29-08-2010, 01:09 AM
Ai ceva potential. :-?
Daca ti se va parea ca sunt prea dura, te poti revolta linistita. ^_^
In primul rand, poezia mi s-ar fi parut mai buna ca distih deoarece versurile 1 si 3 nu rimeaza. Acum vine partea grea:
O, tu iubito mult prea draga
Din mintea mea tu te-ai retras.
Hmmm...Trebuie sa mai spun ce nu mi se pare in ordine? Si eu faceam asta acum ceva timp, dar nu e o solutie pentru pastrarea masurii. Nu stiu cum era mai bine...Pote Din mintea mea te-ai si retras.
Oh, inger lin cu aripi albe
Sa spunem ca "lin" nu e cel mai bun adjectiv, "lin" e mai degraba un adverb. Puteai sa spui fin sau cald.
Si m-ai facut sa vin spre tine
Si m-ai facut s-ating o stea...
Si-acuma vrei sa cazi in ea.
Acuma nu-mi place cum suna. Probabil ai vrut doar sa pastrezi masura, dar era mai bine daca ziceai Si acum vrei sa cazi in ea.
Tu care sufletu-mi inalti
Facandu-ma sa merg prin vise,
Oh…tocmai tu, acum iubito,
Ma-ndemni sa mor crezand in tine.
Aici nu mai rimeaza.
Sa-ncerci crezare mie a-mi da. Asta e o constructie pleonasmica.
Ultima strofa e deosebita in sensul bun. Mi-a atras atentia in mod special ultimul vers.
Asadar, ar trebui sa incerci rima alba sau versuri libere, masura te incurca.
Poti sa alegi pe ce te concentrezi: masura sau rima. Asta pana cand vei reusi sa le stabilizezi, pastrandu-ti ideea.
Daca ti se va parea ca sunt prea dura, te poti revolta linistita. ^_^
In primul rand, poezia mi s-ar fi parut mai buna ca distih deoarece versurile 1 si 3 nu rimeaza. Acum vine partea grea:
O, tu iubito mult prea draga
Din mintea mea tu te-ai retras.
Hmmm...Trebuie sa mai spun ce nu mi se pare in ordine? Si eu faceam asta acum ceva timp, dar nu e o solutie pentru pastrarea masurii. Nu stiu cum era mai bine...Pote Din mintea mea te-ai si retras.
Oh, inger lin cu aripi albe
Sa spunem ca "lin" nu e cel mai bun adjectiv, "lin" e mai degraba un adverb. Puteai sa spui fin sau cald.
Si m-ai facut sa vin spre tine
Si m-ai facut s-ating o stea...
Si-acuma vrei sa cazi in ea.
Acuma nu-mi place cum suna. Probabil ai vrut doar sa pastrezi masura, dar era mai bine daca ziceai Si acum vrei sa cazi in ea.
Tu care sufletu-mi inalti
Facandu-ma sa merg prin vise,
Oh…tocmai tu, acum iubito,
Ma-ndemni sa mor crezand in tine.
Aici nu mai rimeaza.
Sa-ncerci crezare mie a-mi da. Asta e o constructie pleonasmica.
Ultima strofa e deosebita in sensul bun. Mi-a atras atentia in mod special ultimul vers.
Asadar, ar trebui sa incerci rima alba sau versuri libere, masura te incurca.
Poti sa alegi pe ce te concentrezi: masura sau rima. Asta pana cand vei reusi sa le stabilizezi, pastrandu-ti ideea.