Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dans

#11
Mda am facut si eu cateva ore de dans la viata mea. Desi n-am facut decat vreo 2 ani la un club de la mine din oras. Era culb de limba engleza, dar si de dans. Ma descurcam destul de bine si-mi placea, dar cum a inceput sa se aglomereze scoala n-am mai prea avut timp si a trebuit sa renunt.
Oricum dansul e placut. Te ajuta sa te mentii in forma, iti face miscarile mai gratioase, dar te si binedispune.
[Imagine: elegance1.png]
Arigatou Luinil hug


#12
Eu in noiembrie am implinit 1 an de dans sportiv. E foarte frumos, invatand multe dansuri, enumerate si mai sus [ vals lent/ vienez, cha-cha, jive, tango, salsa, samba,merengue etc. ], insa nu toate acestea fac parte din dansul sportiv. Dansul sportiv e impartit pe 2 categorii: Standard si Latino. In Standard se incadreaza valsul, si lent si vienez, tango, slow-fox si quick step, iar la latino : Cha-cha, jive, paso doble, samba si rumba. [ sa ma corecteze cineva daca am gresit ]. Fiecare dintre acestea are particularitatile sale, greu de indeplinit toate o data! 21 [ cel putin pentru mine, la doar 1 an de dans ]. Din nefericire, de vreo luna nu m-am mai dus din cauza tezelor si a parintilor care ma enerveaza cu examenul [ clasa a 8-a ], dar dupa ce se termina vacanta am de gand sa ma reapuc.


#13
Eu practic dans sportiv de 8 ani si balet de vreo 4. Ma axez mai mult pe dansul sportiv deoarece acolo fac performanta. E chiar greu uneori. Nu trebuie sa fii doar puternic fizic ( conditie fizica si alte de'astea ) , ci si psihic. Uneori antrenamentele pot fi chiar dure si daca cedezi psihic esti gata. Cu toate astea e un sport foarte frumos, care te poate schimba si ca om. Desi poate uneori nu mai ai timp de prieteni sau pur si simplu timp pentru tine, castigi alte lucruri. Chiar vorbeam odata cu antrenorul meu si el ne spunea ca nimeni nu simte ceea ce simte un dansator cand e pe ring/ scena. Acolo sunt adevaratele emotii, sentimente... Din cele doua sectiuni la dansul sportiv ( standard si latino ) eu practic doar dansurile latino de 2 ani.
In fine... E un sport foarte frumos, care pur si simplu te poate schimba. Eu cel putin cand dansez ma simt excelent. Si daca nu imi placea ma lasam de mult in astia 8 ani.
Recomand tuturor dansul pentru ca pe langa faptul ca te ajuta sa ai o tinuta exceptionala si sa arati bine ( ca fizic ma refer ) , te poate ajuta sa te si exteriorizezi si sa devii o persoana mult mai puternica ( psihic )
[Imagine: HaruhiSignal.gif]

#14
Am facut si eu doi ani dans cat am stat in spania, dar apoi cand m-am mutat inapoi n-am mai gasit o scoala buna de asa ceva. Activitatea asta e sublima ca sa zic asa 21). Am fost si eu intr-un spectacol....n-a fost cine stie ce, dar a fost placut, adica pur si simplu imi place senzatia aia amestecata cu emotii ^^ Stiu ca ne-au dat bratari fosforescente ca un fel de "recompensa" 21. In fine...sportul asta e demn de admiratie 10
Unele lucruri sunt irealizabile pana cand vine cineva care nu stie asta si le realizeaza (Albert Einstein)

[Imagine: hitsugaya.png]
by Toxâ„¢

Genialul si superhaoticul meu fic: "No rock, No Life"


#15
Cred ca am facut dans de cand ma stiu :]]

Cand eram mica , balet . Dragut , dar nu stiu ... nu m-a captivat, asa ca m-am lasat.
Apoi , dans sportiv. Mai , asta mi-a placut . Cred ca cel mai mult ma atragea samba sau cha - cha. Faceam cu profesor , pana ce m-am lasat si de el , nu mai aveam timp.
Acum fac dans modern , si chiar imi place. Cu doua saptamani in urma [ sau mai multicel ] , nu stiu ce se intamplase , cred ca din cauza timpului am zis ca nu mai merg. Frate , si chiar atunci mi-am dat seama , dansul face parte din mine , din viata mea. Nu ma pot lasa asa usor , innebuneam in casa stiind ca prietenele mele aveau spectacol , iar eu nu dansam. Plus ca profesoara e chiar super - draguta , facem impreuna coregrafiile si toate alea. Avem si niste baieti cu noi , ei fac break dance. Si ii ajutam si noi , nu-i lasam singuri pe scena. Avem si miscari doi cate doi , fiind mai multe fete decat baieti , eu am partenera. Am nimerit bine , pentru ca-mi este prietena si ne sincronizam excelent.
Acum stiu ca dansul ma face fericita , si chiar daca nu-s perfecta acolo , invat.


[Imagine: iloveyouanimesign.png]


#16
Eu am practicat 2 ani şi jumătate dans modern, dar m-am lăsat. Acum practic dans hip-hop. Deşi fac parte din această trupă doar de câteva luni, mă simt ca şi cum aş fi fost acolo de la bun început! Învăţăm să dansăm nu doar hip-hop ci şi alte stiluri care ţin de acesta, precum: House, Break, Popping & Locking, Krump, New style, etc. Îmi place nespus de mult. Fac parte din Crazy Hobbies, care se ramifică în 3 trupe, pe vârste. Echipa 'principală', sunt cei maaari şi anume Crazy dancers, după suntem noi, cei cu vârsta peste 12 ani, dupa care sunt cei mici, sub 12 ani care se numesc Crazy Friends. Coregrafa şi tot odata antrenoarea noastră este foarte de treabă şi îmi este extrem de dragă.
Am participat la o sumedenie de concursuri şi spectacole. (IDO, în ungaria la Mateyszalka, Bounce, Go!Go!Go, Ki mit tud?, etc.) ocupând la toate locuri fruntaşe. Sunt mândră că fac parte dintr-o astfel de familie şi aştept în fiecare săptămână să avem antrenamente. Avem de 2x pe săpt., câte 2h. :]
.
Where is the love?
[Imagine: 14uuh6x.gif]
Does love have a reason?

#17
Nu dansez. Nu merg la scoala de dans sau altceva. Am dansat de cateva ori si da, e ceva. Tine de gandirea ta, sa nu uiti pasii sau macar sa stii sa improvizezi. Pentru munca asidua exista si o rasplata, oameni care admira cat ai muncit, vazandu-se intr-o reprezentatie. Nu trebuie sa ai talent. Talentul din a da din maini si picioare cred ca il avem toti, ci sa vrem, sa ne dorim asta atat de mult incat sa nu ne lasam. O parere propie: e frumos, e... o arta in miscare :] etc.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#18
I love dance! Pentru mine dansul nu este un hobby, ci mai mult un stil de viață. Practic baletul de nouă ani, am facut dans modern timp de patru ani iar acum practic street dance de un an. Am fost la diferite concursuri de dans. Am fost cu partener dansând salsa, vals, tango dar și cu trupa de steet dance făcând diferite coregrafii geniale. Nu sunt perfecta, câteodată mă enervez văzând ca altora le iese iar mie nu. Dar exersez mult și ajung și eu printre cei mai buni. Știu să dansez și pe populară *laughs*. Știu destule dansuri dar cel mai mult ador street dance-ul care mi se pare cel mai greu după balet, desigur. Oricum am o gramadă de vănătăi pe corp, nu mai suport am mereu vănătăi ToT. Parcă aș fi băiat cu atătea vănătăi. Noroc cu bronzu parca nu se mai vad așa urăt. Oricum mi-am propus ca până în septembrie să nu mai fac balet/ street dance. Vara asta scap de vânătăi și dans, câteodată simți că nu mai vrei să dansezi niciodată. =]]
[Imagine: tumblr_lmvc2mI9Fg1qcr1eb.gif]
Ohana means family. Family means nobody gets left behind, or forgotten.

#19
Am dansat in trecut mult, azi mult mai putin, doar pe la evenimente sau cand se mai iveste ocazia, asa, spontan. Din cate-mi amintesc m-am apucat de acest sport - ma refer la dansul de societate aici - inainte de clasa I si m-am oprit undeva prin clasa a sasea, din cauza ca nu am mai avut timpul necesar pentru a face performanta si mai departe. Evident, de vina a fost programull scolii - am inceput sa merg de dupa-masa - in principal.

Pe parcursul a 6-7 ani am frecventat un club de dansuri din Brasov, de care nu prea mai am habar acum, La Passion, iar experienta asta a fost una dintre cele mai placute. Pe langa faptul ca dansezi acolo, reusesti sa cunosti o groaza de lume pasionata de acelasi lucru, cu aceeasi dorinta de a progresa, persoane de varsta ta, mai mari sau mai mici cu care te poti sfatui mereu sau relaxa. Mi-am facut prieteni cu care tin si acum legatura si de la care mai aflu noutati. In scoala cu mine sau prin alte parti, ei au reusit sa isi faca timp sa continuie, dar asta a insemnat sa nu mai aiba efectiv nicio farama de timp liber. Scoala - acasa si cand nu faci teme, esti incontinuu la sala de antrenamente.

Daca il faci din placere, dansul de societate nu implica atat de mult efort, ba din contra, unul minimal, si reusesti sa te simti bine in adevaratul sens al cuvantului. Insa daca vrei sa participi la concursuri pe tara - si nu numai, asta include si cel in echipa, cu grupa cu care te antrenezi, sau participarea la spectacole, sau concursuri-spectacole which is sort of like the same thing - trebuie sa muncesti. Sa muncesti incontinuu si sa ai cap dorinta de a fi mai bun. Dansul in privinta aceasta nu e ceva usor, nu e deloc. Implica o concentrare maxima, control cat mai bun asupra fiecarui muschi din corp pe care trebuie 'sa il ai in vizor' pentru a adopta pozitiile cerute. Toate acestea se dobandesc in timp prin multe antrenamtente. Si transpiratie. Daca nu transpiri, nu poti zice ca te-ai antrenat sau ca ai devenit mai bun.

De participat la concursuri am participat si am reusit sa obtin si cateva premii, la spectacole nici nu mai zic. Ne invitau peste tot. Am fost dati si la TV si tot tacamul asta.
Totusi, cred ca sportul asta inseamna mai mult decat mersul la spectacole sau concursuri. E vorba de o placuta socializare. Cunosti oameni, afli lucruri despre dansuri, sfaturi, te ajuti cu ceilalti - daca nu esti invidios sau altele - si construiesti prietenii puternice. Sa nu mai vorbim ca e foarte sanatos si te tine in forma. (Inca mi-e dor de forma in care eram atunci, acum mi-e prea lene sa mai fac ceva :P) Oricum, am ramas cu infinite amintiri placute...

Sincer il recomand tuturor. Daca aveti intentia de a va apuca de dansat, faceti-o. Merita din toate punctele de vedere. Sa nu mai zic ca pe la diversele banchete si petreceri cu prietenii o sa rupeti ringul si toaaata lumea va vrea sa danseze cu voi.

Dansul e interesant si poate exprima o groaza de emotii in functie de cel pe care il alegi. Desigur ca asta de societate despre care vorbesc implica existenta unei partenere sau a unui partener de dans pe care, deseori, cu greu il gasesti. Si daca ajungi sa il gasesti, trebuie sa va potriviti oarecum. Cred ca trebuie sa existe o chimie intre cei doi, sa se simta bine unul cu celalalt, altfel nu veti avansa ca pereche.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)