uff. am adus capitolul urmator. stiu ca e putin cam sec dar spe totusi sa va placa.
CAPITOLUL 8
Simt cum doua brate puternice ma scutura de umeri si aud o voce lipsita de sentimente cum striga la mine sa ma trezesc. Incerc sa-mi deschid ochii dar nu pot. "Pansamentele!" imi spun in gand.
-Gata, gata! Sunt treaza acum. Spun eu buimaca dar am simtit imediat cum bratele se departeaza de mine.
-Am sa iti dau jos pansamentele de la ochi si iti pun o solutie. Ai la dispozitie o ora ca sa te speli, sa te schimbi, sa mananci si sa it iei de acasa lucrurile necesare pana maine.
Am aprobat din cap si m-am intins pe pat ca sa imi poata dezlipi pansamentele de la ochi. Am simtit cum le dezlipeste de pielea ochilor si apoi lumina mi-a intrat in ochi cand mi-a departat pleoapa de iris. Mi-a pus ceva in ochi si am nu am mai simtit apoi nici cea mai mica durere. A facut la fel cu celalalt ochi apoi mi-a zis ca a terminat. Am dechis ochii si am fost lovita de o lumina atat de puternica incat i-am inchis la loc.
-O sa te deranjeze lumina dar te vei obijnui. Ai pe pat un tricou si niste pantaloni de-ai mei. Am sa iti arat unde e baia.
Cu mici eforturi am deschis ochii si atunci am vazut minunea. Cel care a avut si inca are grija de mine este ca un zeu. Are parul rosu ca focul si niste ochi albastrii-verzui, conturati de o dunga neagra. Avea pe el numai o pereche de pantaloni scurti asa ca i-am putut vedea abdomenul bine lucrat, care era patratele-patratele. Avea culoarea pielii destul de deschisa, aproape ca a mea. Picioarele solide imi spuneau ca a suportat multe antrenamente dure. Am rosit vizibil si am plecat capul putin rusinata. Inima a inceput sa-mi bata frenetic si am capatat o senzatie ciudata in stomac. "Ce naiba mi se intampla? De ce ma comport asa?"imi spun in gand, putin frustrata.
M-am ridicat de pe pat si am inceput sa fac pasi in camera spatioasa. Ma tineam de tot ce puteam pentru ca imi simteam picioarele moi si eram gata sa cad dintr-un moment in altul. S-a uitat ingrijorat la mine si atunci am simtit ca obrajii imi iau foc. Pot sa pun pariu ca sunt mai rosie la fata decat parul lui. Senzatia din stomac devenea din ce in ce mai pronuntata odata cu tremurul picioarelor mele. M-am prins de marginea dulapului nedorind sa fac cunostiinta cu podeaua de lemn.
-Esti in regula? ma intreba el vizibil ingrijorat de starea mea.
Am clatinat din cap in semn ca da si mi-am reluat controlul cat de cat asupra picioarelor. M-am mobilizat pana la marginea patului de unde am luat hainele lasate de el.
-Gaara? spun eu cu voce usoara.
-Da?
-Imi poti arata unde este baia, te rog? am intrebat eu mai apoi.
-Da. Hai cu mine. imi raspunse el, dupa care iesi din camera cu mine pe urmele lui.
Inca ma mai sprijineam de pereti pentru orice eventualitate. Am iesit din camera si am intrat pe un hol lung. Imi arata cu degetul usa ce era in capatul holului si imi spuse ca acolo esta baia. Am pasit sfios intr-acolo, in timp ce el cobora niste scari. In timp ce deschideam usa baii, ma gandeam de ce corpul meu s-a comportat asa cand l-am vazut prima data pe Gaara.
Nu am mai apucat sa gandesc prea mult ca am fost surprinsa de lumina puternica din baie. M-am frecat la ochi in timp ce ma lasam in genunchi pe gresia rece. Am tot clipit si clipit pana ce ochii mi s-au obijnuit cu lumina. Atunci am vazut "cu adevarat" baia. Era spatioasa si decorata in culori deschise. Avea un geam mare care era explicatia luminii puternice. Era o cada mare si o cabina de dus iar vis-a-vis erau ghiuveta si W.C.-ul propriu-zis. Toate erau albe. Faianta era de un albasru foare deschis, aproape alb, iar gresia ceva mai inchisa la culoare. Deasupra ghiuvetei era o oglinda uriasa, taiata "in valuri", marginita de doua dulapioare albastre. O masina de spalat isi avea locul intre vana si cabina de dus, iar langa geam era un uscator pentru rufe.
Mi-am incheiat analiza baii si am inceput sa privesc persoana din oglina. Era adevarat, dar nu puteam sa aseman deloc cele doua fiinte: eu si cea care ma privea din oglinda. Aratam ca naiba. Tricoul gri era patat de sange si pantalonii erau cam murdari. Parul imi era incalcit si nu mai avea finetea si stralucirea necesara. Am oftat si am luat peria de par ce era langa ghiuveta. Am infipt-o in par si am tras. Acea claie era de nedescalcit. Am renuntat repede si am inceput sa ma dezbrac ca sa fac un dus.
Mi-am lasat lenjeria deoparte si am intrat in cabina de dus unde am dat drumul la apa rece. Lichidul transparent imi curgea prin par descalcindu-l si pe corp, eliminand stratul de transpiratie ce-l invaluia. Dupa cateva minute am iesit din cabina si am luat un prosop ce era agatat langa ea.
Dupa ce m-am sters si m-am pieptanat, am luat aceeasi lenjerie exceptand sutienul care mirosea a transpiratie.Dupa ce m-am imbracat cu hainele primite, m-am privit in oglinda si am tras adanc aer in piept. Din haine se simtea un miros placut, care ma imbata imediat ce trageam aer in piept. Pantalonii imi erau cam largi dar aveau un snur pe care l-am strans bine, iar tricoul era lung si deloc transparent asa ca nu se pute vedea ca nu am sutien. Am inspirat adanc si am luat prosopul jos din cap. Parul mi s-a revarsat pe spate, ajungand pana la genunchi.
Am iesit din baie si m-am indreptat spre camera in care am stat pana acum, cu hainele mele in mana.
Chiar inainte sa intru in camera aud cum Gaara ma striga de la parter, sa cobor la masa. Im arunc hainele in camera pe pat, apoi ma intorc pe hol. Il analizez putin si zaresc scarile in capatul opus. Ma indrept intr-acolo si cobor sarind cate trei-partu trepte deodata. La capatul scarilor, este o camera mare, mobilata elegant, in care toti peretii au cate un geam. "De asta ma dor ochii." mi-am spus in gand. "Oare unde era Gaara?"
-Sakura! Vii odata? se auzi vocea lui.
-As veni dar nu stiu unde. Cred ca sunt in sufragerie. strig eu catre el.
In mai putin de un minut ma trezesc cu el in spatele meu si tresar cand ii aud vocea din nou:
-Hai cu mine in bucatarie!
Din nou bataile inimii mi se accelereaza si simt cum picioarele mi se inmoaie. Nici senzatia ciudata din stomac nu se lasa mai prejos si e urmata indeaproape de fierbinteala din obraji. Ma sprijin din nou de peretede frica sa nu cad.
-Sigur esti in regula? Mai ai jumatate de ora la dispozitie asa ca mai bine te-ai grabi. Nu mai auzeam vocea lui decat slab insa partea cu "jumatate de ora" am auzit-o foarte clar. Am dat din cap cum ca ma simt bine si cu greu mi-am reluat controlul asupra picioarelor.
-Nu imi e foame! ii spun eu incercand sa imi mai maresc putin timpul ce il aveam la dispozitie. Chiar atunci se aude un fel de ghiortait si odata cu el si replica baiatului:
-Stomacul tau spune altceva. Vino!
Era prea hotarat asa ca am renuntat la ideea de a insista si l-am urmat constiincioasa. Ma invartea prin holurile intortocheate pana ce am ajuns intr-o incapere spatioasa care era bucataria. Si aceasta era frumos mobilata si avea un perete intreg din sticla. In partea stanga era o masa mica pe care erau doua farfurii pline cu mancare mancare. Mi-a facut semn sa ma asez in timp ce el punea ceai in doua cani.
-Pofta buna! imi spune el.
-Mersi, la fel! ii raspund eu politicos.
Am inceput sa mananc paine cu unt si cu dulceata de smochine impreuna cu ceaiul de musetel. Era delicios si totusi nu am putut manca mai mult de o felie de paine. Dupa ce a mancat si el, eu am spalat vasele si am sters masa.
-Merg pana acasa ca sa-mi pregatesc lucrurile pe maine, ok? ii spun eu plina de speranta.
-Vin cu tine. M-a lasat fara replica. Am dat din nou din cap in semn de "in regula" si am plecat impreuna spre camera de sus. Picioarele au inceput sa-mi tremure din nou isotite de restul simptomelor. La scurt timp dupa revenirea tremurului, am reusit sa calc stramb pe piciorul drept. M-a fulgerat durerea si mi-au dat lacrimile in timp ce ma prindeam de balustrada ca sa nu cad. Am scrasnit din dinti in timp ce imi spuneam in gand "Auch, auch, auch! E exact piciorul ce l-am scrantit cand am fost sa-mi iau lucrurile de acasa. Am crezut ca si-a revenit." Mi-am ignorat durerea si am continuat sa urc scarile, spre camera in care am stat.
Dupa ce mi-am luat hainele mele de pe pat, am fost condusa de roscat pana la iesire, de unde am plecat impreuna spre casa mea. Amandoi am fost tacuti si din nou drumul mi s-a parut mult prea scurt.
Am urcat in fuga scarile spre apartamentul meu, simtind durerea din piciorul meu drept. Dupa ce am luat cheia de sub presul antic, am descuiat usa si am intrat. L-am poftit pe roscat sa ia loc i bucatarie pe unicul scaun.
Probabil ca acum radea in gand de "casa" mea, miuscula comparativ cu a lui.
In camera mea, m-am asezat pe pat masandu-mi glezna si holbandu-ma la hainele din dulapul meu. Pana cand blonda hokage nu imi va da blestemata de uniforma am sa ma imbrac cu ce vreau eu. Am zambit malefic dupa care mi-am scos din dulap niste haine foarte nepotrivite pentru mers la academie, si niste pantofi cu tocuri uriase.
Am mai stat cateva minute dpa care m-am intors in bucatarie, la roscat cu alte haine pe mine. I le-am inapoiat pe ale lui si i-am multumit.
-Sa stii ca nu scapi! Vrei, nu vrei tot vii cu mine! imi spune el afisand un zambet rautacios. Oftez resemnata si plecam di apartamentul meu. Glezna ma durea cumplit si ochii au inceput sa ma usture din nou. Gaara grabeste pasul si in cateva minute ajungem la el acasa.
Ma conduce din nou in camera unde am stat pana acum si imi spune sa ma intind. Imi pune din nou solutie in ochi api imi injecteaza ceva in sange. Simteam cum incet, dar sigur, somnul ma cprinde si nu ii mai pot face fata. Ma uit la roscat si acesta zambeste spunand:
-Odihneste-te! apoi eu am inchis ochii si am adormin tinandu-l de mana.