Gravitation - pareri generale.
#21
mi-a placut enorm de mult Gravitation,primul animeu pe care l-am vazut a fost Vampire's knight si a devenit preferatul meu deoarece imi dadea o emotie puternica pe care nu o aveam la orice gen de filme,anime-uri,chiar semnand si o petitie la care trebuia sa trimit un email celui care a facut acest minunat animeu. Dar vazand acest animeu Gravition a reaparut senzatia aceea pe care o aveam la Vampire's knight si dorinta aceea,curiozitatea de a afla continuarea.As vrea ca sa apara sezonul 2 sau macar sfarsitul povestii.Oare se va intampla asta?
Reply
#22
Am revazut aseara Gravitation. Retrag ce am zis anul acesta despre el, "nu e cine stie ce, doar valoare sentimentala". Mi-am dat seama ca l-am vazut prima data pe la vreo 11 ani si revazut la o caterinca pe la 13-14, fara sa inteleg multe mesaje.

Eu vedeam Gravitation ca un anime cu valoare sentimentala, motivele postate anterior, dragut, usurel, cu personaje multe, diverse si atat. Azi noapte mi-am dat seama ca este mult mai mult, ca eu vedeam doar povestea de dragoste imposibila in aparenta, lupta pentru ea si chestiile mici pe langa.
Mi-am dat seama ca este despre manipulare, Touma cel putin e taticu' lor, este despre interse (K., managerul, vine ca un exemplu aici), este despre ce vede fiecare ca trebuie facut cu pasiunea sa (sa ajunga la un milion de copii vandute sau sa fie doar spiritual unde doreste), este despre orgolii, este despre sacrificiu (Yuki cand se duce la fosta logodnica pt. ca Shu sufera, Hiro dorind sa se retraga), este despre acceptare (Shindo dupa ce afla de trecutul lui Yuki), despre ambitie, despre posesie, despre obsesii, despre iubire, despre atat de multe lucruri pe care eu am esuat sa le vad la momentul respectiv (mai ales manipularea) sau le-am observat, dar nu le-am acordat importanta necesara.

Ilustreaza atat de bine cat de inapoiata este tara noastra, pt. ca intr-un anime de pe la inceputul secolului acesta se vorbeste deschis despre lucruri ce aici sunt inca ascunse, detestate si prea putin acceptate. Nu e un anime care se vrea foarte inteligent, ca Psycho-Pass sa zicem, dar care, totusi, intr-un fel, este.
[Image: tumblr_mc1u38yB7f1rtr21qo1_500.gif]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)