Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Manualele

Anul trecut am avut manuale şi vechi şi noi. Am şi pierdut două, p'ăla de română şi pe cel de ... ăă ... civică parcă, sau istorie, nu mai ştiu exact dar ştiu că am pierdut două manuale, ba nu, am piedut trei, şi pe ăla de franceză l-am pierdut. O da, ce vremuri, ştiu că ăla de română nu avea copertă :]] Sau ăla de mate, nu nea dat niciodată temă din el, era aşa de nou şi mirosea urât de nou şi m-am taiat intr-o pagină, pagina numărul 142, n-am să uit în veci numărul ăsta, blestemată carte. :]]
Oricum, indiferent cum sunt cărţile nu prea îmi pasă, eu deja am primit cărţile, la liceul meu cărţile din anul următor se dau la sfârşitul anului, nu sunt chiar atât de rele, după părerea mea, în orice caz, anul acesta mi-am plănuit să nu mai car după mine nici un manual, doar caiete. >;]
[Imagine: 9qh35v.jpg]

Manualele. Interesant subiect. Pai e clar ca noi nu au cum sa fie toate... Am avut anul trecut doar doua noi[engleza,franceza]...restul erau ori rupte, ori fara coperta, ori cu pagini lipsa etc etc.
Anul acesta am niste manuale vechi[toate]...asa cum ma asteptam, de altfel. Cel de romana nu are coperti si ii lipsesc vreo 30 de pagini, cam asa. Si totusi era unul dintre cele mai bune manuale21... Ca de restul nu are rost sa vorbesc...
Intotdeauna manualele de romana au fost cele mai rupte. Restul erau acceptabile, sa zicem... cu toate ca unele erau asa de mazgalite incat nu intelegeai nimic...
I'm gonna pick up the pieces and build a Lego house... :cheer:

Păi nu toate manualele pe care le-am avut nu au fost tocmai noi sau bune . Unele erau vai de steaua lor , jerpelite , rupte , măzgălite dar asta nu mă deranja prea mult . Mie îmi place să citesc mesajele de pe ele dar mă enervează când nu înteleg nimic ce scrie din textul sau exerciţiu pe care trebuie să-l citim / rezolvăm şi chipsul mea primim şi notă . Well .. eu mai scriu din când în când pe ele , din plictiseală . Mă enervează unii profesori care vor să le punem coperţi şi să lipim paginile sau să ştergem nu ştiu ce . Adică ce le mai trebuie şi acel înveliş ? Nu e destul de deteriorată cartea ? La ce mai foloseşte acea copertă dacă , manualele trebuie înlocuite ? Şi de ce trebuie să " curăţăm " şi să lipim după alţii ? Adică ei nu au avut grijă să facă acest lucru şi trebuie să le facem noi , că vai domne cei care or să treacă a nu ştiu câta trebuie să aibă manuale bunicele . 78 . Profii spun că , cum le primim aşa să le dăm , deci le-am primit măzgălite aşa trebuie să le înapoiez .

E misto cand primim manuale, deoarece pierdem toata ora =]] Cei mari le pun pe jos, nu stiu cum le aranjeaza si noi in ordinea catalogului venim si ne alegem. In fine, sunt a8a la catalog deci pot alege orice manual vreau15 Normal ca le aleg pe cele mai acceptabile xD Desi cam toate manualele sunt la fel de oribile, deoarece unele sunt foarte vechi. Eu orice manual as alege nu imi pasa, deoarece in orice an nu am venit deloc cu manual la mine O_O Doar la muzica, deoarece profa inebunea daca nu aveam manual si o chema pe directoare. ( Bine ca s-a pensionat acum, era crizata). Nu le aduc niciodata, deoarece eu sufar si de spate putin si decat sa-mi umplu ghiozdanu cu tampenii, mai bine imi vad de viata. Deasemenea, nici ceilalti colegi nu isi aduc, sunt doar vreo jumatate xD Ii cer colegului de banca sa puna la mijloc manualul xD
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !

Well, eu în fiecare an am avut manuale noi şi/sau într-o stare acceptabilă. La noi regula e următoarea 'Cel care a terminat clasa de dinaintea cu media cea mai mare e primul' şi tot aşa, se ia în ordinea mediilor. Cum eu am media cea mai mare în fiecare an mi-am ales *logic* cărţile cele mai bune.
Totuşi acum întra 8-a toate cărţile de română erau într-o stare proastă, am ales eu una care era cât de cât şi să pot înţelege ceva de pe ea...cartea de matematică în schimb era nou nouţă şi aşa a rămas până la sfârşitul anului pentru că nu am plimbat-o la şcoală decât 1 saptămână la începutul anului.
+ cartea mea de franceză, vai de capu' ei...era nouă când am primit-o şi până la sfârşitul anului era plină de diferite desene, texte, cerculeţe etc. În fiecare oră de franceză mă plictiseam pentru că nu-mi place materia şi nici n-o înţeleg(nu că m-aş obosi să o înţeleg) şi desenam în carte câte ceva pe oră.

Acum ca am primit manualele,sa va spun cum arata in general ^^
So,manualele mele sunt bunicele,am mai descoperit prin cateva carti 2-3 pagini rupte si la engleza vreo 3 pagini mazgalite,dar in rest poti citi de pe ele,si majoritatea au toate paginile.Copertile sunt ok,cele mai bune carti cred ca sunt de Mate,Fizica,Franceza,Tehnologie,Biologie si Geografia.Romana avea pagini rupte dar erau in carte,deci le-am lipit 15
Ah da,la noi in clasa se ia dupa medii,deci fiindca eu aveam media cea mai mare,am fost prima,cdeci le-am luat pe cele mai bune 15 Inafara de engleza Dx,coperta arata super si cand am vrut sa ma uit in ea acasa,pagini rupte si mazgalite Dx
[Imagine: girlsignature.png]

Kiss me, k-k-kiss me
Infect me with your love,
And fill me with your poison.
Take me, t-t-take me
Wanna be your victim,
Ready for abduction.
Boy, you're an alien,
Your touch is foreign
It's supernatural, extraterrestrial.

[Imagine: ilikemusicsignature2.png]
A painter paints pictures on canvas.
But musicians paint their pictures on silence. ~L. Stokowski

Sincer, in nici un an nu am avut manuale destule. De fiecare data trebuie sa le cumparam, si care le primim,arata ingrozitor. Anul acesta, noul director a facut mari schimbari, dar nu a cumparat nici un manual nou. Cred ca putea sa zugraveasca scoala dupa ce se ocupa de problema aceasta. Trebuie sa le lipim la fiecare inceput de an, plus ca mai gasim manuale fara toate filele...se asteapta sa invatam de pe asa carti...mare pacat.
[Imagine: ak8THBQ.png]

Manualele mele sunt de obicei destul de bune . Hm , mai sunt cateva care sunt mazgalite sau poate sunt rezolvate exercitiile pe ele , dar în rest arată destul de bine . Sunt vechi majoritatea , dar mai primim şi manuale noi . Mai ales elevii noi , ei primesc manuale noi , dar uneori şi diferite faţă de cele pe care le avem restul clasei . Noi primim manualele în oridinea mediilor de la finalul anului , totul este sistematic . Manualele le primim mereu la finalul anului şcolar , în antepenultima zi de şcoală , so nu pierdem cine ştie ce chestie -.- .
Also , dacă pierdem un manual , nu păţim nimic . Nici nu trebuie să îl mai plătim sau să aducem altul . Eu una am pierdut manualul de fizică de a VII a , să fiu sinceră , habar nu am unde este , dar profele care se ocupă de manuale nu mi-au zis nimic .

Pai... despre manualele de anul asta pot spune ca sunt ceva mai bune decat cele din clasa a 9-a, am nimerit mai ok de data asta. Oricum, de la anu' nu mai primesc de la scoala, asa ca nu vor fi vechi nici daca sa zicem ca le iau de la cineva si nu ma duc la librarie... Am avut si unele manuale oribile de-a lungul anilor, rupte, cu pagini lipsa (sau care zboara din carte - ex: chiar manualului de germana de anul acesta ii pleaca foile la plimbare), mazgalite (uneori de nu se puteau citi cuvintele textului din manual), dar si unele ok, care, desi erau vechi, se puteau folosi foarte bine, asa ca nu m-am plans de ele. Le-am acceptat intotdeauna asa cum erau, pt ca am vazut la colegii mei si manuale incredibil de proaste.
[Imagine: sig_reinoir.png]

Eu in fiecare an am avut manuale noi , bune . De ce? Pentru ca diriga ne da manualele in functie de medii[note] si fiind printre primele fete din clasa , aleluia . Dar ma uitam la colegii mei , au niste manuale , vai de capu'l lor . Saraci nici ca citeasca nu mai pot . Sunt rupte , fara coperti , lipsesc pagini , desenate tot felu de tampenii , scrise poezii de dragoste , copiute la teste si multe altele -_-"

Utilizatori care citesc acest subiect:
29 Vizitator(i)