Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Sfarsitul (Elfen Lied)

#11
Oh, doamne, n-a mai trecut nimeni pe aici de prin 2008?! Haideti, fratilor, doar nu vorbiti serios! Cum sa uiti de un astfel de anime; unul atat de.. um.. de GENIAL! Da, asta este cuvantul potrivit! O, de fapt, stati: mie ar trebui sa-mi fie rusine. Anime-ul asta este atat de vechi, iar eu abia acum l-am vizionat. Hihi, that's a crying shame! But, ce mai conteaza. Acum ca l-am terminat ma bucur nespus – a fost atat de superb si.. chiar a meritat sa-l vad! Totusi, nu stiu cum se face ca in acelasi timp ma simt trista. Poate ca si finalul este de vina – a fost mult prea emotionant incat sa-mi pot retine lacrimile – dar, cu siguranta, si faptul ca s-a terminat atat de repede si atat de brusc constituie un lucru nu prea vesel pentru mine.

Anyway, nu asta era ideea. Cum spuneau si ceilalti, poate ca s-a terminat repede si fiecare dintre noi ar vrea o continuare – care, probabil arata diferit in capul fiecaruia – dar, daca stam bine sa analizam situatia, in comparatie cu alte anime-uri pe care le-am vizionat – nu sunt multe, dar totusi.. – finalul asta a fost mai mult decat genial gandit, si, dupa parerea mea, plin de semne, de simboluri.

Daca stam sa ne gandim bine, totul a fost rezolvat in final; un singur mister a mai ramas - cine sa fie in spatele usii? Daca luam in calcul silueta inalta si supla, pai, ar fi doar doua variante: Nyu sau Lucy. Dupa firea docila am spune ca este Nyu - plus ca ea lucrase mereu din nu stiu ce motiv la ceasul ala, sa-l faca sa mearga. Dar, daca am lua in calcul simbolistica, am spune ca era Lucy. Ceasul care incepe dintr-o data sa mearga reprezinta dorinta de a merge mai departe. Cu siguranta, ca sa scape lumea de pericol vroia sa se sacrifice, insa, a ales sa ramana pentru Kouta, si pentru dragostea pe care i-a purtat-o de-a lungul a 8 ani.

Ei bine, eu vreau sa cred ca a fost Lucy – si cand spun asta, ma refer la cea adevarata, care si-a recapatat memoria, care este ea insasi, care nu mai simte nevoia sa distruga. Sa nu uitam ca in lupta si-a pierdut pe rand cele doua cornite. Ei bine, daca stam sa ne gandim iar la simbolistica, ar fi asa: pierderea coarnelor reprezinta eliberarea lui Lucy de partea ei malefica si de nevoile de a ucide. Reprezinta credinta ei in faptul ca si-a gasit un loc in lume (cand era copil, daca va amintiti, plangea adesea cand era batjocorita pentru faptul ca are acele protuberante pe cap, iar oamenii ii spuneau ca in felul in care arata nu isi va gasi niciodata locul in aceasta lume). Ei bine, acum ca nu le mai avea – desi nu putem sti exact daca poate trai fara ele, sau daca pot creste la loc – simbolizeaza faptul ca si-a gasit linistea, fericirea.

Ceea ce regret cel mai mult este faptul ca nu se stie nimic concret despre relatia dintre Lucy si Kouta. Poate ca si-au marturisit dragostea si poate ca el a iertat-o pentru ca i-a omorat familia – desi, sa fim sinceri.. cine ar putea trece cu atata usurinte peste asa ceva? – Si poate ca sarutul acela a fost fabulos, insa ideea ca ar ramane impreuna ar ridica o multime de semne de intrebare. Cum ramane cu faptul ca ea nu e om? Si ce se intampla cu biata Yuka? Yuka este cea care il ajuta sa treaca peste momentele de slabiciune, insa, ma indoiesc ca ar ramane cu Kouta. Sigur, poate ca-l iubeste mult, insa, el n-ar putea sa treaca vreodata peste sentimentele pe care ii le poarta lui Lucy.

Intreg anime-ul a fost o drama totala. Nu am cuvinte sa spun cat de mult l-am adorat si cum am savurat cu placere si tristete fiecare episod. Ar mai fi multe de discutat, dar, momentan, ma rezum la atat. ^^
[Imagine: dh4h3a.png]

~.~
„Nu poti cunoaste cu adevarat decat ceea ce renunti a stapani.”

#12
Pe vremea cand am prins eu Elfen Lied era greu sa dai de anime in moduri conventionale gen televizor sau utorrent si btjunkie si toate siteurile de download si streaming, pentru ca habar n-aveam ca exista. Internetul era ceva mai nou, stiti voi. Asa ca il vedeam pe youtube prin episoade impartite in doua sau trei videouri.

Insa chiar daca a fost scurt stiu ca a fost un soc pentru mine sa regasesc motive psihologice si usor dereglate in lumea anime, care de asemenea era tot ceva destul de nou pentru mine. Dar aici vorbim despre sfarsit si nu despre seria in sine, oricat de minima a fost lungimea ei.

Sfarsitul m-a lasat putin cu buza umflata, pentru ca eram obisnuita cu povestile de gen happy ending/forever after care media mi le-a introdus in minte, si totusi desi a fost dezolant sa nu-mi dau seama ce anume s-a intamplat cu Lucy, am ramas cu speranta ca totusi era inca in viata. Imi era foarte simpatica in perioada cand exista ca si 'Nyuu', alter-ego-ul ei, insa o pot detesta pentru ceea ce i-a facut lui Kouta, sau ma rog, familiei lui. Implicatiile traumatice presupun ca ar justifica putin partea asta. E greu de pronuntat.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#13
Voi fii directa.
Sfarsitul a fost destul de surprinzator, si sincera sa fiu, ma asteptam la ceva mai tragic. Cum ar fii, reintoarcerea lui Lucy care dunno, ar fii omorat pe toti de-acolo - ceva de genul, you got it. Dar doar o umbra acolo la final? I was like ' Oww come on, dafuq is that? Is she coming in or no? Is she gonna kill 'em all? '. And so on, a lot of questions. Dar s-a terminat brusc, a fost si scurt pe deasupra. Si pana s-a ajuns la finalul 'mult dorit', au fost niste faze care m-au cam enervat si plictisit oarecum... Au lungit unele parti din anime prea mult, mai ales anumite faze in care aparea Nana - cat de prostuta si copila aia, parerea mea anw. I mean well, era fetita tatei, cum credea ea ; ohh and then *bump* apare Mariko, care se dovedeste a fii adevarata fiica a lui Kurama. Then, ruined hopes for lil Nana.
Per total, sfarsitul nu prea mi-a placut... pe de-o parte voiam ca Lucy sa ramana cu Kouta, insa nu se poate intotdeauna sa primesc ceea ce vreau. :]]

#14
Ma amuza ca totusi exista atat de mult interes in treaba asta. Cred ca lumea da mult prea mare insemnatate unor finaluri de genu asta. A aparut o umbra...CINE DOAMNE SA FIE?! *GASP*
Sa fim un pic seriosi. Ca orice alta parte a seriei in sine, finalul e...cum sa zic mai frumos...o zic a britanicul: UNDERCOOKED! Toate chestiile din final sunt abureli, deus ex si alte porcarii facute special sa traga de itele inimilor fanilor un pic mai sensibili (ca toata seria in sine).
Ce s-a intamplat la final?
Interesul romantic al personajului principal beta male supravietuieste si se intoarce la el, ca Nyu sau Lucy, desi de ce i-ar pasa cuiva pentru mine e un mister.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#15
Mda, interesant anime, interesant final, dar preferam ca ideea vietii lui Lucy sa se termine odata cu faza in care tipii aia o impuscau, ca sa ma pot intreba daca ea a murit sau doar i-a zburat chestia aia de pe cap. Speram ca restul sa isi continue viata ca si cum ea a fost si a plecat, iar Kouta sa ramana cu Yuka, nu cu cea care i-a omorat familia si pe atatia altii, oricat s-ar fi schimbat si ar fi regretat ea. Nu vreau sa spun ca nu mi-a placut Lucy/Nyu, ar fi fost dragut daca ar fi ramas si ea cu prietenii ei, dar nu cred ca era posibil chiar asa de usor. Oricum, daca era nevoie de un final dramatic, s-a reusit realizarea lui, iar ceasul care a pornit dupa o gramada de ani clar arata ca umbra de la usa era Lucy. Doar ca am tendinta sa cred ca, odata cu coarnele, partea rea a lui Lucy a disparut pt totdeauna si a ramas doar Nyu.
[Imagine: sig_reinoir.png]

#16
Acum, desi aia era Lucy si nu exista nici un idiot de mister (decat daca esti idiot), nu se intreaba nimeni de CUM ar functiona relatia intre aia doi in viitor? Eu as zice ca ideea cu "Mi-ai omorat sangeros parintii" ar plana acolo. Nici o persoana normala mintal nu poate trece peste asa ceva, nu-i ca si cum poti ierta uciderea.
"E atat de draguuuuuuuuta", si are un temperament care ti-ar putea zbura capul daca o iriti.
Mai bine era s-o lase pe aia finalul sa crape, nu s-o aduca inapoi. Ar fi fost ceva mai rezonabil decat iadul la care ar fi altfel condamnat Kouta, cu toate problemele psihice ce au sa apara oricum cand intretine ideea ca traieste sub acelasi acoperis cu persoana care i-a furat parintii si l-a traumatizat probabil pe viata.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Lucy vs. Nyuu(Elfen Lied) Dark-Anyta 25 20.701 01-02-2014, 02:01 AM
Ultimul răspuns: Romania
  Kouta and Yuka(Elfen Lied) Autumn 8 6.759 16-09-2012, 12:30 AM
Ultimul răspuns: Crazy~Tenshi
  Lucy(Elfen Lied) Sloth 15 11.569 03-07-2011, 01:10 PM
Ultimul răspuns: `Shadow.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)