1) Parere
M-am uitat acum cateva zile la anime... si mi-a placut prin simplitatea lui. Yukito ajunge intr-un oras, unde isi gaseste ingerul pe care la cautat, se imprieteneste rapid cu celelalte fete, desi ele au insistat. Mare pacat ca anime-ul e atat de scurt, caci povestea e extraordinara. Trecutul personajelor e foarte dureros pentru fiecare... insa cu totii sufera in tacere. Dupa ce Yukito devine o cioara si am vazut ceea ce se intampla, mi s-a parut ca toti fac parte dintre lume a minciunilor. Toti incearca sa-i faca pe ceilalti fericiti, fara sa se mai gandeasca la ei insisi, desi prin actiunile lor ii ranesc mai mult pe ceiallti asa. Ca de exemplu Misuzu, cand a minti-o pe mama ei ca durerea a trecut, cand de fapt ea se intesifica. Sora lui Kano, care i-a ascuns adevarul atatia ani despre comportamentul ei ciudat, si incercarile de sinucidere. Minagi, ce isi reneaga propria existenta de dragul mamei sale... well.. pana la urma si-a dat seama.
2) Personajul preferat
Ummm. cam greu. Imi place de Misuzu, pentru ca este puternica[ asta pana cand a venit Yukito] a indurat singuratatea atatia ani si nu a depins de nimeni.. a freak... Totusi il prefer pe Yukito, lasand la o parte aspectul fizic care mi se pare destul sde dragut^_^, a facut greseli .. a plecat de langa Misuzu, crezand ca e pentru binele ei, dar si-a infruntat temerile, si s-a intors. Ii place sa ajute, e amabil si bun.. so Yukoto is my favorite^_^
3) Misuzu vs. Kano vs. Minagi
Pai.. Misuzu, cum am mai precizat e mult mai puternica decat lasa sa se vada, desi are uneori caderi psihice si incepe sa planga necontrolat cand isi face prieteni noi. Biata fata.. ajunge mereu sa fie singura T^T, desi e foarte simpatica, si nu numai prin aspectul fizic, e tare caraghioasa cand zice 'gao" si credea ca puii de gaina sunt pui de dinozauri
. She really is a angel, mi-a placut mai ales partea in care ea nu mai putea sa mearga... exact ca un inger care nu stie sa mearga , pentru ca a zburat printre nori o eternitate, dar cand si-a pierdut aripile, trebuia sa se bazeze pe picioare, iar fiecare pas pe care il facea era dureros[ imi aminteste de Mica sirena>. <]
Kano... imi place de Patato, catelusu ei... cand zice "piko,piko". Aparent o fata vesela, linistita... dar si ea are partile ei intunecate. Totul din vina acelei pene>. <, a inceput si atentatele de sinucidere. Nu-mi place ca este atat de slaba, desi stiu ca nu prea are cum sa se impotriveasca, ca nu ea face asta... sinuciderea nu e soluzia sa-si revada mama, sa astepte cum fac ceilalti
.
Cine a mai ramas... Minagi. Nu ma asteptam ca si aceasta fata aparent inocenta, dulce si draguta sa fi suferit... nu si-a aratat emotiile, mereu a avut acea privire indiferenta pe chip, desi vorbele ei demonstrau contrariul. Poate din cauza mamei sale, nu a fost in stare sa isi arate fericirea, oricum are prieteni care tin la ea. Desteapta, calma, linistita, si se pricepe la fel de bine ca Misuzu sa indure trecutul si prezentul.
Nu prea pot sa aleg dintre cele trei, fiecare e speciala in felul ei... insa un sigur lucru le leaga.. dorinta de a putea ajunge la cer.. de a zbura.
4) Ar fi putut sa nu moara Misuzu?
Posibil... dar chiar daca moartea ei aduce nefericire matusii sale , pentru Misuzu e mult mai bine sa moara. A indurat singuratatea atat de multa vreme... durerea era insuportabila, nici in somn nu isi mai putea gasi linistea... un inger trebuie sa zboare liber printre nori, nu ar fi putut fi pe deplin libera daca traia, amintirile ar fi macinat-o asa ca ... chiar daca ar fi fost o posibilitate ca ea sa traiasca nu ar fi avut acelasi impact in primul rand asupra fanilor. Oricum din cauza durerii ori murea asa, ori prin sinucidere.. una din doua.
5) Ce credeti despre manga?
Dn pacate nu am citit-o inca.. dar ma voi apuca de ea in curand^_^, sper ca grafica sa fie la fel de reusita ca si anime-ul.