Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Ce ai putea sa-mi spui ?
Lucruri elementare, daca inveti nu o sa-ti fie greu.
44.44%
4 44.44%
Liceul este un Iad pe pamant.
11.11%
1 11.11%
Este super la liceu, dar ai grija ce prieteni iti faci.
44.44%
4 44.44%
Total 9 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Un pas important, liceul

#1
Eu sunt in clasa a VIII-a si imi este frica de ce va urma la liceu. O sa trebuiasca sa cunosc noi persoane, sa-mi fac noi amici ( nu sunt chiar atat de buna la acest capitol, sunt cam sfioasa ) si sa conosc profesorii. Mie nu imi plac schimbarile, dar acest capitol din viata mea ma sperie cu desavarsire, nu prea vreau sa aiba loc.

Si din cauza aceasta vreau sa stiu mai multe despre liceu, cum este la fiecare profil, daca sa ma arunc cu o medie mica la un licreu bun, daca sa ma duc la un liceu aproape, dar unde se intra cu medie mica, sau sa ma duc departe unde se inavata cu adevarat, etc.

Sunt in Bucuresti si vreau sa stiu cum se invata la liceele unde sunteti voi ( adica ceilalti useri ). Momentan ma gandesc la Neculce, Caragiale, Vianu, dar nu refuz sa aflu si altele, chiar daca au medii de intrare mai mici.

Vreau sa apara toate liceele, nu conteaza din ce zona, poate o sa ajute si pe alti useri.

#2
Dear cousin, uite eu sunt din Iasi, dar am sa-ti spun cum e la liceu. Eu sunt in clasa a X-a terminal, la mate-info intensiv engleza. Mate-info e un profil greu si muncim pe branci si totul trebuie invatat logic [nu zic ca celelalte nu sunt grele, dar mate-info..] La liceu nu mai conteaza ce note aveai tu in generala, acum incepi un alt capitol. Acum depinde de ce profil vei fi, pentru ca e posibil sa si scazi, dar si sa cresti nu se stie. Eu una am scazut, de la 9,52 la 8 si cv...da ma rog.

Nu trebuie sa te sperie liceul, adica ce vei face cand te vei duce la universitate. Da e greu, pentru ca te desparti de prieteni, profi da se poate pastra legatura in continuare. Iar schimbarea e un lucru bun in viata si care trebuie facuta, gandestete ca poate mai intra inca un coleg cu tine in acel liceu [eu am prin toate profilele colegi si unu in cls mea] Si cum se spune, anii de liceu sunt cei mai frumosi, nu te speria ca nu ai de ce.
In privinta prietenilor, alegei cu cap si inima. Sunt sigura ca ai sa te intelegi cu toti. La inceput va fi greu, dar te vei acomoda si profii nu va iau asa tare din prima..va lasa sa va obisnuiti un semestru sau chiar tot anu.
Succes si sa-mi spui la ce luceu a intrat. Sper sa-ti foloseasca, nu te speria ca nu te duci la moarte21
Kiss de la verisoara tapupic
[Imagine: h8v.gif]
 

#3
♥Venus^.^Roseta♫ are dreptate. Eu sunt încă boboaca și am trecut și eu am avut aceeași teama. Stai calma! Vei vedea ca , după ce te obișnuiești cu noul mediu , vei începe distracția. Începutul e greu. Adevarat , dar după ce treci acest prag vei vedea cât de super e aceasta noua călătorie . Îți va plăcea sa fi bobocel .10 Sunt sigura ca îți vei face multi prieteni, propriul grup.^_^
Cat despre liceul la care sunt...Se învață foarte bine, dar exista și mici minusuri. M-am înscris la câteva cluburi , ceea ce te sfătuiesc și pe tine [dacă ai timp, desigur]. Sunt la mate-info , clasa A, și singura problema pe care o am cu acest profil e proful meu de mate [ e înfricoșător -_-''''] și unii dintre colegi [asta e! îmi place sa ma bat uneori cu băieții 21]
Anyway... Îți urez mult noroc la examen și vreau sa îmi spui și mie la ce liceu și profil ai intrat. 4 Gambate!^^ Jaa ne!

#4
Mizuki nu stiu sa-ti spun cate ore se fac, in schimb o sa enemar medile de admitere:

Mate-INfo: 7.66 (intensiv ingleza)- 90 de locuri- cod 290
Stinte ale naturii- 8.74-30 locuri- cod 291
Filologie- (intensiv engleza, japoneza)- 8.60-90 locuri- cod 292

NU stiu daca te-am ajutat, dar cred ca sti ca la cele intensiv trebuie sa dai proba. Si bv ca sti japoneza, cred ca ai invatat-o de la televizor, bravo.

#5
Eu nu locuiesc in Bucuresti, dar sunt in clasa a 10-a la un liceu ceva mai strict fata de altele. Chiar si asa, nu mi se pare nimic de speriat. Nu trebuie decat o metoda potrivita de a invata (nu tocitul, adica invatatul pederost) si totul o sa fie ok.
Eu am ales profilul stiinte ale naturii si cred ca este cel mai potrivit daca iti plac stiitele exacte sau daca te descurci mai bine la ce tine de ele, si nu vrei sa faci prea multa matematica. Romana se face cam le fel peste tot (din pacate...).
La mate-info, cum a fost mentionat mai sus se pune accent pe matematica si informatica.
nu stiu prea multe despre stiinte sociale dar din cate am inteles seamana cu filologia.
Si ultimul profil filologia. Pare cel mai lejer, dar eu cred ca trebuie sa fii geniu la romana, literatura in special ca nu se mai face gramatica, inveti latina si o limba straina, de cele mai multe ori engleza.
Dupa parerea mea profilul trebuie ales in functie de iti place si la ce te descurci cel mai bine.
Inceputul liceului pare dificil: noi colegi, noi profesori...Desi in cazul meu nu au fost cine stie ce noutati pt ca merg la aceeasi scoala unde am facut gimnaziul. Anyway, desi pare greu sa te acomodezi la inceput, pe parcurs nici n-o sa-ti dai seama cand te-ai obisnuit cu noul regim. Si in plus, schimbarea poate fi in favoarea ta. Spre exemplu, in gimnaziu am fost mereu printre ultimii din clasa (dupa medie) dar acum sunt printre primii.
So, don't let it bother you.
[Imagine: robin-1.jpg]

#6
Heyy...
Si eu din toamna voi fi boboaca ,dar gandul acesta ma omoara!!Nu stiu cum ma voi adapta,pentru ca sunt foarte sfioasa (cum a spus si miranda ) in alegerea de prieteni ! Poate m-am invatat minte sa nu mai imi fac prieteni pe oricine imi iese cale, deoarece in generala se zicea ca am vreo 7' prieteni',cand 1-2 adevarati....
Dar cel mai mult ma bucur ca voi in clasa cu una dintre cea mai buna prietena.....simt ca asa nu voi fi asa de 'straina'!!
Un alt lucru care ma pune pe ganduri este ca m-am dus la profil : stiinte ale naturi...mi-e cam frica,deoarece e liceu foarte bun...nu sunt chiar asa de buna la mate ,dar ....sa lasam asta ....sper ca totul va fi bine!!!
Va urez si voua succes,boboceilor !!!!


#7
Cred ca vati prins ca eu sunt prietena ei cea mai buna cu care va merge si la liceu 21 ! Eu una, de-abia astept sa fiu boboaca! Niciodata nu am fost buna in alegerea prietenilor... cu toate astea sunt deschisa cu toti... sau incerc sa fiu.. cred ca priul lucru pe care o sa-l fac la liceu va fi : un minut de soc, si dupa socializare cu fiecare coleg in parte! 21

p.s: si eu sunt extrem de fericita ca mergem la liceu impreuna hug

Edit: vezi ca vorbesti cam mult si fara rost, north! strici cheful omului.. si doamne cred ca tu esti satula de lume de arunci cu atat venin! o scoala plina de plicticosi in care tu ai fi singura interesanta! ma lasi? 21
Mi-e foameee!!!

#8
Va comportati de parca v-ati duce la macelarie. Deschide-ti gura si vorbiti, nu-i cine stie ce filosofie mai ales ca scoala-i plina de plicticosi, v-ati integra!
Nu e cazul sa va asteptati la distractii ca nu-s, la cine stie ce profesori sau colegi, e fix ca-n generala...acum depinde ce generala ati facut...Daca a fost una la mama dracu si veniti cu medii umflatesi e normal sa nu tineti pasul si sa numarati pe degete ca doar ati vrut la licee bune ca sa le furati altora locul, cu mediile voastre umflate si nesimtite.


#9
Acum trec pe a XI a , am intrat la mate-info 65 , daca intri la mate-info in orasul meu ti se spune " geniu neinteles " 65 . Astept cu nerabdare sa intru la liceu sa vad ce colegi noi am cum arata daca sunt detreaba si sa imi cunosc profesori hug , am doi colegi din clasa de la mine(clasa a VIII a ) + unul din scoala (scoala la care am fost pe a VIII a ) deci o sa imi fie bine 21


#10
Ehh tocamai am terminat si eu a 8-a si am intrat la mate-info(de ce fugi nu scapi).
So de ce tie frica???Oameni noi cu care te intelegi bine cu care nu tot bine e..faza e sa fi tu cica(zic si eu ce-am auzit21 ) E las ca mai sunt 3 saptamani(sau ceva de genu) si te pui in fata cu problema atunci o sa fie mult mai usor
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)