Citat:dar eu fac un zambet, de fapt, (virgula) un ranjet prietenescDaca privim morfologic, sigur. Daca privim sintactic (observa te rog fraza din care fac parte propozitiile alea), propozitiile incidente se izoleaza tot prin virgule si n-ai vrea sa pui enspe virgule intr-o fraza care se poate citi foarte bine si fara unele din ele. Nu uita ca rolul virgulelor nu are legatura cu analiza gramaticala a textului, ci cu lectura lui.
Cuvintele incidente se izoleaza prin virgule.
Citat:Ajunge si el, dar se aseaza langa Ha Na, apoi il saluta pe Mark.Si asta doar pentru ca Academia din Bucuresti a avut ultimul cuvant de spus. '?'-ul acela e mult prea accentuat acolo. Ca cititor de chirilica pot sa iti zic ca in tiparituri s-a folosit diftongul 'ea' (marcat printr-o singura litera in chirilica) pentru asemenea cuvinte, nicidecum litera 'a' simpla. Ca s-au gasit mai nou niste iluminati sa ne modifice limba, treaba lor. Romana a avut dintotdeauna 'ea' acolo.
Se asaza (fara e). Dupa j si ? din interiorul radacinii cuvintelor se scrie si se pronunta a, nu ea.
Citat:plus ca am repetat ca turbati noile melodii sa facem si noi o impresie bunaCiteste din nou, n-are neaparat nevoie de articulare. In schimb lipseste o virgula.
Turbatii (doi i, din nou, e articulat).
Citat:nu comentez nimic, insa ma pomenesc cu el care avea ochii atintitiiE o fraza, nu e deloc in interiorul propozitiei. Iar pierzi din vedere intregul.
1. Conjunctia "insa", asezata in interiorul propozitiei, nu se izoleaza/desparte prin virgule/virgula.
Nu uita ca regulile gramaticale au fost facute pentru a ajuta la receptarea textului, iar nu invers.