Sunt multe diferente.
Am inceput sa invat limba japoneza,care,sincer,desi se zice ca e cea mai grea limba mi se pare mai usoara si mai melodioasa decat chineza...So am inceput s o invat...Chestia care ma enerveaza e atunci cand vine mama(sau tata) si zice :"Iar ai inceput cu chinezariile tale? "-
NU sunt chinezarii,sunt 'japonarii' dăăăă.
Oamenii sunt uneori prea ignoranti sau inculti si nu si dau seama ca nu i acelasi lucru.
Japonia are cateva elemente specifice[in ochii mei]si acelea ar fi:florile de cires,Geishele,Samuraii,Karate,Robotii
(pana la urma e una dintre cele mai tehnologizate tari) si Anime.
La China ar fi
ragonii,Ninja(O.O),Panda&Bambus,Kung-Fu,Jucariile(pe care le primim si noi de pe acolo).
Arhitectura difera deasemenea:
Japonia:
China:
Arhitectura chineza e mai vesela si mai colorata pa cand cea japoneza e mai simpla dar la fel de frumoasa.
Oamenii sunt si ei diferiti.
Japonezii sunt niste persoane mandre dar tot odata modeste,FOARTE politicoase si ospitaliere.
Ma uimeste cat de bine organizati sunt.
0_0
Am invatat ca chinezii sunt niste oameni calmi,impacati cu sine,care iubesc copii.Plus sunt foarte muncitori.
Japonezii arata mai bine decat chinezii.Au fetele mai alunginte,ochii mai mari si mai frumosi-si pot alterna culorile.Exista japonezii cu ochii caprui,verzi etc chiar daca sunt de o nuanta foarte inchisa,pe cand chinezii au in general ochii negri.Ei sunt foarte mici de statura pe cand niponi ajung la inalimi considerabile.
Un tip dintr o trupa are 1,77.Adica,sa fim seriosi,e ceva pntru un japonez ... 0_0
E un lucru pe care l-am observat la femeile/fetele japoneze.Ele sunt mereu asa de "happy"..."little kawaii girls with doll faces"...Whatever...Ma enerveaza.Chinezele(oare se zice asa?) sunt mai mature.Asta e un punct in plus pentru China.
Baietii din Japonia nu sunt asa de romantici/siroposi ca si chinezii-pacat-dar nu ma intereseaza chiar asa mult asta.
So...In conluzie,ambele tari sunt interesante dar preferata mea ramane Nihondo ^_^ E cu adevarat o tara speciala cu oameni speciali care stiu sa impleteasca noul cu vechiul.