Mda
manele , pro sau contra. Lol. Sincer nu îmi amintesc când au apărut prima dată, dar cred că nu au fost întotdeauna aşa de varză. Îmi amintesc că acum câţiva ani, când eram mai micuţă, mai ascultam, mi se păreau destul de ok, unele chiar drăguţe. Aveau un ritm dansant, d'ăla mişcă-ţi fundul : )) şi nu mi se păreau dezastruoase, sincer. apoi nu ştiu ce s-a întâmplat, de fiecare dată când auzeam o manea îmi venea să îmi astup urechile şi acum nu îmi mai plac. Deşi am mai ascultat, pt că se aud pe stradă, le aud la mine în casă, le aud la liceu, le aud la petreceri. Şi nu am cum să îmi astup pur şi simplu urechile, la o adică " nu e aşa de rău " , îmi zic. Plus că m-am obişnuit. Dar mi se pare că e un gen aiurea. Bine, cum zicea proful meu de fizică, cei care le ascultă poate chiar le simt : )) fazele cu " duşmanii sunt mulţi ca iarba" şi " chiar dacă nu mă lasă mama, fug în lume că io te iubesc, prinţesa mea " , mă rog , eu nu mă regăsesc în aşa ceva. Nu am nimic cu cei ce ascultă, şi eu mai ascult ( nu în particular, dar în unele circumstanţe nu ai ce să faci ) şi nu mi se par deloc extraordinare. Şi totuşi, unele cântate din instrument, fără să asculţi vocea, nu par aşa de rele. La o adică, alea tot instrumente sunt şi e un gen muzical. Versurile strică toate cântecele de regulă, aşa cred eu. Uneori şi vocea.
Mă rog, se trezeşte orice piţipoancă sau cocalar că vrea să apară la tv şi cântă câte o manea, mi-a fost dat să văd din întâmplare acum câteva săptămâni : )) Doamne, deci şi eu dacă mă duceam acolo cântam mai bine şi geamurile se sparg când deschid eu gura, în orice caz - eşti luzăr şi prost, poţi cânta o manea. Asta a devenit o regulă. Cum e şi specimenul Feranando de la... Mama lui, de unde era? aa, Fernando de la Carasebeş ( thanks gugăl )
Deşi văd că au început să se prostească şi pe celelalte genuri muzicale, mai rar găseşti o trupă actuală, de abia apărută, sau un solist, o solistă, care să nu fie comercial and stuff, şi plus că unii nu au voce şi doar bălmăjesc ceva pe acolo. Bine, hai să vb. doar de manele.
Nu sunt pro, nu sunt contra. Treaba lor. atâta vreme cât pe mine nu mă deranjează, asta-i, fiecare ascultă ce vrea.
Şi totuşi, una singură e problema:
Citat:@Unia
Cred ca manelele nu mai sunt de mult doar un gen de muzica, sunt un stil de viata in sine.
Asta cred şi eu. Sincer, manelele au devenit un stil de viaţă , aşa mi se pare. Cocalari, and stuff. Ce naiba, dacă te porţi şi te îmbraci într-un fel, lumea te cataloghează imediat şi apoi dacă mai scoţi şi telefonul bengos şi pui un Guţă, văleu Doamne : )) nu mai există nicio îndoială.
Dar să nu fim prea răi, poate unora pur şi simplu le pace cum altora le place rockul. Să fim serioşi, şi rockul a devenit pt. unii un stil de viaţă, se tund într-un fel, se îmracă într-un şi stau toată ziua cu căştile în urechi ca să asculte Linkin Park sau eu mai ştiu ce. ŞI mie îmi place rockul, şi multe alte genuri muzicale, dar nu mă transform aşa de dragul muzicii. Sunt cum vreau să fiu. Deci asta nu e problemă doar la manele, doar că e mai răspândită, doar din cauza faptului că cei mai mulţi inculţi pot înţelege melodiile de genul şi apoi " dacă eşti manelar , eşti jmecher, cum să n-asculţi manele? imposibil..." . E doar o mentalitate a lor. Unii o au, alţii nu o au şi asta e .
Unii cu manelele, alţii cu rockul, alţii cu hip-hopul şi tot aşa. Toate genurile muzicale transformă oamenii în ceva anume şi îi face să îşi însuşească un anumit mod de viaţă, corect? Numai că unii sunt manelarii care fac prea mult zgomot şi ies prea mult în evidenţă, de aia lumea doar pe ei îi arată cu degetul. Părerea mea.
Dacă vrei să fii cocalar, n-ai decât. Dacă vrei să fii rocker, n-ai decât. Dar lasă-i să fie paşnici pe ceilalţi, nu tu cu muzica pe stradă şi ţipete şi figuri de om prost, că asta deranjează pe toată lumea. Manele, stil de viaţă. Ce mai contează? E doar muzică. Cine o ascultă şi îi place, foarte bine. Şi cine nu, nu are decât să se întoarcă la propriul stil muzical. Cum să fii pro sau contra unui gen muzical pe care nu îl asculţi voluntar? Nu îmi plac, dar nici nu pot să zic că sunt contra, din moment ce nu mă afectează în niciul fel curentul manelar : ))