Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce ati vrea sa stiti despre Japonia?

#1
Topicul, cum spune si titlul, incearca sa aduca noi cunostinte. Mai bine zis, raspunsuri la diferite intrebari. Majoritatea dintre voi scrie ficuri cu si despre oamenii din Japonia, totusi nu multi au fost informati despre unele obiceiuri de acolo. Topicul acesta este destinat intrebarilor de genul:
"Ce mancaruri poti gasi la un supermarket? "
"Cum este impartita scoala acolo? ", si multe alte intrebari care nu se gasesc in mod normal. De altfel cine stie raspunsul unei intrebari poate sa il si dea. Pana la urma invatam unul de la altul, nu?

#2
Really, cum este ÅŸcoala la ei? Mi-ar prinde bine pentru un fic.

#3
Scoala in Japonia incepe in aprilie. Scoala primara dureaza 6 ani, dupa care urmeaza un fel de gimnaziu de 3 ani. Dupa acesti 9 ani urmeaza liceul de 4 ani.
Plus ca japonezii se bazeaza mai mult pe sport, dar putini fac cu adevarat performanta.
Pentru a afla mai multe despre asta am scris ceva la Tips despre Japonia, in acelasi topic.
O sa iti ajute foarte mult la fic topical ala.
hug

#4
Umm... Topicul mi se pare foarte interesnat, sincer, si ma bucur ca exista cineva care se gaseste sa raspunda intrebarilor noastre. Pe mine m-ar interesa ce feluri de mancare se mananca in Japonia. Exista zile cum sunt la noi zilele de post sau de sarbatorae cand trebuie sa mananci ceva special sau sa te abtii de la anumite alimente?
Exista mancare veche, din popor si mancare noua, gen fast food?
Thx ^^

#5
Iubito, schimbă semnătura, că voi leşina în curând, mi se ridică hormonii la cap.
Deci, Japonia e o ţară minunată, dar mi-am dat seama acum că nu am idee despre multe lucruri legate de ea.
Şi mai vreau să o vizitez, pentru muuuuuult timp. Mulţumesc că mi-ai răspuns la întrebare şi thank you pentru tipsuri, voi studia puţin, căci am de gând să încep un fic strict cu japoneji.
Dacă o să-mi mai apară întrebări - voi reveni.

#6
Specificul bucatariei japoneze dupa cum multi dintre noi stim sunt peste si orezul. In mancarea japoneza veti gasi in mod principal soia, wasabi, ghimbir, iar ca mancaruri traditionale specifice sunt hinzen ryori
[Imagine: susaki-460x303.jpg]
Acest tip de mancare se va servi inainte de alcool, servit pe un zen [o masa micuta] in special cu sake incepand inca din secolul 20.
Fiecare platou este adus de cate un ospatar si pun in fata ta. Acesta se serveste cu orez, supa, si alte 3 meniuri. Dupa primul zen, honzen apare ninozen, al doilea platou care este servit cu 3 paharele de sake. Meniul trebuie sa il poata face pe cel care serveste sa bea cele 3 cani de sake. Daca priviti in imagine acele cupe de sake le-ai bea imediat, dar traditional ele circulau de la unul la altul. De aceea ia ceva timp ca prima cupa sa fie servita tuturor membrilor. Se facea asa ceva pentru a realiza uniunea dintre membrii petrecerii.
Trebuie sa iei cam trei inghitituri din fiecare cupa de sake si sa o dai persoanei de langa.
Dupa al doilea zen exita un al treilea, cu inca o serie de cupe de sake. In istorie erau cam sapte astfel de platouri si peteecerea dura mai bine de 10 ore, dar honzen a fost schimbat in perioada Muromachi [1392-1573], cand capitala Japoniei a fost schimbata la Kyoto.
Honzen Ryori a fost simplificat in acea perioada. Existau destul de multe reguli pentru acest ritual, incepand de la manierele la masa, ordinea in care mancai platourile, cum stateai si te purtai si felul vaselor folosite. In perioada Edo a fost schimbat in diferite stiluri. Ceea ce vedem mai sus este ceva ce a fost restaurat la inceputul secolului 20.

Kaiseki Ryori este o cina traditionala din Japonia. Sunt doua tipuri de Kaiseki, cel mai complex, pentru banchete si cel simplu, cunoscut de altfel si ca shakaiseki.
Kaiseki este o arta a bucatariei japoneze deoarece ea pune accentul pe gust, textura, infatisare si culorile mancarii. Pentru acest tip de mancare doar alimente proaspte sunt folosite. Platourile sunt special alese, cu vase frumos decorate, deseori cu flori si frunze pe margine,.
Initial acest tip de mancare cuprindea o supa miso si trei alte meniuri.
Cha-kaiseki

Aceste este meniul servit in timpul ceremoniei ceaiului. Acest meniu este alcatuit dintr-o supa, trei garnituri, orez si unul dintre: yutou, hassun, suimono sau kounomono. De obicei supa este supa miso.

Alte mancaruri traditionale la japonezi sunt
Okonomiyaki
[Imagine: okonomiyaki-blog.jpg]
Sashimi
[Imagine: sashimi.jpg]
Sushi
[Imagine: makiSUSHI.jpg]
Tempura
[Imagine: veggie%20tempura.jpg]
Sukiyaki
[Imagine: tumblr_l8d3foDq131qcxbvao1_400.jpg]
Ramen
[Imagine: 10ramen.jpg]
Miso
[Imagine: miso-soup2.jpg]
Ceea ce veti gasi in mod obisnuit la o masa este orezul, noddles [paste] si paine, acestea servindu-se cu diferinte feluri de mancare.

Acum cateva mancaruri pe care le stiu eu sunt:
osechi-ryori – se mananca de anul nou si arata cam asa
[Imagine: 300px-Japanese_Osechi.jpg]
De Craciun ei obisnuiesc sa manance mai mult pui.

#7
PAi, am inceput recent sa ma interesez de cultura Japoneza.. Am o intrebare: Ai idee cum poate arata o sala de clasa normala, obisnuita? Si poate stii si detalii cum ar fii : cum preda profesorul [ sta la birou/ printre randuri, etc. ] , cum sunt bancile, chestii .. smile
Sunt foarte interesata pe subiectul asta pentru ca si noi avem scoli, licee si vreau sa vad cum pot fi diferentiate culturile. xD
pupic
[Imagine: sasu_naru_by_kiduutz-d5035to.jpg]
Ne? (:

#8
Inca o intrebare71
De exemplu daca vrei sa te muti acolo si sa faci o scoala acolo ei cum te primesc? Te ocolesc pentru ca nu esti de-al lor cu ar veni? Sau te ajuta sa te integrezi si socializeaza?

#9
Lexx45: Japonezii sunt ... nu stiu cati intre voi stiti dar sunt foarte rasisti. Ei au o denumire pentru cei veniti din afara gaijin. O sa iti dau un exemplu. Cunosc o persoana care a facut scoala in Japonia cativa ani. A fost batuta, inchisa in diferite camere o zi intreaga, iar cand se ducea sa ii spuna la profesor, pentru ca nu stia limba nu prea avea ce sa ii zica. In generala si in liceu nu se poarta prea frumos cu tine, dar la facultate e putin mai diferit. Totusi asteapta-te sa fii discriminata indiferent cum te comporti tu. Astia sunt japonezii si ca in orice tara primii sunt ei apoi strainii. Bineinteles nu toti sunt asa, dar o mare parte da. De aia si se sinucid multi, asta e o parte ascunsa a Japoniei.

Yuuki.: Pai in Japonia nu e foarte diferit de scoala noastra. Ei au banci de cate un elev, fiecare clasa are tabieturile ei. Profesorul e genul care preda, foarte putini profesori se baga incerturile dintre elevi. Sunt clase bune, unde de obicei nu se vorbeste, desi poti dormi linistit cateodata, poti manca, ei de obicei cand mananca in ora isi pun cartea in fata sa nu fie vazuti de altii. In mare parte e la fel ca la noi, dar mai mult bun simt.

#10
Mersi mult pentru raspuns, m-am lamurit cat de cat.
Ceea ce m-a socat a fost raspunsul catre Lexx45. o.o.. In cazul asta nici nu stii la ce sa te astepti daca te transferi la o scoala in Japonia.
Chiar mi-a stat respiratia cand am citit . x3.
Cam atat :3.
[Imagine: sasu_naru_by_kiduutz-d5035to.jpg]
Ne? (:



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Diferente dintre Japonia si China NiyaTai 11 18.072 19-10-2011, 09:31 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)