Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Muzica Romaneasca

#1
Pfiuu, ei bine evoluăm în rîu, chiar foarte rău. Mulţi artişti plagiază în masă. Nu mai sunt ce erau odată gen Stigma sau alte trupe super de folk, rock, etc. Am ajuns cam rău din punctul ăsta de vedere,căci manelele nu sunt gen muzical şi cam fac ţara de râs cu asemenea specimene. Mulţi nu sunt foarte buni, alţii nu sunt grozavi, sunt oribili, iar toţi proştii cred că au voce aşa că urcă pe scenă şi se fac de tot râsul. Sincer s-a ajuns destul de rău, odată erau melodii foarte foarte bune şi uite cum se ajunge.

Românii, fanii anime, toate aceste comunităţi mai ''normale'' ne îndreptăm spre alte genuri muzicale, alte formaţii găsite pe alte ţări, căci nouă nu ne place muzica urâtă. E de aşteptat nu?
Sincer, sunt unii care zgârie urechea şi din păcate, România nu ştie ce este muzica bună.
Păcat.
-

#2
Prin muzica romaneasca ar trebuie sa inteleg ce ? Manele sau muzica populara ? Daca se refera la manele atunci rau, de tot, si e din ce in ce mai rau. Ritmul este aproape la fel peste tot, versuri sunt cam putine si repetate destul de des, iar cantaretii sunt detestati de mine si majoritatea celor din liceul meu. Cat despre muzica populara ... nu ascult foarte multa, sau mai bine zis nu o aud atat de des prin metrouri sau/si tramvaie, daca ma intelegeti ^^ oricum, nici muzica populara nu e pe gustul urechilor mele, mai ales costumele specifice, grr, oribil, in orice caz, de multe ori muzica populara este cantata de oameni cu "accent" ceea ce nu prea imi place, ma rog, dupa mine, muzica romaneasca nu evolueaza prea frumos.
[Imagine: 9qh35v.jpg]

#3
Continuare post precedent : Bun deci acum sa vorbim despre muzica ...

(27-04-2010, 06:14 PM)Rx~ A scris: Prin muzica romaneasca ar trebuie sa inteleg ce ? Manele sau muzica populara ?

Daca pentru tine muzica romaneasca se rezuma la manele si muzica populara , inseamna ca nu postezi unde trebuie 3 Din cate vad ai stat sa analizez o manea de stii atat de multe lucuri , cand despre faza ca voi ii detestati , acum cativa ani ( 8 ani sau mai bine )era in trend sa fi manelist ( vorbesc cand doar ce aparusera ) acum e la moda sa fii anti-manele . Iar manelele in romania au prins , pentru simplu fapt ... romanul e prost spre foarte prost , vorbesc la modul general , iar ca sa asculti o manea nu-ti trebuie cine stie ce capacitati intelectuale , n-ai ce sa intelgi , mesajul e prea stupid . Si te mai miri ca de ce 5 milioane de romani, care au trait asa de bine , s-au dus sa-l voteze pe basescu din nou .
Dar sa lasam manelele pentru ca d-asta sunt la moda , din cauza mediatizarii in exces , si sa vorbim despre muzica populara ...
cum poti sa vorbesti asa de muzica populara romaneasca ? , fiecare tara are muzica ei populara 3 nu-ti place asta din romania , emigreaza in congo . In plus si cu asta inchei , sa stii ca straini apreciaza muzica populara romaneasca , nu crezi ? cauta si tu un , spre exemplu un gheorghe zamfir si ai sa vezi .

(27-04-2010, 10:08 AM)Sun A scris: La un moment dat eram cei mai buni cand venea vorba de muzica,dar acum suntem cei mai prafi.

cand am fost noi asa de buni de ne-am "prafuit " in ultima vreme ? da-mi si mie niste exemple concrete .

Ca sa inchei ca deja m-am lungit prea mult , desi mai aveam de comentat fiecare cuvintel in parte , Fiecare asculta ce-i place , eu sunt de parere ca nu maneaua e problema noastra nationala .

“Si parca tot n-aveti destule belele
Cand eu sunt anti-sistem si voi doar anti-manele”

Cam atat , Pace .
[center]
Sunt peste voi cu orice cuvant se zice ca sunt genial ... stii de ce ? ... pentru ca sunt .
[/center]

[center][Imagine: gunot2.jpg]
[Imagine: 44483.gif][/center]

[center]
tba
[/center]
[center][Imagine: txtmovementvh8.gif][/center]

#4
............................................................................................................

#5
Din partea mea...Folk-ul românesc nu este cine stie ce,adica nu se prea asculta,si cine asculta este vazut cu alti ochi.Eu vorbesc de genurile care se asculta cel mai des,adica rock,pop,rap...Rapp-ul sa zicem ca merge bine,adica nu prea am vazut ca ei palgiaza etc.A da inafara de Nane,care scuzatima dar el,habar nu are ce este cu adevarat muzica.Nane este un puscarias,un drogat care nu are ce face si sa pus sa compuna ...
Cand vine vorba de pop,valeu ma ia durerea ce cap,adica de ce nu putem fi si noi originali?inafara de Andra,nu cred ca mai exista un artis care nu a plagiat sau sa dat drept alcineva!Nu ca ii iau apararea lui Andra dar,eu nu am vazut vreo melodie care a luato de la alt artist si a spus ca este a iei.
Si la rock,inafara de Iris,ceilalti care canta rock romanesc,nu se numesc cantareti ci papagali!Pentru Iris tot respectul!Nu au fost in nici un scandal.
Dar ce sa ne facem noi cu pitipoancele noastre care se cearta ca tatele,de exemplu Andreea Banica sau Andreea Balan.
[Imagine: senjo.gif]

#6
Păi, draga mea, şi eu am vorbit de acele genuri în prima parte a postului meu, dar nu m-am exprimat cu 'rahaturi', pentru că muzica de masă e aceeaşi peste tot [a observat cineva că americanii se pliază pe genurile de tipul celor de la noi ? like omfgroflol]. Din perspectiva mea, da, e rahat, dar rahatul e peste tot, nu numai în România. Da, bine, hai că la americani versurile au gramatică, ceva, un orice, dar tot n-au nici un sens.
Porcării peste tot. Originalitatea e în underground-ul fiecărei ţări. Peste tot se plagiază şi se refolosesc melodiile vechi [mda, deci prin ipoteza asta, cântăreţii de masă de la noi plagiază plagiatura o.O ... now that's something.]

Până nu va fi o altă reformă în muzică, precum cea cu clubbing-ul sau predecesorii lui derivaţi din toţi latino-lovers [aţi uitat de perioada aia ? aia a fost mai exasperantă ca asta, şi dacă nu vedeam câte-un latino-corazonaş în cămăşi roz şi o corazonaşă în haine tip fuste mini şi dat din fund pe orice mai ceva ca Beyonce, apăi ... nu făceam nimic în ziua aia], putem să ne crucim mult şi bine şi să ne lamentăm. Prind ritmurile balcanice momentan, mai bine vă rugaţi să nu se revină la manele ascultate la telefon [deci din punctul ăsta de vedere ... da, România se îndreaptă la mai bine :/ ].

[Btw, nu zi că-s papagali cântăreţii de rock, pentru că e clar că n-ai ascultat altceva în afară de Holograf şi Proconsul - de care, sunt de-acord cu tine, şi pentru mine sunt papagali]

#7
Mi s-a urat! Mi s-a urat de muzica asta care o iubesc si o ridica toti in slavi. Da, Romania pica din ce in ce mai jos la capitolul muzica. Unii chiar adora vedetele noastre. OK, hai sa zicem, sunt unii buni...Dar altii de toata jena.
Treisfert din culta populatie romana asculta cu mare placere manele. Lovely, ha? Numai cand ii aud pe aia ca se miorlaie si se plang " Auuuu, inimioara mea..." Imi vine sa imi fac bagajele si sa dispar din tara, undeva departe unde domneste alt fel de muzica [mai buna si mai culta in orice caz!!!]. Sau hade sa nu scot la iveala anti-manelista din mine, fiindca iasa nasol. Haide sa iau in calcul alta muzica. Muzica de club, care are vesnic acelasi ritm si abordeaza aceeasi tema in versuri, care la randul lor se repete de nspe' mii de ori pe parcurul cantecului. Un exemplu o am pe vedetea noastra internationala, Inna, care are niste melodii facute la indigo una dupa alta [eu una nu stiu care-i Hot si care-i Amazing...suna la fel 22]. Sa nu o mai pun la socoteala si pe Anda Adam cu minunata si incantatoarea ei melodie care ma zgarie pe urechi.
Dar ai spus ceva si de o trupa sau artistul preferat?
Aici, hai sa zicem ca gasesc si aici ceva...Ador Hara...Pot sa ascult Hara cu orice ocazie [mai putin atunci cand intervine j-rock si visu'] si in rest imi mai plac melodii de la diferite formatii ca BloodPrint si Luna Amara s.a.

Cu asta consider ca mi-am spus toata parerea despre muzica romaneasca. Ce-mi place si ce nu-mi place la ea.
KyuMin.

#8
Nu ştiu de ce voi v-aţi rezumat doar la muzica asta de câcat.Muzica românească ( Luna Amară, Iris, Phoenix, Paula Seling) îmi pare că evoulează.Am luat un album din 2009 de la Luna Amară şi chiar sunt foarte mulţumită de el, toate melodiile îmi gâdilă timpanul.De ce mereu trebuie să vă rezumaţi, când vine vorba de muzica românească, la un comentariu gen 'E de rahat', 'E nasoală', 'Nu-mi place', etc.În muzica românească intră toate trupele româneşti.Bine, da, e adevărat, manelele şi toate acele melodii cu videoclipuri în care o cu**ă se freacă de un perete sau de o masă şi linge o îngheţată sau dă din cur sunt de râsul curcilor.Dar nu puteţi spune că muzica românească e 'nasoală', pentru că nu cred că aţi ascultat toate trupele româneşti şi v-aţi format această părere.Ascultaţi ce e nasol, o dată sau de 2 ori şi gata, părere formată, muzica românească e urâtă, cu versuri mici bla bla.Mai sunt şi trupe necomerciale care deasemenea cântă extraordinar şi da sunt româneşti.
Cât despre melodiile shit-pop, shit-dance, shit-manele, n others shits, nu mă priveşte.Sunt urâte, nu-mi pasă, nu ascult, iar dacă aud din întâmplare pur şi simplu le ignor şi da, reuşesc să mă abţin.Dacă sunt în staţie iar una dintre colege ascultă manele, o rog frumos să schimbe melodia, cât aşteptăm 5 minute şi bagă ceva house, în fine, nici aia nu e muzică bună, dar e mai bine decât să aud manele.
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
(Sid Vicious)

#9
(08-05-2010, 10:34 PM)Ayuka A scris: Bine, da, e adevărat, manelele şi toate acele melodii cu videoclipuri în care o cu**ă se freacă de un perete sau de o masă şi linge o îngheţată sau dă din cur sunt de râsul curcilor.
Adevăr grăieşti 21. Şi da acum muzica românească nu mai e ce era, defapt nici o dată nu a fost ceva extraordiar. Deşi chiar sunt unele formaţi care chiar sunt de admirat ( părerea mea) gen: Vama veche, care chiar mi-a marcat copilăria . Şi oricum mai sunt unii care chiar scot ceva mişto, sau mai bine zis scoteau ceva mişto cândvaaa acolo undevaaa : )) . .

Btw, acum e altfel. E ceva gen : manelar cu gel în cap + una bucată voce împrumutată + o piţi săcsi rău + videoclip cu luminiţe şi ieese .. sincer nici nu ştiu ce e şi nici nu ştiu dacă pot să îi zic muzică. Oricum iese ceva naşpa xD. Dar peste toate astea, acolo undeva poţi găsi ceva muzică frumoasă. Dar trebuie să cauţi adânc şi repede până nu se înmulţesc manelari şi dispare şi muzica bună care a mai rămas : )) . Just belive it ! 24 Şi evitaţi Taraf teve : )).
[Imagine: guitargirlsignature.png]
Mulţumesc Alysu : o3

- eÅŸti piraat?
- nu supă la plic : ))

#10
Well ... trebuie sa recunoastem ca in materie de muzica stam foarte prost 71 . Nu spun ca absolut toti cantaretii nu au ceva in comun cu muzica pentru ca as minti . Odata...candva =]] Ascultam numai muzica romaneasca ... Ei bine , asta se intampla cand eram un deget de copil . Cred ca singurele trupe care au avut un rol important in muzica romaneasca au fost Voltaj , Vama Veche , O-zone , Simplu , Holograf . Nu cred ca le-am spus chiar pe toate , nu imi pot aduce aminte . Daca o fi sa imi aduc aminte o sa dau un edit ^^ . Voltaj inca mai rezista si admir acest lucru , deoarece multe trupe au renuntat dupa putin timp . Voltaj exista de foarte mult timp si sper ca nu se vor opri aici . Deasemenea imi place foarte mult de Cleopatra Stratan =]]] . Puteti sa ma omorati ca gandesc asa , dar nu puteti nega faptul ca fetita este atat de scumpa cu o voce incredibila xD .

Romania se poate mandri momentan doar cu cantaretii si trupele care canta hip hop . Imi plac mult cei de la Parazitii , deoarece versurile lor sunt chiar adevarate , fiecare cantec avand o morala bine gandita . Sunt niste oameni trecuti prin viata care transmit mesaje importante pentru toti ceilalti . Guess Who , Spike , Bitza ... alti cantareti care stiu sa cante care transmit la randul lor mesaje importante si chiar interesante .

De ce ar trebui sa ne fie rusine ? Ca si toata lumea : manelele . Fac Romania de ras . Mai voiai sa faca si manele in engleza sa mearga la Eurovizion o_o . Sa creada celalalte tari ca ne batem joc si de ei o_o . Acei cantareti care canta acest gen de muzica neinteles de mine vor si ei sa castige niste bani . Niste bani ? o_o . Traiesc in resedinte doar pentru ca se screm intr-o melodie de jale o_o . Deasemenea ma enerveaza faptul ca multi romani au inceput sa cante acelasi gen tampit de muzica dance si house . Nu am nimic impotriva acestui gen , dar prea mult ne copiem unul pe altul . Si in plus ? De ce sa sa facem muzica creata doar din 3-4 versuri repetate ? o_o . Nu inteleg rostul .
Toata lumea Inna Inna Inna . Eu nici nu stiu ce vad toti la aceasta fata o_o . Este frumoasa , dar ma enerveaza enorm xD . Nu am nimic cu fanii ei , dar pur si simplu nu e pe gustul meu , imi displace stilul ei xD . So ... don't kill me cuz that's my opinion ^^ .

Pot spune ca o luam in jos , dar nu de tot . In acelasi timp nu pot spune ca ne perfectionam . Poate cineva ... candva ... va deschide ochii celorlalti romani 71 .
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !




Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Genul de muzica preferat. DeeXD 36 25.577 23-12-2013, 02:27 AM
Ultimul răspuns: Miracle
  Index muzica Ryuu 0 2.974 05-05-2012, 05:54 PM
Ultimul răspuns: Ryuu
  Muzica si dans oriental Magica Bloom 1 3.939 26-06-2011, 04:44 PM
Ultimul răspuns: Candy_Girl_Love.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)