Răspunsuri: 63
Subiecte: 4
Data înregistrării: Nov 2010
Reputație:
5
Zupi: 933 z
Ca revin asupra discutiei si sa-l linistesc pe Ravner care in loc sa recunoasca ca a gresit imi spune ca vorbesc in plus.In fine,ca sa te lamuresti mai bine, chestiile astea, gen crize economice sunt fenomene ciclice care sunt influentate de multi factori care sunt foarte invariabili. De exemplu, in ultimii 30 de ani au fost cateva crize mai mici sau mai mari care au influentat economia pana in prezent. Incepand cu, criza petrolului din anii 70, cand peste noapte seicii arabi au decis sa tripleze pretul petrolului, economia mondiala a inceput sa se clatine. Plus ca,un alt factor sensibil este bursa de valori care la cea mai mica problema, gen: razboaie, dezastre naturale, stari politice instabile, proteste sociale, incepe la fel sa varieze si sa afecteze toata economia globala.
Criza prezenta isi are inceputul acum vreo 10 ani, perioada cand in Statele Unite, Europa si Asia piata era prea saturata, populatia avea putere de cumparare, erau bani dar numai cumpara nimeni nimic. Piete de desfacere nu mai erau, producatorii erau nevoiti sa scade preturile, era fenomenul de deflatie, dar acest fapt antrena totodata datoriile sa inceapa sa creasca.
Intre timp SUA s-a angajat la 2 invaziic militare: Irak si Afganistan care costau si alea bani. Creditarea a inceput sa iasa de sub control si pana la urma, dupa 10 ani, a iesit situatia prezenta care a afectat tot globul mai mult sau mai putin.
Cu privire la Romania, in primul rand, stam sa zicem relativ bine fata de alte tari, gen Grecia, Bulgaria, Italia pe care le pandesc dupa colt, falimentul. Problema noastea este ca, nimeni nu face nimic sa previna acel scenariu sa ajunga si la noi. In al doilea rand, de 20 ani nu am invatat ce inseamna capitalism si ce inseamna sa fiim productivi in munca. Ca tara nu producem nimic semnificativ, importam mai mult decat exportam,fiscalitatea este zdrente, tara aste este intr o continua tranzitie. Recunosc, au fost cateva rezultate economice pozitive si ridicarea nivelului de trai, dar infime comparativ cu alte tari care la fel au plecat din comunism, gen: Polonia, Ungaria, chiar si Bulgaria.
Concluzia este aceea ca, crizele vor veni si vor trece, momentan criza prezenta se va mai prelungi ceva vreme cel putin 2-3 ani ,pentru noi ne asteapta falimentul daca nu realizam situatia si sa luam exemple de la alte tari care sunt acum in aceasta situatie.
QUOD ME NON NECAT ME FORTIOREM FACIT