09-08-2011, 12:50 PM
(09-08-2011, 11:32 AM)Assyria A scris: O femeie care cauta un barbat cu bani e proasta. Va spun acuma la ce m-am referit. O femeie care n-are nimic stabil, care nu stie ce-i ofera ziua de maine si care nu stie sa numere pana la zece. Acea femeie prefera banii si mosul de langa ea. O femeie independenta, cu banii ei, cu tot ce-i trebuie nu prea o vezi langa un tataie
E unul dintre cele mai cliche things pe care le-am citit vreodată, seriously. O femeie independentă este una deşteaptă, se zice şi o femeie care se ţine de fundul unui moş doldora de bani e una proastă şi independentă. Adevărul este că aceste două chestiuni nu ţin de inteligenţa propriu zisă. În alte contexte, femeia care se agaţă ca un parazit de moşi sunt considerate inteligente pentru că ştiu să îşi uşureze traiul şi gândesc logic. În alte contexte, femeia independentă şi care nu se plimbă pe lângă vreun tataie este considerată o femeie demnă, cu principii care pur şi simplu nu se înjoseşte, dar care nu este neapărat mai inteligentă decât femeia din primul caz.
Oricum ar fi, asta nu are legătură cu "Dragoste vs Bani"
Aici ai adus mai mult în discuţie problema femeii care vrea să trăiască ca un "parazit", dar "bine" şi nu prea e în concordanţă cu topicul - dar, în fine, trecând peste asta, nu e ca şi cum femeile sunt singurul caz, şi bărbaţii se "înjosesc" stând alături de femei pe care nu le iubesc pt. simplul fapt că au bani şi au nevoie ori de un trai pe picior mare şi fără muncă ori vor să îşi ridice statutul social prin muncă, reuşind să ajungă mai departe cu poziţia pe care o are femeia în cauză şi dragostea fiind opţională în cazul de faţă.
Nu ar trebui judecaţi, aşa cum nu suntem judecaţi nici cei care trăim cu "dragoste" şi avem un orgoliu nemăsurat şi o dorinţă pt iubire mai mare decât cea pt. bani. Şi până la urmă, o zic mai mult din ceea ce am adunat în capul meu de când sunt până astăzi, cele două sunt direct proporţionale. Ce e prea mult, în ambele cazuri, distruge şi nu pot exista una fără cealaltă, în multe cazuri. Cum a scris cineva mai sus, perfect ar fi să le ai pe amândouă, dar dacă ar fi să alegi ori eşti o persoană materială, ori una pur sufletistă şi cred că nu sunt atât de dese cazurile în care ţi se întinde în faţă problema şi trebuie să alegi "Uşa pt bani la dreapta" " Uşa pt dragoste la stânga". Astea sunt lucruri pe care pur şi simplu le faci fără să îţi dai seama şi dacă simţul material e mai presus de orice altceva, atunci e pur şi simplu în natura fiinţei respective - şi nu ţine de aşa zisa inteligenţă întotdeauna.