Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[R.O.D THE TV] READ OR DIE

#1
READ OR DIE - R.O.D THE TV

[Imagine: 1MniPVr.jpg]


Episodes: 26
Status: Finished Airing
Genres: Action, Adventure, Comedy, Drama, Sci-Fi, Super Power
Duration: 25 min. per ep.

In Japonia, o scriitoare se confrunta cu un blocaj literar dupa ce prietena sa a disparut. In Hong Kong, trei surori, maestri ai hartiei, conduc propria lor agentie de detectivi pentru a rezolva cazurile care implica cartile. Cand aceste persoane sunt aduse impreuna o legatura este formata, si anume, o legatura mai puternica decat cea de sange - o legatura ce cu siguranta va fi testata de fortele raului care incearca sa conduca lumea. Asadar, personajele principale sunt Anita, Maggie, Michelle - cele trei surori - si Nenene - scriitoarea celebra.

- de inspiratie myanimelist.net

Maggie si Michelle au o pasiune aparte pentru carti ori obsesie impresionanta care le permite sa citeasca sute de carti fara oprire. Ca maestri ai hartiei, aceasta este un hobby comun, insa nu si pentru sora lor cea mica, Anita, care si-a format o fobie in privinta lor in urma inicidentului de la Biblioteca Britanica cand mii de carti au fost arse. Acela a fost chiar ultimatumul care i-a determinat activarea puterilor, reusind sa se apere impotriva flacarilor puternice in ciuda sentimentelor de teroare. Asadar, aceasta nu impartaseste pasiunea cititului ca cele doua surori mai mari ale sale, insa de-a lungul povestii, afland persoana responsabila pentru acel eveniment, reuseste sa-si invinga temerile. De asemenea, de-a lungul plot-ului multe alte personaje cu povesti de viata unice isi fac aparitia.

Opinie:
Ce m-a frapat pe mine din intregului sceariu este legatura speciala pe care o impartasesc cele trei protagoniste, maestri ai hartiei. Ele se numesc surori cu toate ca rudenia de sange nu le sustine aceasta afirmatie, au trecut impreuna prin momente grele, dar nu s-au demoralizat, au continuat sa lucreze si sa traiasca impreuna avand grija una de cealalta. Astfel, episodul in care ele ii povestesc lui Nenene modul in care s-au intalnit in Ajunul Craciunului, este cu totul magic. So, Christmas miracles do happen <3.

De asemenea si povestea tanarului Junior care a fost luat din bratele celei care i-a dat nastere pentru a servi ambitiilor agentiei britanice, poate reprezenta un punct de interes central pentru intreaga actiune - el fiind un pilon esential in planul celui pe care protagonistele seriei incearca sa-l dejoace.

Eu am revazut recent acest anime, dar sunt sigura ca multi si-l mai amintesc, poate chiar si vag, de pe vremea cand inca mai era difuzat pe A+. Voi ce parere aveti despre el? Exista un personaj anume care v-a atras atentia ? 105




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)