Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Eu, tu si ei

De dimineata m-am trezit fara chef de viata, asa ca mi-am corupt prietena si am chiulit de la primele doua ore. Nici macar nu am plecat departe de scoala, ne-am dus la gradinita de vis-a-vis unde ne-am dat in leaganele peste care timpul isi lasase amprenta. Diana nu ma intreba nimic, doar statea cu mine si ma privea; Diana ma cunostea mai bine decat o faceam eu, stia ca nu trebuie sa ma intrebe nimic atunci cand sunt suparata, cand eram nervoasa ma calma mereu, iar cand zambeam, era lanag mine zambind la randul ei. Adevarul este ca o iubeam pe Diana. Dupa doua ore de cugetat am oprit leaganul si am coborat.
- Hai la ore, avem germana, am anuntat-o.
- Was habt wir für Heute gehabt?*
- Nu stiu, nu mi-am scris.
Ajunsi in clasa dezordonata si mizerabila, am vazut aceleasi scene care se repetau zilnic, de patru ani incoace; colegii tipau unii la altii si injurau ca la stana. Galagia s-a oprit in momentul in care diriginta noastra a intrat in clasa in asa zisa "Vizita de control". A trimis acasa pe cativa pentru ca nu aveau uniforma si ne-a anuntat sa aducem banii pentru banchet cat mai repede. Colegii care au fost trimisi acasa s-au intors dupa cinci minute, duhnind a tigari, intrerupand ora de Germana. Ghinionul face ca eram colega de banca a unuia dintre ei, si trebuia sa suport zilnic mirosul imbacsit in haine.
- Dragos, da-o dracu' de treaba, deschide geamul.
S-a conformat fara sa comenteze ceva, apoi s-a prefacut ca este atent la lectie. Ma deranja din cand in cand pentru a ma intreba ce inseamna anumite cuvinte. Cand s-a sunat de pauza, profesoara ne-a tinut cateva minute in plus si dupa ce a iesit din clasa, a fost injurata in toate felurile. Nu ma mai mira niciun comportament; trebuia sa suport , la urma urmei in patru saptamani se va termina si clasa a opta.
Am cascat apoi mi-am indreptat privirea catre geam; era o incantare sa privesti stejarul ce isi etala frunzele verzi in lumina soarelui.
- Sara, capu'!
Nu am apucat sa ma feresc, lovitura fiind foarte dura.
- Dobitocule! Cu ce ai aruncat, am explodat furioasa.
- Sara, calmeaza-te, iti curge sange, hai la cabinet.
Diana m-a insotit pana la etajul unu unde am avut surpriza sa nu gasim pe nimeni, ca de obicei.
- Hai la "Stomatologie", poate asistenta e acolo.
Am gasit-o savurandu-si cafeau in liniste. Cand a vazut rana de la capul meu a spus ca nu poate sa-mi faca nimic, de aceea m-a dus la spital. La "Urgente" ma ingrozea mirosul de mucegai si panzele de paianjen care atarnau din loc in loc. Socant...nu ai crede ca intr-un spital din Uniunea Europeana exista asa ceva. Un doctor in varsta mi-a dezinfectat rana si mi-a cusut-o cu mare grija, asigurandu-ma ca nu imi va ramane niciun semn.
- Totusi, cu ce a aruncat, am intrebat-o pe Diana in timp ce ieseam din spital.
- Nu stiu...
- De ce nu s-a dat cu capul de tabla daca nu avea ce face?
Ne-am intors la scoala pentru ultima ora, care spre surprindeream mea s-a transformat intr-o ora de dirigentie. Presupun ca daca nu as fi venit la scoala nu as fi patit nimic, si asa aveam o dispozitie proasta.

* Ce am avut pentru azi?

Răspunsuri în acest subiect
Eu, tu si ei - de Sarra - 17-05-2009, 11:46 AM
RE: Eu, tu si ei - de Sarra - 17-05-2009, 12:32 PM
RE: Eu, tu si ei - de Flash - 17-05-2009, 02:19 PM
RE: Eu, tu si ei - de Sarra - 17-05-2009, 02:58 PM
RE: Eu, tu si ei - de Axxa.No.Way - 17-05-2009, 10:36 PM
RE: Eu, tu si ei - de Mabel - 17-05-2009, 10:58 PM
Eu, tu si ei - de Sarra - 19-05-2009, 10:51 PM
RE: Eu, tu si ei - de Sarra - 23-05-2009, 06:09 PM
RE: Eu, tu si ei - de Sarra - 24-05-2009, 07:05 PM

Utilizatori care citesc acest subiect: