Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce este RPG-ul?

#1
Ce face role play game-ul atat de diferit de un fic colectiv?

Multi dintre voi confundati povestea colectiva cu roleplaying-ul pentru ca aveti impresia ca nu-i mare diferenta intre cele doua genuri, dar aici vin eu si va contrazic.

Intr-o poveste colectiva, cei care participa sunt mai mult povestitori decat personaje, iar povestea in sine este de cele mai multe ori planificata fara a lasa loc imprevizibilului. In astfel de ficuri descrierea si naratiunea sunt cele mai folosite.

Pe de alta parte intr-un joc RP, persoanele devin actori virtuali care incearca sa-si descopere cat mai bine personajele. Aceste persoane incearca sa gandeasca ca personajele lor si sa actioneze in scris precum dicteaza personalitatea personajelor create. De cele mai multe ori astfel de personaje nu se pun de acord in detaliu asupra situatiilor prin care trec si povestea lor poate deveni destul de imprevizibila de aceea cunoasterea propriului personaj este cruciala pentru a nu fi prinsi in jocuri "de culise".

Intr-un role play game, fata de ficurile colective, dialogul este cel mai important pentru a interactiona cu alte personaje.

Cum iti faci un personaj si cum iti incepi viata virtuala?


Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa joci tipul de personaj de care iti place sau pe care ai vrea s-ajungi sa-l cunosti? Sau poate ai vrea sa experimentezi viata dintr-un alt punct de vedere intr-un mod virtual, dar nu stii de unde sa incepi? Nici o problema^^
Aici vin sa te ajut cu sugestii!

1. Ai nevoie de o idee asupra personalitatii personajului tau, dar daca esti incepator si nu stii ce personaj ai vrea sa joci incearca sa alegi genul cel mai apropiat de tine ca personalitate. N-ai grija, odata ce-ti dai seama de asta, numele si sexul personajului vor fi o problema usor de rezolvat.

2. Dupa ce iti alegi fizicul personajului vei trece la istoric. In alte cuvinte, inceputul povestii personajului tau.

Acum nu este nevoie sa intri in detalii in cazul istorului pentru ca nu poti dezvolta atat de mult personajul din prima dar este nevoie de indicii care sa dea o mica impresia asupra genului de personaj (unde s-a nascut, cati ani are, relatiile de rudenie, personalitate, fizic si o mica introducere in viata lui de pana acum).

Stiu si eu cati orfani sunt in lumea rp-ului de aceea rog putina originalitate, dar daca va plac cliseele sa stiti ca nu ma supar.

3. Daca ti-ai terminat personajul si nu stii sa-l dezvolti in continuare, afla ca nu o poti face de unul singur. Roleplaying-ul se refera la o simulare a vietii de aceea trebuie sa interactionezi cu alte personaje pentru a-ti continua povestea. Cum o faci?

Simplu! Pentru ca aici avem de-a face cu un role play game literar, tot ce tine de intalniri si fel si fel de situatii o vei face prin scris intr-un topic deschis sau privat.

Ce inseamna sa deschizi un topic in lumea RP?

Considera topicul ca fiind o zi sau o succesiune de zile din viata personajului tau. Odata ce deschizi un topic trebuie sa te asiguri de 2 lucruri importante:

1. Daca topicul este liber pentru participarea oricarui personaj. (care face parte din acel rpg);

2. Daca topicul are restrictie si in acest caz, persoana care deschide topicul va specifica numele personajelor care au voie sa posteze in acel topic.

Intr-un topic rp este foarte important sa luati in considerare elementele unei lumi virtuale, cum ar fi:

- sezonul (iarna, vara...)
- vremea
- timpul desfasurari actiunii (daca este zi sau noapte, dimineata, seara, etc)
- locatia...

Fiecare topic va avea la baza o anumita intamplare sau intamplari care fac parte din aceeasi situatie. Adica daca locatia este aceeasi nu este musai sa faci "n" topicuri pentru fiecare intamplare. (ex: esti intr-o scoala si in numai 2 ore ai reusit sa distrugi jumatate din scoala, pornind la laboratorul de chimie si terminand in curtea scolii).

Sursa: Anime-Empire (by Mithrah)
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)