Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scolile din Japonia vs scolile din Romania

#17
Adevarul e ca as prefera orice scoala dintr-o tara dezvoltata, in loc de cele din Romania.
Japonia, pe cat de super pare, are anumite defecte, care se pare ca au inceput sa se faca simtite in multe planuri (cea mi mare rata de sinucidere la adolescenti, provocat de stresul din timpul scolii si presiunea exercitata de reguli si locul de munca).

Zilele trecute citeam niste ghiduri de calatorie (cel de la NG e genial btw ^^) si, contrar altor elevi europeni/americani/whatever, constrangerile apar odata cu inaintarea in varsta. Dar sa nu deviez... 4 Lucrurile stau cam asa:
Munca pe parcursul liceului, dinaintea examenului de intrare la facultate, este poreclita "jiken jigoku" [infernul examinarii] si o perioada multii copii nu dorm noaptea nici 5 ore. Cu teme de casa cel putin duble fata de SUA, copiii se inscriu la juku (scoala de tocit) unde petrec cel putin 3 ore dupa scoala. Apoi urmeaza participarea la cate un club ori activitate, care e de multe ori obligatorie ca sa dea bine in CV... cand reusesc sa se intoarca acasa nu stiu, dar exceptii de la rutina asta probabil ca sunt 71 "Desi scoala japoneza a trecu prin cateva reforme si a incercat sa semene cu cea americana, s-au facut putine pt a modifica traditia. Astfel ca, concepute ca niste chestionare, examenele japonezilor impun invatarea prin toceala a cifrelor si datelor, fara eseuri sau incercari de incurajare a gandirii individuale."

Eu una sunt pe profil de Uman, profii isi pun baza pe idei originale, eseuri, si imaginatie, si desi ma descurc cu stresul, cred ca un astfel de sistem intr-o scoala japoneza de seama m-ar anihila bucatica cu bucatica xD

Sigur, exista curatenie, pacifism, loialitate, dedicatie, eficienta, diversitate> mai multe posibilitati, si pana la urma, nu stii sigur pana nu incerci. Dar daca ar fi sa aleg dintre cele doua: scoli romanesti ori nipone... nu as alege niciuna Zuppy03




Răspunsuri în acest subiect
RE: Scolile din Japonia vs, scolile din Romania - de *ILY Yaoi Maniac* - 19-10-2010, 09:01 AM
RE: Scolile din Japonia vs, scolile din Romania - de Kiririn - 18-04-2011, 01:23 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Ce ati vrea sa stiti despre Japonia? Mitsukai Yoru 11 11.019 18-11-2011, 11:57 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru
  Diferente dintre Japonia si China NiyaTai 11 18.273 19-10-2011, 09:31 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru


Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)