Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Misterul unei noi vieti +16

Cand m-am uitat am ramas WTF? Deja trei comentarii. Apoi m-am gandit "de ce sa fac oamenii sa astepte". Va multumesc pentru comentrii fetelor :]

Caapitolul II: Rezolvarea primului mister

Aghata privea linistita raproartele cu privire la caz in timp ce sorbea discret dintr-o cana cu ceai negru. Ofta. O sigura data.
Cazul asta e pe departe unul din cele mai usoare pe care le-am intalnit, totusi … ceva nu se leaga. Criminalul a curatat locul crimei, iar maniera in care au fost lasate cadavrele este … anormala. In mod normal toata lumea ar crede ca servitorii au fost ucisi de unul din membrii familiei pantru ca le-a fost promisa o mica parte din mostenire. Totusi familia Wayne nu pare sa fie at de zgarcita. Totusi …acum inteleg.
"Bennett."
"S-a intamplat ceva? Ati descoperit ceva nou? "
"Primii servitori ucisi au fost doua fete nu-i asa? Totusi una dintre ele avea un frate geaman care era majordom-ul ficei doamnei Wayne. Fratele ei a fost ucis zece zile mai tarziu. Nu ti se pare ceva ciudat aici? "
"Nu inteleg, unde vrei sa ajungi? Eu una tot cred ca familia Wayne este de vina."
"Ar fi absurd sa credem ca familia Wayne ar vrea sa scape de o mare parte de servitori pentru as-i pastra averea. Daca o luam invers? Daca servitorii i-au ucis pe ceilati servitori pentru a lua ei o parte mai mare din avere? Ar fi mult mai logic daca privim asa. Lasand asta … vreau sa investighez mai aproape. Familia Wayne origanizeaza un bal pe data de cinci Octombrie. Inainte de urmatoarea crima vreau sa fiu acolo. Fa-mi rost de o invitatie.
"Cum adica inainte de urmatoarea crima? Ai ideea cand va fi? "
"Nu, doar banuiesc. Prima a fost pe 14, adoua pe 24 si a treia pe 30. Zece, cinci si apoi iar zece. Urmatoarea crima s-ar putea sa fie pe data de 10."
Benett ramase foarte uimita. Agata gandea atat de logic si atat de repede. Dar oare avea dreptate? Nici ea nu era sigura. Avea nevoie de piesa lipsa pentru a rezolva puzzle-ul. Dar unde era piesa lipsa? In casa? In afara ei? Sau mai departe? Avea incredere in puterile ei si precis putea sa rezolve acest caz. Hai sa trecem peste si sa ajungem exact inaintea balului cad Aghata se pregatea. Asta se intampla la mall. Cautand printr-un morman de rochii scumpe, la fund era o rochie veche, nu foarte moderna dar totusi eleganta. De ea era lipit un plic aporape la fel de vechi ca si rochia. Dar nu era asa. Era doar de fatada. Aghata deschise din curiozitate plicul cititnd scrisoare din acesta care, spre marea ei uimire ii era adresta.
Stimata domnisoara detectiv, aceasta scrisoare a fost scrisa de criminalul pe care il cautati dumneavostra. Va rog sa va imbracati cu aceasta rochie la balul de pe data de cinci Octombrie de la resedinta Wayne. Vreau sa vorbesc ceva cu dumneavostra.
Fata era foarte nervoasa. Cineva o spiona. Dar nu un om oarecare ci dusmanul ei. Oare a gresit undeva? E ceva ce a omis? Unde este acest mic detaliu crucial care o poate ajuta sa rezolve acest caz. Trebuia sa dovedeasca ce poate. Trebuia sa dovedeasca ca poate. Singura cale era sa mearga la bal pentru a se intalnii fata in fata cu dusmanul ei. Dar parea prea usor. Avea nevoie de un plan inainte de toate.
"Bennett, luam aceste doua rochii. Cand ajungem la sediu vreau sa vorbesc ceva foarte important cu tine. Am intampinat cateva probleme."
Cand au ajuns la sediua Aghata a recitit din nou si din nou scrisaorea criminalului. Era oare un mesaj ascuns pe carea ea nu-l putea vedea? Imposibil. Scrisoarea ii era adresata ei. Scopul criminalui era … ? Da, era sa se descotoroseasca de ea pentru a-si continua treaba. Totusi, Aghata avea un as in mineca. Doar ca ii trebuia timp. Timp. Avea destul? Nu, dar putea face rost. Mai lua odata fotografia primei crime. O analiza inca o data. Atunci isi dadea seama.
21-14 17-21 17-91-21-18 32-44 49-71-49-31.
Hilar. Isi dadea seama din prima ce inseamna.
21=a ; 91=c ; 14= m ; 18= p ; 44=e ; 17=s ; 32=d ; 49=t ; 71=o si 31=i. Investigatorii astia trebuie sa fie prosti daca nu au realizat codul scris cu sange de pe corpul victimelor. A-m s-a s-c-a-p d-e t-o-t-i.
"Bennett, te rog sa gasesti mai multe detalii cu privire la cei doi gemeni. S-ar putea sa fi descoperit ceva. Si inca ceva, vreau sa iau legatura cu doamna Wayne inainte de balul organizat la ea acasa. S-ar putea sa primdem criminalii acolo."
Femeia aproba. Era fericita auzind ca fata era aproape de rezolvarea cazului. Fericita? Da. Pentru ca nu mai trebuia sa stea dupa Aghata si sa-i faca toate poftele in tocmai ca o servitoare. Desi Bennett nu prea avea talent in a deslusii mistere sau a rezolva cazuri se straduia foarte tare pentru ca-i placea munca pe care o facea. Uneori o invidia pe fata si se intreba cumde are ea o minte asa de stralucita. Era speciala. Foarte speciala. Acum, sa revenim. Bennett a incercat sa o contacteze pe doamna Wayne totusi la telefon raspunse unul din servitorii acesteia. Aghata i-a spus sa mai incerce mai tarziu. Trebuia neaparat sa vorbeasca cu ea inaintea balului de pe cinci Octombrie. Nimeni nu stia ce are de gand fata dar nu o intrebau pentru ca oricum nu le-ar fi spus sau … poate da? Precis stia cine este vinovatul.
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

Răspunsuri în acest subiect
Misterul unei noi vieti +16 - de Liar - 30-07-2011, 03:55 PM
RE: Misterul unei noi vieti +16 - de Leontina - 01-08-2011, 07:26 PM
RE: Misterul unei noi vieti +16 - de Liar - 02-08-2011, 07:25 PM
RE: Misterul unei noi vieti +16 - de Leontina - 02-08-2011, 09:51 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Naruto] Ingerul intunecat al vieti mele (sasusaku) natynaty 2 3.389 11-08-2012, 01:56 AM
Ultimul răspuns: pink.Ang3ll
  Misterele vieti[SasuSaku] ~Pufarina~Puff~ 2 3.428 03-09-2011, 03:36 PM
Ultimul răspuns: sharma_sakura
  Misterul ecaterina305 1 2.238 10-10-2010, 02:23 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.
  Schimb de vieti TrieuTriTrinh 12 8.079 27-03-2009, 03:41 PM
Ultimul răspuns: TrieuTriTrinh
  Slayers- Misterul poporului pierdut Lina Inverse 12 8.285 21-12-2008, 04:10 PM
Ultimul răspuns: Lina Inverse
  Tabloul din scrumul vieti [+16 / +18] Ich. 1 3.500 28-08-2008, 01:47 PM
Ultimul răspuns: Teh
  Iluziile Vieti Lydya_16 0 2.578 31-03-2008, 08:30 PM
Ultimul răspuns: Lydya_16

Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)