Răspunsuri: 26
Subiecte: 2
Data înregistrării: Nov 2009
Reputație:
10
Zupi: 882 z
'Dono' este forma de interogativ din seria "kono | sono | ano" care sunt adjective pronominale demonstrative.
Spre exemplu, "kono inu"=acest caine, iar prin urmare "dono inu"=care caine.
In japoneza exista 2 limbaje aproape diferite: cel neutru, care se foloseste in viata de zi cu zi, si cel politicos, care se foloseste in situatii formale.
Astfel, in limbajul neutru, "Cine este persoana aceasta?"="Kono hito wa dare desu ka", in timp ce in limbajul politicos este "Kono kata wa donata desu ka"
Asadar, hito=kata=persoana si dare=donata=cine, pe cand dono=care, deci 'dare' nu e echivalent cu 'dono' xD
Prin urmare, "Suzuki-san wa dono hito desu ka"="Care persoana este domnul Suzuki?"/"Care dintre persoane este domnul Suzuki?"
Haha sper ca am reusit sa lamuresc problema, nu's prea buna la explicatii |D Eu fac japoneza in particular si asa am invatat ca merge treaba cu pronumele si astea...x3
So I hope I helped<3
Btw, am si eu cartea din care postezi, Didi =D Lectiile sunt structurate frumos si reusesti sa inveti repede lucruri practice, congrats for having the patience to write it all down here, I'm sure the lessons are very useful to a lot of users ^^
Otsukaresama! Ganbatte ne~ :bv:
[center]雅-MIYAVI- is my SUPERHERO♥
•
How high can you fly with broken wings..?•
[/center]