Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Votul merge catre:
Mandria unui suflet egoist
10.00%
1 10.00%
Am plantat otel
90.00%
9 90.00%
Total 10 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Septembrie - Lucrari

Sa-i dam bice!

I.Mandria unui suflet egoist

+ "...forfotea neincetat mii de suflete agitate..." - cred ca era defapt - "forfoteau neincetat mii de suflete agitate"
+ "...grabite parca de o graba neinsemnata..." - o repetitie, nu sunt ca e grav, putemi folosi repetitii, insa aici e prea evidenta, suna urat, puteai inlocui celalat "graba" cu altceva.
+ "...pricole..." - "pericole".
+ "-Doamna,limuzina va asteapta ! auzi glasul gros al lui Joseph ce o dojenea cald ." - eu cred ca nu a dojeni era cuvantul. Caci nu pare ca o mustra sau certa... plus ai adaugat si acel "cald", clar e alt cuvant acolo.
Cam acestea ar fi putinele din greselile gasite in lucrare, deisugr ca am mai gasit - ceva repetitii si una pe la final foarte proeminenta care iti intra in ochi, dar aia parca mergea intr-un fel sau altul acolo.
Trecand peste acestea, pot spune ca ai pus foarte multe virgule, deisugr ca si corect, dar in unele locuri prea ai exagerat mie asa mi s-a parut. Nu ca as fii eu foarte priceputa la semnul acesta de punctuatie, dar asa mi s-a lasat impresia.
*As mai vrea sa punctez ceva: in multe locuri cand ai scris in continuare ai lipit propozitia care ura de punctul din urma sa, spun asta fiindca mi s-a parut inghesuit.
Cu descrierea te-ai descurcat bine, totusi ai folosit cateva cuvinte de foarte multe ori si te-ai cam lalait putin cu descrierea, mai exact cu ideea, adica ai revenit la o idee secundara de doua trei ori, nu spun ca nu e bine, dar... parerea mea - mai bine spui odata sau de doua ori, sa spunem, intr-un paragraf apropiat, dar sa fie la punct si concret, in sensul sa se impuna cuvintele care doresti sa le conturezi.
Actiunea, pai nu prea ai avut in sensul de dinamica, ceva care sa se intample, oricum nu ai grabit lucrurile si asta e bine, ai mers pe firul ideilor lin.
Ca idee, pai la fel ca ceilalti nu sunt sigura cat de originala este, totusi tipa asta nu a venit dintr-un sat, mai mult dintr-un oras plasat in munti, deci cred ca este o diferenta. Oricum, ai conturat destul de interesant sentimentele si trairile, mai degraba nazuintele acesteia si deisgur orasul, in mare mi-a placut cum l-ai conturat. A fost o replica sau un rand - parca aia cu portile de fier, care m-a impresionat.
Nu stiu, e destul de draguta ideea, insa mai multe nu cred ca pot spune.
Asta este tot. <3

II.Am plantat otel

+ "...transforma'i..." - "transformati"
+ "il priveam in ochi si-l vedeam cum plangea." - "Il priveam..."
+ "intre timp mi-am intors privirea spre fereastra aproape facuta zop." - la fel ca sus, tot cu litera mare, fiindca ai inceput de la capat.
+ "insa mi se parea imposibil sa ating acel punct fara sa fiu inrolat si distrus..." - litera mare.

Nu am mai enumerat si restul propozitiilor care au inceput cu litera mica, parca te-ai grabit, oricum asta este. Chiar si asa nu ai avut greseli de tastare, cel putin nu am vazut, sincer finalul m-a induiosat, foarte tare.
Descrierea a fost buna, mie mi-a placut enorm, actiunea foarte palpitanta, desigur ca se putea amplifica in anumite locuri, dar poate nu ai avut voie sa te lungesti, nu stiu.
Chiar mi-a placut, ideea mi se pare originala si finalul - ca tot am mai spus de el - m-a facut sa zambesc, mai ales ulltimele replici dintre cei doi prieteni.
Doamne, m-am emotionat, cu adevarat, ai reusit sa-mi transpui in gand fiecare detaliu, ce s-a materializat ca un film.
Nu stiu, asta e parerea mea. Deci prin urmare votul meu merge la lucrarea aceasta!
---

Ambele lucrari sunt interesante, faptul ca am ales a doua lucrare se datoreaza felului de a da viata - ca sa spun asa - cuvintelor, a autorului/arei.
Si prima lucrare mi-a placut deasemenea, fiindca se vorbeste despre o fata care vine la oras si doreste sa-si indeplineasca visele, sa cunoasca orasul, sa devina una dintre acele persoane de acolo, defapt sa isi duca pe culmi inalte dorintele. La fel de bine si aceasta lucrare s-a conturat, mai ales finalul care o prezinta - asa vad eu - pe tanara o persoana importanta si speciala intr-o metropola, intr-o societate dezvoltata, lucru care m-a incantat si uimit, fata a fost isteata si si-a facut treaba, a ajuns la punctul cel mai inalt.
A doua lucrare? Simplu a fost foarte dinamica, din punctul meu de vedere, pe mine uan cel putin m-a captat sufleteste. Ginalul a fost unul splendid, constat, fiindca a prezentat o scena ca in filme, ca sa spun asa, gen ca tipul bun moare treptat si la fundal se pune o melodie melancolica, care intr-un fel sau altul dezvalui triunful si desigur nelipsitele clipe inainte de moarte - derularea amintirilor.
Mie imi plac astfel de finaluri, ma fac sa zambesc dar si sa ma intristez, e un amalgam de sentimente pe care autoarea/autorul chiar a reusit sa mi le nutreasca in inima.
ps. am uitat si titlurile le-ati ales perfect!

Si cu asta, inchei!
The end. <3

Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Septembrie - Lucrari - de Lia - 25-09-2012, 02:06 AM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrari - de kame. - 26-09-2012, 08:18 PM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrari - de Cherie - 30-09-2012, 09:54 PM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrari - de hiimera - 01-10-2012, 06:09 PM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrari - de Fiction - 01-11-2012, 11:32 AM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrari - de Syryus - 01-11-2012, 11:43 AM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrari - de Lia - 07-11-2012, 01:23 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns