06-07-2010, 03:56 PM
Salut! Tin sa te anunt ca acest comentariu este facut pe capitolul 3.
Concluzie:
1. Ai destul de multe greseli. Atat de exprimare cat si de tastare ceea ce nu e bine.
2. Foloseste numele lui Sasuke intreg. Cand e nevoie pune si ''Sas'ke''.
3. Ai repetiti! Incearca sa nu folosesti acelasi cuvant de mai multe ori. inlocuiestel cu sinonime sau cu pronumele corespunzator.
4. Folosesti limbaj de messenger. Din cate imi amintesc eu [nu stiu daca mai e acea regula impusa in regulment] in ficuri nu e voie cu el. Si in plus, mai ales la sfarsit strica putin estetica. Puteai sa scri cuvintele intregi. Respectiv: bn - bine; min - minute.
5. Nu acorzi substantivele cu verbele sau cu adjectivele. Asta chiar nu e ok din punctul meu de vedere. Adica, tu folosesti plural pentru substantivele la singular si invers.
6. In ''Noapte Buna'' cuvantul buna se scrie cu litera mica pentru ca nu e inceput de propozitie.
7. Luna nu e substantiv propriu.
Cam asta ar fi. Te sfatuiesc sa citesti ficuri/carti sau mai consulta dictionarul pentru ca niciodata nu strica. La fel ar fi bine sa mai te uiti printr-un dictionar de sinonime.
Eu iti doresc succes in continuare si sper din suflet sa nu te fi deranjat comentariul meu pentru ca poate te va ajuta.
Astept urmatorul capitol si sper sa vad imbunatatiri. :bye:
Citat:Dupa ce s-a treminat filmul toti au avut o parere buna despre film ai repetat cuvantul film si nu suna deloc bine. Ai fi putut inlocui al doilea *film* cu un alt cuvant de exemplu ''Toti au avut o parere buna despre el'' ,dar spre surprinderea lor parera lui Sas'ke a fost "Nu-i mare scofala".Se pare ca personalitatea rece ca gheata a lui Sasukes-a Sasuke s-a reintors.Baietii plecara doar cu un simplu "Noapte Buna!",iar Sakura a ramas singura cuc.Ceva a inceput sa arda in ea,ceva care nu a mai simtit de mult pentru nimeni.
Era ora 21:30 .Era o seara linistita Iar ai facut repetitie si asta nu imi place. Puteai sa incepi cu ''O seara linistita'' in loc de era. si atat de tacuta incat se auzeau dor sunetul facut de greieri.Licurici zburdau prin vahduhulvazduhul intunecat.Soarele arzator s-a dus si el la culcare ,in patul lui apus.Mandra Luna luna nu e nume propriu deci il scri cu litera mica soarira aici nu am inteles ce ai vrut sa spui insa cred ca e ''rasari'' falnica pe cer ,intampinata de stelele luminoase.Rarele Lunii povestea de mai sus straluceu straluceau in reflectia raului,parca acea seara ar fi fost magica.
Acasa la familia Haruno,Sakura le-a spus deje"Noapte Buna!" buna cu litera mica parintilor sai.Merse sa faca un dus inainte de culcare.In timpul in care stropii de apa cadeau pe corpul perfect al rozaliei ,doi ochi ca de onix priveau in camera ei.A iesit din dus eventual de sub dus si s-a impracat intr-o pijama usuara ,cu alb si verde.Sakura s-a bagat in pat si a adormit mai repede decat un copil.Chipul andgelic al fetei putea sa topeasca orice inima inghetata,inclusiv a lui Sas'ke.Cu o ultima privire ,Sasuke a disparut printr-un nor de fum,ca prin farmec.
Dimineata veni repede in satul Konoha.Soarele rosiatic stralucea falnic pe bolta albasta a cerului.Miresmele florilor au invaluit satul de dimineata.
-Sakura,scumpo,trezeste-te
Insa Sakura era treaza.
-Sunt treaza,mama,cobor la micul dejun intr-un minut!
-Inregula,draga mea!
Sakura se ridica lenesa din pat pentru asi a-si face toaleta de dimineata.Dupa aceea se duse la dulapul ei si-si alese un maieu rosu taiat la spate,o pereche de blugi negri stransi pe picior si o perce pereche de balerini visinii.Isi prinse parul in doua codite lasate in fata.S-a dus jos la micul dejun la care a avut: un ochi de ou cu suncesunca si iaurt de vaca si capra.Si-a luat sacul i si o zbughi pe usa.
Dupa un timp de mers se intalnira intalni cu Naruto si Sasuke.
-Neata',baieti!spusera ea entuziasmata.
-Neata',Sakura!
-Mda..la fel.spuse Sas'ke Deja ma enerveaza Sas'ke. Din cate stiu eu numele lui e Sasuke. Inteleg ca folosesti o data, de doua ori Sas'ke da nu de fiecare data nepasator.
-Si ce mai asteptati,la antrenament!
-Intai doamnele,spuserera e o singura persoana. Spuse naruto Naruto incercand sa para amabil.
Si au ajuns la locul lor de antrenament de cand erau mucimici.Cand la-u l-au zarit li se trezira o gramada de amintiri.(Kakashi era in spital).Incepura antrenamentul,care a tinut toata ziua .
Era ora 21:00 si cei trei inca nu inca. pentru ca daca spui inca se intelege ca ei de dimineata tot mergeau spre casele lor. Pur si implu mergeau mergeau spre casele lor .Primul care a plecat probabil a fost Naruto,lundu-si noapte buna de la ceilalti si au ramas doar Sakura si Sasuke.
Sasuke sparse gheata:
-Mai sti inainte sa plec ca mi-ai spus ca ma iubesti?
Sakura se facu indiferenta.
-Da si ce e cu asta?Oricum nu te teme m-am maturizat.
-Vroiam sa tiu daca mai simti acesali acelasi lucru.
- Pai sunt fericita sa spun ca nu mai sint nimic pentru tine,. Aici incepi alta propozitie atunci mi-ai frant inima si asta nu o pot scoate din suflet!desi in adancul sufletului ei simtea o g=dragoste pur si simplu dragoste nu imbarligatura ta de acolo pura pentru brunet.
Intre timp am ajuns la casa Sakurei.
-Asta e bn bine. Nu folosi limbaj de messenger -___- pentru ca nici eu nu spimt simt nimic!
-Da ,pentru virgula trebuie pusa dupa ''da'' si apoi daca vrei sa lasi spatiu intre cele ea si urmatorul cuvant ca eu simt tot nimivulnimicul din lume pentru tine,si-ti te hotarasti. ori pui virguta [nu ar fi indicat] ori pui ''si'' care merge mai bine in context voi dovedi!
Si-n acel moment Sakura isi unira uni buzele cu Sasuke serios? cu Sasuke? Vrei sa spui cu buzele lui Sasuke.Dupa vreo trei minute Sakura rupse sarutul.
-Vezi ,un sarut rece ca a unui sarpe de mare!
Si intrara intra in casa trantind usa.Dupa ce inchise usa o alta repetitie se simtia in al 9-lea cer,iar de partea cealalta Sasuke la fel.
Dupa vreo 10 min. minute Sakura merse sus si se culca cu ambele degete pe gura....aici sunt de precizat doua lucruri. 1. se culca asa imbracata? 2. ambele degete avea doar doua degete?
Noapte Buna!
Concluzie:
1. Ai destul de multe greseli. Atat de exprimare cat si de tastare ceea ce nu e bine.
2. Foloseste numele lui Sasuke intreg. Cand e nevoie pune si ''Sas'ke''.
3. Ai repetiti! Incearca sa nu folosesti acelasi cuvant de mai multe ori. inlocuiestel cu sinonime sau cu pronumele corespunzator.
4. Folosesti limbaj de messenger. Din cate imi amintesc eu [nu stiu daca mai e acea regula impusa in regulment] in ficuri nu e voie cu el. Si in plus, mai ales la sfarsit strica putin estetica. Puteai sa scri cuvintele intregi. Respectiv: bn - bine; min - minute.
5. Nu acorzi substantivele cu verbele sau cu adjectivele. Asta chiar nu e ok din punctul meu de vedere. Adica, tu folosesti plural pentru substantivele la singular si invers.
6. In ''Noapte Buna'' cuvantul buna se scrie cu litera mica pentru ca nu e inceput de propozitie.
7. Luna nu e substantiv propriu.
Cam asta ar fi. Te sfatuiesc sa citesti ficuri/carti sau mai consulta dictionarul pentru ca niciodata nu strica. La fel ar fi bine sa mai te uiti printr-un dictionar de sinonime.
Eu iti doresc succes in continuare si sper din suflet sa nu te fi deranjat comentariul meu pentru ca poate te va ajuta.
Astept urmatorul capitol si sper sa vad imbunatatiri. :bye: