nu mai sunt o jucarie , nu te poti juca cu mine, jucaria s-a stricat! (Daca nu mai e o jucarie, de ce mai e nevoie sa se mentioneze ca jucaria - care acum nu mai exista - s-a stricat? Inteleg unde bati, si recomand o reconstructie de genul "Nu mai sunt jucaria TA! S-a terminat, joaca s-a incheiat, jucaria ta ai stricat-o.")
M-am schimbat, arat altfel, sunt altfel , iar in inima mea sentimentele pentru el au murit...sau doar inchise... (Hotaraste-te pana la coada ca deja incepe sa fie obositor. Paragrafele de mai sus ne baga pe gat cum sentimentele au fost inchise, ea nu mai simte, si apoi tot se freaca la deal si la vale fara nici un sens. Hotaraste-te odata ce vrea sa fie personajul tau si INTRA IN SUBIECT! Pana aici nu ne-ai zis nimic sincer, si asta e ceva ce am sa adresez la final, mai detaliat)

Sunt sexy, obraznica , nu sunt responsabila de faptele mele (virgula aici) fac ce vreau, cand vreau (Punct aici, continui cu litera mare) sunt o bomba super sexy greu de dezamorsat daca tai firul gresit, te-ai ars!
Ma duc unde vreau eu, cand vreau eu! (Acu cu cine mai vorbeste personajul? Sau a inceput sa intoneze vreun cantec pop acum din senin? Vorbeste cu noi, cititorii? Atunci deja se schimba intreaga dinamica, asta nu mai e o poveste, e un jurnal unde fluxul de constiinta trebuie sa fie permanent constient ca cineva priveste si observa, analizeaza si gandeste, si trebuie sa fie tinut in seama. Daca nu vorbeste cu noi, atunci nu are sens ceea ce scrii deoarece personajul tau, fara nici un fel de logica, vorbeste cu eterul, fara sa stim nimic despre imprejurari, unde ne aflam, ce privim, de ce ascultam trancanelile astea si tot asa mai departe. Gandeste-te si la context si la faptul ca nu ne-ai oferit asa ceva, ca sa avem de ce sa ne ancoram cat citim asta)
Nimeni nu imi ordona , nimeni sunt stapana mea cu exceptia salvatoarei mele din ghearele "dragostei" ii sunt in veci recunoscatoare.

Ma (M-a) schimbat din copilul rasfatat, prostut m-a schimbat ea este ingerul meu (Punctuatie, ai neaparata nevoie de punctuatie. Citeste si tu cu voce tare, fara nici un fel de intonatie si observa cat de aiurea suna totul fara pauze sau sfarsituri de fraze. De asmenea, abuzezi deja de semnul de exclamatie. Imi imaginez ca personajul nu descopera acum ca ... cine o fi respectiva e ingerul ei, ci si-a dat seama de mai demult iar acum doar ne informeaza. Rezulta deci ca trebuie sa folosesti PUNCTUL)!Dar acum pot sa am grija de mine sunt AMBU (AMBU? Nu stiu ce se vrea a fi asa ceva si sunt destul de sigur ca nici o buna parte din ceilalti cititori n-au sa stie, ceea ce se pune ca esec pe tine ca scriitoare. Nu folosi asa chestii in naratiune, suna imatur si stupid) raspund obraznic adeseori incearca multi sa ma violeze (Da, caci lumea e plina de violatori care sar la pustoaice de 15 ani din spatele gardului spre scoala. Din nou, melodrama ieftina si aici o cuplezi cu o...am un lapsus grav acum, sa-i zicem grandomanie fara sens, care iar iti ieftinesc textul si-l fac sa para mai mult o parodie, sau o gluma proasta) , sunt visul tuturor, dar doar un vis! (Punct si aici, se pune spatiu dupa ce inchei o fraza) Nimic mai mult (virgula daca chiar vrei, sau "decat") o inchipuiere , fictiune daca chiar cred ca m-as culca cu ei.

(Din punctul asta eu voi incepe sa marchez fiecare virgula care e necesara, pentru a arata cat de mult e de lucru, deoarece sincer ma irita de acum. Mi-am pus niste muzica ca sa pot parcurge textul mai usor.)

Eu sunt ce (Cine, caci e o persoana, nu un obiect) sunt (virgula) imi place sa subjug barbati, e ceva ce ador sa fac! (Punct aici, personajul nu explica entuziast cuiva treaba asta)
In fiecare barbat se afla un scalav ("Sclav"...si ma cam indoiesc) , care viseaza sa aiba o femeie dominanta, sa ii domine (Repetitie absolut iritanta) fiecare secunda , fiecare domeniu al vieti ("vietii") (punct si virgula) sa manance , daca sa mananca ("manance") , daca sa mearga la toaleta. (Revin asupra chestiei asteia la final)
Si imi place imaginea pe care o vad in ochii barbatului supus (Punct, se continua cu litera mare), ce presupune o stapana ?Nu inseamna s*x , s*xul este exclus, orice barbat viseaza (fara virgula aici) , sa faca s*x cu stapana. (Cenzura e pentru copii, ceea ce imi imaginez ca esti, si e din nou ceva ce am sa adresez mai spre final. Iar daca faceai un pic de cercetare, catusi de cat sa-ti acoperi acest subiect pe care incerci foarte pueril sa-l atingi aici, ai fi descoperit ca relatiile de dom / sub sunt departe de a fi sexuale in natura, sclavul primindu-si satisfactia sexuala din insasi actul de a fi dominat.)
Dar sa trecem peste (punct aici, continui cu litera mare) nu am sentimente, nu traiesc din sentimente, sentimentele nu sunt excluse!

Cu alte cuvinte nu exista, nu stiu ce inseamna (punct si continui cu litera mare) in dictionarul din mintea mea este total exclus!
V-am facut curiosi (Ma tem ca nu m-ai facut curios decat de cat de indepartat e momentul in care ceea ce scrii incepe sa se lege intr-un fel sau altul), dar asta nu e bine , curiosi ("curiosii", caci accentuezi) mor primi ("primii"), dar de data asta fac o exceptie si va crut , (fara virgula) vietile mizerabile! (punct, nu semnul exclamarii)

Sunt Sakura Haruno (IN SFARSIT), am parul roz (virgula) lung ("lung pana") mai jos putin de umeri , ochii mei sunt de jade (Iarta-ma te rog, dar nu ma pot abtine: BWAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA! Asa, scuze, trecem mai departe: "ochii mei sunt de culoarea jadului" caci cuvantul "jade" nu este unul ce sa existe in limba romana), sunt doua pietre pretioase , (fara virgula) ce sclipesc in noapte!
Echipamentul Ambu (Ce dracu e Ambu?) este format dintr-o bluza cu un deget mai jos de sani. (virgula aici, caci faci o enumerare) O fusta cu o palma sub fund , o masca cu pisicuta (cine Dumnezeu poarta o masca ca parte dintr-o imbracaminte de zi?) , cizme negre pana la genunchi. (Suna incomod)

Noi ne mai vedem (punct) nu va apropiati astfel "bomba" (Acu trecem la ghilimele in aceasta naratiune? Deci pana la urma naratorul e unul subiectiv, care va interactiona cu noi, cititorii, bun de stiut) de mine face bum.
Nu ma atinge intr-un anume fel (Deci in alt fel poate fi atinsa, corect? Frumos, era imperativ necesar sa ne zica asta) , nu ma striga intr-un anume fel (Punct si cu litera mare, de la capat, caci se incheie ideea. Inveti asta undeva prin clasa a IV-a) cu alte cuvinte prefate ("prefa-te") ca nu iti pasa (punct si din nou cu litera mare, alta idee) , cand ma vezi treci pe partea celalta (virgula sau punct, dar marcheaza cumva) sunt schimbata cu o suta optzeci de grade.
Mama (Uite abia aici merg punctele alea de suspensie, caci lasi o idee sa pluteasca inainte de a o ataca), mama (virgula) daca ii pot spune asa (virgula si aici) dupa ce ca a plecat el , eu eram in spital, neajutorata, vulnerabila , o carpa , o carpa cu care puteai sa iti faci de cap sa ma „devorezi” (Hotaraste-te si tu daca vrei sa folosesti ghilimele britanice sau romanesti pana la coada) pana dimineta. (Ummm...si care era ideea cu mama pana la coada? Ca ai pornit-o, ai trecut in niste aberatii - caci nu le pot numi altfel, e tarziu si nu pot identifica termenul romanesc pentru "rant" - si la final ai uitat de unde ai pornit cu propozitia)
Cand am venit din spital televizorul, hainele, videol ("videoul"...citeste si tu cu voce tare cuvantul "videol" si vezi cum suna), frigiderul lipseau , iar pe masa era o scrisoare de divort cu alte cuvinte. ("Cu alte cuvinte" sunt de prisos. Siiii...nu inteleg logica. Daca respectiva a plecat, in grija cui a fost externata respectiva astalalta? Nu de alta, dar o minora - te rog sa nu indraznesti sa zici ca personajul tau e major ca eu nu te-as crede, bazat pe text, nici daca mi-ai pune bani in mana - nu poate pleca tam-nesam dintr-un spital, indiferent pentru ce prostie ar fi acolo - inima franta in general nu e motiv ca cineva sa ajunga in spital, da o fi in universul tau bizar - fara a fi lasata in grija unei rude, unui tutore sau gardian legal. S-a furisat afara din spital? Asta ar fi o solutie si mai lenesa sincer)


Mama mea , cea scumpa si draga (virgula) ma ("m-a") lasat , dar apoi mi-am dat seama ca (fara virgula), eu nu ii simteam lipsa (punct, fara "si" si apoi cu litera mare) si cand era acasa, cand era langa mine , eu am fost apropiata de taicamiu deoarece mama imi spunea „ Nu conteaza faci ca mine!” Nu imi dadea argumente , nimic, nimic (punct, litera mare) era (aici bagi ghilimele) faci ca mine (si aici inchizi ghilimelele) , dar taicamiu ma ("m-a") tratat ca pe o persoana matura, imi dadea argumente de ce si pentru ce. (Urata treaba cand autoarea unei lucrari incepe sa se insereze in aceasta. Avand in vedere varsta ta declarata pentru site, voi presupune ce acestea sunt frustrari reale in relatia proprie cu parintii, motiv pentru care nu-si au locul aici. Daca ma insel, imi cer scuze pentru supozitie)

Pentru cine am suferit?Pentru cine am plans ca o proasta, pentru cine? (PUTEM SA TRECEM MAI DEPARTE ODATA? AJUNGE!) Pentru un e jeg de om, un parazit de Uchiha , un purice pentru omenire , am fost pentru el o carpa., (e punct sau virgula aici pana la coada?) care am fost buna de doua, trei nopti si atat!Nu imi vine sa cred ca m-am daruit lui la 12 ani , iar apoi a plecat! (Atentie, sarcasm iminent: WOW! NU M-AS FI ASTEPTAT IN VECI LA ASA CEVA! UN PUSTI DE 12 ANI SA NU AIBA MATURITATEA NECESARA UNEI RELATII REALE! WOW! SUNT ATAT DE SOCAT DE MI S-AU FACUT CHILOTII ELICOPTER SI ACUM SCRIU IN TIMP CE ZBOR SPRE LUNA!)

FlashBack: (Pune si tu un font in Italic daca vrei neaparat sa faci un flashback, dar nu pune cuvantul acolo, de dragul de a-l pune asa. Unde ai vazut tu, intr-o carte citita - presupunand ca ai citit vreo carte - ca o amintire a personajului sa fie marcata atat de grosier?)

-Sasuke-kun mm , tu crezi ca facem bine?Intrebam eu inocent in timp ce el umbla la pantaloni mei.
-Cum sa nu facem bine, (Semnul intrebarii aici, litera mare mai departe) nu uita cand peste 6 ani ne vom casatori.Astea au fost vorbele ce au pus capac si s-a intamplat….

FlashBackEnd

Asta s-a intamplat, iar apoi..stiti voi (virgula) a plecat cand i-am zis cum a putut face asta dupa ce m-am daruit lui a zis ca am insemnat doar ceva pentru el , o jucarie sexuala , o simpla jucarie de placere(punct aici, litera mare mai departe) singurul noroc a fost ca nu ma lasat insarcinata.

Eu pana nu il omor pe omul asta nu voi avea liniste! (Punct, nu semnul exclamarii) Cum vad sangele curgand din trupul lui, vlaga lui scade, durerea lui creste, ochii lui ma implora sa il crut, buzele lui sa spuna un tampit „Imi pare rau” (Stii, nici nu se mai merita in punctul asta, gramatica e inexistenta in acest text) Jegurile ca Uchiha nu merita sa traiasca , merita doar o soarta!
Sa moara!

Eh, pervers nu?
Ficul este in colaborare cu cineva deci o sa o rog sa isi faca cont...
Apropo SUNT Anda.Panda si daca cineva SE MAI LEAGA de descrierea mea IL OMOR (la figurat)

Ma tem ca e MULT prea devreme sa te bati singura pe spate.
Textul nu e "pervers", nu e in mare parte nici coerent iar felul tau de a scrie necesita foarte mult lucru de imbunatatire. Sunt foarte multe probleme de la inceput la final, care sa zicem ca ti se pot scuza datorita varstei, dar dupa cum tu ai dorit critica avansata...ei, peretele de rosu de mai sus trebuie sa ateste pentru cat mai ai de lucru.

In primul rand: nu ai zis mai nimic in tot textul. Sunt cred 1000 de cuvinte in care nu ne-ai zis absolut nimic important de nici un fel. Personajul tau principal s-a plans, s-a plans, a turuit incontinuu fara nici o logica pana spre final si abia acolo am inteles care e problema ei...cumva.
Ai incercat sa abordezi un subiect pe care nu cred ca il intelegi cu adevarat. Asta nu e bine deloc...si stiu ca probabil te consideri "cul" ca scrii despre asa ceva...dar ce ai scris, din perspectiva cuiva mai trecut prin viata si prin literatura, nu e un text cu o valoare literara reala.
Limiteaza-te sa scrii despre lucruri pe care le intelegi la varsta ta. Tie poate ti se pare interesant sau nu stiu cum, zic din nou, dar pentru mine, ca cititor, sa citesc despre doi minori care la 12 ani fac sex fara sa stie implicatiile, nu e interesant...e aproape bolnav, sa nu mai zic ca e aceasi chestie ca si Romeo si Julieta: prostie adolescentina, care in ziua de azi inceteaza sa ma impresioneze.

Initial nu am vrut sa ma leg de gramatica prea mult ca nah, probabil nu e printre cele mai proaste pe care le-am citit. Dar textul e aproape de NECITIT din pricina tuturor acelor probleme carora vad ca nu le-ai dat nici o atentie. Serios, daca consideri ca nu te descurci cu gramatica in textele tale, apeleaza la cei ce s-au oferit sa faca proof reading aici si incearca sa mai astupi gaura. Nu zic ca la varsta ta ar trebui sa ai gramatica perfecta, dar ar fi o idee sa-ti dai silinta sa o inveti, la un loc cu regulile ei.
Mai si reciteste ce scrii, citeste cu voce tare, cu atentie, cu rabdare. Mananci timpul nostru daca e ne punem sa citim, si daca tu nu ne acorzi respectul unui text bine cizelat, nici noi n-o sa-ti mai acordam alta data timpul nostru.

In continuare...tine-te te rog pe ceva ce STII. Drame adolescentine de care sunt sigur ca-i plina viata ta, prieteni in jur, povesti cliche anime, aventuri din viata de zi cu zi...dar nu te aventura spre teritorii unde nu ai in nici un caz experienta de viata pentru a intelege si apoi a converti intr-o poveste decenta. De scriitori prosti si nestiutori e plina lumea, nu le umfla si tu randurile.
Despre barbati...stiu eu probabil mai multe despre compozitia chimica a inelelor lui Saturn decat stii tu la varsta ta, si asta reiese din text.
Viata ta personala la fel, nu ar trebui sa intre intr-un text caci atunci textul tau devine doar putim mai mult decat "implinire a dorintelor", ceea ce nimeni nu vrea sa citeasca.

Ai de lucru, dupa cum atesta tot de mai sus. Pune-te pe gramatica, neaparat, mai citeste o carte, doua, mai ia o notita despre un autor care-ti place. Dar trebuie sa lucrezi neaparat la chestiile astea, caci ce ai prezentat aici e slab.

Vin cu un edit pentru gramatica. De vreme ce am pus atat de mult efort in chestia asta, pot sa merg pana la capat.
Ti-am cautat prin postarile vechi si am dat si de vechile tale ficuri de anul trecut, comentariile de acolo si problemele care au existat. Ma intristeaza ca n-ai tinut cont de multe chestii, asa ca vin eu acum cu cateva sfaturi de gramatica care sa te ajute, mai ales punctuatie.

1. Dupa fiecare semn de punctuatie se lasa spatiu, altfel textul e inestetic si dificil de parcurs.
O metoda foarte rapida de a-ti forma mana la asa ceva, cam cum am facut-o si eu de altfel, e sa incepi sa postezi aici pe forum inainte de a scrie fic-uri. Posteaza in discutii, posteaza-ti opiniile despre cine stie ce, posteaza si SCRIE SCRIE SCRIE. Intai n-are sa-ti vina natural sa apesi pe space dupa fiecare semn de punctuatie, dar dupa nici cateva zile ai sa vezi ca te obisnuiesti si ai s-o faci din reflex.

2. Utilizarea a doi de "i" este alta zona problema in gramatica ta. Chiar si pentru mine se mai intampla cateodata sa pierd sirul cand vine vorba de asta. Solutia e simpla: rosteste cuvantul, pe litere daca e nevoie. Tu stii cum trebuie sa vorbesti, majoritatea STIM cum trebuie sa zicem anumite cuvinte, deci nu ar trebui sa-ti fie greu sa-ti dai seama cand suna cum vrei, si cand nu. Limba romana e extraordinar de frumoasa prin faptul ca fiecarui sunet ii este atasata o litera, ceea ce o face foarte simplu de utilizat.
Incearca cand esti in impas si ai sa vezi ca o sa-ti fie mult mai usor.

3. Semnul exclamarii "!" are o functie foarte specifica intr-o fraza. El marcheaza ceea ce este o exclamatie.
Vei intelege prin exemplificare:

"Am vazut o balena!" -> facand-o sa fie o exclamatie, aici se indica excitatia vorbitorului la a fi vazut o balena, este un eveniment ce i se pare important, uimitor...literalmente, este o exclamatie de fericire / groaza / uimire etc.

"Am vazut o balena." -> acum asta e o propozitie care doar informeaza ca personajul a vazut o balena. Mare parte din ce ai scris tu nu au fost fraze care sa fie exclamatii, ca si cum personajul atunci si-ar fi dat seama. Deja nara acolo...ceva...deci nu avea ce realizari masive sa faca, ce sa o uimeasca brusc si deodata (si nu cred sincer ca incercai tehnici mai avansate de flux al constiintei in care personajul sa creasca in intensitate si sa scada in functie de ce-si aminteste...si nu ti-as recomanda sa incerci, e dificil de tinut sub control si sa tii textul coerent).

Incearca sa intelegi unde este corect uzul semnului exclamarii (urasc cuvantul asta dintr-un motiv sau altul) si unde ai nevoie doar de un simplu punct. Cand un text e plin de semne de exclamatie cititorul are adesea impresia ca naratorul tipa la el.

4. Trebuie sa te gandesti ce pui intr-o fraza. Tu ai foarte multe cazuri in care personajul incepe sa turuie si fraza isi tot schimba subiectul pana la final nu mai are nici un Dumnezeu. Nu zici 10 chestii intr-o singura fraza ci te mentii pe un singur subiect ca altfel cititorul devine confuz in legatura cu ce vrei sa zici.
Dupa cum ti s-a explicat la scoala, folosesti virgula ca sa imparti o fraza in propozitii, una subiect, celelalte secundare (sau cum le zice, n-am mai vazut asa ceva din clasa a VIII-a) si ai grija ca toate sa fie legate LOGIC intre ele. Virgula ti-e prieten si trebuie mereu sa te gandesti unde e nevoie de ea. La fel, zi o fraza cu voce tare, cu intonatia care o doresti, si vezi UNDE exact se leaga si DE CE se leaga, care e ideea, care e subiectul etc.
Asta a fost cel mai obositor, ca ai lasat propozitii sa pluteasca in deriva in fraze unde ele n-aveau ce cauta. Daca incepi o fraza vorbind despre o chestie nu o inchei vorbind despre TOTAL alta chestie fara legatura.

Astea, in opinia mea, sunt zonele unde trebuie sa lucrezi cel mai mult pentru a te perfectiona. Exercitiul si repetitia e mama invataturii, deci pune-te pe asa ceva. Eu ti-as recomanda sincer sa pui mana pe o carte sau doua si sa citesti cu atentie, luand ori notite reale, ori mentale despre cum un autor profesionist face o chestie: cum prezinta un personaj, cum il introduce, cum ii exprima gandurile, ideile, cum face dialog. Daca vrei la persoana I, sunt destui autori post modernisti care scriu in acest gen si care sunt relativ usor de citit si inteles.
DAR REPET: O CARTE! Nu fanfiction, nu ficuri, nu slashfiction sau ce altceva mai e la dispozitia ta. Citeste CARTI caci au sa te ajute.

Tot aici pe forum exista un topic pentru ajutor, dupa cum este mentionat in Ghidul incepatorului unde am mai postat eu ceva materiale de pe ici sau colo, in engleza ce-i drept. Daca ai nelamuriri, poti apela acolo la ajutor si vom fi destui care sa fim dispusi sa ne sacrificam timp sa te ajutam.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#4
CUm iti permiti sa imi zici ca sunt frustrata pe parinti mei auzi mai bine ai cunoaste situatia!
Inainte sa judeci!
Apropo AMBU e o organizatie , DAR TU NU AI URMARIT ANIME-UL SI NU AI DE UNDE SA STII!
Frustrare pe mama?Stii tu cum mama sta de dimineata pana seara stii tu?Stii cum tata sta prin tari straine ?Stii tu?Da-mi warm ma asa pe el , dar DACA TE MAI LEGI DE MAMA SAU DE TATA...
In fine suntem pe site...
Si cum poti sa zici ca m-am f***t la 12 ani?
Pentru cultura ta generala SUNT INCA PURA!
Si ideea mi-a venit la 10 ani pentru un fic din Naruto!
Episodul 109.. mi-a venit ideea eu zici a te-as putea reclama sa imi dai astfel de cuvinte! C am-am futut, ca sunt frustrata sau mai stiu eu ce!
APROPO DACA AM GRESIT DIN GRAMATICA E PENTRU CA NU SUNT OBIJNUITA!
Si inca ceva EU SCRIU CU LIMBAJ IMESSIAN deobicie pe mess ca asa m-am obijnuit si macar atata ai avut si tu si na data vitoare nu mai gresesc.Ii promit u "super moderatorului" Ha, ha cu cine te-ai imprietenit?Cu flow nu?Sa te faca?Cu Ally?..
Sicum adica e exprimat din VIATA MEA?
Ai citit tu al doilea, al treilea capitol?
Doamne CE NERVI AM PE TINE!

Si cum adica eu nu stiu sa citesc?Ca eu am o carte sau asa ceva?Ce ma?Eu nu citesc?
[center]
My fragile soul is broken
[/center]

#5
Dupa cum scrie si in comentariul meu, daca am tras o concluzie gresita din ceea ce am observat, ai scuzele mele.
Cat despre relatiile tale sexuale, daca citesti cu un pic de atentie ceea ce ti-am scris in comentariul de mai sus, poti trage usor concluzia ca eu ti-am zis ca NU CUNOSTI despre ce vorbesti. Nu ma intereseaza ce-ai facut tu la anisorii tai, chiar as prefera sa nu stiu sincer, dar nicaieri nu am scris ca ai facut sau nu ai facut. De asta te-am si invitat sa scrii din ceva CE STII, nu sa incerci sa-ti imaginezi situatii pe care tu esti mult prea mica sa le intelegi cu adevarat. Si mult prea mica sa construiesti povesti in jurul acestora.

In continuare, poti sa reclami orice iti doresti, am avut grija ca comentariul meu sa fie unul impartial si politicos (pe langa cateva exceptii unde nu se mai putea), ceea ce aparent nu a avut reactia scontata.

Prin AMBU, presupun acum ca te referi la ANBU ceea ce explica de ce eu n-am reusit sa gasesc azi-noapte ce Dumnezeu se vroia a fi asa ceva si ma tot ducea spre site-uri de echipamente medicale.

Eu in continuare nu m-am legat de nimeni din familia ta ci doar am facut o observatie asupra unei bucati de text unde vorbele personajului tau nu mi-au sunat sincer, ci mi-au parut insertie a ta, cu propriile probleme, ceea ce e neavenit unui text.

Tu nu prea stii sa scrii ma tem, nu sa citesti, ceea ce din nou este un lucru pe care eu nu l-am zis. Daca as fi considerat ca nu stii sa citesti (ceea ce consider acum avand in vedere ce raspuns ai trimis aici asupra unor lucruri pe care eu NU le-am zis in comentariul meu) nu ti-as fi recomandat sa citesti o carte sau doua pentru a prinde niste trucuri intr-ale scrisului.

Deci, domnisoara, te-as ruga ca pe viitor, inainte sa dai un raspuns obraznic cuiva care incearca sa te ajute sa progresezi, sa ai grija sa citesti cu atentie ce ti-a zis respectivul si sa intelegi la ce se refera. Daca nu intelegi ceva sau iti e neclar, iti stau la dispozitie pentru lamuriri.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Scrisoare de adio RaYnutza 0 1.581 02-07-2011, 05:54 PM
Ultimul răspuns: RaYnutza
  Niciodata sa nu spui "Adio" ! Marina. 24 14.296 27-11-2010, 05:25 PM
Ultimul răspuns: Flash
  Adio! Cristiuță 3 3.361 25-06-2010, 07:56 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)