Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Ce parere aveti?
lasa-te... very bad!
11.59%
8 11.59%
hm.... este ok
4.35%
3 4.35%
m-ai trebuie sa lucrezi
7.25%
5 7.25%
asa si asa
7.25%
5 7.25%
destul de bun, chiar imi place
69.57%
48 69.57%
Total 69 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Astrul Trandafirului Albastru

~
Sunt aici, dupa cum ti-am promis, cu critica. Ai spus ca nu vrei sa ma leg de greselile de gramatica pentru ca le stii care sunt. Ok, insa nu promit prea multe ! :]]

De obicei am vazut in majoritatea fic-urilor probleme cu propozitiile mici, ce se terminau foarte repede gen : “Am urcat in masina si am deschis geamul. Am privit afara. Vremea era foarte frumoasa pentru o zi de primavara. Cand am ajuns, m-am dat jos. Am intrat in casa si… “
Dar la tine totul e diferit, propozitiile sunt mari, insa le forumulezi in asa fel incat te plictisesc. Oferi prea multe informatii brusc si uiti de mister. Misterul e foarte necesar, caci fara el cititorii tai nu mai stau in suspans si nu vor mai astepta cu sufletul la gura capitolul urmator. Incearca sa mai scurtezi propozitiile si sa dai detalii putin cate putin, nu toate de-odata. Se vede oricum diferenta dintre primul si ultimul capitol si apreciez faptul ca ai ales sa scrii cu diacritice. Parca exprimarea e mult mai buna acum.

Citat:1491, anul in regele Henry al VII urca pe tronul Angliei cu voia Papei si a Domunul dar si in care viata mea s-a schimbat. Anul in care eu m-am trezit la realitate.

In acesta propozitie ai dat informatii care chiar nu-si aveau rostul. Spre exemplu, in prima fraza, ce legatura avea regale cu Papa si nu mai stiu cine, cu personajul principal? :)) Ai inteles tu ideea…

Am observat cateva repetitii ce sunt foarte deranjante. Le-ai putea inlocui cu alte cuvinte, sinonimele acestora, sau le-ai putea elimina de tot daca nu ar fi prea importante.
Un exemplu : M-am imbracat rapid, apoi am iesit repede afara.
M-am imbracat rapid, apoi am iesit in fuga afara.

L-am inlocuit pe repede cu in fuga. Sper ca ai inteles ^^ Defapt nu e greu, e chiar foarte simplu. Avem deseori tentatia sa facem aceste repetitii pentru ca ori nu scriem tot capitolul in acelasi timp, ori nu ne mai gandim la un alt sinonim si spunem ca cititorul oricum nu va observa, insa si daca o face, devine enervant. :]

La descris cadre ale naturii as putea sa spun ca te descurci foarte bine, adaugand figurile de stil si personificarile, precum si imaginile vizuale. Din cate am vazut, ele predomina. Uite un exemplu ce m-a incantat:
Citat: Ma uit in jos si nu vad decat natura inghetata si pustie care este pregatita sa ma imbratiseze, sa ma primeasca in sanul ei. O noapte linistita, inghetata in eternitate, moarta care nici nu se compara cu cele de vara cand linistea este sparta de sunetele micilor vietati adapostite de natura bogata. Un fior ma strabate dar incerc sa il ignor. Nu mai conteaza ca imi este frig, oricum nu voi apuca ziua de maine. Si eu, ca si natura din fata mea, voi ramane blocata in eternitate, retraind tragedia vietii mele.
Apreciez faptul ca in primele capitole ai reusit sa scoti in evidenta povestirea in rama ( adica modul de a prezenta o poveste in poveste, mai exact, Edward le povestea membrilor familiei despre trecutul sau si in acelasi timp facea parte din prezent… Chiar apreciez asta, mai ales ca ai scos-o foarte bine in evidenta. Recunosc, in primele doua capitole nu mi-am putut da seama de ce apare acea linie de dialog acolo, dar dupa am inteles, asta pentru ca ai povestit bine… Daca nu o faceai, nu-mi dadeam seama nici pana acum ), precum si in capitolele urmatoare, vorbind din perspectiva altor personaje.

Si acum sa vorbim despre conturarea catorva personaje ( preferatele mele ):
-Sir Edward Wolf = I-ai conturat mai putin aspectul fizic, chiar daca intr-o opera si acesta este important. In orice caz, ti-a iesit bine scotandu-i in evidenta iubirea fata de bani, dorinta de a i se aduce totul pe tava… I-ai mentinut acest caracter pana acum, un lucru foarte bun. Mai spre final, l-ai facut misterios, de cand a devenit vampir si pana acum a avut dorinta de a invata si de a fi bun.
-Angelique du Solei = La inceput mi s-a parut o bitch, defapt chiar aspectul asta i l-ai oferit. In orice caz, pe parcurs i-am observat aura de mister ce o inconjoara. Inca mi se pare o prefacuta insa totusi ea e cea care l-a schimbat pe Edward, personajul principal.
-Elisabeth = La inceput mi s-a parut o fata draguta, timida si naiva, dar cand ai vorbit din perspective ei, mintea sa incepuse sa ma sperie… Parea o nebuna ce doreste razbunarea sau mai stiu eu ce. Stii foarte bine sa lasi o impresie vaga despre personaje, pe cand, ele gandesc altceva. E un lucru bun, zic eu, caci asa iti lasi lectorii surprinsi. Mi s-a parut o lasa sa se arunce si sa moara, dar totusi viata ei era grea. Pacat ca nu a fost prezenta in mai multe capitole.

Din cate ai observat am vorbit mai multe de comportamentul lor decat aspectul, caci pe asta ai pus mai bine bazele. Sa stii ca nu e rau sa mai aduci aminte din cand in cand culoarea parului, a ochilor sau mai stiu eu ce… Lectorii ar putea uita asta daca nu punctezi bine.

Nu pot spune ca ai evoluat foarte mult de la primul capitol, poate putin descrierea, insa unele greseli inca le mai ai .
Ajungand la sfarsit, vreau sa spun cu sinceritate ca nu am citit fiecare rand in parte, am mai sarit peste ele dar am prins ideea principala, caci doar asta doreai, nu? Sa comentez cum a evoluat povestea ta. Mai ales ca unele capitole erau chiar kilometrice… M-am mai legat si de greselile gramaticale uneori, caci nu m-am putut abtine… Si stii de ce? Pentru ca ele se tot repetau.
Ei bine, sper ca am fost explicita si sper ca, mai ales, ti-am fost de ajutor. Continua fic-ul, e interesant! :-)

Aici mi-am terminat treaba!
:bye:
~

be special, be you.
Fani forgot her stamp here! ^w^

Răspunsuri în acest subiect
RE: Astrul Trandafirului Albastru - de Berry. - 04-12-2009, 05:51 PM
RE: Astrul Trandafirului Albastru - de A'Svear - 07-12-2009, 12:21 AM
RE: Astrul Trandafirului Albastru - de Teh2 - 16-12-2009, 01:52 PM
RE: Astrul Trandafirului Albastru(16+) - de Denny - 16-02-2010, 09:00 PM
RE: Astrul Trandafirului Albastru(16+) - de Aiumy - 14-03-2010, 11:32 PM
RE: Astrul Trandafirului Albastru(18+) - de Tox - 25-04-2010, 07:54 PM
RE: Astrul Trandafirului Albastru [+18] - de Rain - 29-10-2011, 12:55 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Albastru appuru 16 7.581 11-05-2013, 11:00 PM
Ultimul răspuns: appuru
  Sarutul trandafirului [ YAOI ] Hasamy lost vampire 118 53.532 05-08-2011, 12:06 PM
Ultimul răspuns: LoLix
  [ Twilight ] - Un trandafir albastru robsten 8 6.810 06-03-2011, 11:42 AM
Ultimul răspuns: Flash
  Trandafirul albastru Hope:) 1 2.321 02-01-2011, 02:49 AM
Ultimul răspuns: Akie
  Rasarit patat cu sange albastru [yaoi by Akadella & BL Forever] akadella 4 3.801 30-08-2010, 02:23 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru
  Ocean albastru .mefistofelica.nihil. 2 3.612 26-01-2009, 09:42 PM
Ultimul răspuns: .mefistofelica.nihil.

Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)