Citat:nu pot schimba prea multe deodata cum te astepti, e peste firea mea.Ideea e sa schimbi ceva ce nu-i in regula, orice, cat de micut. Cratima este folosita corect in 97,91% din cazuri. ^^ De la 90,47%.
- ai grija la topica, cateodata se pot intelege altele
- amesteci timpurile verbelor
- atunci cand continui ca narator dupa ce vorbeste un personaj, ar trebui sa o faci cu litera mica. Inclusiv dupa semnul exclamarii sau al intrebarii.
- folosesti foarte multe verbe la gerunziu, unele prea apropiate ca sa nu deranjeze
- nu prea folosesti semnul exclamarii de fiecare data cand ar trebui s-o faci, iar chestii precum "Doamne, cat de scumpa e, cata dulceata. " nu se mai deosebesc cu mult de "Afara ploua.". In general se foloseste: la sfarsitul propozitiilor exclamative, dupa chemari / adresari / vocative, uneori la sfarsitul propozitiilor care contin interjectii.
- ai greseli de tastare
- n-am nimic cu cacofoniile cat timp nu pot fi evitate fara a stalci inutil fraza. Da' de asta puteai scapa fara prea mari batai de cap: Mereu traia cu o frustrare si stiam ca cauza este lipsa ta.
Ar trebui sa mai citesti o data inainte sa postezi si sa perii ce-i de periat.
Nu s-a gasit o persoana potrivita, dat fiind, nu se putea atasa de nimeni.
Um, dat fiind (faptul) ca nu se putea atasa de nimeni? Cred ca uneori merge folosit fara "ca" atunci cand urmeaza un substantiv, substantiv dupa care se pune virgula.
Hmmm, sunt foarte fericita in adancul sufletului, aveam o nesiguranta, dar numai.
"Numai" se scrie legat atunci cand poate fi inlocuit cu doar/abia/dar fara a schimba sensul propozitiei. In schimb, se scrie "nu mai" atunci cand "nu" arata ca propozitia este negativa.
Sunt hotarata, de-acum o sa-i fiu alaturi, nu conteaza ce sacrificii v-a trebui sa suport.
Va trebui. E viitor.
Buna dimineata copii mei.
Copiii (trei i). Substantivul "copil" are doi i la plural, "copii", cand il articulezi ii mai pui unul (articolul). + Virgula dupa "dimineata", urmeaza un vocativ.
Ne asezam cu toti la masa, incepand sa discutam despre trairile noastre.
Cu totii (doi i) - articulat.
Virgule:
Dar de cand ai plecat, pot sa spun cu mana pe inima ca fiul meu, nu a iubit o singura fata.
Virgula intre subiect (fiul meu) si predicat (nu a iubit). N-are ce cauta acolo.
-Bineinteles prostutule, dar nu la asta ma refeream!
"Prostutule" e substantiv in cazul vocativ, deci se izoleaza prin virgule de restul propozitiei. Mai ai nevoie de o virgula inaintea lui. (La fel aici: Doamne cat de scumpa e, cata dulceata, e nevoie de virgula dupa "Doamne", si aici: Arati sexy iubitule, e nevoie de virgula inainte de "iubitule".)
Observ ca sunt goala, o Doamne.
"O" este interjectie, deci se izoleaza prin virgule. Iar "Doamne" este in cazul vocativ. Iti mai trebuie o virgula dupa "o".
Eu si Kira ne ridicam de la masa, si-i dau prilejul baiatului
"Si"-ul ala n-are valoare adversativa.
Spor la scris!