09-09-2010, 09:46 AM
(08-09-2010, 09:29 PM)Tan A scris: nu cred ca esti exclusa, doar ca ar fi bine sa postezi schitele mai naspa sa nu descurajezi oameniilololol
I can post tips and stuff pe care le-am tot regasit pe net. Like, numarul cadrelor dintr-o pagina care descrie o actiune normala sa fie 4-5, pentru o lupta sau ceva ce se petrece repede numarul lor poate sa sara pana la 6-7. 2-3 cadre nu sunt bune decat in expozitiune, cand arati unde are loc povestea, si nu sunt rentabile decat daca este un peisaj gol si linistit [de ex, in orase sau targuri nu poti sa faci 2 cadre ca e aglomeratie, sunt detalii ce trebuie scoase in evidenta etc].
Also, pentru stlul shojo, in scenele 'magice' [ confesiuni, chestii gingase, alte dulcegarii] poti omite marginile cadrelor ca sa arate mai aerisita pagina and give a fluffy feeling to it [e un truc folosit in shojouri pt a arata ca protagonista este cu capul in nori/se simte in al noualea cer lololol], si de asemenea face cititul mai cursiv, idk. I don't use it much anyway. In shounen se prefera cadrele intregi si perspectiva extrema xDDD