Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dragostea eterna dureaza trei luni

#25
Se pare că am terminat tot de citit şi în 2-3 ore am corectat şi criticat ce era ' suspect ' :))

" Dragostea eterna dureaza trei luni. "
Mă leg întâi şi-ntâi de titlu. Fără supărare, dar nu prea are logică dacă insişti asupra lui ceva timp. Ai folosit cuvinte total diferite, opuse de altfel : etern = pentru totdeauna / trei luni = puţin timp, interval scurt. Ok ?
Etern şi trei luni nu merg împreună... My oppinion...

Citat:Doua suflete gemene cu concepti opuse in privinta celui mai pur sentiment. Doi oamenii care
Okay - iată ce ai făcut tu greşit din prima frază : nu ai articulat cuvântul concepţii, tu punând un singur i în loc de doi; şi-n cealaltă parte [ mă refer la "oameni" ] ai pus doi i în loc de unul - atenţie foarte mare la greşelile de gramatică !
Correct form :
Citat:Doua suflete gemene cu conceptii opuse in privinta celui mai pur sentiment. Doi oameni care
# Alte greÅŸeli :
acelas - acelaÅŸ
Citat:abia mai reuseau sa le cuprinda intreaga lor fiinta in ele.
Am subliniat cuvintele respective ( lor & ele ), deoarece ai făcut un pleonasm; din moment ce ai scris pronumele ' lor ', nu mai trebuia să scrii şi celălalt pronume personal ' ele ' - puteai folosi doar unul dintre acestea.
Vezi că am mai găsit pe parcursul capitolelor aceeaşi greşeală : acelaş - nu acelaş, ci acelaşi .

Citat:pana la happy-end-ul
--> nu mai folosi cuvinte în engleză sau în altă limbă pentru că nu dă bine la estetică; ai început o scriere în română, atunci o continui în română - nu-n alte limbi. Sper că ai înţeles acum ; scrierea în limba română, corect şi îngrijit este esenţială, nu numai pe acest forum, ci şi în realitate...
batjocorituare - batjocoritoare
* Acordă mai multă atenţie când scrii ! De preferat, reciteşte fiecare capitol după ce-l termini ca să fii sigură că nu ai greşeli de orice fel. Am observat lipsa anumitor cuvinte, precum : "Sau poate ii era ca are sa sufere din nou" - "Sau poate îi era teamă că va suferi din nou" - also, repeţi de prea multe ori un cuvânt sau o propoziţie / frază. Anumite propoziţii / fraze din fic încep cu "şi" - nu zic că nu-i bine, însă uneori, le foloseşti prea des, excesiv chiar.

Sper că nu mă consideri o scorpie *laughs* Vreau doar să te ajut; btw, mi-a plăcut o fază din prolog :
Citat:Si poate in rafalele unei nopti de toamna se vor regasi unul pe altul…
Ai avut descriere şi, totodată, parcă un sentiment de melancolie. Am sesizat că ai puncat evidenţa iubirii; eu văd acea noapte de toamnă, acele rafale ca nişte frânturi din viitor sau poate trecut. Mi-a plăcut totuşi cum te-ai exprimat ^^ .
Capitolul 1
leptopului - laptopului
pe pervazul geamului si, trantindu-ma ==> Ceva probleme cu virgulele. Am mai văzut pe undeva lacune dale virgulelor - mai multă atenţie, how i said.
diminiata - dimineaţa
* Hmm, am citit cu atenţie primul dialog şi, nu prea m-a încântat. Ai scris doar replicile personajelor şi atât. Un dialog nu se bazează doar pe simple replici, ci pe intrigă, mai exact, pe suspansul intens din dialog, căci acolo vorbesc personajele, deci este important. A fost prea sec, sincer. Unde-s indicaţiile epice în care descrii ceea ce face un personaj atunci când poartă un dialog ? Asta voiam eu de la tine. Uite un exemplu să te ajute :
Citat:- Salut, Charllote. I-a ghici de ce te-am sunat, aud glasul amicului meu Luck, vesel parcă.
- Draga noastra prietena Ida ne forteaza din nou sa ne petrecem dimineata de sambata tinandu-i ei companie.
- Ti-am mai spus ca-ti iubesc vesnica ironie? Aproape la fel de mult ca pe tine, mă adresez cu o uşoară nuanţă de amuzament în voce, aşteptând şi ascultând răspunsul ce nu a întârziat să apară.
- Ma flatezi.
- Asta era si intentia mea.
Cred că sună mai bine aşa.
Citat:- Deci care e subiectul orei de barfa de saptamana asta?
Intreb luandu-mi locul obisnuit pe fotoliul cel mai apropiat de fereastra.
--> bun, aici ai folosit o indicaţie, ceva care să arate concis cum a reacţionat personajul, dar nu înţeleg de ce ai scris de la capăt fraza. Scrii întotdeauna în continuare, nu de la capăt; uite : "- Deci care e subiectul orei de barfa de saptamana asta? întreb, luandu-mi locul obisnuit pe fotoliul cel mai apropiat de fereastra. şi, desigur, începi cu literă mică - am subliniat cu negru xd.
Am mai văzut undeva aceeaşi treabă, nu scrie de la capăt după o replică, ci în continuare !

indragostii - verbele nu se articulează, sunt verbe, deci NU . Foloseşti doar un singur i ! O singură excepţie : Verbul a ştii la persoana a II-a, este obligatoriu dublu i ; şi verbul a apropia - mă apropii .

Ai grăbit puţin acţiunea când ai scris " o să-l fac să se îndragostească şi să-şi scoată aberaţiile astea din cap " -- > ei bine, din moment ce protagonista încă nu a stat de vorbă cu respectivul, mi se pare că s-a cam pripit când a spus asta... Mai întâi, o persoană trebuie să-şi facă o părere generală despre cineva, purtând o discuţie cu aceasta, nu dintr-un simplu articol de ziar. Sper că ai înţeles - NU grăbi acţiunea, ia totul cu calm, căci cititorul îşi poate pierde interesul dacă treci prea repede de la una la alta.
Descrie mult, de asemenea. Acest mod de expunere este obligatoriu în fiecare poveste fanfiction şi, te ajută extrem de mult la evidenţierea emoţiilor, sentimentelor şi într-un fel, cititorul ia parte la acţiune prin descriere. Don't forget 'bout this .

proprile - propriile
suces - succes
parinti / ideologi - părinţii / ideologii ==>> Articolul ! Be careful here !
am stari de genu - am stări de genul
privindu-l direct in ochii. - privindu-l direct în ochi

# Treaba cu petrecerea mi s-a părut banală, tipică oricărei proze de altfel. Încearcă pe parcurs să surprinzi ceva originalitate folosindu-te de modurile de expunere, de figurile de stil şi de expresivitate sau limbaj.
Ai folosit acolo ceva gen " impuls prostesc " - bun. Spun sincer că mi-a plăcut, de-aia am făcut şi referire la asta. Mă duce cu gândul undeva la iubirea copilăriei, un joc al iubirii şi al naivităţii. Priveşte din acest punct de vedere.
By the way, mai redu din " poate " -uri . Am văzut prea multe şi devine la un moment dat supărător.
Citat:******************************************
Wow o.o
Deci am ţinut să precizez asta, mai puţine steluţe ! E de-ajuns doar una că să subliniezi trecerea timpului sau schimbarea acţiunii or sth like that :-?
"parul rosu" - nu este un simplu obiect, de aceea, merge părul roşcat .

În totalitatea capitolelor scrise până acum, m-au impresionat oarecum câteva fraze [ probabil că ţi-ai dat seama din moment ce am si exemplificat :)) ], but i told ya the truth really - m-au încântat, şi iată încă una : "sa mimezi gesturile pe care le aveai candva" - lovely <3.
Citat:- Stii? Te-ai inrosit ingrozitor de tare. Imi spune in timp ce incepe sa chicoteasca desi simt o urma de tristete in vocea lui.
Iată ! Aici, ai scris gândirea personajului în continuare, nu cum am văzut în pasajele anterioare... Totuşi, în loc de acel punct (.), mergea mai bine o virgulă (,).
Citat:- Aaa, faza ii ca termenul in care trebuie
* nu mai folosi acel ' îi ' o.o Chiar nu e ingenios. Poate că acel verb ' tocit ' îl folosim noi în vorbire [ când vrem ofc -.- ] sau mai des, pe mess. Ţine minte, aici NU SUNTEM PE MESS - scrii literar, ordonat şi respecţi gramatica / ortografia limbii române. Mi se pare corect aşa...

Ai scris la începutul fiecărui capitol [ aproape ] un mic prolog cred. A fost okay astfel, nu-i greşit, ba chiar a avut puţină legătură cu scrierea din întregul capitol. Mi s-a părut bine că ai procedat aşa, întrucât ai ajutat auditorul să perceapă mai bine acţiunile din chapter-ul ce urmează.
Bun. Mă apropii de final :]]
Am observat că, cu fiecare capitol postat ai făcut ceva progrese. Ai mai remediat din greşelile de tastare, dar nu definitiv. Astea TREBUIE să dispară - mnoh, cred că oricine vrea să citească o mini-carte scrisă ordonat.
Te descurci, nu poţi fii numită o novice, pentru că îmbini binişor toate modurile de expunere. Mi-a displăcut faptul că, uneori, te cam pierdeai în acţiune , adică foloseai numai naraţiune, doar povesteai şi uitai pentru puţin timp de descriere. Toate trebuie să fie în perfect echilibru; nu trebuie să lipsească nici aia, nici cealaltă.
Nu uita că scrii, te poţi afunda să zic aşa în ceea ce povesteşti, însă nu depăşi limitele realului sau a inimaginabilului cu prea multă descriere - s-a mai întâmplat aşa ceva, chiar şi mie; şi de-aceea îţi spun...
Ia totul cu calm, nu te grăbi când vine vorba de scene mai tandre, mai picante - nu te aleargă nimeni, darling.
Pune sentiment în ceea ce scrii că nu-i aşa, totul la nimereală; profită de faptul că te pricepi la scris şi, mai citeşte din când în când şi căte-o carte. Banal probabil să auzi asta [ încă o dată cred ], dar cititul îţi îmbogăţeşte vocabularul şi nu numai.
Verifică de câte ori e nevoie capitolul ce urmează să-l postezi pe forum pentru a fii sigură că nu ai niciun fel de greşeli. Ofc, nu trebuie perfect, dar cât de cât totuşi...

Ok şi cu asta am terminat; acum sigur îmi merit titlul de ' Scorpie ' : ))
Baftă anyway cu (,) continuarea şi, nu te lăsa de scris, te pricepi.

PS: Åžtiuuu, ai avut mult de citit :]]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Dragostea eterna dureaza trei luni - de Addeh - 11-10-2011, 06:14 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Yaoi] Cum sa te indragostesti in trei pasi simpli. Natsuru 5 3.378 10-02-2013, 11:08 PM
Ultimul răspuns: Natsuru
  Trei luni în Italia Ayu.Lore 3 2.553 06-11-2011, 06:51 PM
Ultimul răspuns: Daria v2
  Viata eterna [comentariu va rog ;)] Iryna 4 3.547 13-12-2010, 03:46 AM
Ultimul răspuns: daphnis
  O echipa,trei fete Yoko-sama 13 6.710 10-12-2010, 10:45 AM
Ultimul răspuns: Yoko-sama
  Iubire eterna Me_Samy 13 8.870 10-10-2010, 05:03 PM
Ultimul răspuns: Me_Samy
  Trei minute! [+16] [yaoi] Aliss_anime 6 4.551 22-02-2010, 09:54 PM
Ultimul răspuns: Aliss_anime
  O dragoste eterna(sasuXsaku) ..:::?????. 11 8.153 10-04-2009, 05:48 PM
Ultimul răspuns: deborah-chan


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)