(05-05-2011, 03:04 PM)Unia A scris:
6) Ce carte v-a placut, dar nu ati mai vrea s-o cititi?
Jocul lui Ender, de Orson Scott Card. A fost interesanta, dar nu mi-a prea placut.
Am ramas un pic perplexa si oarecum muta.
1. Nu cred sa fie una singura in momentul de fata, dar sunt o mare fana a lui O.S. Card, Ender's Game si Children of the mind fiind preferatele mele. De asemenea am iubit Foundation I si Prelude to Foundation de Isaac Asimov si ador Discworld series de Terry Pratchett in foarte mare masura.
2. David Gemmell, mi-a placut mult Winter Warriors, dar Legend nu am putut sa o sufar, de aceea nici nu am terminat-o desi mai aveam putin din ea.
3. Pot termina o carte intr-o singura zi, daca nu sunt deranjata in niciun fel. Marti am citit linistita in mini-bar store 120 pagini din The Girl with the Dragon Tattoo, de Stieg Larsson, in nici doua ore.
4. Cred ca as putea sa citesc Unseen Academicals iar cu o placere nemarginita, si pana si seria HP mi-a placut destul de mult. M-a facut sa realizez cat apreciez genul high fantasy.
5. Nu am asemenea carti, adica da am renuntat la Legend si la Middlesex a lui Jeffrey Eugenides, dar nu pot spune ca le urasc cu patos. Chiar dimpotriva, cea din urma e foarte bine scrisa si poate voi incerca sa o termin candva. Nu mi-a placut Maitreyi in schimb, dar asta a fost demult si era obligatorie. Ah, si sunt printre putinele persoane care nu au putut termina The portrait of Dorian Gray.
6. Sunt multicele: Jane Eyre, Wuthering Heights, Great expectations, pana si de curand citita Kafka on the Shore de Haruki Murakami. The King of Torts a lui Grisham, Dead over heels a lui Charlaine Harris...
7. Toate titlurile de Asimov, Pratchett, Anne Rice, Murakami, O.S. Card, Frank Herbert, J.R.R. Tolkien, J.K. Rowling, Milan Kundera, Douglas Adams, Christopher Moore, Phillip K *****, Neil Gaiman, Ursula K. le Guin... In general scriitori de SF/ Fantasy.
8. De anul asta am un goal de 30. Am citit deja 9 si am trei la jumatate.
9. Biblioteca personala. M-am mutat in alta tara, nu am cum sa caut prin alor mei si cea judeteana e in greaca. Cumpar carti si am o colectie masiva de e-books.
10. Nu-mi aduc aminte exact, s-ar putea sa fi fost Calatorie catre centrul Pamantului de Jules Verne, probabil vreo 2 zile. Cand eram copil aveam mai mult timp de carti.
11. Cartile care le citesc acum sunt: Alice in Wonderland and Through the looking glass de Lewis Carrol, The Girl with the Dragon Tattoo, Philosophy in the boudoir de Marquis de Sade si Wyrd Sisters de Pratchett.
probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine
au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand