15-07-2010, 09:49 PM
(13-07-2010, 06:08 PM)Savarina Ali A scris: Capitolul 1 : Prima impresie...
Este data de 30. Octombrie. Astazi am aterizat cu avionul tatalui meu in Romania. Voi locui in Constanta. Numele meu este Kora Alicie. Am optisprezece - corect e "optsprezece" - ani si de abia astept sa implinesc nouasprezece. Sunt putin nelinistita. Nu stiu cum v-a - "va", fara cratima - fi aici. Este prima data cand vin aici. Eu am ochii caprui si sunt satena deschis, dar cand sunt nervoasa se face inchis spre negru. Am o inalime medie, sunt foarte slaba, si bogata. Sunt singura la parinti. Cum a zis si Little M, propozitiile sunt cam scurte.
Parintii mei sunt sefii Yakuzei. Eu urmez la tron, sa zic asa. Nu sunt o fata obinuita. Spun asta deoarece am puteri, - aici era fara virgula - din nastere. Mostenesc de la mama mea telekinezia si aripile. De la ea mostenesc si alte trasaturi, dar care nu sunt intrebuintate puterilor ci infatisarii mele. De la mama mostenesc culoare parului si toanele lui - cred ca vroiai sa zici ei... :-?. Mostenesc si felul ei de a fi, o piele fina si un zambet minunat. De la tata mostenesc puterile asupra elementelor si conducerea in sange. Trasaturi poate ca mostenesc stilul lui de antrenament intensiv si culoare ochilor. Singurele lucruri care imi apartin sunt fitele si sentimentele. Cred ca daca aici nu ziceai si "fitele", propozitia ar fi sunat mult mai bine.
Maine merg la liceul de aici. Imi este groaza deoarece, - fara virgula - voi fi ciudata cea noua. Sper ca tata nu a pus sa fiu pazita iar de niste gorile. Am coborat din avion. Era destul de cald pentru aceasta luna aici. Eram imbracata cu o pereche de blugi conici albastrii si o bluza tip barcuta alba. Purtam niste pantofi negrii cu toc cui. Pe toc se rasucea un sarpe, creat din mici diamante. Drept bijuterii aveam o pereche de cercei in forma de fluturasi cu diamante, din argint si cu buton. La gat purtam un lantisor cu fluturasi din argint la set cu cerceii. La mana purtam o bratara cu trandafiri si fluturasi tot din argint. Pe degetul inelar al mainii drepte aveam un inel din argint cu un fluturas. Pietricelele cu care era decorat erau cristal. La mana stanga, la incheietura aveam un ceas din argint, subtire cu diamante mici, care ii dadeau un aer de feminitate. In mana mai aveam o poseta tip plic cu o bretea alba, cu pietricele. Pfffff, sincer? Nici macar nu am stat sa citesc tot ce ai scris aici (asa ca s-ar putea sa fie pe-aici greseli de gramatica). Descrii prea mult vestimentatia, nu are niciun rost.
Ma uit in jur si vad ca ma asteapta o limuzina. Ma indrept spre ea si soferul imi ia geamantanul si il pune in porbagaj, iar apoi imi deschide portiera sa intru in vehicul. Drumul nu a fost foarte lung. Intr-un sfert de ora am ajuns in fata unei vile. Imi este deschisa portiera si ies din masina. Vila era foarte frumoasa, tatal meu nu a glumit cand mi-a spus ca voi trai in puf. Am intrat pe poarta si un valet vine la mine si imi ia trolerul si merge in urma mea. Soferul duce masina in garaj.
Intru in casa si raman placut surprinsa, deoarece era dragut in interior. Sufrageria era decorata cu bun gust. Totul era din lemn si piele alba. Aveam si un semineu, ce dadea un aer aparte incaperii. Urc pe scari pentru a ma duce la dormitorul meu. Dormitorul meu era bestial. Era numai din lem. Culorile dominante erau negrul, albul si putin crem. In lateralul patului aveam cate doua lustre, - fara virgula - care aveau picior, albe. Sub acele lampi, erau doua noptiere, pentru fiecare parte a patului de culoare nagra. Fata-n fata cu patul, era un birou din lemn negru pe care erau asezate cateva dosare, un calculator si un leptop. Tata s-a gandit la toate, desi cred ca a fost ideea mamei - pai hotaraste-te -. In dreapta patului erau doua fotolii din piele alba, iar intre ele o masuta din sticla, de cafea pe care era asejata o vaza cu tote tipurile de trandafiri. In stanga patului erau doua usi. Una ducea catre baie, iar cealalta catre camera cu haine. Si aici ai descris cam mult, dar sa zicem ca merge.
Intru in baie si observ ca era spatioasa, cu cabina de dus si jakuzzi - nu cred ca se scrie asa, dar nu sunt sigura, deci daca gresesc, scuze - , oglinda, ghiuveta si dupa cabina de dus era si WC-ul. Culorile dominante erau albul si cremul. Ies din incapere si ma duc pe balcon. Usa care ducea spre balcon era situata in spatele celor doua fotolii. Cand am intrat in balcon am vazut o canapea si doua fotolii. Si aici in fata canapelei era o masuta din sticla de cafea. Iaaaar prea multa descriere. Pana acum nu ai avut deloc actiune. Foaaarte rar cate o propozitie - doua.
Intru inapoi in dormitor si ma indrept spre dulap pentru a ma schimba. Imi iau o pereche de panataloni de trening lungi, albi. Mai iau un tricou alb cu cateva imprimeuri roz pe el. Aleg o pereche de adidasi albi si imi strang parul, intr-o coada la spate. Accesoriile mi le las si imi mai iau telefonul. Aveam un telefon Samsung GT-B3410 negru. Dau la apelare rapida si imi sun parintii. Dupa ce am vorbit cu iei si le-am multumit m-am asezat la birou si am deschis leptopul. Am intrat pe messenger si am vorbit cu cativa prieteni din Franta. Acolo locuiam pana sa ma mut aici, in Romania. Si aici ai avut descriere inutila, dar macar nu la fel de multa. Dar sincer, ce conteaza ce telefon are? Sa se dea mare, sau cum?
Nu peste mult am fost chemata la masa de catre o servitoare. Am ajuns in sufragerie, unde imi era servita masa. Am mancat, apoi am urcat sus, inapoi in camera mea. Am intrat in baie si mi-am facut un dus in jakuzzi. Am folosit un gel de dus cu aroma de trandafir, ce ma imbata complet. - Si aici la fel, ce conteaza ce aroma e? - Am stat in apa si m-am relaxat cam o ora, apoi am iesit si mi-am uscat parul, apoi m-am imbracat in pijamale. Aveam o perche de pijamele roz, cu cateva imprimeuri florale pe bluza.
M-am bagat in pat si am adormit in jumatate de ora, deoarece eram obosita si a doua zi aveam liceu. Inca o zi ca ceilalti sa ma creada ciudata.
Dimineata a venit repede si o data cu ea si enervantul de soare care intra prin perdele si vroia sa ma trezeasca, chiar daca nu mai straluceste asa de mult tot le mai face fata norilor. Insa de aceasta data nu soarele a fost cel ce m-a trezit, ci telefonul. Suna. Imi pun mana pe noptiera, samnoroasa si raspund mai mai sa il ucid pe cel care m-a trezit. Surpriza. La capatul celalalt era tata, care imi spunea ca vroia sa vada ca fac. Facem pe dracu in patru ce as fi putut sa fac la ora sapte? Chiar nu gandea? Vorbesc putin cu el si ii inchid telefonul. Imi folosesc puterile pentru a da draperiile la o parte si deschid usa de la balcon tot cu puterile mele. Ma ridic lenesa din pat si imi tarasc picioarele pana la baie. Imi fac turul de diminiata si ies de acolo ducandu-ma la dulapul cu haine. De acolo imi aleg o camasa alba cu nasturi si o fusta de blugi neagra, pana la genunchi. Nu era stilul meu dar trebuia sa fac un sacrificu. Imi pun o pereche de colanti negrii si o pereche de cizme negre cu un toc mic dupa parerea mea, care purtam numai tocuri inalte, din piele intoarsa. Cred ca deja stii ce as fi vrut sa spun, nu? Legat tot de descriere.
Drept accesorii mi-am pus un lantisor din aur alb, cu pandantivul in forma de doua inimioare care erau prinse una de alta. Iar cea de jos avea pietre pretioase. La mana mi-am pus o bratara cu inimioare si cateva aveau si ele pietre pretioase si era facuta tot din aur alb, la mana dreapta. La mana dreapta la degetul inelar mi-am pus un inel din aur alb cu doua inimioare. La mana stanga mi-am pus un inele tot cu doua inimioare, din aur alb si cu cristale micute. In ureci mi-am pus o pereche de cercei cu atarantori tot cu inimioare. Aveau pietricele micute din cristal si erau confectionati din aur alb. La mana stanga mi-am pus ceasul din argint. Parul mi-l las desfacut si ma machez discret. Imi dau cu un gloss roz si cu parfum. Era un parfum de trandafiri. La fel si aici.
Mi-am luat luat in geanta de liceu cateva caiete si cateva pixuri. Nu aveam chef sa car cine stie ce manual. Sper sa avem dulap la liceu sa las acolo cartile si eu sa ma plimb numai cu caietele. Imi iau telefonul, mp4-ul si le pun in geanta.
Cobor si jos ma asteapta soferul, cu portiera de la limuzina deschisa.
- Alineat - -Nu merg la liceu cu limuzina, voi merge cu o alta masina. Tata mi-a spus ca mai are una pentru mine, pe care sa o conduc eu. Asa ca voi merge cu aceea, ii spun eu soferului.
Acesta aproba si imi da chieile de la un Audi A4 Cabriolet. Zambesc si ma duc la garaj. Inainte sa ies din casa soferul imi da un palton de toamna negru. Sfarsitul mi-a placut.
Sincer, e un capitol slab. Adica nu vreau sa ne certam din nou ^^, dar stiu ca poti mai mult. Mult mai mult. In tot capitolul nu ai avut un strop de actiune; nu ai vorbit decat despre felul in care se imbraca, accesoriile pe care le purta si alte detalii din astea plictisitoare.
In schimb ma bucur ca nu am mai remarcat "nicio" scris dezlegat. :))
Si totusi mai ai de lucrat. ;)) Sper ca nu te superi ca am luat tot capitolul odata, dar ti-am zis, era mai usor.
Ai avut prea multa descriere, si aceasta nu prea reusita. Naratiune nu ai avut aproape deloc. Dialog ai avut la sfarsit si nu pot spune ca nu a fost bun. Insa a fost prea putin.
Ai avut si cateva greseli de gramatica si de tastare, le-am evidentiat pe unele, dar cred ca mi-au mai si scapat. Scuze, ora e de vina. :)) Si scuze si ca am repetat "ai avut". :))
Asa. Revenind, imi place ca tipa are puteri supranaturale. B-)
Cum am mai zis, stiu ca poti mai mult.:-) Sper sa nu ne certam din nou ca doua... era eu sa zic acum. :))
Succes in continuare. >:D<
[center][/center]