Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

User Guide

#1
Ghid pentru useri

În primul rând să începem cu noțiunea de Role Playing Game ( RPG ) unde jucătorii își fac câte un personaj ficțional / sau preluează unul deja construit și îl joacă pe tot parcursul RPG - ului. Un jucător, într-un RPG de forum poate avea până la 3 personaje. Unul principal și două secundare.

Autorul RPG - ului organizează un topic unde se vor menționa : Plotul ( adică povestea ) și fișa de înscriere a personajului. În fișa de înscriere se menționează, de obicei, numele personajului, vârsta acestuia, o imagine cu acesta ( anime&manga /r-life ), depinde de preferințele autorului. Also, într-un RPG, de obicei se adaugă date despre personaj pentru a deține cât mai multe informații despre acesta.

Odată ce fișa este completată se așteaptă un răspuns din partea autorului dacă jucătorii sunt acceptați sau nu. Dacă unele dintre cerințele fișei de înscriere nu sunt completate sau complete, atunci autorul poate să respingă jucătorul. Odată cu începerea jocului ( într-un alt topic - creat tot de autor ) jucătorii trebuie să respecte câteva cerințe și reguli :

- Nu se va posta alandala. La sfârșitul fiecărei postări este obligatoriu să puneți OOC ( = out of character ). Dacă îl uitați, dați edit. La sfârșitul fiecărui post se va scrie OOC, în dreptul căruia se va nota numele jucătorului pe care doriți să continue. Dacă nu aveți pe nimeni special să-l lăsați, puteți nota oricine astfel permiteți mai multor persoane să posteze.

- Nu se acceptă Power Play. PP este atunci când scrieți și din perspectiva altor personaje. Dacă urmați să aveți un dialog cu un alt jucător, puneți replica doar personajului vostru apoi încheiați postul. Următoarea tură va fi celălalt jucător, cu care personajul vostru poartă dialogul. Aici nu vorbim doar despre dialog ci și despre acțiunea în sine. Nu aveți voie să povestiți sau să relatați vreun eveniment din perspectiva altui personaj.

- Orice RPG, de regulă, se scrie la persoana a treia.

Acesta este un minim de amănunte pentru cei ce de abia au început să se implice în lumea RPG-urilor și sper să acum știți cam ce se face aici. Eu vă recomand și topicul lui Avequetura, care este destul de detaliat în caz că doriți mai multe informații pe larg asupra unor lucruri pe care le-am menționat aici. Dacă aveți nelămuriri, în topicul deschis ulterior puteți să postați orice dilemă și problemă.

-




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)