20-11-2011, 09:28 PM
Pentru o estetică mai bună numai centra scrisul pe mijloc È™i numai posta câte două capitole. Mai grupează paragrafele È™i va arăta la capitolul estetică cred că foarte bine. Space-ul se pune decât după semnele de punctuaÈ›ie, nu È™i în înaintea lor + de asta, prea multe punctele de suspensie È™i mai sunt folosite È™i aiurea majoritatea timpului. Nu se scrie „vroia†ci „voiaâ€, cuvântul „vroia†este o formă hibrid. „casa maro†sună urât, puteai înlocuii cu altă culoare sau mai bine deloc, este un detaliu pe care îl puteai spune mai târziu. Numerele se scriu în litere È™i nu în cifre. „chapter one†și „chapter two†nu trebuiau scrise cu mov È™i nici scrise în engleză, adică este corect în engleză, dar dacă scrii ceva în românp, fă totul în română, înÈ›elegi? „Merse în dreptul lui iar pe când să îl ia constată ca pachetul ...†suspansul ăsta este forÈ›at È™i nu sună bine să te opreÈ™ti atât de brusc. Dacă voiai mister È™i suspans descriai È™i narai mai elegant, sau cel puÈ›in dădeai decât câteva informaÈ›ii vagi, fără să spui ce era mai important È™i continuai în Capitolul trei. Ideea este ok, dar ai grijă că poate o dai în cliÈ™eu, adică să nu faci chestii prea folosite È™i prea evidente, previzibile, nimănui nu cred că-i place să citească un lucru de care era sigur că se va întâmpla. Puteai pune mai multă descriere È™i la dialog poÈ›i să mai lucrezi, încă nu prea îmi dau seama cum o să structurezi dialogul, dar ai grijă, fă-l să fie interesant È™i incitant, nu plictisitor cu replicile „puteÈ›i intra în biroul lui X/ ce urât este afară/ and so onâ€.
Anw, titlul... la fel, puteai în română, și deja mă gândesc la ce semnificație ar putea avea.
Oricum, este un bun început pentru două începătoare și scuze că am dat sfaturile de parcă ar fi decât o scriitoare și nu două, dar am dat sfaturile pentru ambele :)).
Baftăă.
Anw, titlul... la fel, puteai în română, și deja mă gândesc la ce semnificație ar putea avea.
Oricum, este un bun început pentru două începătoare și scuze că am dat sfaturile de parcă ar fi decât o scriitoare și nu două, dar am dat sfaturile pentru ambele :)).
Baftăă.
![[Imagine: Jun0xCa.png]](http://i.imgur.com/Jun0xCa.png)