Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Concurs de Proza Fantastica- Zuppy Awards - Vot

#8
Inainte sa imi scriu opinia despre fiecare lucrare in parte tin sa precizez cateva lucruri. In primul rand, comentez din postura unui amator in domeniu care a stat departe de lectura ceva timp. Prin urmare criticile/aprecierile pe care le aduc pot fi nu doar neconstructive, ci si eronate. Ca autori ai lucrarilor sunteti indreptatiti sa imi considerati opiniile gresite in orice moment.

In al doilea rand, am sa imi motivez la un mod general modul de interpretare al criteriilor.
a. Originalitate - daca intr-adevar voi descoperi similitudini intre unele texte/idei si alte creatii cunoscute de mine, nu voi enumera respectivele creatii pentru a nu influenta parerea altor membri.
b. Calitatea dialogului - aici voi incerca sa fiu foarte indulgent deoarece nu cunosc destul de multe pe aceasta tema.
c. Constructia textului - desi nu sunt pretentios, anumite lucruri precum spatierea si alinierea vor face pentru mine din acest criteriu unul subiectiv
d. Gramatica - nimic de comentat aici, totul e clar.
e. Impresia personala asupra textului - vezi ce am scris la inceput.


Acestea fiind spuse, incep (probabil imi va lua 2-3 zile saptamani sa le comentez pe toate)


Birth

a. Ideea e destul de interesanta, n-am mai intalnit-o nicaieri din cate imi amintesc, desi nu e expusa atat de clar pe cat mi-as fi dorit. Abordarea subiectului e buna, esti pe teritoriul fantasticului deci nu pot decat sa-ti dau 1 punct.
b. Dialogul e destul de dragut, usor de citit (unlike the rest) si urmand cursul natural al povestirii. 1 punct si aici.
c. N-am sa-ti dau punctul pentru ca n-ai scris cu diacritice :zuppy04: Glumesc. Nu in legatura cu punctul insa, pe care nu il capeti. Ai schimbat cumva marimea la text in partile cu italic? Pentru ca nu ma incanta deloc. De asemenea as fi preferat un oarecare alineat la paragrafe. Asezarea in pagina e relativ buna, dar totusi fara punct.
d. Dupa cum vei vedea la criteriul urmator, doar de semne si gramatica n-am avut eu grija la textul tau. 1 punct pentru ca pare ok.
e. Momentan citesc o carte de Lee Smolin numite "Three roads to quantum gravity". Desi e in engleza si e plina de notiuni de fizica, dintr-un obscur motiv imi e mult mai usor sa o citesc decat povestirea ta. Initial nici nu intentionam sa ti-o citesc, dar pentru ca trebuia sa le punctez pe toate, m-am straduit. Nu stiu de ce si nici n-am sa incerc sa aflu, dar de vreme ce criteriul acesta e opinia personala, eu o sa aleg sa nu iti dau niciun punct aici. In cazul in care vei crede ca engleza mea e de vina, te rog sa citesti critica mea referitoare la cealalta lucrare in aceasta limba din concurs.


O privire!

a. Nu e cine stie ce originalitate in spatele lucrarii tale, de asemenea lumea aceasta post-apocaliptica e mai mult in domeniul SF decat fantasy, desi ai sugerat ceva legat de magie pe acolo. Imi pare rau, dar nu capeti punctul.
b. Dialogul e bun, n-am nicio obiectie referitoare la asta. 1 punct de la mine.
c. Multe si mari spatii intre paragrafe, alineate nem, deci nu-ti pot da niciun punct aici.
d. Ai ratat cateva virgule pe acolo, dar nimic prea grav. Ma ingrijoreaza in schimb 'i'-urile pe care le-ai pus in plus, dar o voi lua mai mult ca pe o scapare de moment decat ca pe necunoasterea regulilor, asa ca poftim 1 punct.
e. La inceputul lucrarii ma gandeam ca vei scrie ceva mai legat de lumea magiei, dar, desi nu pot spune ca nu mi-a placut, sfarsitul mi-a lasat mai mult un gust de SF. Totusi ideea a fost chiar draguta, mi-a adus aminte de ceva ce am citit demult, dar nu stiu inca exact ce. Cred ca era o carte SF de-a lui Cristian Tudor Popescu, daca nu ma insel. Oricum, mi-ar placea sa scrii ceva de dimensiuni mai mari in universul fictional pe care l-ai creat acolo. 1 punct de la mine.


Angelique

Pot sa spun ca nu-ti dau niciun punct si sa mergem mai departe? Nu,nu cred ca pot.
a. Originalitate...uhm, nu pot comenta prea multe dat fiind ca nu prea am inteles despre ce e vorba acolo, in fine, ingeri cazuti care mai cad inca o data si tipe aidoma Buffy the vampire slayer. Yes, you can hate me, but no points here.
b. Nu ma pricep prea mult la dialog, asa ca iti voi da 1 punct aici, desi replicile de la inceput mi-au parut desprinse dintr-o conversatie telefonica.
c. Spatierea e cat de cat ok, dar nu-mi place cum ai aranjat dialogurile alea. Iarasi fara alineate...of. Niciun punct aici.
d. Timpuri incurcate si incrucisate, prepozitii puse gresit. Nici aici nu capeti punct.
e. Stiu ca probabil te-ai simtit, ca si ceilalti concurenti de altfel, contrans de limita impusa pentru marimea textului. Acest impediment nu motiveaza insa o poveste fara cap si coada, cu un continut cel mult mediocru si o expunere stangace. Nu iti pot da vreun punct la criteriul acesta.


Victor Rousseau

a. O idee foarte draguta, poate nu extrem de originala, dar tratat intr-un mod diferit. Respecti tema concursului, deci nu pot decat sa iti dau 1 punct.
b. Dialogul curge frumos, nu am multe de zis aici pentru ca nu-mi place sa laud oamenii. 1 punct si gata.
c. IN SFARSIT cineva care si-a asezat textul cum trebuie. 1 punct din toata inima.
d. Gramatica impecabila, daca ai gresit ceva cu siguranta cursivitatea textului m-a facut sa trec cu vederea. 1 punct.
e. Probabil te vei intreba de ce n-o sa-ti dau ultimul punct dupa ce ti le-am acordat pe toate celelalte. Ei bine, aici totul tine de ceea ce percep eu ca cititor, iar dincolo de cursivitate, asezarea in pagina si frumusetea lucrarii tale, mie nu mi-a trezit totusi niciun sentiment. Este doar un text scris bine. De aceea imi pare rau, dar nu capeti niciun punct.


Un final

a. Am mai intalnit ideea asta in destul de multe parti, desi te-ai incadrat in tema oarecum n-am sa-ti dau punctul pentru partea de sfarsit care e pur si simlu un cliseu.
b. Replicile par rupte una de alta, daramite de restul textului. Apreciez faptul ca ai folosit italic pentru unele replici, dar nu e absolut nicio coerenta acolo (poate e una ascunsa ce imi scapa mie). Zero puncte.
c. Blocuri masive de text, alineate nem. Puncte nem.
d. prefer să te sfâşi, să-ţi ciopârcesc corpul. - Hai sa nu. Sa nu uitam de virgulele dintre subiet si predicat. Un zero mare in dreptul punctelor.
e. Prima data cand am citit lucrarea ta am crezut ca are ceva interesant in ea. Pe urma am ajuns la partea de final, care...sincer, nu cred ca avea ce cauta acolo, strica toata povestea. Doar din cauza ei nu iti dau nici punctul acesta, pentru ca ti l-as fi dat datorita ideii din spatele lucrarii.


The Lady of Adavan

a. Nu pot sa spun ca nu am mai citit ceva asemanator, insa felul in care tratezi tema si reusesti sa redai, cel mai bine dintre toate lucrarile de aici, universul fictional in care are loc actiunea merita 1 punct.
b. La inceput am fost exasperat de 'my Lady' in toate partile, dar trecand peste asta, dialogul e captivant si se integreaza perfect in atmonsfera creata de descriere.1 punct si aici.
c.Desi nu ai o structurare deloc perfecta, textul e atat de bine scris incat felul in care este asezat e suficient de bun pentru a nu ma incurca. 1 punct si aici.
d. Nu ca as fi eu specialist, dar nicio problema cu gramatica, chiar daca e in engleza unde, sa spunem, ar fi mai usor sa gresesti. 1 punct din nou.
e. Cea mai buna lucrare de aici imho. Ai grabit putin finalul, dar e bine ca ai final, spre deosebire de multe alte lucrari. Intriga buna, descriere buna, personaje chiar bine definite pentru o lucrare de dimensiuni asa mici. 1 punct si multe felicitari.


Departe de bine sau rau

a. Been there, read that. Sentimentul pe care l-am avut dupa ce am terminat de citit prima si singura data ce ai scris tu acolo. Niciun punct.
b. Habar n-am ce coerenta e pe acolo, dar uite 1 punct pentru ca pare ok.
c. Mult text, alineate nem, nimic interesant. Adio puncte.
d. Ai niste greseli de exprimare, cred datorate faptului ca ba folosesti, ba nu folosesti diacritice, asa incat cuvintele par articulate prost. No points.
e. M-am chinuit literalmente sa citesc textul si trebuie sa recunosc ca nu sunt un fan al acestui mod de a scrie si deci nu iti acord niciun punct aici.


THE END


Long live Arya's boobs.
[Imagine: tumblr_m0b1jsILTh1qg582mo1_r1_500.gif]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Concurs de Proza Fantastica- Zuppy Awards - Vot - de Syryus - 20-08-2012, 06:51 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Concurs - Proza - Original - Discutii generale Lia 49 30.718 30-11-2012, 03:35 PM
Ultimul răspuns: Lia
  Concurs de Proza Fantastica - Rezultate Lia 5 4.783 03-10-2012, 07:52 PM
Ultimul răspuns: Rain
  Concursul de Proza Fantastica - Inscriere Lia 39 16.585 26-07-2012, 04:46 PM
Ultimul răspuns: Lia
  Concurs - Proza - Original - Tema Lia 25 14.052 04-06-2012, 11:43 AM
Ultimul răspuns: Lia
  Proza scurta Storymaker 24 12.071 09-03-2012, 06:37 PM
Ultimul răspuns: Storymaker
  Concursul national de proza Mihail Sadoveanu Jasmine 0 2.290 29-09-2010, 07:35 PM
Ultimul răspuns: Jasmine


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)