Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

-_- Un " help " cer si eu !

#1
Problemuta mea nu e cine stie ce , dar e indeajuns incat sa ma streseze zilnic.

In acest an s-a transferat in clasa mea o tipa [ pe numele`i Andrada ] , care a adus numai probleme. Profesorii o considera un necaz pe capul lor , iar diriga` e disperata de atitudinea ei. La inceput mi s-a parut o persoana ok si cu minte [ avand in vedere ca a venit de la Liceul de Informatica ] , si cum toti colegii mei voiau sa rada de ea , mi-am zis sa fac eu pe " eroina " si sa o ajut sa se integreze. cum eu eram " pacifista " clasei , si faceam parte din cam toate bisericutele , am introdus-o in " grupul vesel " , unde a fost bine primita , si sub aripa mea protectoare. Apoi ea a inceput sa flirteze cu cativa colegi si in cele din urma a ajuns intr-o relatie fulgeratoare cu un tip din clasa. Toata lumea vorbea de ei doi si au ajuns cei mai populari. Treptat ea s-a indepartat de mine si chiar a ajuns sa-mi fure lucruri si sa ma jigneasca de fata cu prietenii , iar apoi sa se lege si de ceea mai intelegatoare si inocenta colega si prietena a mea. Asta m-a enervat destul de tare si am ajuns intr-o situatie tensionata cu ea. Am vrut s-o trezesc la realitate si i-am zis cateva lucruri ... Atunci a inceput razboiul dintre noi. Dupa multe confruntari , barfe si cuvinte rautacioase , eu m-am saturat de prezenta ei , dar din moment ce nu o pot eu exmatricula si nici nu a facut lucruri atat de grave care sa duca spre asta , mi-am zis sa opresc cumva conflictul acesta. As putea foarte simplu sa-i zic ca vreau sa ne imprietenim si toata lumea e happy , caci ar accepta prietenia unei persoane ca mine [ ar putea copia lejer la teste , lucru care ar scuti ploaia de 2 si 3 ce se abata in fiecare ora asupra ei , iar faptul ca sunt indragita de profesori si au incredere in mine , ar scuti-o de alte probleme cu ei , daca ii iau apararea ] , dar din moment ce caracterul ei fitos , fals , superior , jignitor , etc. nu ma atrage , prefer sa pun punct altfel. Mi-ar conveni sa ajungem la un compromis , in care sa nu ne mai vorbim , jignim sau criticam , dar nu stiu cum sa ajung la acest pas.

As fi recunoscatoare celor care mi-ar da un sfat pentru a linisti apele intre mine si colega mea " creata si la par si la minte " , intr-un mod calculat si bine pus la punct , fara alte conflicte.

^^



#2
24.
Mda... Se pare că peste tot există astfel de specimene -.-. Şi la mine în clasă este o fată care cauzează probleme. Se ia de mine şi de prietenele mele când are ea chef, a bătut jumătate din clasă, l-a pus pe prietenul ei mai mare să îl bată pe unul dintre colegii care o înjura zi de zi şi cu toate astea are media 10 la purtare şi asta mă deranjează >.<. După ce că face ce face, dacă te întorci împotriva ei măcar pentru o secundă şi îi spui că e proastă, vine la tine şi te loveşte [ sunt una dintre " victime " ] Ar fi trebuit să o lovesc, dar nu am făcut-o, însă acum regret asta.
La noi există anumite motive pentru care ar putea fi exmatriculată, cum ar fi: consumarea drogurilor în incinta şcolii [ despre care nimeni " nu ştie ", mai degrabă le este frică să mărturisească ] Bătăile din şcoală şi multe altele.

Eu nu cred că poţi face nimic în privinţa asta, decât să o ignori. Asta fac eu, o ignor şi pe ea o doare şi mai rău decât înainte pentru că nu i se acordă atenţia pe care credea că i-o vei acorda. [ Şi cum diriga nu face nimic, chiar nu am ce face, decât să comentez şi să isc mai multe conflicte .. ]
[center][Imagine: 2isxfr.jpg][/center]
Mulţumesc, Abbeh. Ly <3.

[center][Imagine: lh4lc.gif][/center]

#3
Merci ^^ Nu prea e un mare ajutor , doar ma incurajezi sa continui sa fac ce am facut si pana acum -_- ...

Dar macar am descoperit ca nu sunt singura cu astfel de " specimene " [ vorba ta ] in clasa.

Apreciez !



#4
Ar trebui să încerci să vorbeşti cu ea faţă în faţă despre asta. Îi zici că cearta voastră nu are sens şi că nu e bine să continuaţi aşa. Până la urmă sunteţi colege şi vreţi să vă înţelegeţi.
dacă nu merge spune-i dirigintei. Ai un atuu în faţa ei de aceea face ce face. Ştie că e mediocră şi că nu are nici o şansă în faţa ta mai ales fiind preferata tuturor şi cu note bune. Şi nu neapărat trebuie să ştie ea de discuţia cu diriginta. Ci poate vorbi unul dintre părinţi sau tu personal cu ea. Tipa nu ar şti cine e oricum, tu doar te comporţi normal.
-

#5
Peste tot există astfel de fenomene şi, din câte văd, ea s-a folosit de tine pentru ca ea să se integreze în clasă.
Dacă te jigneşte şi tu îi răspunzi, rezultă un fel de ceartă ca la grădiniţă. Ai putea să îi spui că vă comportaţi precum nişte copii de clasa a treia şi că certurile dintre voi n-au sens fiindcă tot o să staţi împreună în clasă până ce terminaţi liceul.
Also, dacă vă tot jigniţi şi bârfiţi, atunci dacă ea te jigneşte, nu o jigni şi tu la rândul tău. Ştii cum se spune : "cel mai deştept cedează primul". Astfel, tu îi arăţi cât de copilăreşti sunt gesturile ei şi o să vadă că îi eşti superioară.
Să îi spui că vrei să vă împrieteniţi din nou şi că îi vei da să copieze la teste e o idee nu prea bună. Ea o să se folosească de tine cum a făcut şi atunci când tu te-ai oferit să o ajuţi să te integreze. Şi, în plus, dacă îi dai să copieze asta nu înseamnă că o să înceteze cu jignirile şi bârfele pe la spate.
Dacă nimic nu merge, ignor-o. Din câte văd, tu nu ai nevoie de astfel de prieteni. Şi, cine ştie, poate în viitorul apropiat ea o să vină la tine să te roage să fiţi prietene.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#6
Citat:Să îi spui că vrei să vă împrieteniţi din nou şi că îi vei da să copieze la teste e o idee nu prea bună. Ea o să se folosească de tine cum a făcut şi atunci când tu te-ai oferit să o ajuţi să te integreze. Şi, în plus, dacă îi dai să copieze asta nu înseamnă că o să înceteze cu jignirile şi bârfele pe la spate.
Dacă nimic nu merge, ignor-o. Din câte văd, tu nu ai nevoie de astfel de prieteni. Şi, cine ştie, poate în viitorul apropiat ea o să vină la tine să te roage să fiţi prietene.


Nu stiu cum ai inteles , dar am spus ca NU sunt dispusa sa fac asta =]]. Merci pentru sfat ^^ si cred ca singurul lucru posibil e sa o ignor in continuare ... [ sau poate am noroc si se stransfera la alta scoala , again 39 ]



#7
Este destul de greu de spus , oricum practic nu ai ce face , astfel de persoane vei gasi peste tot si trebuie sa te comporti cu ele ca atare si cand spun asta nu ma refer la jigniri . Nu o baga in seama , stiu foarte bine ca este greu sa taci cand cineva te jogneste insa in acest mod ii vei arata ca practic tie nu - ti pasa de ceea ce iese din gura ei .
Sau ai putea face altceva , ii poti raspunde insa intr - un mod in care ii poti inchide gura . Cu cei mediocrii te poti descurca foarte usor ( atata vreme cat este mai bun ca ei ) (am vorbit la general ) . Ii poti da un raspuns prin care nu o jignesti in mod direct , adica fara injuraturi insa intr - un mod in care sa - si dea si ea seama ca ea nu ar avea nici o sansa cu tine .
Sau cum s - a mai spus , sa vorbesti cu diriginta , sa - i spui ce s - a intamplat si mai vedeti . Tu ai spus ca nu este printre cele mai bune si ca profesorii se plang sau ma rog , pe aproape . Cu cat diriginta ta va afla mai multe vei reusi tu intr - un mod sa mai scapi de gura ei . Ai nevoie de suport si de la un adult nu numai de la colegi iar tu esti mai " cu mot " ca sa zic asa pentru ca profesorii sunt mai mult de partea ta din cate am inteles .

Sper ca te - am putut ajuta si sper ca te vei descurca .

#8
@☆Cookiesor

Merci mult pentru sfaturi ^^ Apreciez ... Sincera sa fiu am abordat ideea cu diriginta , dar din pacate nu am dovezile necesare pentru a arata ce fel de persoana este. -_-" Mai nou am aflat ca " seful de catedra " [ adica seful dirigintei mele ... ] este un prieten de familie cu mama EI ... O.o.

Ce prostie -_-""""

Oricum am vorbit deschis cu EA si i-am spus ce gandesc intr-o maniera mai calma si in termeni mai expliciti , dar am facut mai rau ... >.<
A inceput sa tipe , iar eu am cedat , again !

Tot ce mai pot face e sa ma rog : Doamne da-mi rabdare cu ea ! =]]

Macar iau cat de cat lucrurile in ras , si fac haz de necaz ^.^ ...

Merci tuturor pentru ajutor !



#9
Cred ca problemele sunt mai mult la tine decat la ea. Tu chiar nu ai nimic altceva mai bun de facut decat sa araati luuumiii (de parca ii pasa lu' nenea dracu) ca X-ulescu e o scoorpie si ca ar trebui exmatriculata? Nu exmatriculeaza si scolile astea asa, pe oricine, tine de chestii mai grave, lasa fata in pace si vezi-ti de treburile tale. Daca chiaaar nu mai suporti si te roade ceva, du-te la ea in fata si spune tare si clar cu orice limbaj necesar, a piece of your mind.


Pana una alta, sfatul meu ar fi sa mai asculti ceva muzica buna, citesti o carte interesanta, vezi un film, iesi pe afara, astea. Din cand in cand, e bine sa o mai dam si dracului de scoala, plus ca toti avem colegi de cacat. Let them eat what they are. 10
Do not speak unless you can improve the silence.

#10
Cred ca problemele sunt mai mult la tine decat la ea. Tu chiar nu ai nimic altceva mai bun de facut decat sa araati luuumiii (de parca ii pasa lu' nenea dracu) ca X-ulescu e o scoorpie si ca ar trebui exmatriculata? Nu exmatriculeaza si scolile astea asa, pe oricine, tine de chestii mai grave, lasa fata in pace si vezi-ti de treburile tale. Daca chiaaar nu mai suporti si te roade ceva, du-te la ea in fata si spune tare si clar cu orice limbaj necesar, a piece of your mind.

@Wunderbar

Si daca am aratat lumii ce ? Cine imi interzice ? Poate cineva chiar e interesat sa ma ajute -.-"

Si merci ca mi-ai amintit ca eu sunt ceea cu problema ... Stai , defapt chiar in aceasta problema , am vrut sa fiu ajutata !
Nu am spus eu ca as vrea sa ma ajute cineva , pentru ca nu ma inteleg cu o colega si din moment ce nu vreau sa ma duc iar in fata ei sa ii vorbesc " tare si clar cu orice limbaj necesar " , as vrea sa ma schimb eu , sa abordez o alta strategie si un alt comportament fata de ea , astfel incat sa evit conflictele ... ?? -.-


Pana una alta, sfatul meu ar fi sa mai asculti ceva muzica buna, citesti o carte interesanta, vezi un film, iesi pe afara, astea. Din cand in cand, e bine sa o mai dam si dracului de scoala, plus ca toti avem colegi de cacat. Let them eat what they are.


Merci de sfat , imi poti recomanda ceva ?


Apreciez faptul ca te-ai oprit si la mine.






Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)