Răspunsuri: 1.019
Subiecte: 47
Data înregistrării: Mar 2011
Reputație:
222
Zupi: 9.468 z
In momentul de fata topul meu contine urmatoarele carti ( insa acesta poate varia cu fiecare carte citita xD ) :
1) Singur pe lume de Hector Malot : A fost prima carte care m-a emotionat atat de tare incat mi-a venit sa plang, defapt chiar am plans. Povestea in sine m-a impresionat inca de cand am citit rezumatul si mi-am zis, gata, pe asta trebuie sa o citesc. Nu mai tin minte exact la ce persoana se vorbea, caci am citit-o mai demult, insa chiar si asa, emotiile erau transmise atat de intens... As mai citi-o odata, mai ales ca a avut un sfarsit fericit la care chiar nu ma asteptam. Chiar as recomanda-o cu drag.
2) Kamikaze Spatiali de Serge Brussolo : Prima carte science-fiction. Nu sunt adepta a acestor genuri, sau cel putin nu am fost, pana cand am citit cartea lui Serge Brussolo. El scrie de obicei ceva horror, insa m-a impresionat modul in care a descris lucrurile. Sfarsitul m-a impresionat de asemenea, iar acesta nu a fost unul prea sad, dar totusi nu ma asteptam la el. Personajele au fost descrise atat de bine, incat le arata fiecaruia rangul.
3) Casa de la rascruce de John Seul : De mult nu mai cititsem ceva horror, asa ca m-am dus la biblioteca si am ales ceva. Povestea nu m-a impresionat atat de tare la inceput, dar fiind vorba de o fata de varsta mea, pe parcurs a devenit interesant sa citesc, de aceea aceasta carte ocupa locul trei in topul meu. Nu am ajuns inca la sfarsitul ei, dar cu siguranta imi va placea indiferent daca va fi sad sau happy.
Răspunsuri: 102
Subiecte: 6
Data înregistrării: Feb 2011
Reputație:
50
Zupi: 1.991 z
21-06-2011, 01:18 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:23 PM {2} de Niska.)
Pai, cum sa incep o.o
1. Poti sa tii un secret-Sophie Kinsella, cartea aia micuta si draguta, verde, din colectia Chic.
Prezentare-„Competitie, birfe de birou, scandal, dragoste si sex personajul prapastios al lui Sophie Kinsella va fi in mod sigur adorat de cititori si-i va amuza copios (Publishers Weekly)
Cu acelasi amestec de umor, farmec si optimism care au facut-o celebra si extrem de iubita pe eroina ei, Becky-cea-dependenta-de-cumparaturi, Sophie Kinsella ne-o prezinta acum pe Emma Corrigan. Eroina romanului este o fata obisnuita dar cu mici secrete pe care nu trebuie sa le afle nimeni, dar absolut nimeni! In clipa cind avionul in care se afla trece printr-o zona cu turbulente atmosferice, Emma e convinsa ca i-a sunat ceasul. Pentru a se calma, incepe sa-i turuie vecinului de scaun, un american sobru si atragator, toate secretele ei (cum si-a pierdut virginitatea in timp ce parintii ei se uitau la Ben Hur, cum si-a mintit iubitul in legatura cu greutatea ei, motiv pentru care bikinii pe care i-a facut acesta cadou sint extrem de inconfortabili, cum habar n-are ce e ala NATO si o mie de alte secrete, despre colegii de serviciu, familia, viata si visurile ei). Din fericire, avionul aterizeaza cu bine si cei doi se despart. Cind ajunge la birou, Emma afla ca fondatorul companiei la care lucreaza ca asistent de marketing este nimeni altul decit tipul din avion, singura persoana din lume care stie acum totul despre ea. - [E luata de pe net prezentarea, nu stau eu sa scriu atata ]
2.Micutele mincinoase- Sara Shepard la Leda
3.Interviu cu un vampir- Anne Rice.
we all have our horrors and our demons to fight, but how can i win when i'm paralyzed?
Răspunsuri: 20
Subiecte: 1
Data înregistrării: Nov 2011
Reputație:
2
Zupi: 544 z
14-11-2011, 05:42 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:23 PM {2} de Niska.)
1. "Procesul" de Frantz Kafka: este o carte mai mult decat geniala. Nu pot spune decat ca o iubesc si ca este una din preferatele mele.
2. "Vampirul Vittorio" de Anne Rice: imi place foarte mult. In primul rand este o carte cu vampiri iar in al doilea rand emotiile si sentimentele pe care cartea le transmite prin descriere sunt de o frumusete rara.
3. "Memoriile unei Geishe" de Arthur Golden: o carte care mi-a placut mult si care de fiecare data cand o citesc imi aduce din nou aminte de atmosfera din Japonia.
[center]
“The most important thing we learn at school is the fact that the most
important things can't be learned at school.â€
[/center]
Răspunsuri: 1.391
Subiecte: 57
Data înregistrării: Sep 2008
Reputație:
434
Zupi: 34.185 z
18-12-2011, 05:52 PM
(Ultima modificare: 11-05-2012, 04:23 PM {2} de Niska.)
1. Altfel de ingeri de Lili St. Crow-> este o serie care a aparut si la noi, avand doar doua volume traduse, momentan. Pot spune ca m-am indragostit inca din primele pagini ale primei carti, ajungand sa imi iau si volumul doi care e aproape " devorat " in intregime.
2. Seria Jurnalele lui Stefan de L. J. Smith[autoarea seriei Vampirii sudului]-> cele trei carti au aparut in vara cu BRAVO si le-am luat pe toate, normal, ramanand surprins de calitatea pe care o are autoarea. Cele trei carti aparute pana acum[ daca nu ma insel trebuie sa mai apara in continuare] sunt superbe.
3. Carrie de S. King-> mi-a placut foarte mult cartea aceasta. Am citit fiecare particica cu drag.
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.
Răspunsuri: 13
Subiecte: 1
Data înregistrării: Jan 2012
Reputație:
3
Zupi: 154 z
Top trei carti favorite pe care le-am citit...
Mi-ar fi greu sa fac un top trei, dar o sa incerc.
1. Divergent de Veronica Roth, aparuta in Decembrie anul trecut la Leda.
Pot spune ca pana acum cateva luni nu ma dadeam in vant dupa distopii, asta pana cand Leda a inceput sa publice carti de genul.
Divergent e diferita din toate punctele de vedere, autoarea are un stil aparte, placut, usor de inteles. Actiunea se petrece intr-un Chicago post-apocaliptic, impartit in mai multe factiuni, fiecare adolescent care va implini 16 ani, urmand sa-si aleaga viitoarea factiune in functie de personalitate si abilitatile pe care le detine.
Este interesant cum Beatrice Prior trece de la stadiul de Abnegata la Neinfricata declarata, gata sa faca orice pentru a demonstra ca poate face fata oricarei situatii, insa este posibil ca Divergenta ei sa o bage in pamant, in cele din urma.
Povestea de dragoste care se contureaza intre Beatrice aka Tris si Four , este aparte, usor intortocheata din cauza caracterului schimbator al adolescentului.
Actiunea este la fiecare pas, alerta, gata sa traga cititorul in interiorul cartii pentru a trai in acelasi timp cu personajele.
2. Seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare.
3. Seria Academia Vampirilor de Richelle Mead
1. Fratii Karamazov - dupa mine, asta e cea mai buna carte a lui Dostoievski, si cred ca si cea mai captivanta dintre cele pe care le-am citit pana acum. Descrierea lui Aliosa este absolut superba, el fiind cel mai inocent personaj dintre toate si care avea cea mai sincera dragoste catre ceilalti. Aici se prezinta diferite tipuri umane si, daca cineva vrea sa invete ceva de la viata, Dostoievski este un bun calauzitor, pentru ca prezinta viata (chiar si psihologic) asa cum este. Este genial!
2. Singur pe lume (Hector Malot) - este o carte minunata, pe care o citesti cu o mare fascinatie, iar cand se termina, nu poti sa nu regreti acest lucru. Povestea vietii lui Remi, un copil gasit de 8 ani, este foarte trista, el fiind calator impreuna cu Vitalis, un circar, fost cantaret vestit, care ramasese pe drumuri. Aventurile lui Remi au acel element dramatic care te face sa plangi atunci cand le lecturezi, si sa te bucuri impreuna cu personajul de micile lui bucurii, sau de bucuria cea mare a regasirii adevaratei lui familii. Este o carte minunata care merita citita si recitita.
3. Cismigiu & comp (Grigore Bajenaru) - o carte romaneasca iesita din tiparele plictisitoare ale unor carti de studiat la scoala (desi nici alea nu-s deloc de aruncat). Viata de licean este descrisa atat de frumos de autor, iar intamplarile sunt, unele atat de hazlii, iar altele atat de nostalgice, incat nu poti lasa cartea din mana. Eu am citit-o de curand si pot sa zic ca m-a fascinat total. Totusi, ma gandesc ca are o mica chichitza: daca nu ai trecut macar prin generala, dar mai ales prin liceu, nu iti trezeste atat de multe sentimente. Dar cine a terminat liceul sau este inca licean, se va indragosti cu siguranta de aceasta carte, pentru ca se poate regasi, intr-o anumita masura, in "pielea personajului".
Răspunsuri: 144
Subiecte: 11
Data înregistrării: Dec 2011
Reputație:
23
Zupi: 1.873 z
- ''Mandrie si prejudecata'' de Jane Austen.
O carte superba , ca dovada ca romantismul nu moare chiar asa ~ Mi-a placut foarte mult personalitatea lui Elizabeth , bravo , girl ! -laughs- Actiunea a fost intensa,splendida. Iar Darcy , woah , what a man Iti schimba perspectiva si iti da o senzatie de incredere chiar si daca este numai temporar.
- '' Placinta e dulce la sfarsit '' de Alan Bradley
Este prima carte din seria aventurilor domnisoarei Flavia de Luce .Chimista în fustiţă (care fabrică, pe ascuns, otrăvuri destinate surorilor ei) devine detectiv de ocazie.Un roman cu o atmosferă irezistibil de british! Cum sa nu te farmece o poveste cu o eroina de numai unsprezece ani ?
- '' Buruiana care impleteste streangul '' tot de Alan Bradley
Este a doua carte din seria peripetiilor micutei chimiste-detectiv[e ok asa ? -laughs-] Flavia. Pe mine sincer m-a atras din prima titlul. Alan Bradley preia elementele clasice ale romanelor politiste si le sublinieaza , rezultatul fiind unul impecabil , cu o poveste alerta , ce te face sa nu mai dai jos cartea din mana. Ceea ce m-a mai atras a fost si vocea plina de haz a Flaviei si personajele oarecum excentrice ^^
Răspunsuri: 76
Subiecte: 4
Data înregistrării: Apr 2010
Reputație:
9
Zupi: 796 z
Top 3 ?? Hmm cam greu avand in vedere ca am o groaza de carti favorite. Anyway iata unele pe care niciodata nu ma voi satura sa le recitesc:
1. Shogun - James Clavell
Un autor extraordinar care a scris o carte extraordinara despre o tara extraordinara cu niste traditii absolut fantastice, iar cum eu sunt total si iremediabil indragostita de Japonia, cred ca intelegeti de ce se afla pe primul loc.
2. Singur pe lume - Hector Malot
Am observat ca este destul de prezanta si prin celelalte top-uri fapt ce ma bucura enorm.Este cu adevarat o carte ce merita citita. Eu una am recitit-o de vreo 3 ori si inca nu m-am saturat de ea.
3.Jane Eyre - Charlotte Bronte
Sincera sa fiu nu concepeam acest top fara Jane Eyre. Eram foarte nerabdatoare sa pun mana pe acesta carte si cu mari eforturi am reusit.E o carte absolut geniala pe care o recomond cu toata inima. Ca sa citez pe cineva " Iti ajunge la inima si-ti mangaie sufletul".
O.o'Destinul lucreaza prin amanunte'o.O
Răspunsuri: 69
Subiecte: 11
Data înregistrării: Aug 2012
Reputație:
2
Zupi: 679 z
pff, greu de facut doar un top 3, dar... sa vedem:
1. "Deschis, Inchis" - Coleen McCullough
o carte ce te tine in continua tensiune pana la final, iar atunci descoperi ca lucrurile nu stau deloc asa cum credeai.
2. "Misery" - Stephen King
o carte dura, continand scene destul de violente, insa nici n-ar avea cum sa fie altfel venind din partea lui SK. si desi intreaga actiune este concentrata asupra a 2 personaje, este imposibil sa te plictiseasca.
3. "Fahrenheit 451" - Ray Bradbury
este o carte SF ce prezinta o societate in care cartile sunt interzise, iar pompierii au rolul de a gasi si arde cartile. o carte extrem de interesanta ce ar trebui sa existe pe lista de "must read" a fiecaruia.
"The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised." - George F. Will
Răspunsuri: 142
Subiecte: 6
Data înregistrării: Jul 2007
Reputație:
142
Zupi: 809 z
"Mizerabilii" de Hugo, o carte despre mizeria umana care mi-a ajuns la inima, lasand la o parte stilul inconfundabil a lui Victor Hugo de care nu m-as putea plictisi, este o carte care mi-a elucidat multe intrebari pe care le aveam legate de natura umana.
"Steppenwolf" de Hermann Hesse, povestea unui sinucigas care prefera sa nu se sinucida, povestea acelor oameni care traiesc fara sa traiasca, un alt subiect care ma intereseaza intr-o anumita masura, si in care m-am regasit in anumite privinte. Am citit-o intr-o perioada mai depresiva a vietii mele, si, citind-o, mi-am dat seama ca, chiar asa e.
"Insemnari din subterana" de Dostoievski, povestea functionarului mediocru si lamentabil, in care nu numai ca m-am regasit, ci i-am regasit pe multi dintre noi, Dostoievski are un talent in a releva partile negre ale sufletului uman, ti le pune pe panza, si panza ti-o arunca in fata, si ramai cu tabloul trist al intregii tale existente, care e atat de asemanator in esenta cu tablourile celorlalte existente.
Nu stiu daca ati observat sau nu, dar cartile astea seamana, in sensul ca toate exemplifica in mod superb drama umana, de orice natura ar fi ea. Asta e tipul de carte pe care il prefer, care din nefericire este pe cale de disparitie. Can't help it, i'm a drama queen XD.
|