Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Internet vs. Carti

#21
Eu am incercat ambele variante si sa fiu sincera e mult mai placut sa citesc o carte decat sa stau cu ochii in ecran. Nu cred ca se pot compara. Eu una am o biblioteca uriasa acasa si e o placere sa intru in incapere si sa simt mirosul acela placut de carte veche. Plus ca pot lua cartea cu mine oriunde ca sa mai citesc: la scoala, in autobuz etc. Plus, eu deja cred ca am nevoie de ochelari (acum chiar port); daca stau si ore in sir cu ochii in ecran pe urma o sa devin oarba. Eu una nici nu ma mai pot concentra bine la un moment dat. Vad doar puncte negre. Plus ca e si mai comod sa citesc o carte. Pot sta oriunde si nici nu risc sa fac cocoasa -.- Si desi pe internet gasesti mult mai repede informatiile, nu vor fi niciodata mai multe decat in carti. Doar internetul are informatiile din carti! Eu una daca stau la calculator nici nu ma pot concentra sa citesc, ma distrag alte activitati.
Din pacate noi aici in localitate avem o singura biblioteca amarata care are cateva titluri pe care oricum le am in biblioteca personala, deci drumul pana la biblioteca este de obicei degeaba. Nimanui nu-i pasa de biblioteca. Sunt carti care sunt mai in varsta decat mine si ca vai de ele, dar putina lume se chinuie sa le mai lipeasca. E mare pacat ca s-a uitat cel mai util loc unde poti gasi informatii.
In concluzie, eu aleg biblioteca.
She's wiskey in a teacup.



#22
Păi:
1. Dacă mi-ar trebui diverse informații despre istorici, să zicem, clar aș alege internetul. Cărțiile de acel gen m-ar plictisi și nu aș mai înțelege nimic.

2. Dacă ar fi să aleg să citesc o carte online sau aceași carte, dar în mână, normal că aș alege a doua variantă. Te simți altfel când răsfoiești o carte, când stai într-un fotoliu și lânga tine ai un ceai sau o cafea... Poți bea și să citești și la calculator, dar ochii cine îi rezolvă? Doctorul? Nu îi rezolvă în întregime.
Cărțile sunt mult mai interesante când le ții în mână, când privești coperțiile minute în șir, ma rog, eu unul așa fac.
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#23
Eu asi alege cartiile, caci ele nu se strica, nu am probleme si pot citi mereu.
Daca toata ziua stam cu ochii in ecran nu numai ca ne stricam ochii ci pot aparea si o gramada de boli.
Internetul e bun si el, dar poate crea dependenta... Cartiile au fost mereu scrise si citite de multa lume, fara ele ar fii o gramada de inculti pe planeta. Ce ne-am putea face fara carti?
Consider ca internetul este mai putin important decat o carte. ^^

#24
(12-12-2011, 03:09 PM)Sign of hell A scris: Eu asi alege cartiile, caci ele nu se strica, nu am probleme si pot citi mereu.
Daca toata ziua stam cu ochii in ecran nu numai ca ne stricam ochii ci si pot aparea o gramada de boli.
Internetul e bun si el, dar poate crea dependenta... Cartiile au fost mereu scrise si citite de multa lume, fara ele ar fii o gramada de inculti pe planeta. Ce ne-am putea face fara carti?
Consider ca internetul este mai putin important decat o carte. ^^

Pentru lectura personala:

O privire destul de detaliata asupra informatiilor actuale ce tin despre problemele oculare ce survin in urma timpului indelungat petrecut la computer

Alt articol referitor la problemele ce tin de utilizarea indelungata a monitoarelor de computer, precum si sfaturi pentru prevenirea acestora

In continuare, mai multe sfaturi despre uzul corect al monitoarelor de computer, precum si pozitionarea acestora in functie spatiul de lucru

E bine sa fim informati corect, nu doar din presupuse. Cateva din lucrurile scrise acolo consider c-ar trebui explicate oricarei persoane FIX IN MOMENTUL in care acesteia i se pune un monitor in fata.
E incredibil ce diferenta face o pauza de cateva secunde de exercitiu al ochilor pur si simplu aruncand o privire in jur.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#25
I choose them both.

Cand vine vorba de beletristica apelez intotdeauna la carti. Fie ca apelez la biblioteca personala, judeteana, fie ca merg la anticariat/ librarie si cumpar carti, fie ca imprumut de la prieteni, mereu mi-a placut sa tin carti in mana si pe masura ce le parcurg sa le miros paginile (in special daca sunt vechi; oh, how I love old books <3) si sa simt satisfactia aia de a da pagina dupa pagina si de a ma plange din cand in cand de font. Nu mi se pare deloc atractiv sa descarc romane de pe internet sau sa le citesc online; nu e acelasi lucru, sa nu vorbesc de faptul ca ochii imi obosesc foarte repede si nici macar cu ochelari nu mai fac fata. Plus, atunci cand tin o carte in mana incerc sa-mi creez o atmosfera cat mai placuta, in sensul ca citesc mereu in timp ce beau ceai si mananc ceva dulce (si ajung sa beau in jur de 2 litri de ceai pe zi si sa ma indop cu briose, 'cause I'm a glutton, hell yeah!).

Internetul e si el util daca stii sa-l folosesti si daca nu abuzezi de el. Cand vine vorba de informatii cu caracter stiintific, atunci apelez la internet. Fie ca e vorba de scris un eseu/ referat, fie ca e vorba de pura documentare, mi-e mai simplu sa accesez internetul si sa caut ceea ce ma intereseaza. De obicei apelez la documentare, fiinda imi ofera prilejul de a ma relaxa in timp ce le vizionez si nu-mi obosesc nici ochii prea tare, din moment ce nu stau cu ochii lipiti de monitor. Mai sunt si site-uri precum stumbleupon care iti ofera fel de fel de infotmatii in fuctie de preferintele pe care le ai.
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~

#26
Eu sunt genul de fata careia nu i-a placut niciodata sa citeasca.Urasc cititul si acum ca am lectura suplimentare, nu mai pot sa omit.Insa pe net se gasesc rezumate si toate alea, deci de simplifica lucrurile putin.
Acum dinnou la alegeri : Nu stiu.Este bine sa citesti o carte pt. ca-ti dezvolti creierul , insa si calculatorul are rolul lui chiar si in momente ca astea.De ex, cand scriu pe zup este ca si cum as face un rezumat sau cand scriu un fic , este ca si cum as face o compunere.Acum pe calculator poti face mai multe lucruri decat cu o carte , deci raspunsull meu definitiv este computerul
[Imagine: ItachiSig.jpg]






#27
Cred ca amandoua. Interentul e accesibil si poti gasi o varietate de lucruri folositoare. In ceea ce priveste lectura particulara, deseori citesc carti in format electronic. Nu uit, insa, de cartile acelea normale, cu coperta si file multe si scris cat cuprinde. Cartea mi se pare, insa, una din cele mai minunate daruri ale inteligentei umane~ God, cat de profund a sunat asta. Trebuie notata... O clipa. * after that * So, revenind. Rapsunsul e amandoua, fiindca, desi internetul e mai rapid, cartea e mai... Nu sigura. Ci... "inteleapta". Da, e mai "inteleapta".
Nando  mo kimi no moto e...
No matter how many times it will be, I will go back to you
[Imagine: 346l2lx.jpg]

#28
Eu ( ca multi altii XD ) aleg biblioteca. De ce? Simplu. Internetul in sinea lui nu poate fi niciodata la fel de interesant ca o carte, insa el atrage tot mai mult copii si tinerii prin diferitele pagini web ca facebook, twitter, youtube care li se par mult mai interesante decat niste "simple" carti. Da, nu zici c aeu nu as folosi aceste programe, insa prefer sa citesc o carte buna decat sa verific notificarile de pe facebook.
Anyway... asta e parerea mea.
[Imagine: ma_bike__s_epic_by_jackroono-d4k64fi.gif]
My bike is epic, bischez b-)

#29
As a man of science i have to go with the internet. Adica imi doresc sa am o biblioteca in casa cu toate cartile pe care vreau sa le citesc, dar pentru orice informatie nimic nu bate internetul (inca). Internetul e nelimitat. Pe el gasesti aproape tot ce vei gasi intr-o biblioteca si mai mult. Sa nu ne limitam la beletristica.

Orice descoperire si progres stiintific in momentul de fata apare pe internet. In fiecare zi apar mii de noi articole. Daca ar fi sa le cauti intr-o biblioteca poate, si aici vreau sa subliniez poate, le gasesti in 6 luni de zile daca este unu din cele mai importante bibliteci din lume. Pe langa asta cat de usor este sa afli o informatie scurta (de genul cat traieste un panda) pe internet si cat de usor este sa o gasesti la biblioteca presupunand ca esti acolo cand iti vine ideea

Also pentru cei care sunt impotriva cititului la calculator... cred ca asta e ultima problema in societatea noastra. In loc sa va bucurati ca aveti abilitatea sa citit la un calculator criticati, dar sunt convins ca ati petrece tot atata timp in fata lui facand altceva so mai bine cititi
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#30
"The more, impatient we are, the more mistakes we'll make" - Kurama

[Imagine: tumblr_mdft2ajCXy1rvbjx3o1_500.gif]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)