Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Stând în ploaie

Hey, am citit şi eu cele două capitole şi am zis să las un short reply , că e cam târziu şi nu ştiu ce aş putea spune prea multe :)) te lămuresc imediat de ce.

Pentru prima ta creaţie, nu e deloc rău. Chiar deloc. Surprinzător, mi-a plăcut. Destul chiar. Nu mi se pare cum că nu ai avea expereienţă, dar se vede şi că eşti cam "timidă" atunci când scrii. Nu genul de sfială obişnuită ci se vede că te străduieşti foarte mult. Din cauza exprimării , a cuvintelor mai pompoase and so. Nu e un lucru rău, doar te anunţam că se vede de la o poştă că te străduieşti, şi bravo ţie pt. asta. Nu am întâlnit nicio greşeală de tastare, ori ai corectat ori ai o mână impecabilă care nu face greşeli, oricare ar fi cazul , e bine.
Am găsit câteva iregularităţi, anume: nu îmi place spaţiul pe care îl pui înaintea semnelor de punctuaţie, ar merge fără prima spaţiere, folosirea doar celei de-a doua, dar asta ţi-am menţionat.
o poţi şi inspira celorlalţi -- şi mi se pare că ar suna mai bine: o poţi inspira şi celorlalţi. Doar dacă nu te refereai la faptul că se poate face chiar şi acel lucru, adică inspirarea celorlalţi şi nu doar inspirarea cuiva, dacă înţelegi ce vreau să spun. Adică,e nu ştiu cum şi merge să o şi inspiri altora, aşa merge exprimarea asta. Dar dacă e ceva de genul : o ai tu, o poţi inspira şi celorlalţi, atunci merge varianta asta. Sper că nu e prea confuz.
Şi : Amândoi a trebuit ... - mi se pare că merge mai bine: Amândoi am trebuit, dacă facem acordul cu amândoi, dacă facem la " trebuit", merge şi "a", doar că atunci când o citeşti parcă nu sună atât de bine.

Ceea ce voiam să spun în legătură cu ficul tău, cu excepţia faptului că se vede că te străduieşti foarte mult, este că o scrii sub forma unei filozofii, părerea mea. Îmi place ceea ce ai spus acolo, toată acea filozofie, dar acţiunea s-a pierdut în filozofie şi nu ştiu cât e de bine. Adică, dacă este o poveste gen: idei şi transmiterea unui anumit lucru, etc etc ceea ce implică multă filozofie, este ok. Dar dacă este de tipul normal, cu acţiune, dialog şi personaje, da - personaje, ar fii mai bine să o laşi mai uşor cu vorbitul escesiv despre un anumit lucru şi să te bazezi 60% pe acţiune şi 40% pe filozofie - părerea mea.
În principal , povestea îmi place. Are mister şi până în al doilea capitol, la final, nu simţisem mare lucru. Dar acolo ai descris destul de bine şi am simţit ceea ce voiai să transmiţi, tensiunea şi... poate frica, dorinţa de a nu fii acea persoană. Şi aici a intervenit şi curiozitatea mea, oare cine naiba e persoana aceea? Uite, de abia al doilea capitol şi deja ai început să progresezi.
Aştept să văd şi continuările, nu am cine ştie ce sfaturi de dat, pt. primul tău fic te descurci mai mult decât admirabil, din punctul meu de vedere. Şi când te-ai subestimat aşa de mult, eu mă pregătisem şi super pregătisem sufleteşte pt. un dezastru; uite că nu a fost niciun dezastru.
baftă la scris.

Răspunsuri în acest subiect
Stând în ploaie - de Better Off Alone - 14-07-2010, 04:13 PM
RE: Stând în ploaie - de Little Star - 14-07-2010, 05:45 PM
RE: Stând în ploaie - de Ash. - 14-07-2010, 08:39 PM
RE: Stând în ploaie - de Jun - 15-07-2010, 02:14 PM
RE: Stând în ploaie - de Better Off Alone - 25-07-2010, 05:00 PM
RE: Stând în ploaie - de A'Svear - 29-07-2010, 10:44 PM
RE: Stând în ploaie - de Teh - 04-08-2010, 01:59 AM
RE: Stând în ploaie - de Better Off Alone - 04-08-2010, 05:46 PM
RE: Stând în ploaie - de Ash. - 05-08-2010, 02:42 PM
RE: Stând în ploaie - de βεκi - 21-08-2010, 01:52 PM