Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Doua inceputuri si un sfarsit.

#1
tipul de critica: nu conteaza, tot ce vi se pare ca am gresit:)




Personaje:
Evelin: http://i217.photobucket.com/albums/cc18/...nModel.jpg
Fratele lui Evelin, Josehp: http://i82.photobucket.com/albums/j264/n...boy112.jpg
Mama, Amanda: http://i174.photobucket.com/albums/w81/j...635488.jpg
Tatal, Joel: http://nd01.jxs.cz/267/868/f95b39d6ef_17949135_o2.jpg
Caroline: http://i1003.photobucket.com/albums/af15...re41-1.jpg
Josh: http://i733.photobucket.com/albums/ww332...eGuy16.jpg
Chris: http://x5d.xanga.com/342c2a7567d31187661...157412.jpg
Evelin's dog, Pappi: http://mob676.photobucket.com/albums/vv1...1242144472

Doresc tot felul de criticii, la ce vi se pare ca am gresit, va rog sa-mi spuneti ca sa ma pot corecta:D.

Capitolul unu:

Toamna a venit si o data cu ea frigul si ploile pe care le urasc, dar are si ea parti bune. Una dintre ele ar fi ca incepe un an nou scolar, pentru mine ultimul. Imi voi revedea colegii, prietenii si pe cei pe cere nu-i pot suferii si pentru care nu simt decat ura si dispret. Oricum, mai un an si termin, dupa care voi da la facultatea de drept si voi ajunge o avocata de succes, asa cum vor ai mei. Ati vazut cerul in noptea asta? Este lipsit de nori si acoperit cu mii de stele, iar luna troneaza mandra cum nu a mai fost niciodata.
E dimineata. O noua zi apare la orizont si pare a fi una buna. Dupa ce am tras draperiile si am deschis geamul sa cum fac mereu m-am imbracat cu uniforma respingatoare a liceului si am luat directia spre baie, unde m-a spalat pe fata , pe dinti si mi-am periat parul. Eram revigorata, eram fresh si ca prin urmare a starii mele de spirit am dat cu usa de perete, avant un zambet cat toata casa si, am spus " Azi va fi bine! ". Am coborat in graba scarile , mai sa cad, spre bucatarie unde se invartea mama de colo-colo. Toata ziua stata in bucatarie si facea mancare.
-Pa, Ev, sa ai grija de tine! a strigat mama inainte sa ies pe usa.
-Pa, mama.
Ca de obicei am pornit pe jos admirand putinele locuri verzi care mai ramasesera din frumosul nostru oras odata plin de viata. Chiar nu inteleg de ce au acoperit totul cu ciment, nu va mai ramane nimic din planeta asta. Mergand cu privirea pretutindeni nici nu mi-am dat seama ca am ajuns in fata institutiei de invatamant. Am oftat si am intrat cu capul inainte. La o prima privire aruncata intamplator, i-am zarit pe Josh si Chris, certandu-se. Am vrut sa vad pana unde se ajunge, desi stiam ca se ceartau din cauza mea si numai eu ii pot despartii am vrut sa vad cat de departe pot ajunge.
Tipau si se injurau unul pe altul, dar Chris deja intrecea masura. Nu mai puteam sta si privii asa ca am intervenit.
-Evelin, nu te baga!
-Chris, nu intelegi, gata nu va mai certati!
-Ce nu inteleg? Ma tin dupa tine ca prostul de 3 ani..
-Si ce legatura am eu eu cu asta? a intrebat Josh ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
-Ce legatura ai? Iti spun eu: Evelin te iubeste inca din clasa a 9-a si tu nu vezi. Nu stii de cate ori a venit la mine plangand cand te vedea cu alta.
-Putin imi pasa de ea. Eu am plecat de aici.
Se indeparta din nou fara sa-i pese de sentimentele mele. Chris ma dezamagi-se, ma facusem de ras in fata intregii scolii si singurul lucru care mai lipsea era sa raman acolo sa suport toate jignirile acelor oameni primitivi si nerusinati.
Nu am mai stat pe ganduri, doar am iesit din liceu in fuga nestiind incotro ma indrept. Vroiam doar sa fug, sa fug de tot si de toate. Sa nu mi stiu nimic de nimeni si nimeni sa nu mai stie nimic de mine. Poate sunt lasa dar mai bine asa, decat sa stau sa suport tote suferintele pe care, consider eu, ca nu le merit.
Dar totusi, de ce plangeam? De ce sufeream inchizandu-ma in mine cu fiecare lcrima varsata, singura, in camera mea, cand ai mei credeau ca dorm? Poate pentru ca baiatul pe care il iubesc, isi bate joc de mine, imi calca sufletul in piciore si mi-l face praf. Praful pe care vantul il va lua la prima adiere usoara si dulce a verii.
[Imagine: 4030611123_ba7807d59b.jpg]

Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează".
Mintea, am putea spune ca este o dictatoare tirana vesnic in razboi cu sufletul.
True blood: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24778

#2
@ Rin Rin
Ar fi de dorit ca pozele sa fie puse ca link si sa fie un inca un capitol cu minimul de 40 de randuri.
Am vazut ca mai ai 2 topicuri identice ca asta .........ar trebui sa le stergi ( stiu ca acolo jos la bara langa Report era x (sterge) acum nu il vad :-? )
Si pune ce critica doresti la inceput de exemplu: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=23741
[Imagine: aaaakip.jpg]

#3
am sters eu celelalte 2 topicuri >.> si daca nu postezi si actiunea efectiv va fi sters si acest topic...

also ti-am reparat linkurile, dar sa stii ca nu ar trebui sa pui doar imagini ca sa umpli topicul.....

#4
Buna o.O"
Am zis ca voi lasa un com, dar nu aveam timp sa il las >.>
Titlul nu pot spune ca e original dar merge pentru continutul tau. Am sa fac putin pe profa de romana...adica voi folosii termenii ei ca sa intelegi ca actiunea e grabita. In capitol ai prea multe microteme pentru ca volumul sa fie de 40 de randuri. Nu am inteles trecerea de la persona a 3 la 1 in primul aliniat :-? tu trebuia sa mai dezvolti tema cu toamna si cu anul scolar. In al doilea deja e dimeneata... alta , mai pe urma ea pleaca la scoala fiind "fresh", isi vede prietenul si iubirea ei neimpartasita certandu-se si la final ea fuge ca se simte ca s-a facut de ras ....ah si mai apar parintii. Nu ai descris nici o microtema .......nu ai descris locul actiunii si pe Evelin. Dialogul nu mai apare atat sec ca ai inclus starile personajelor. Mi-ar fi placut sa descrii descrii putin istori dragostei Evelinei sau lumea aia de la scola pentru ca tu ai atins de toate subiectele dar sa le dezvolti mai departe te-ai lenevit.Ideii.......hmmm, as vrea ca Evelin sa inceapa sa se intalneasca cu Chris in ciuda lui Josh sau sa gaseasca pe altul sau ceva.
Greseli gramaticale si de exprimare.Nu le voi scrie pe toate, doar cateva:
m-a - ma-m
stata - statea
Citat:Am vrut sa vad pana unde se ajunge, desi stiam ca se ceartau din cauza mea si numai eu ii pot despartii am vrut sa vad cat de departe pot ajunge.
vezi ca faci repetitie
privii-privi
lcrima -lacrima
Citat:...fiecare lcrima varsata singura......
lacrima singura :-? de unde ai luat si pe asta ?
Cam asta e comul meu micutz. Well, stii ....... sa tii cont de sfaturi.
Te astept cu nou capitol .
[Imagine: aaaakip.jpg]

#5
daa,, dragut capitol pe viitor sper sa termini proza pt ca vreau sa o citesc presimnt ca va fi interesanta. Ce am de criticat?:-? hmmm ar fi ceva...''Dupa ce am tras draperiile si am deschis geamul sa cum fac mereu m-am imbracat'' ... si.. ''am luat directia spre baie, unde m-a spalat pe fata , pe dinti'' cam asta e. mai mare atentie si cam atatain rest;d e O.K

#6
Musa*: mersi de comentariu si o sa tin cont de el pe cat posibil
oV!K!o: mersi si cred , ca , capitolul urmator il voi pune sambata viitoare, sper!
[Imagine: 4030611123_ba7807d59b.jpg]

Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează".
Mintea, am putea spune ca este o dictatoare tirana vesnic in razboi cu sufletul.
True blood: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24778

#7
Capitolul doi:

Razele dulci ale soarelui imi patrund in camera printre draperiile transparente, atingandu-mi chipul si corpul. Am coborat lenesa din patul meu moale si pufos si am mers la baie, unde mi-am facut toaleta de dimineata, dar de asemenea m-am pieptanat parul si l-am prins intr-o coada la spate, m-am imbracat si am coborat la bucatarie. am luat micul de jun si am plecat la scoala. Strada era plina de adolescenti, dar mie mi se parea goala. Pustie. O strada pustie intr-un oras parasit, dar nu era asa, nu era cum eu imi doream sa fie. Oricum ar fii, mergeam pe strada absorbita de gandurile mele, cand am simtit cum sunt prinsa de la spate si trasa inapoi, iar atunci, m-am dezechilibrat si am cazut, lovindu-ma cu capul si umarul de bordura totuarului. Tot ce am mai auzit si simtit a fost o durere insuportabila si niste zgomote puternice si scartaite, urmate de tipete ascutite, iar apoi, incet-incet mi-am pierdut cunostinta.
***
Un sunet asemanator unui ticait de ceas imi suna incuntinuu in timpane, iar eu vrand sa vad care este sursa am deschis ochii si am ramas socata. Eram la un spital, iar langa mine se afla si Josh.
-Unde este Caroline?
-Ea...E...in coma. mi-a spus Josh cu un glas stins si cu o urma de tristete in el.
-Ce?...Vreau s-o vad! Acum!
Fara sa mai stau pe ganduri m-am ridicat din pat si am iesit pe holul spitalului. In timp ce mergeam l-am auzit pe Josh spunand din spate ca este aici, iar cand am privit prin geamul salonului am ramas uimita. Buna mea prietena era conectata la aparate, iar corpul ii era acoperit de vanatai negre si taieturi adanci. Nu puteam vreodata sa-mi imaginez ca asa ceva s-ar putea intampla, dar m-am inselat. Inchid ochii si simt cum izvoare de lacrimi imi curg haotic pe obrajii fierbinti. Ma simteam ca ultima persoana de pe pamant si probabil asa si era, dar mai mult ca sigur m-a salvat pe mine si uite ce a patit ea, e inconstienta pe un pat de spital. Doua brate calde mi-au inconjurat trupul, emanand o caldura ce-mi facea corpul sa vibreze si chipul sa-mi i-a foc, iar eu mi-am afundat fata in pieptul lui.
-Haide la mine! imi sopti Josh.
-Si parintii mei?
-Sunt in nu stiu ce delegatie si fractu' e la fufe. Nici nu s-a deranjat sa vina pana aici sau macar sa sune.
Am dat afirmativ din cap si am iesit din spital, luand un taxi spre locuinta argintiului. Dupa 15 minute de mers am ajuns la locul cu pricina si dupa ce Josh platii taximetristul am intrat intr-un bloc cu 10 etaje, urcand pana la al 4-lea etaj. Adolescentul a deschis usa si m-a poftit inauntru. In sufletul meu era o urma de ezitare si nesiguranta, dar am lasat la o parte aceste feelinguri si am patruns in apartament. Era primitor si decorat cu bun gust, insa nu ma simteam ''ca acasa'', dar totusi m-am facut comoda pe canapeaua din sufragerie asteptand ca argintiul sa se intoarca de la baie.
Dupa 10 minute acesta isi facu aparatia imbracat doar intr-o pereche de pantaloni de trening, ceea ce m-a facut sa am anumite banuieli asa ca m-am ridicat de pe canapeaua alba.
-Eu plec acasa! am spus pe un ton clar si hotarat, insa el nu era de aceiasi parere ca si mine.
Mi-a cuprins mijlocul cu unul dintre brate, iar cu celalalt i-a tras capul pe spate. Inima a inceput s-o i-a la goana, de parca era la maraton, iar intre ea si mintea mea se dadea o lupta continua. Am inceput sa ma zbat, dandu-i cu pumnii in piept, dar Josh m-a sarutat pasional strecurandu-si limba printre buzele mele si facandu-ma sa tremur in bratele lui.
[Imagine: 4030611123_ba7807d59b.jpg]

Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează".
Mintea, am putea spune ca este o dictatoare tirana vesnic in razboi cu sufletul.
True blood: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24778

#8
Bună! "Două începuturi şi un sfârşit" sună foarte interesant.
La primul capitol sunt de acord cu alessia, deci încerc să comentez doar la al doilea.
Dialogul este puţin cam sec, adică replicile sunt cam scurte şi simple.
-Ce?...Vreau s-o vad! Acum!
-Haide la mine! imi sopti Josh.
-Si parintii mei?
~ Aici ar fi fost foarte frumos să descii gesturile pe care le făceau în timp ce vorbeau, tonul, vocea, ce simţeau etc.
Descrierea şi naraţiunea sunt ok, cred.
Mi-a cuprins mijlocul cu unul dintre brate, iar cu celalalt i-a tras capul pe spate. ~ Aici nu am înţeles. Înainte de virgulă foloseşti persoana I şi apoi a IIIa ^^'
Şi mai sus nu prea am înţeles cine era naratorul ? Fata ?

Cam asta ar fi. În rest este bine, mi se pare interesantă povestea şi abia aştept să văd ce se va întâmpla mai departe.
AÅŸtept continuarea.
Xoxo, AlerimxD.
[Imagine: 73m8sj.png]




Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  A doua viata yoana__iloveanime 4 3.081 22-04-2012, 02:18 PM
Ultimul răspuns: Lia
  Două inimi bat ca una. SnowFlake. 3 2.159 26-12-2011, 07:11 PM
Ultimul răspuns: Diz
  Iubire fara sfarsit Blood_Angel 4 3.796 03-12-2011, 08:18 PM
Ultimul răspuns: SnowFlake.
  Doua sute sapte Cherie 8 4.796 28-11-2011, 09:51 PM
Ultimul răspuns: Me_Samy
  Intre doua paralele Ymequa 8 4.581 10-04-2011, 05:40 PM
Ultimul răspuns: Flash
  [ Inuyasha ] - Sfarsit ... Si de la capat Anaiyda 35 15.086 10-01-2011, 08:36 PM
Ultimul răspuns: matzaplouata
  Inceputul are intodeauna si un sfarsit, dar asta nu inseamna ca totul se v-a termina. MemoriesOfNobody95 3 2.826 21-04-2010, 06:44 PM
Ultimul răspuns: Sushiiushii
  Doua inimi(SasuSaku) Nya. 41 26.545 09-07-2009, 10:48 AM
Ultimul răspuns: Nya.
  Sasuke si Sakura,iubire fara sfarsit annutza_mykutza 5 15.822 20-01-2009, 11:56 AM
Ultimul răspuns: sasuke_sakura


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)