Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Manualele

#1
Cred că toţi aţi văzut cum arată manualele pe care le primim de la şcoli pentru anul ce vine. Pur şi simplu oribil. Sunt jerpelite, vechi, mâzgâlite şi arată extrem de naşpa.
Spre exemplu, vara trecută când am primit manualele pentru clasa a şaptea, am rămas şocat când le-am văzut. Cel de engleză era găurit peste tot şi mâzgâlit de nu puteam citi nimic de pe el, cel de română n-avea câteva pagini şi celelalte erau vai de capul lor. Adică, unele manuale sunt din 1990. Cum să le dai copiilor la şcoli manuale de douăzeci de ani. Mi se pare culmea. De obicei, trebuie să cumperi din nou manualele pentru a putea citi ceva de pe ele.
Vouă cum vi se par manualele ce le primiţi de la şcoli/licee ?
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#2
Anul trecut au fost..umm..acceptabile.Matematica a fost singura carte noua,in rest celelalte erau vechi.NU erau chiar gaurite si rupte,dar mai erau carti carora le lipseau paginile si care erau mazgalite.Am avut noroc,am nimerit numai o carte cu pagini rupte,dar erau in carte si le-am lipit.Acuma sa vedem anu` asta ce ne mai dau,doamne ajuta ._."
[Imagine: girlsignature.png]

Kiss me, k-k-kiss me
Infect me with your love,
And fill me with your poison.
Take me, t-t-take me
Wanna be your victim,
Ready for abduction.
Boy, you're an alien,
Your touch is foreign
It's supernatural, extraterrestrial.


[Imagine: ilikemusicsignature2.png]
A painter paints pictures on canvas.
But musicians paint their pictures on silence. ~L. Stokowski



#3
La mine...cred ca toate cartile sunt rupte. Dar RUPTE. De exemplu: Cartea De LAtina, E oribila, are pagini rupte(jumatate de carte e rupta). Matematica e vai de capul ei. Nici nu stiu ce sa fac. Daca merg la BIblioteca sa mi le schimbe. De unde bucurie, ca zice ca-i nou-nouta.22
Macar daca s-ar cumpara manuale noi, Dar nu... Pentru ei sunt bune astea.8-). Profii au manuale noi...cand vin la ore...si noi stam si ne chinuim cu astea vechi de 20 de ani...
Nu`i corect
:love:....DiZza Iubeste`:X

#4
Am trecut si eu pe aici. Sa incepem.
Cartea de engleza, daca o poti numi asa. Cred ca aia a fost cea mai nasoala , era rupta , nu avea pagini , era gaurita , si mazgalita , iar proful ma punea sa faca exerciti din ea, sa nu mai spun ca paginile erau lipite una de alta. Aia de biologie , doamne ajuta, a fost buna. La Tehnologie am nimerit o carte buna pentru ca eu cu o fata le-am carat si ni leam pus doar pe alea bune21 Si mai sunt... dar nu mai vreau sa imi amintesc de scoala== Ca orcine alcineva.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#5
Printre cele de clasa a saptea au fost si cateva mai noi. Cel de matematica, pentru ca nimeni nu foloseste manualul, toti folosesc culegeri. Cel de engleza, cel de desen [yep, we had one], si altele intr-o stare acceptabila.
Dar am avut si unele in ultimul hal. Cele de romana si de fizica le-am primit fara prima coperta si cu pagini taiate, rupte, mazgalite. Cel de istorie avea toate pozele decupate, cel de franceza, pfff, nici nu-l pot descrie. = ]] Majoritatea erau foarte vechi, de prin 1990 si putin.
Pe cele pentru anul viitor le-am luat de la sora-mea, si sunt intr-o stare destul de buna, avand in vedere ca ei au primit manuale noi aproape in fiecare an.
Sincer, pe mine ma amuza manualele deteriorate. : ]] Nu e un lucru bun, yeah, I know, dar obisnuiesc sa fac haz de necaz. Spre exemplu, manualul meu de *nu-mi mai amintesc exact ce* cred ca fizica, spunea o adevarata poveste. = ]]]] Si in plus, daca si asa sunt deteriorate, poti desena pe ele fara sa se observe. Yup, recunosc, am pacatuit. : ]]
[center][Imagine: 5ml548.png][/center]

#6
Daa mie îmi place mult când se distribuie manualele <3 E aşa o hărmălaie şi plânge diri că nu suntem copii serioşi. Niahaha, mă rog. Pă' la noi vin manualele multe, mari, frumoase...Apoi mai vine o profă şi zice "Dă-mi jumate că n-are clasa de dincolo." şi rămânem cu 10 manuale la 30 de copii. Apoi se aruncă prin clasă să fie câte 3 pe fiecare rând, bla bla le mai cade câte o copertă... Şi apoi mai sunt materii unde avem 3 manuale, altele unde nu avem, altele cu un manual şi mereu la matematică toată lumea are manual, dar niciodată nu lucrăm din el, lol. Mă rog, se împart cele două manuale cum se poate mai bine, mai pune grupul vesel întrebări off-topic:
-Doamna, când mergem la Lagună?
Sau observaţii inutile:
-Doamna, e o muscă pe catedră...
Şi prin mijlocul unor ore se mai trezeşte câte un profesor "Unde vă sunt manualele?! Voi de ce nu aveţi manuale?!"

Sau la franceză ni s-au nimerit câteva manuale de un fel şi restu de alt fel. XD

Da, în general e mişto. Niahahaa.
[Imagine: 51pt12.png]
Eu mă semnez uneori "cam retardă" şi uneori cam aşa.

#7
Oh, şi eu iubesc când se dau manualele . Noi ne aruncăm acolo numai de dragul de a ne îmbulzi . Ahh . Ţin minte că era un manual pe jos şi apoi am făcut un munte uman 24. Vremuri bune.

Well, majoritatea manualelor pe care le-am primit au fost acceptabile, câteva noi . Dar au fost unele pe care nici măcar nu le-am primit .Şi apoi se spune că Învăţământul în România e gratuit . Pe naiba e gratuit. Mi-am cumpărat manual de fizică, chimie, engleză şi franceză . Plus că dacă nu am un manual mă dă afară de la oră . Şi cineva a spus că nu are bani să îşi cumpere. L-a dat afară .

Jalnic.
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.




#8
Spre norocul meu, mama colegei mele de bancă este învăţătoare în şcoală, aşadar dumneaei are întotdeauna grijă să primesc toate manualele şi pe cele mai bune, bineînţeles.
Ştiu că nu-i corect faţă de ceilalţi, dar cum la noi în clasă nu prea există unitate, fiecare-i pe cont propriu - evident, ăsta nu-i şi cazul nostru [ al meu şi al colegei de bancă ] -.
La sfârşitul anului şcolar toţi se grăbesc să returneze manualele şcolii, de parcă ar fi nu ştiu ce obiecte mortale. Bine, adevărul e că şcoala mea e populată în mare parte de specimene, deci nu mă mai surprinde nimic. Din contră, mai mult mă amuză.
Oh, văd că m-am cam abătut de la subiect.

În sfârşit, eu nu prea am de ce să mă plâng. Sau mă rog, nu încă.
Edmond: [pauses, remembering what Fernand said when he asked why he betrayed him] It's complicated. Let's just say it's vengeance for the life that you stole from me.

#9
Majoritatea manualelor mele arata bine, poate una sau doua sa nu aiba coperti.
Oricum, mie cel mai mult imi place sa citesc mesajele de la sfarsitul cartii 15. Plus ca am luat un obicei de a pune intrebari pe carti [stupide, ofc]. Si al doilea lucru ce imi place sa mai fac cu noile manuale este sa pun emoticoane pe fiecare pagina 21 [e chiar foarte misto].
Dar chiar si daca as avea o carte urata, as face schimb cu unul\una care are o carte mai bine [am darul manipularii 15].
Asa, pai manualele pentru clasa a opta ale mele sunt chiar bune, desi cartea de mate nu are coperta, eh , o schimb eu :]]
In concluzie: manualele arata rau, dar eu una sunt mereu binecuvantata cu manuale bune, norocul meu 15

#10
Hmmmm , manualele. Păi , manualele sunt oribile , care mai de care mai rupte sau măzgălite , iar profesorii dau vin pe noi că noi am făcut , bla bla. Diriga' este obsedată să-i punem manualului de engleză copertă , chiar dacă e deteriorat , iar eu nu vad sensul. Nu este corect ceea ce fac cu noi. Ar trebui să ne dea manuale noi in fiecare an. >.<"
[center][Imagine: 2isxfr.jpg][/center]
Mulţumesc, Abbeh. Ly <3.

[center][Imagine: lh4lc.gif][/center]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)