Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scarlet's drawings


#2
Formele desenelor tale sunt bine facute si imi place foarte mult imaginatia ta, daca ai desena mai des sunt sigura ca ai putea crea niste desene uimitoare, te rog sa mai postezi as vrea foarte mult sa iti vad si alte lucrari. Smile

#3
Multumesc pentu sfaturi si aprecieri!
Urmatoarele desene:
Rosie, un OC
Iris, OC
Fluturas
Maci
Martisor
Chestii

#4
Ruzix si costin 55 va rog pe viitor sa acordati daca nu critica, macar sfaturi mai detaliate, nu doar de 1 rand sau aproape 2 randuri. Scarlet are desene multe care necesita mai multa atentie.

Scarlet voi incepe cu primele tale desene, cele de sus.

Primul - Sa inteleg ca reprezinta un platou cu felii de peste si salata. Nu este un platou prea realist. Salata nu are umbre si nervurule nu trebuiau facute atat de ingrosate. Pestele taiat inafara de cap, este asemanatorcu niste bucati de salam. Incearca sa te inspiri daca nu iti iese din cap, sa te inspiri din fotografii precum: file-ul de peste si salata . Le gasesti simplu pe google sau pe alte site-uri. Oricum frunzele de salata facute de tine sunt prea plate. Frunzele sunt in diferite cum sunt frunzele din semnatura ta. Nu este niciuna la fel ca cealalta din respectivul unghi. Pestii nu au buzele atat de mari. Decat anumite specii exotice si anumite specii mai mari de la noi precum somnul care au gura mare(capul mare in primul rand) si buzele mai mari alaturi de 2 mustati.

Al doilea- nu inteleg desenul. Din descriere ar fi un avion din hartie dar nu ii inteleg sensul si nici nu descopar avionul. Poate este un exerciti prin care ai vrut sa redai "foiala" foii. Trebuia sa te ajuti si de umbre si conturul sa il dai prin umbre nu prin apasarea creionului pe margini. Astept sa imi spui cum este un avion si voi comenta mai mult.

Al treilea- Frumos, o natura statica. Din pacate este redata cam neingrijita si daca nu, te rog sa ma contrazici. Vaza imi pare extrem de dezordonata in constructie sihasura. Stiu foarte bine, atunci cand oamenii vad o natura statica in creion, pasteluri, ulei, tempera etc acorda importanta mare vasului si contructiei lui. La tine vasul/vaza mai bine spus este stramba si neingrijita. Lumina pe vas nu este intotdeauan pe mijloc. Acum depinde cum ai lucrat tu si cum erau asezate umbrele in spatiul de lucru. Uite aici o lucrare slaba in umbre si aici o lucrare bogata in umbre Care este mai placuta ochiului?
Legat de umbra vasului priveste aceasta poza a unei veze reale negre umbrita si luminata . Dupa cum vezi ummbra nu porneste din conturul vasului. se lasa o linie mica de lumina si apoi se incepe cu umbra ca sa dea un efect de vaza reala in plansa. Umbrele sunt diferite si dau efectul de volum. Lumina este pusa acolo unde trebuie si asa trebuie redata si in desen. Acesta este un exemplu de vaza simetrica.Uite aici un exemplu de vaza asimetrica Daca te uiti si in spatele vasului cel mare vezi o vaza mica si asimetrica. Vasele asimetrice sunt mai greu de desenenat decat cele simetrice. In redarea unor astfel de vase trebuie sa stapanesti foarte bine umbrele. Tu la acest capitol mai ai de exersat. In primul rand incearca sa redai o vaza, o cana, un vas pe care il ai in casa. Sa il pui intr-o camera bine luminata ziua si nu cu becul aprins. Asa observi si dai mai multa atentie. Bineinteles faci aceste lucruri daca esti dornica sa perfectionezi desenele tale.
Capitolul flori. Frunzele sunt prea mari pesntru floricelele mici din spate si nervurile din nou, le faci prea inchise. Priveste frunza de sus Ramurelele florilor sunt prea groase pentru florile mici din varf. Pe viitor cand doresti desenezi flori mici, adauga mai multe in vaza care si asa este mai inainlta.
Eu sunt impotriva hasurarii pe fond cu negru absolut. Nu ai optat bine aici. Intr-o plansa de natura statica trebuie sa se vada lumina care vine spre vas si fondul te ajuta cu asta. Nu mai face greseala sa faci tot fondul cu negru. Astfel se accentueaza si greselile de constructe de hasura pe care le-ai facut. Daca faci fondul negru, nu mai are rost sa faci nicio umbra si nicio lumina.
Partea de jos a lucrarii, hasura in liniute este la fel de nedetaliata pe toate suprafata ei. Trebuia sa mai accentuezi liniiutele in coltul ubrit sau langa vas in partea cu umbra. M-a amuzat un detaliu. Umbra cea mai multa de pe vas este in partea stanga si umbra de pe masa respectiva este in partea dreapta. Acolo unde este umbra mai multa acolo cade si pe masa umbra. Acolo unde este mai multa lumina nu cade NICIODATA umbra. -.- Este o chestie de logica. Incearca pe viitor Scarlet sa dai mai multa atentie detaliilor mici.
Tehnica ta de hasura trebuie pusa bine la punct. Iti voi da cateva modele de hasuri frumoase si vine, curate. Inainte de asta iti dau un SFAT foarte bun pentru inlaturarea hasurii blurate/cu efect de abur: MEREU atunci cand hasurezi, sa pui o hartie sub mana ta si astfel mana nu va mai intinde creionul de pe foaie. Asta se recomanda mai ales cand folosesti un creion mai mare de 3B(creion mai moale decat HB-ul). Aici cateva detalii despre materiale http://mary-iuly28.blogspot.ro/p/natura-statica.html .
Uita-te la modelele de hasuri si la nuantele diferite de negruri si griuri: aici si cauta si pe deviantart.

Al patrulea-

Voi continua imediat dupa ce termin de facut curat. 108 Ma scuzati de eventualele greseli de scriere.
EDIT


Al patrulea- Desenul acesta este putin mai ciudat decat celelalte. Deci un peste arein gura un oras. Este un desen in genul acelor afise de la cinema. Trebuia sa accentuezi gura astfel incat orasul sa iasa in evidenta si sa nu folosesti hasura blur. Codita nu arata bine si trebuia sa ii faci dinti. Pare un peste rau. In regula pana la urma a fost imaginatia ta sau asa a fost imaginea dupa care ai desenat. Nu ma pronunt. Imi plac in schimb cerceii.
Al cincilea - Hmm. La parte anatomiei ai de lucrat. Te-as sfatui sa vizualizezi niste tutoriale despre anatomie . Preferabil de pe deviant art. Acolo sunt cele mai bune tutoriale. Piciorul din spate pare suprapus peste cel din fata si astfel modelul pare unul ciudat si stramb in zona picioarelor. Ideea de design este interesanta. Continua cu asta si vei reusi pe parcurs. Scarlet incearca sa optezi pe niste creioane mai bune nu pe cele de gradinita. Creioanele colorate bune dau lucrarii un are usor profesionist.

Al saselea- Din nou aceasi problema in zona coapselor. Nu inteleg cum vine acea esarfa sau acea continuare a topului. Este aproape egala in ambele parti de parca ar fi data cu fixativ. LOL Capul este mai mic decat sanii modelului si talia este mult prea subtire. Fizicul unui model trebuie sa fie unul usor cu forme nu un schelet pe podium. (vorbesc de viata cotidiana). Trunchiul este mult prea lung. Incearca sa folosesti si un creion bine ascutit cand desenezi. Tinuata este una casual, cu nimic special. Imi plac pantalonii evazati, doar ca acele linii de pe mijlocul lor nu isi au rostul. Este de apreciat ca ai vointa si imaginatie. Continua asa.

Al saptelea- Acest model este stramb si nu arata bine fara cap. -.- Rochita pare una in stil indian. Singura problema este ca nu are cap si inclinarea ei prea mult in partea stanga. Pare ca acest model va cadea de pe plansa.

Al optulea- Acest costum este chiar simpatic avand un aspect ’zanesc’ . Aripile sunt redate cum trebuie si daca aveau umbre aratau mult mai bine. Prin umbra sa intelegi acea umbra fina. Imi place umbra de jos de la rochie. Dar la fel si la vase, inspira-te in umbra, in boteala hainelor din poze. Iar nu inteleg de ce respectiva nu are cap. -.-

Al noulea- Un desen mai diferit. Arata binisor, inafara de fondul care arata oribil. Nu mai intinde cu degetul sasura de pe fond. Daca simti ca spatiul este gol pune altceva dar nu il incarca cu o astfel de hasura. Botul este usor stramb si conturul, din nou trebuia redat prin umbre. Umbra de langa parul din mijlocul urechilor, trebuia facuta mai arcuita putin spre partea dreapta. Asa botul pare stramb. Si trebuia pierduta usor hasura nu lasata in spatiul alb. Urechea din spate este prea mare. Deobicei obiectele aflate in spate sunt mai mici. Urecea din spate arata foarte bine 3 . Parul imi place este unul dezordonat.

Gata cu prima serie de desene. Acum tot ce am observat eu privindu-ti desenele. Imi place ca iti dai silinta si vii de fiecare data cu multe desene nu cu unul sau doua. Ai talent doar ca trebuie sa fi mai ordonata in pagina si in tehnica. Nu lua in rau sau intr-un mod rautacios tot ce am scris. Am scris pentru cultura ta generala sa stii pe viitor. Acum depinde doar de tine daca vei pune in practica sau nu. Daca doresti sa depasesti ceea ce ai realizat acum o vei face cu vointa, daca nu ramai la statura de un simplu amator. Decizia si timpul iti apartin.
Voi continua sa iti comentez si desenele noi pe care le-ai pus ieri. (este ora 00.00).

Spor la lucru!
[Imagine: 435807fbnxzdbgby.gif]
[Imagine: 1370639wghbdmxzm0.gif]

#5
Imi plac foarte mult desenele tale si am cateva lucruri de comentat, si cum am mai spus daca ai continua sa exersezi mai mult sunt sigura ca ai ajunge foarte buna.
Imi place ca reusesti sa dai o anumita forma desenelor tale... dar e adevarat ca mai ai de lucru. Nu imi place ca dai impresia ca vrei sa le simplifici nu incerci deloc sa le scoti in evidenta. Creazale un punct care sa iasa in evidenta atunci cand desenul e privit, pentru ca desenele nu sunt doar lini pe o foaie alba. Cei ce privesc trebuie sa inteleaga pe deplin formele, in anumite locuri ale desenelor ai putea sa pui anumite umbre pentru a da un contur mai bogat desenului tau.
Ma bucur ca ai postat desene noi, sincera sa fiu nu imi place cum le-ai dat culoare desenelor, un mic sfat ar fi sa incerci mai intai sa le "colorezi" in creion gri pentru a putea stabili umbrele si intensitatea cu care sa apesi pe culori atunci cand le aplici pe desen.
Maci tai sunt draguti dar departe de realitate, maci sunt niste flori fragile si cu viata scurta, dar tu nu ai reusit sa le surprinzi acea inocenta, petalele lor sunt mai libere, mai delicate, iar tulpina subtire si delicata e usor apecata in anumite directi pentru ca nu e foarte puternica si nu poate sustine bine floarea (tu le-ai strambat putin doar la contactul cu capul flori). Daca vrei sa desenezi flori iti sugerez florile mai fixe si mai simple, precum margaretele sau lalelele.
Multa bafta in continuare, astept cu nerabdare sa mai vad si alte desene de ale tale.

Edit Ann: Ma bucur ca ai scris mai mult : ).

#6
Oau! Va multumesc foarte mult pentru ca v-ati implicat atat, m-ati sfatuit si mi-ati aratat greselile. Voi incerca sa imi imbunatatesc stilul de acum in colo.
Poate ca nu se observa imbunatatiri de data asta, desenele sunt inca destul de vechi, urmeaza sa postez din ce in ce mai noi.
Un Art trade pentru DeviantArt, scuzati mana, nu ma pricep sa le desenez
Alt Art Trade
Bunny (tot art trade)
Blue
Nu ma prea pricep la pictura, dar a fost o tema pentru scoala, ceva din opera lui Caragiale
Ceva
Nathan din Misfits (am incercat si eu....)
Ceai de Primavara

Iar astea sunt de curand

Fir de iarba
Half
Innocence

#7
Am aruncat o privire peste desenele tale, imi plac si o sa iti spun mai detaliat ceea ce cred despre ultimele adaugate.
1) Imi place cum ai colorat-o, intr-adevar mana arata putin ciudat si bratarile alea stau cam in aer acolo, avand in vedere pozitia mainii. Umarul stang, daca ar fi continuat in locul unde este esarfa, ar fi putin cam jos, dar oricum, nu se observa mult. Per total e bine.
2) Imi place desenul, parca i-ar mai trebui cateva detalii, dar pentru stilul anime e foarte dragut Smile
3) Formele corpului sunt putin cam ciudate.. Nu imi dau seama daca fata sta jos sau nu, pentru ca imi da mai mult impresia ca ar sta jos din cauza formelor. Partea de sus e prea mare si mijlocul prea mic. In rest e destul de bine.
4) Aici chiam imi place. Ma duce cu gandul la abstract si imi place cum ai combinat creionul cu carioca. Singurul lucru care nu mi se pare ok e reflectia aceea de pe buza de jos-cam pronuntata si imi da impresia ca buza e cam inrr-o parte.
5) Nu sunt fan al genului acesta de pictura, eu sunt genul care are intotdeauna pagina plina de culoare. Nu e stilul meu, dar desenul mi se pare totusi interesant.
6) Imi place ca avem doua variante Smile Imi place cum l-ai colorat. Sunt si aici mici imperfectiuni precum gatul manechinului necentrat si gatul vaze. Imi plac mult detaliile si umbrele. Foarte interesant.
7) hmm.. nu imi dau seama daca detallile fetei sunt facute prea mari intentionat. Nu pot gasi barbia, iar ochii ocupa o prea mare proportie din fata. Anyway, chiar imi place partea de la gat in jos. Gulerul e chiar reusit.
8) Foarte interesant, imi place mult ideea. Florile ti-au iesit destul de bine.
9) Aici nu pot sa nu spun bravo. Nu mai incerc sa gasesc nod in papura, iti spun decat ca asta e preferatul meu.
10)11) Aleg sa comentez ultimele doua desene "la comun" pentru ca ambele sunt half-face. Imi place mai mult al doilea, chiar daca nu prea inteleg nasul - pare a fi un cerc. Imi plac umblere in general si cred ca ti-au iesit bine.

Sper ca nu te-am criticat prea mult, imi place stilul tau si cred ca esti foarte talentata. 4
"Sometimes it takes a good fall to really know where you stand"

#8
Imi cer scuze ca nu am mai postat de ceva timp... M-am apucat de pictat, desi nu ma prea pricep.
Witch
Guitar
Lilly ...
Astept pareri!




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)