Răspunsuri: 281
Subiecte: 3
Data înregistrării: Apr 2010
Reputație:
42
Zupi: 5.399 z
21-05-2010, 09:04 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:18 PM {2} de Niska.)
Am observat ca literatura romana nu este atat de apreciata, majoritatea citind carti scrise de autori straini.
Mi-a fost foarte greu sa ma hotarasc, insa am facut-o:
Invitatie la vals de Mihail Drumes este cu siguranta cartea mea favorita. Este pur si simplu nemaipomenita. Se contureaza atat de bine orgoliul, replicile sunt nemaipomenite la fel si naratiunea. Si mie mi se pare ca titlul se potriveste, pentru ca este punctul de plecare al povestii.
Elevul Dima dintr-a saptea tot de Mihail Drumes. Am adorat atat de mult cartea asta! Am trait fiecare emotie din povestea celor doi, m-a fascinat foarte mult si faptul ca au planui sa se sinucida amandoi, a fost un amalgam de sentimente. Am plans mult la cartea aceasta, mai ales cand s-au regasit si Grig a aflat ca Lotte era casatorita si avea copii, am crezut ca o sa mi se rupa imima de la atata plans.
Si pentru ca am postat numai din literatura romana, cred ca ar fi si Codul lui Da Vinci de Dan Brown, m-a impresionat foarte mult. Desi este fictiune a fost foarte interesanta. Fiecare teorie, fiecare argument. Mi-a placut mult cartea, desi profa mea de religie a zis ca este cea mai mare prostie. :l. Comunism.
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.
Răspunsuri: 197
Subiecte: 8
Data înregistrării: Feb 2010
Reputație:
51
Zupi: 4.541 z
22-05-2010, 08:00 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:18 PM {2} de Niska.)
Umn, nu m-am gandit sa-mi fac un top al cartilor mele favorite.Sunt mai multe pe locurile 1 si 2, dar voi fi cat se poate de selectiva.
1.Shogun de James Clavel - Mi-a placut cum a prezentat Japonia in anii aceia.Din punctul meu de vedere este o carte extraordinara, desi, recunosc, unele parti mi s-au parut neinteresante, dar nu multe.Extraordinara de ce ? Pentru ca onoarea samurailor este conturata excelent si personajele sunt foarte bine caracterizate, dar uneori, cand crezi ca stii cum vor actiona, te inseli.Actiune este tensionata, are scene morbide dar si cu sex.Sunt rare, dar cred ca-si au locul.
2.Elevul Dima dintr-a saptea de Mihail Drumes - Drumes, scriitorul meu preferat.Imi place ca stie cum sa contureze personajele.Imi place firul epic si imi place cum se petrec toate.M-a surprins sfarsitul cartii si chiar nu ma asteptam sa se termine asa de ... sec.
3.Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade - Personajul principal cred ca mi-a devenit idol .Mi-a castigat admiratia, chiar daca este doar un personaj imaginar.Viata unui adolescent ... Ce poate fi mai frumos ?
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
(Sid Vicious)
Răspunsuri: 104
Subiecte: 3
Data înregistrării: May 2010
Reputație:
20
Zupi: 1.650 z
Ce ma bucur sa vad ca Drumes este atat de citit. Il ador; il ador pentru ca mi-a colorat atat de mult varsta de... Paisprezece ani, atunci cand i-am devorat toate romanele. Ah, cum sa nu il iubesti?
Asta a fost un mic off, dar nu m-am putut abtine. xD
Revenind la topul meu... Este extrem de greu sa imi aleg trei carti favorite din tot ceea ce am citit. De obicei, ceea ce citesc imi ramane intiparit pe creier si daca ajung sa ma identific cu personajul... Ma atasez ingrozitor de autor si atunci incepe raul.
1. Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
Multe autobiografii mi-au trecut prin maini, dar niciuna nu m-a tulburat in felul in care a facut-o miopul lui Eliade... Absolut genial, chiar daca avea numai saptisprezece ani atunci cand incepuse sa scrie romanul (nu ma refer la Jurnalul unui om sucit). Multi nu il inghit pe domnu' Mircea, dar eu am spus si ma voi repeta : e arhetipul de om ideal.
2. German psycho - Zoran Drvenkar / Padurea norvegiana - Haruki Murakami
~ BEST THRILLER EVER. Doamne, ce mi-a placut romanul asta. M-a bantuit nopti si zile, zile si nopti... Delirant, absolut delirant. Poveste de dragoste halucinanta, probleme sociale minunat evidentiate, boli psihice, sange, personaje geniale... Era imposibil sa nu imi placa. O recomand, sincer, tuturor celor care iubesc neprevazutul.
~ Cat despre Murakami... Probabil cel mai bun creator de povesti de dragoste existent. Sado-masochismul meu a fost alimentat profund de toate romanele lui, dar Padurea norvegiana are ceva... Special, care imi va ramane la sufletel multa vreme.
3. Cartea fara nume - Anonymous / Despre dragoste si alti demoni - Gabriel Garcia Marquez
~ Opera lui Anonymous este... O porcarie de carte, ma jur. Nu cred ca a fost scrisa in mai mult de... O luna, sa zicem. Dar a fost printre singurele carti care a reusit sa ma faca sa ma uit din cand in cand spre usa, spre geam sau, whatever, prin camera; aveam impresia ca in orice moment o sa vina cineva si o sa bage un cutit in mine, lol. Thriller, politist, fantasy - genul meu de carte. Oarecum. Chiar mi-a placut!
~ Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste. Enough said. Inca ma bantuie imaginea Mariei.
As mai scrie despre atatea carti... Dar am zis sa ma limitez la acestea. Oricum am scris mai mult de trei. Mea culpa, zise Paradox.
Răspunsuri: 205
Subiecte: 11
Data înregistrării: Mar 2009
Reputație:
24
Zupi: 2.083 z
Cam mult de munca, huh! Deci, sa vedem ce obtinem. Am sa fac ca la olimpiada, incepand cu locul 3.
Asa ca :
3. Locul trei i se acorda domnului Matthew Pearl pentru nemaipomentitul Club Dante .Clubul Dante[/B] se numeste cartea, care se concentreaza asupra operei lui Dante. Actiunea se petrece in Boston, in 1865, unde renumitii profesori ce incerca sa traduca [I]Divina Comedia lui Dante se vad pusi in situatia de a-l descoperi pe misteriosul criminal ce pune in aplicare pedepsele concepute de Dante.
E foarte captivanta.
2. Invitatie la vals si Romanul adolescentului miop, nu ma pot decide.
Invitatie la Vals, Mihail Drumes, pentru ca am fost cu adevarat atinsa de cartea aia (atat incat am plans ca o proasta la final.)
Romanul adolescentului miop mi-a deschis o alta lume, m-a facut sa-l iubesc pe omul acela genial ce l-a scris, m-a facut sa sufar enorm cat timp l-am citit, sa reneg, sa ma renasc. M-a uimit felul in care m-a manipulat omul ala, caci sufeream odata cu el.
1. Locul unu. Eliade, cu desavarsire.
Nunta in cer, care m-a lasat cu gura cascata si m-a facut sa inteleg ca unele iubiri doar se viseaza, iar intensitatea cu care le simti nu e niciodata suficienta.
Răspunsuri: 1
Subiecte: 0
Data înregistrării: Jun 2010
Reputație:
0
Zupi: 68 z
1.Winnetou (Karl May)- este si va fi cartea mea preferata. mi'a placut cel si cel mai mult la ea...legatura de prietenie, suspansul intens, felul de a fi a lui Old Shaterhand si al lui Winnetou si a celorlalte personaje. M-a intristat enooorm moartea lui Winnetou dar totusi cartile lui Karl May nu se compara cu nimic.[/size][/font]
2. Legendele Olimpului. (Alexandru Mitru)- este o carte care merita citita. mi'a placut fooarte mult la ea perspectiva zeilor care erau supremi iar finalul la al doilea volum in care e prezentat razboiul troian...exceptional
3. Singur pe lume (Hector Malot)- mi'a placut.../nu stiu cum sa ma exprim\...tristetea romanului care pana la final se termina cu bine...mi'au placut aventurile baiatului pana ce si'a gasit familia
Răspunsuri: 70
Subiecte: 2
Data înregistrării: Jun 2010
Reputație:
13
Zupi: 1.442 z
23-06-2010, 02:58 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:19 PM {2} de Niska.)
Sunt mult prea multe carti de care am ramas profund impresionata si care m-au marcat, care m-au facut sa le simt, sa le traiesc odata cu eroul cartii.
As putea face doua top 3, cu carti din literatura romana si din literatura staina.
1.Aici as putea pune toate romanele de dragoste romanesti.As incepe cu Lorelei-Ionel Teodoreanu, o carte absolut superba care seamana ca "grad de tristete" cu Invitatia la vals (daca iubiti Invitatia la vals, si vad ca sunteti multe <33, veti adora Lorelei, v-o recomand cu drag), Maitreyi-M.Eliade, Nunta in cer si altele de care nu imi mai aduc aminte momentan.
2.As adauga Enigma Otiliei-G.Calinescu.Un roman puternic, bine construit, un roman de caractere.Cum sa nu il iubesti pe Felix, eternicul tanar indragostit si foarte calculat, care stie ce vrea de la viata si care lupta pt. visele lui si pe Otilia, eterna enigmatica Otilia? Am iubit cartea de la prima pagina, chiar daca finalul nu a fost unul fericit.
3.Panza de paianjen/Cartea Mironei-Cella Serghi. Cum puteam uita? Iubesc cartile astea.Am trait alaturi de eroinele cartilor, Mirona si Diana, am suferit alaturi de ele si...pur si simplu geniale.
1.Crima si pedeapsa-Dostioveski.Genial.Atat pot sa spun.Dostoievski e un geniu, descre atat de bine, atat de profunda carte.
2.Sherlock Holmes.(aventurile si memoriile). Da, da, I am in love with him!
3.Fata cu potocale-Jostein Gaarden.Pur si simplu de devorat in 3 ore.Functioneaza.Atat de simpla si atat de plina sentiment!
Răspunsuri: 195
Subiecte: 5
Data înregistrării: Jul 2008
Reputație:
156
Zupi: 2.670 z
1.Meomoriile unei Geishe- Arthur Golden- Am citit-o de curand, de fapt chiar ieri am terminat-o. Si vreau sa spun ca am savurat fiecare pagina. Povestea fascinanta si plina de mister a fetitei pe nume Chiyo, nascuta intru-un mic sat de pescari, izolat din Japonia, Yoroido. Un eveniment neasteptat, o desparte pe ea si sora ei, Satsu, de austerul sat si viata ei capata contur in orasul Gion din Kyoto. Povesta capata o turunra neasteptata si micuta Cyoyo, isi doreste sa pasasca tot mai mult in lumea plina de farmec si frumusetea a unei geishe.
2. Nu privi inapoi- Hunter Morgan- Casey, are o pasiune pentru meseria de avocat. Isi doreste cu ardoare sa faca dreptate in cazul Lindei, care ii cere ajutorul in seara in care este ucisa. Conflictele psihologice si rasurnarile bizare de sitoatie fac din acest roman o impletire reusita ale genul politist intr-un contur romantic.
3.Maitreyi- Mircea Eliade- Prezinta povetse romantica si exotica trait de tanarul Alan Inindia, alaturi de fiica profesorului la care este gazduit. Diferentele uriase zidite intre lumea europeana si cea indiana intaresc si mai mult iubirea celor doi care atinge apogeul. Trebuie sa recunosc ca cel mai mult mi-a placut finalul, altunci cand Allan este izgonit din casa lui Sen si descrie suferinta chinuitoare prin care trece in incercarea lui de a o ingropa in amintiri pe tanara indianca.
Abisul umbrelor Chiar nimeni nu mai este interesat de ficul meu? Sa stiu daca sa-l mai continui sau nu.
Răspunsuri: 49
Subiecte: 4
Data înregistrării: Aug 2010
Reputație:
3
Zupi: 782 z
1.Juan Jose Revenga - Lumi Oculte
O carte interesanta ce trateaza santeria si voodoo-ul african. Tot ce e descris in carte a fost experimentat de scriitor pe pielea lui.
2.James Clavell - Shogun
O opera de arta am vazut fimul de putin 5 ori iar cartile le-am citit de vre-o trei. De opera marelui Clavell nu te poti plictisi
3.Miguel Pedrero - Coruptia marilor puteri. Strategii si minciuni in politica mondiala
O carte interesanta, daca sunteti pasionati de conspiratii chiar o recomand.
If I cannot smoke in heaven, then I shall not go.
Răspunsuri: 45
Subiecte: 2
Data înregistrării: Nov 2009
Reputație:
55
Zupi: 2.658 z
1."Cei Trei Muschetari","Dupa Douazeci de Ani","Vicontele de Bragelon" de Al Dumas;"Cocosatul" de Paul Feval;"Curierul Secret","Cavalerii" si "Taina Cavalerilor" de Ioan Dan si bineinteles "Harry Potter" de J.K.Rowling(nu pot alege una..)Edit:...tot nu pot alege...se adauga Ender's Shadow de Scott Card( de fapt toata Saga Umbrelor),Ender's game,Ende in Exile......si pe moment mi s-a pus pata pe Hunger Games...
2."Mizerabilii" de Victor Hugo;"Laleaua Neagra" si "Contele de Monte Critso" de Dumas;"Puntea Suspinelor" de Michel Zevaco;"Scaramouche" de Rafael Sabatini;"Jane Eyre" de Charlotte Bronte;"Mandrie si Prejudecata" de Jane Austen
3."Cronicile din Narnia"
Of course I'm weird.If I wasn't weird, you'd be weird and I'd be out of job:yes:
Răspunsuri: 154
Subiecte: 26
Data înregistrării: Mar 2010
Reputație:
73
Zupi: 3.347 z
30-08-2010, 07:40 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:19 PM {2} de Niska.)
Pe primul loc se claseaza Zece negrii mititei, de Agatha Christie. O stiam pe Agatha din auzite, dar nu-mi propusesem sa citesc nimic scris de ea, asta pana-ntr-o zi, cand ramasesem fara nimic bun de lecturat si m-am gandit sa-ncerc, sa vad daca merita. Si-ntr-adevar, Zece negrii mititei s-a dovedit a fi un roman exceptional pe care l-am terminat in doua zile si jumatate.
Pe locul doi se afla Lorelei, de Ionel Teodoreanu.
Nici n-auzisem de Ionel Teodoreanu pana atunci. Din moment ce voiam sa citesc o carte buna, mi-am zis sa caut printre colectiile de carti pe care bunul meu tata mi tot le cumpara de ceva vreme. Numele romanului imi sarise in ochi si-am zis sa vad daca-i ceva de capul lui sau nu.
M-a emotionat foarte tare scena mortii lui Luli, deoarece a fost ceva neprevazut, nici nu ma asteptam ca tocmai ea sa moara.
In orice caz, mi-a placut ingrozitor de mult.
Pe locul trei este Vraciul. Profesorul Wilczur, de Tadeusz Dolega Mostowicz.
Am citit-o in saptamana-n care am avut intindere-aia musculara si-am stat acasa. Tocmai terminasem Invitatia la vals. I-am cerut mamei sa-mi recomande o carte, iar ea m-a idemnat sa citesc Vraciul, spunandu-mi ca merita intr-adevar. Am ascultat-o si chiar a avut dreptate, cartea a fost neasteptat de buna. Terminasem ambele volume in doar trei zile. Evident, nu faceam altceva decat sa citesc inca de cand ma trezeam si pana tarziu, la doua sau trei dimineata.
Si cam asta e tot.
Probabil c-o sa revin atunci cand imi voi schimba preferintele, dar momentan e suficient.
Edmond: [pauses, remembering what Fernand said when he asked why he betrayed him] It's complicated. Let's just say it's vengeance for the life that you stole from me.
|