10-12-2012, 04:17 PM
Chestia pe care-ai scris-o e... um, rea. Ii gasesc cate-o problema (de obicei mai multe) indiferent de felul in care ma gandesc la ea. Oricum, ai spus ca vrei "o critica cat mai simpla" (ca doar asa inveti si faci al doilea capitol mai bun, nu? ^^), deci iti voi spune doar cateva lucrusoare:
- atunci cand scrii, ar trebui sa mergi pe structura: cuvant - semn de punctuatie - spatiu - cuvant
- bine-ar fi ca ori sa scrii totul cu diacritice, ori nimic
- ai foarte multe greseli de tastare, extrem de multe. Um, chiar sper ca sunt greseli de tastare, iar tu stii sa ortografiezi cuvinte uzuale. Inainte sa postezi poti (de fapt, ar trebui) sa mai citesti cel putin o data si sa verifici ca toate cuvintele sunt scrise corect.
- poti lasa spatii intre paragrafe, se citeste mai usor
- amesteci timpurile verbelor
- nu stii cand sa pui virgule. Din ce-am citit, am impresia ca le cam pui dupa ureche, doar ca nu-ti prea iese
- ai fraze prea lungi
- nu stii gramatica. Um, deloc.
- nu e nevoie (si nici corect, avand in vedere ca nu-i teatru) sa scrii pe un rand separat cine vorbeste. Incearca sa spui cititorului cine ce face altfel.
- hotaraste-te la ce persoana narezi, iar daca alegi persoana I - si din al cui punct de vedere
Ar trebui sa citesti carti, in timp, te-ar ajuta foarte mult.
- atunci cand scrii, ar trebui sa mergi pe structura: cuvant - semn de punctuatie - spatiu - cuvant
- bine-ar fi ca ori sa scrii totul cu diacritice, ori nimic
- ai foarte multe greseli de tastare, extrem de multe. Um, chiar sper ca sunt greseli de tastare, iar tu stii sa ortografiezi cuvinte uzuale. Inainte sa postezi poti (de fapt, ar trebui) sa mai citesti cel putin o data si sa verifici ca toate cuvintele sunt scrise corect.
- poti lasa spatii intre paragrafe, se citeste mai usor
- amesteci timpurile verbelor
- nu stii cand sa pui virgule. Din ce-am citit, am impresia ca le cam pui dupa ureche, doar ca nu-ti prea iese
- ai fraze prea lungi
- nu stii gramatica. Um, deloc.
- nu e nevoie (si nici corect, avand in vedere ca nu-i teatru) sa scrii pe un rand separat cine vorbeste. Incearca sa spui cititorului cine ce face altfel.
- hotaraste-te la ce persoana narezi, iar daca alegi persoana I - si din al cui punct de vedere
Ar trebui sa citesti carti, in timp, te-ar ajuta foarte mult.