Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Care lucrare este mai buna?
Prima
0%
0 0%
A doua
100.00%
2 100.00%
Total 2 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Ingeri ( Fozen Soul VS ~~Andreea~~)

#1
Se pare ca am revenit in minunata lume a duelurilor.

Tema: Ingerii
Lungimea: Scurta
Timp de postare: 20.11.2010
Timp de votare: 1.12.2010

Sper ca o sa va placa lectura si o sa va intristati ca s-a terminat.

#2
Avand in vedere ca am terminat lucrarea acum,am zis sa o postez.so enjoy it!

Harul divin

Stau singură si afundată în gânduri pe aceeaşi bancă de piatră.Pe faţa-mi palidă este zugrăvit un zâmbet fals.Sufletul îmi plânge într-o disperare surdă.Îmi plec capul,iar mi de lacrimi amare se preling pe obraji.Singurătatea rece si sinistră îmi devorează fiecare celulă din corp.
O melodie simfonică îmi înţeapă auzul,iar o lumină puternică mă face să-mi acopăr ochii pentru cateva secunde.După ce lumina se mai răspândii imi faţă îmi apăru o imagine la inceput distorsionată,dar pe parcurs incepu sa prindă contur.După ce lumina se răspandii cu totul,am putut observa că in faţa mea se afla un inger maiestuos cu aripile asemeni celei mai pure zăpezi,cu ochii asemenea albastrului infinit al cerului,iar cu părul blond ce i se revărsa pe umeri asemeni valurilor unei cascade.Pentru mine îngerii au reprezentat mereu nişte fiinţe cu adevărat magice.Ei reflectă perfecţiunea divină prin bunătatea si generozitatea infinită,adesea fiind capabili sa-şi impartă iubirea si fericirea cu noi,muritorii de rand.
Divina creatură mi-a întins mâna,asteptând ca eu să fac acelaşi lucru.Am întins mâna încet până când a făcut contact cu cea a ingerului.La atingerea pielii fine am simţit cum un fior îmi străbate tot corpul,făcându-mă abia să mă mai ţin pe picioare.Îngerul mi-a cuprins mai bine mâna,după care şi-a desfăcut aripile demne de admiraţia unui artist şi m-a ridicat usor în înaltul cerului.Am trecut printr-o poartă a infinitului si am ajuns intr-un loc de vis.Ajunsesem într-o pădure a cărui foşnet mistic acoperea zgomotul făcut de animale.Îngerul m-a indemnat să păşesc pe covorul de frunze care acoperea pămantul amorţit.Cu cât înaintam vedeam la tot pasul râuri ale căror susuri te invăluiau într-o stare de euforie si te purtau pe alte lumi,paralele cu cea a noastră si demult uitate.Ajungând în inima pădurii observ ca peste tot se află mi si mi de îngeri.Îngerul care se înfăţişase in faţa mea prima dată se apropie cu paşi mărunţi de mine,iar cu o voce melodioasă îmi şoptii la ureche:
-Maya,vrei să rămâi aici pentru totdeauna cu noi?
Ca şi hiptonizată de vocea îngerului am spus un scurt’’Da’’,după care m-am indreptat spre multitudinea de îngeri aflaţi acolo.De atunci,mi-am petrecut tot timpul acolo pentru eternitate ,uitănd de prieteni si de toată suferinţa pe care o adunasem in sufletu-mi încatuşat de propriile sentimente si care nu se deschidea decât pentru a adăuga câte o nouă suferinţă la imensa colecţie.

Asa,sper sa nu fie prea lunga...As vrea sa comentati in functie de lucrare nu de autor si as vrea voturi argumentate.Voturile neargumentate nu vor fi luate in calcul.As vrea sa va rog sa asteptati sa posteze si cealalta concurenta lucrarea,iar abia dupa sa incepeti sa votati.Acestea fiind spuse,ii doresc Ioanei mult succes si fie ca cea mai buna sa castige.
[Imagine: j5atg3.png]


#3
Puritatea sufletului fara trup

Apa limpede si curata ca cristalul zapezii poate fi oricand sticata cand in ea se varsa mici dar puternice picaturi de cerneala. Asa sunt si minunatii ingerii care au fost candva puri iar acum au devenit infricosatori, doar uni au ramas buni si fideli datoriilor sale de a pazii si ocroti oamenii.
Acea finta blanda si buna care se gaseste mereu langa tine si nu te lasa de izbanda, este ingerul. Pana si cuvantul “inger” da o senzatie calda si incredere de sine. Cand esti fericit parca ingerul zambeste cu atata bucuria incet te simti cald si implinit, parca cineva de iubeste cu atata putere incet nu poti sa ti in in corpul tau tot acest sentiment. Dar cand esti tris si simti ca nu are un rost venirea ta pe pamant ocrotitorul tau inger te impinge de la spate si incearca sa te faca fericit.
Iar in momentul in care realizezi o fapta buna si de gandesti si la seminii tai, cineva de langa tine se bucura si ii spune vesel lui Dumnezeu reusita ta. Dar trist este cand esti egoist, ingamfat, obraznic, zgarcit, rau, si toate faptele rele care se gasesc enumerate in biblie si carti religioase.
Cand v-a veni momentul in care corpul tau se va odihni pentru totdeauna atunci din cosciugul de sase scanduri v-a aparea o scara lunga pana la cer. Una mare care are treptele de-o gresie galbena, care in lumina divina para de un aur scump si divin. Iar ingerul tau care nu are trup si doar un suflet dulce te asteapta cu bratele deschise ceva mai sus decat esti tu. Sari cate doua trepta si iti iei in brate sufletul care a avut grija de tine atat de mult timp. Si impreuna va indreptati agale spre Iisus Hristos care cu o viteza lenta si cu un zambet dulce pe fata iti deschide poarta raiului si te pupa pe frunte.
Si cand calci pe iarba din rai atunci pleaca de langa tine ingerul ca sa poata sa aiba grija de un alt copil care este la inceput de drum. O singuratate sigura te loveste iar lacrimile calzii si sarate iti inunda fata aratand tuturor tristetea ta. Cand ramai singur acasa poate simti ca este pustiu dar chiar daca nu vezi s-au simti langa tine este cineva, dar cand pleaca atunci esti cu adevarat singur.
Ingerul acela pur care te ajuta cand erai trist si se bucura cand tu esti fericit, acela pleaca intr-o buna zi dar te invata sa fi bun si sa nu te dai batut. Chiar daca el nu va fi mereu cu tine asta nu inseamna ca nu se va gandi la tine.
Invatati de la mine sa va pretuiti ingerul deoarece el este puntea spre rai si tot odata si calauza spre bine.

Sper sa uitati cine le-a scris si sa va ganditi la lectura nu la prieteni cand dati un vot.

#4
Deci pot spune ca mi-au placut amandoua avand in vedere tema.
Prima lectura: Ai avut o greseala de tastare mi- mii. Nu prea am intles esentialul si nici de ce a luat-o pe Maya cu el [ingerul]. Ai avut descriere... Iti dau nota 8...
A doua: La tine au fost ceva mai multe greseli de tastare. Si tu ai avut o compunere mai teoretica, trebuia mai mult sa descrii sentimentele tale pentru ingerul tau. Nu sa spui teoriile despre ce ar trebui sa simtim si ce sa lasam la o parte. Iti dau nota 7

Votul meu se duce la Frozen Soul.
Samy fu` a`ci!

~Marele meu fratior mai mic: Stefuu~ :smart:
`Mica mea surioara mai mare: Wanna` :bv:
*Sora mea geamana: Me_Amy* :love:

#5
Hey! Trebuie sa rcunosc faptul ca imi place tema pe care ati ales-o. Tocmai de asta am citit^^.
Prima lucrare: Mi-a placut! Recunosc, e foarte frumoasa , iar sentimentele fetei le-ai descris perfect, doar ca...nu stiu, nu ai reusit sa ma faci pe mine sa simt ceva. Chiar daca ai descris bine sentimentele fetei, eu nu am simtit nimic. Cu estetica stai bine, doar o greseala am vazut si eu, dar ti-a fost mentionata mai sus. Imi place ca ai scris cu diacritice.

A doua lucrare: Dupa cum a spus si ௰that_little_crazy , tu te-ai bazat mai mult pe partea teoretica, dar chiar si asa, aceasta lucrare m-a emotionat. Putin, ce-i drept, dar m-a emotionat. Spre deosebire de prima lucrare, in aceasta au fot mai multe greseli de tastare.

Pfff... trebuie sa reunosc faptul ca nu ma pot decide pe cine sa votez. Ambele lucrari au fost bune in felul lor.
Pai... votul meu merge catre a doua lucrare.
Credeti-ma ca mi-a fost greu sa iau aceasta decizie.
Si sa fiti sigure ca am fost obiectiva deoarece nu le cunosc pe participante[ma rog, cu ~~Andreea~~ am mai vorbit, adica mai mult ne-am certat, dar ea chiar a meritat votul meu!]
Felicitari ambelor concurente!
[Imagine: o7k7f6.jpg]

Parfumul iubirii... -> Comm? 55
Wild Love[+18] -> Comm please 71

#6
Prima lucrare:

E drăguţă, însă am găsit câteva greşeli:
Mi - mii.
Răspândii - răspândi.
După ce lumina se mai răspândii imi faţă îmi apăru o imagine la inceput distorsionată,dar pe parcurs incepu sa prindă contur. După ce lumina se răspandii cu totul,am putut observa că in faţa mea se afla un inger maiestuos cu aripile asemeni celei mai pure zăpezi,cu ochii asemenea albastrului infinit al cerului,iar cu părul blond ce i se revărsa pe umeri asemeni valurilor unei cascade.
Neaah.. Merge mai bine aÅŸa:
După ce lumina se mai răspândi, în faţă îmi apări o imagine, la început distorsionată, dar pe parcurs începu să să prindă contur. Lumina se răspândi cu totulul şi am putut observa că în faţa mea se află un înger maiestuos, cu aripile asemeni cele mai pure zăpezi, cu ochii asemenea alabstrului infinit al cerului şi părul blond, ce i se revărsa pe umeri, asemeni valurilor unei cascade.

A doua lucrare:

Şi aici am găsit câteva greşeli:
V-a veni momentul - Va veni momentul. ' Va veni ' e verb la timpul viitor. Se scrie fără cratimă. ^^
Dar trist este cand esti egoist, ingamfat, obraznic, zgarcit, rau, si toate faptele rele care se gasesc enumerate in biblie si carti religioase.
Sună mai bine aşa:
Dar ce trist e când eşti egist, îngâmfat, obraznic, zgârcit, rău şi toate lucrurile rele care sunt enumerate în Biblie şi cărţi religioase.
Mai sunt câteva greşeli, însă nu le mai enumer.

Votul meu merge la prima lucrare. A doua lucrare e mai interesantă, dar are mai multe greşeli. ^^
[Imagine: 212ctp4.gif]
'Cause you are so beautiful
Nal sumsuiga haneun ne ibseul saranghandanmal oh
'Cause you are so beautiful
Nae geoteman meomulreo(keudae namanui).





















#7
Dat fiind faptul că greşelile au fost menţionate am să - mi spun părerea pe larg.
Sincer, tema mi-a părut una destul de clişeică. Îngeri; nu avea nimic ieşit din comun şi tocmai de aceea am fost extraordinar de curioasă să văd cum dezvoltaţi ideile.

În prima lucrare m-a deranjat că după punct nu a fost pus spaţiu. Ah, şi propoziţiile scurte; adică aproape că abia începeai propoziţia şi deja o şi terminat. Ai un punct în plus pentru că ai scris cu diacritice, apreciez că "te-ai obosit" să faci asta.

A doua lucrare a început cu o propoziţie care pe mine un m-a zgâriat pe creier: "Apa limpede si curata ca cristalul zapezii..." - Spune-mi, ţie-ţi place cum sună?
Descrierea a fost mai slăbuţă decât la prima lucrare deşi ideea poate ar fi fost puţin mai drăguţă.

Votul meu se duce la prima lucrare care, mi-a atras atenţia ceva mai mult datorită descrierii bune şi aspectului (aici mă refer la diacritice).
Felicitări ambelor participante!

P.S. Ţin să-mi cer scuze pentru comentariul sumar şi pentru incoerenţa-mi ce e prezentă dar e târziu şi oboseala şi-a pus amprenta pe mine.

#8
Am tercut si eu pe aici,fiindca tema mi-a starnit interesul.^_^

~~Prima lucrare.Imi place ideea si profunzimea cap.Descrierea nu este prea accentuata,insa m-a lasat sa-mi imaginez mai departe.Incearca sa fii mai increzatoare,fiiindca nu ai nimic de pierdut.Greselile au fost putine,dar nu m-a interesat sa le critic.Mult noroc in continuare si sper sa-ti pastrezi profunzimeahug

~~A2a lucrare.In acest cap ai spus un adevar si imi place sinceritatea ta,insa lipseste profunzimea.Toate par trecute in lista si cam indiferente.Greselile nu le comentez.Mult noroc si tie si mai lucreaza la mesajul ascuns printre randuri,pentru ca si cap tale sa fie mai expresivehug (doar un sfat ^_^)

*Dupa muulte strofocari si calcule votez prima lucrare.21 hug
Duelul a fost minunat,mai astept inca unul ^_^
[Imagine: syred2_by_antonie15-d6tdkwx.gif]
Ashes to ashes. Dust to dust. We are nothing, but dust and to the dust we shall return.� Amen�

#9
Duelul s-a incheiat demult.
Myranda~deea:2 voturi
Frozen Soul:4 voturi
Castigatoare:Frozen Soul
Felicitari Myranda~deea pentru participare si succes in continuare.Rog un moderator sa inchida topicul.
[Imagine: j5atg3.png]




Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Dragoste [Bloody Doll &♫ஜ♥ Andreea ♥ஜ♫] Miranda. 22 9.615 26-11-2010, 07:12 PM
Ultimul răspuns: KarinaD


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)