Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Concurs de Proza Fantastica- Zuppy Awards - Vot

Birth

a. Originalitate – 1 punct As fi dat mai mult, insa nefiind in echipa de juriu, asta este maximul din partea mea. Sincer, aceste pagini pe care le-am citit chiar mi s-au parut originale. Toate ideile tale la un loc au constituit o lucrare cu o poveste nemaiintalnita pana acum. Chiar pot sa te felicit pentru imaginatia ta.
b. Calitatea dialogului – 1 punct Dialogul a fost din plin, ceea ce e un lucru bun pentru ca l-ai folosit cu cap. Unde nu era nevoie de dialog ai bagat naratiune, unde era nevoie, ai adaugat exact in locul in care trebuia. Replicile au fost puse pe masura.
c. Constructia textului – 0 puncte As fi vrut sa vad mai multe alineate acolo unde ar fi trebuit sa fie. In unele locuri ai dat prea repede enter, in altele nu ai dat deloc. Constructia textului nu ma atrage in mod deosebit.
d. Gramatica – 0 puncte Am fost cuprinsa de poveste si aproape nu am observat virgulele ce au lipsit mai peste tot la vocativ. Cuvinte nedespartite sau lipite din greseala nu am observat. Inca ceva, am realizat undeva o formulare mai ciudata; totusi, revin asupra virgulelor ce au tot lipsit.
e. Impresia personala asupra textului – 1 punct Imi place. Nu cred ca as putea sa spun mai mult decat ca imi place. Atat ideea cat si captarea atentiei asupra lecturii vorbesc de la sine. Originalitatea te-a ajutat foarte mult aici. Se vede ca ori te-ai documentat ori ai mai lucrat cu acest gen.

TOTAL: 3/5 puncte

* * *

O privire

a. Originalitate – 1 punct Pana spre sfarsit, nu gaseam mai nimic original in povestea ta. Totul parea o incercare de a arata ca respectiva Dee nu-si cunoastea trecutul, insa ultima pagina mai exact, a adus o nuanta de originalitate. Cu toate astea, meriti o jumatate de punct, daaar… se rotunjeste.
b. Calitatea dialogului – 0 puncte Dialog a existat, dar te-ai bazat mai mult pe naratiune, iar descrierea nu a existat mai deloc. Ca sa iasa totul perfect, sau aproape perfect, trebuie sa imbini toate modurile de expunere. Din pacate, dialogul, acolo unde a fost el, nu a fost indejauns de bun.
c. Constructia textului – 1 punct Imi place cum ai structurat textul. Liniile de dialog, alineatele si restul. E placut ochiului si nu iese nimic in evidenta care ar deranja.
d. Gramatica – 0 puncte Nu prea am vazut greseli de gramatica, defapt ai mancat undeva un „i” de la „il” parca, ai pus niste virgule in plus si… ai articulat gresit intr-un loc, totusi, punctajul se duce.
e. Impresia personala asupra textului – 0 puncte Nu am o impresia foarte buna, dar nici una proasta. Partea rea e ca nu ai reusit sa-mi captezi destul de mult atentia, decat la ultima parte cand Dee a inceput sa vorbeasca cu acea persoana prin intermediul acelor particule ce au devenit o bucata de hartie. Cam asta a fost singura parte care m-a impresionat, la fel si replica ce i-a dat-o.

TOTAL: 2/5 puncte

* * *

Angelique

a. Originalitate – 0 puncte Pareca ai combinat mai multe povesti, mai multe idei. Pe alocuri pare original, prin alte locuri si paragrafe pare, nu plagiat, ci inspirat din alta parte. Nu e nimic rau, insa existau o gramada de idei venite cu carul, probabil, povestea ce ai ales-o nu ti-a oferita destula posibilitate incat sa improvizezi.
b. Calitatea dialogului – 0 puncte Pe langa faptul ca la inceput nu a prea existat, mai tarziu au fost mai multe replici, insa nu m-au incantat prea mult. Ideea dialogului e buna, dar simt ca mergea mult mai bine. Cam sec.
c. Constructia textului – 1 punct Pe langa diacritice, care arata foarte bine, alineate si restul, ma incanta si ideea liniei de dialog, ce este defapt un punctulet sau un romb rotunjit, sa-i zic asa. Sare mai mult in evidenta, dar asta nu stiu daca e bine sau de rau in cazul tau, insa mi se pare original.
d. Gramatica – 1 punct Nu am vazut greseli, nici de tastare, nici de gramatica. Sa nu fi fost eu atenta? Asta e maximul de puncte. Puteai gresi mult la diacritice dar ai fost atent/a. E ok aici.
e. Impresia personala asupra textului – 0 puncte Pentru ca nu m-a impresionat mai deloc. Nici dialogul, nici naratiunea, iar pe langa asta nu mi-a transmis nici un sentiment. Sa inteleg ca la inceputul, ba chiar si la sfarsitul lucrarii tale trebuia sa exista un sentiment de panica sau diperare?! (mai ales la inceput), insa mie mi s-a parut decat putin dinamism, care nici ala nu era transmis bine. Nu ai conturat personajele prea bine, doar pe Angelique, care mergea mult mai bine descrisa pana la sfarsit, reusind astfel sa detii controlul asupra misterului la inceput si mijloc. E o incercare draguta, dar nu a reusit sa ma impresioneze indeajuns.

* * *

Victor Rousseau

a. Originalitate – 1 punct Mi s-a parut ca seamana putin cu ceva, dar defapt, lucrarea ta este destul de originala. Punem jumatate de punct, insa se rotunjeste. Povestea spusa de Victor celor doi regi mi-a captat total atentia.
b. Calitatea dialogului – 1 punct Felicitari si aici! Sunt de parere ca dialogul este cel ce trebuie sa-ti capteze mai intai atentia, iar al tau deja a facut-o. Nu a fost sec, s-a dovedit a fi amplu si cu multe informatii. Pe langa asta, ai reusit sa pastrezi si putin mister.
c. Constructia textului – 1 punct Diacriticele au fost puse cu grija si au dat bine textului. M-au cam dururt ochii cand citeam, insa era din cauza oboselii, sunt sigura, caci lucrarea ta a fost destul de aerisita si usor de citit din punctul acesta de vedere.
d. Gramatica – 1 punct Ce pot spune? A fost totul ok; din cate (nu) am observat eu, greselile nu au existat.
e. Impresia personala asupra textului – 1 punct Chiar mi-a placut. Ai conturat bine fiecare personaj, povestea mi-a captat total atentia, iar actiunea nu a fost deloc seaca, caci a fost dinamizata de dialog, cum am spus si mai sus. Victor este un personaj foarte frumos descris, cel putin din punctul meu de vedere. Se incadreaza in tema. Pacat totusi ca nu ne-ai descris si o scena atunci cand fata devine iubita demonului si ca ne-ai lasat pe noi sa ne imaginam intamplarile din anii viitori.

TOTAL: 5/5 puncte

* * *

Un final

a. Originalitate – 1 punct O lucrare originala, adica eu nu am mai intalnit o astfel de poveste pana acum, asa cum ai structurat-o tu. Cateva idei mi s-au parut furate de… nici nu stiu de unde, dar oricum, ti-as fi dat 0,5 puncte si se rotunjeste. Hehe. xD
b. Calitatea dialogului – 0 puncte Nu a fost prea sec, insa rolul informativ a fost cam zero. Mi s-a parut destul de infantil dialogul creat de tine, si nu ma refer la replicile personajelor, ci pur si simplu la forma lor.
c. Constructia textului – 0 puncte Chiar nu mi s-a parut asezat in pagina cum trebuie, dar nici obositor la ochi nu a fost, cu toate astea nu ofer nici un punct.
d. Gramatica – 0 puncte Au existat multe repetitii, lumina, ea, fata etc. ce nu au dat deloc bine textului. Am vazut undeva niste spatii mancate, daca nu ma insel, ori dupa niste virgule, ori puncte, sau linia de pauza.
e. Impresia personala asupra textului – 0 puncte Dau acest punctaj fiindca povestea ta, in primul rand, m-a lasta nelamurita, m-a bagat intr-un fel in ceata, si pe langa asta, nu m-a atras deloc. Originalitate a existat, insa nu m-a atras continutul.

TOTAL: 1/5 puncte

* * *

The Lady of Adavan

a. Originalitate – 1 punct Eu n-am mai dat de ceva asemanator pana acum. Imi place cum ai redat tema in lucrarea ta si cum te-ai descurcat cu aproximativ toate lucrurile ce le-ai folosit. E frumoasa!
b. Calitatea dialogului – 1 punct Nici dialogul nu e mai prejos. Mi-a placut ca ai mentinut o linie frumoasa intre naratiune si dialog si ca ai ghicit excat unde trebuie folosit. Nu a fost sec deloc, si chiar a antrenat actiunea.
c. Constructia textului – 0 puncte M-a cam obosit la ochi, si… Cam multe alineate.
d. Gramatica – 1 punct Nu am realizat greseli, insa ai mancat destule virgule din partea vocativului…
e. Impresia personala asupra textului – 1 punct Dupa cum am spus, nu am mai citit ceva de genul acesta redat astfel. A fost o experienta noua pentru mine si pot spune ca am ramas remarcata. Te descurci la acest capitol. Felicitari!

TOTAL: 4/5 puncte

* * *

Departe de bine sau rau

a. Originalitate – 0 puncte Am mai auzit de lucrari de genul asta, sub forma unui eseu, in care ai vorbit despre moarte, suferinta si toate cele, deci nu mi se pare nimic original. Cu toate astea, ai folosit termeni frumosi, dar aici nu primesti niciun punct, din pacate.
b. Calitatea dialogului – 1 punct Ai folosit monolog, putin, ce e drept, dar ai aratat cititorului exact ce trebuia sa stie. Nu ai intrat prea mult in detaliu, ceea ce e bine, pentru ca asta a facut naratiunea, insa uneori a fost cam sec.
c. Constructia textului – 0 puncte Au cam lipsit alineatele si a fost cam sufocant in unele parti. Puteai da mai des enter, caci aveai unde.
d. Gramatica – 1 punct Din cate imi aduc aminte, am vazut o singura greseala, sau doua, dar si acelea de tastare. Nu ar trebui sa se puncteze prea mult, deci... 1 punct.
e. Impresia personala asupra textului – 1 punct Nu ma pasioneaza genul acesta de lucrari. Cum am spus mai sus, are proportiile unui eseu intr-o oarecare masura. Ai aberat unele lucruri mult prea mult, bazandu-te pe a generaliza anumiti termeni decat pentru a ne oferi un text narativ cat de cat decent. Nu m-a impresionat intr-un mod deosebit. Imi pare rau!

Si asta a fost tot... imi pare rau daca a durat cam mult, dar sper ca am ajuns la timp. Felicitari tuturor concurentilor, meritati cu totii un premiu pentru ca v-ati obosit sa va documentati despre acest gen pentru a face niste lucrari minunate sau dragute. ^^

Răspunsuri în acest subiect
RE: Concurs de Proza Fantastica- Zuppy Awards - Vot - de Rain - 18-09-2012, 12:07 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Concurs - Proza - Original - Discutii generale Lia 49 34.507 30-11-2012, 03:35 PM
Ultimul răspuns: Lia
  Concurs de Proza Fantastica - Rezultate Lia 5 5.587 03-10-2012, 07:52 PM
Ultimul răspuns: Rain
  Concursul de Proza Fantastica - Inscriere Lia 39 19.908 26-07-2012, 04:46 PM
  Concurs - Proza - Original - Tema Lia 25 16.235 04-06-2012, 11:43 AM
  Proza scurta Storymaker 24 13.818 09-03-2012, 06:37 PM
Ultimul răspuns: Storymaker
  Concursul national de proza Mihail Sadoveanu Jasmine 0 2.504 29-09-2010, 07:35 PM
Ultimul răspuns: Jasmine

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)