Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cea mai infricosatoare carte citita

#1
Care este cea mai infricosatoare carte pe care ati citit-o, care sa va faca sa tresariti daca cineva va bate la usa in timp ce o cititi, sau chiar sa tipati? ^^


Eu n-am sa uit niciodata "Domnisoara Cristina" a lui Eliade...am citit-o cu o spaima demna de un film de groaza. Nu stiu exact de ce...dar mi-a indus o stare de terorare pe care nu o mai simtisem pana atunci la o carte.
Imi amintesc cu imens amuzament cat de frica mi'a fost cand am citit-o prima data ... N-am dormit bine vreo saptamana dupa ....

Xoxo, Ang.
Angilicious|dA
[Imagine: pikachu___batman_by_mnrart-d58f68d.gif]
Nothing I shoot gets back up again.
Drawings.| Photos.

#2
(11-05-2011, 10:47 AM)Ang. A scris:
Eu n-am sa uit niciodata "Domnisoara Cristina" a lui Eliade...am citit-o cu o spaima demna de un film de groaza. Nu stiu exact de ce...dar mi-a indus o stare de terorare pe care nu o mai simtisem pana atunci la o carte.
Imi amintesc cu imens amuzament cat de frica mi'a fost cand am citit-o prima data ... N-am dormit bine vreo saptamana dupa ....


Nu stiu ce e atat de mare lucru cu Domnisoara Christina; mie nu mi s-a parut atat de infricosatoare, de fapt mie nu mi s-a parut nici macar putin infricosatoare. Well it probably depends how old you are when you read it, or something like that. Nu mi se pare o carte atat de horror; desi, da, face parte din acest gen si are elemente ce s-ar putea arunca in categoria de scary and stuff, desi... personal, nu m-am speriat / infricosat la nici unul din momentele descrise/aparute in carte.
So, yeah, it's kind of hard for me to understand how people get so scared when reading this book. Some class mate of mine said that she'd tried to read it when she was a little bit younger and couldn't finish it because she was to scared to. So... well, presupun ca daca o citeam si eu mai de mult, m-as fi speriat, macar putin, caci nu as putea contesta faptul ca este o carte horror.


Anyway, pe mine nu m-a speriat nici o carte din cate am citit - desi intr-o perioada citeam intr-una carti politise, Agatha Christie and other stuff, si incepusem sa visez noaptea numai crime and stuff + scene din cartile pe care le citisem; dar nu pot spune ca am fost vreodata speriata cu adevarat din pricina unei carti sau ca am fost infricosata, sau ca am dat de vreo carte care sa zic: domne, m-a speriat pe bune. Well, I'll get scared when seeing horror movies but its kind of hard to get scared when I read a book, don't know why. Desi, ma speri singura uneori din pricina cartilor pe care le citesc; cand nu am alta ocupatie si ma gandesc la vreo carte destul de "horror" pe care sa o fi citit si incep sa imi imaginez scenele plus lucruri extra, din cauza imaginatiei bogate and stuff, then I can say that some books scare me * laughs* dar nu asa, ca un principiu, nu pot numi o carte. You know what I mean.

#3
Picat pe-aici si eu, unde ma intereseaza <3 Foarte interesant topicul.
Vreau sa ma apuc si eu de Domnisoara Christina a lui Eliade, il ador U_U. Pana la urma, cea mai infricosatoare carte citita de mine a fost39 Hm39 Cred ca a fost Christine, a lui Stephen King (ce coincidenta, tot Christine15), mi-au placut si Shining, Salem's Lot, tot de el, Carrie am auzit ca e buna, nu am apucat sa o citesc si mai multe.
Nu sunt neaparat infricosatoare, dar mie, personal, mi-au indus o stare de neliniste. Chiar am visat fantoma din Christine21
Genul meu favorit este horror-ul, deci nu pot spune ca ma sperii, dar raman asa, cu o neliniste placuta ca te urmareste ceva, imaginea cartii :]
"Iadul e gol si toti diavolii sunt aici. " (W. Shakespeare)

Blog:
Codul Cuvintelor | L'art de L'amour

#4
Ca tot veni vorba de Domnisoara Christina, mie mi-a placut, insa si eu am avut un sentiment de neliniste cand o citeam. Nu stiu de ce, dar ma speriau unele personaje si mai ales Christina.... Cred ca e sigura carte de pana acum la care mi-a fost frica.... Nu e horror, dar pe mine una m-a speriat.
O alta carte care m-a speriat putin a fost Fantoma amiralului fara cap [nu mai stiu autorul]. Cartea e superba, insa muult prea scurta.
[Imagine: 25rd0nd.jpg]

#5
Nu am citit niciodata vreo carte pe care as putea sa o cataloghez drept infricosatoare. Nu m-a speriat niciuna atat de mult si nici nu mi s-au parut atat de infricosatoare. Probabil ca si din cauza faptului ca sunt un fan al filmelor horror si nu sunt atat de usor de speriat. Imi place sangele si, na, cum multi spun ca e horror sa vezi un cap taiat, nu pot sa comentez.
Unele carti m-au nelinistit sau m-au facut sa visez intamplari din ele. Asta se intampla cel mai des fiindca eu nu citesc in timpul zilei, ci noaptea, inainte sa ma culc. Deseori obisnuiesc sa stau pe intuneric dupa ce citesc ceva si sa-mi zboare gandul la scene din carte. Pot spune ca anumite carti ale lui Stephen King m-au nelinistit, dar nimic mai mult. Ah, si o carte numita, parca, Femeia in negru.
Oricum, nu cred ca exista vreo carte pe care as putea-o numi infioratoare.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#6
,,O alta carte care m-a speriat putin a fost Fantoma amiralului fara cap [nu mai stiu autorul]. Cartea e superba, insa muult prea scurta''

Atunci citeste ,, Calaretul fara cap ''de Mayne Reid ,care nu e de loc scurta ,si chiar infricosatoare.Numai descrierea calaretului fara cap ,cand isi face aparitia prin ceata, si iti face parul maciuca .
Exista si un film cu acest nume ,dar trateaza alt subiect.
Banii sunt puterea, banii sunt mandria si banii sunt totul.

#7
Dintre cartile pe care le-am citit, Carrie de S. King, mi s-a parut putin infricosatoare. In prima parte a cartii m-am speriat, putin, si la inceputul celei de a doua. Mai mult mi-a provocat scarba o.o'
Partea cu sangele de porc cand trebuiau sa-l procure.
Scarba si mila.[am o mila aparte pentru animale]
In rest nicio carte nu m-a pseriat mai deloc.
S. King trebuie sa sperie prin creatiile sale, nu?

Am auzit ca Ora vrajitoarelor de Anne Rice are un avertisment: sa nu fie citita dupa 12 noapte. O colega mi-a zis. Asa este?
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#8
* da dupa 12 la culcare 10 nu cred ca are vreo importanta ora ,mai ales ca a scris anne rice care scrie despre vamp si vrajitoare dar nu este in adevaratul sens al cuv vrajitoare sau practici oculte.
Cred ca atunci cand esti mai mic traiesti altfel cartile . La vreamea actuala nu cred ca m-a infricosat nimic,adica citesc cu placere mare fara emotii de spaima toate romanele dark gotice,gore&bloody recunosc ca nu am citit prea multe de acest gen

Dar DA , a fost o carte cand eram mai mic,cam printre primele carti citite , era o carticica mica se numea NOAPTEA FANTOMELOR - Julien Green este o cartea mai veche , o citeam cand aveam vreo 10 ani cred de craciun intr-o seara si actiunea se petrece in iarna,seara si m-a cuprins ,chiar si in ziua de azi mi se pare bizara.Cuvintele si mai ales desenele din carte sunt ciudate,si asta stiu ca mi-a ramas in minte. , am citi chiar acum recent si mi se pare ca toate povestea cartii pare a fi visata decat gandita,actiuni prea rapizi si fara sens,chiar si pentru o carte de copiii si face referiri multe la vis.SI au mai fost autori care dupa ce au visat ceva au publlicat carti.

Si daca e sa mergem mai departe ar mai fi vreo 2-3 carti care se spune ca ar avea repercursiuni in viata reala a cititorului atunci cand le citeste. De ex :

1.Necronomicon ( cartea numerelor moarte)- se spune ca oficial a scris Lovecraft si ca numele i-a venit intr-un vis , altii zic ca Nathaniel Hawthorne ,cartea ii se mai zice Book considering the dead ...Se mai spune ca a fost scrisa de Abdul Alhazred - un arab din Yemen prin anii 700' se zice ca dupa ce a scris Al Azif a murit misterios si ca Al Azif a fost tradusa in greaca sub numele Necronomicon cei care au tradus cartea au ars pe rug.According to Lovecraft, the Arabic version of Al Azif had already disappeared by the time the Greek version was banned in 1050, though he cites "a vague account of a secret copy appearing in San Francisco during the current [20th] century" that "later perished in fire".
Se spune ca , cu ajutorul cartii poti obtine informatii -blesteme in general care pot dauna persoanelor din jur,cu care le poti face rau.

2.Codex Lugubrum- nu se stie de cine a fost scrisa, o carte interzisa si acuma in RO si in europa.foarte foarte rara,originalul..poate cea mai "blestemata carte" (blestemata real din cauza ca multe carti au fost otravite, paginile au fost otravite,otrava avand o rezistenta de peste 3000 de ani). In evul mediu a fost considerata cea mai periculoasa si interzisa carte pentru biserica. Nu vb de demoni si alte chestii, vb despre niste "povesti"si despre Il Separatio (anonymus ) - de care multi oameni nu stiu si se mentioneaza in foarte putine carti. (are si o statuie in Praga) Acest Il separatio este Separatorul puterii intre Dumnezeu si Lucifer si ar fi entintatea cea mai suprema care pastreaza balanta.e o poveste intrega mai interesanta legate de viata de dupa si niste sfaturi practice pentru cei care ajung in iad...,dar vedeti dc biserica a interzis cartea

3.Testamentul lui Marub - vb despre un cristal care l-a gasit un arab in antichitate,cristalul avea forma de craniu si s-au gasit mai multe zeci de-a lungul timpului pana acum nu se stie ce sunt cu ele.Cartea este sub forma de pergament (peiel de animal) si extrem de rara nu aveti cum sa dati de ea.

4.As spune ca Ostoih sau Ostoich - se spune ca aceasta carte nu exista desi cateva persoane spun ca o au. O sa va mire ca este vorba despre muntii Transilvaniei ,si spune despre o relatare a unei prabusiri a unei "nave". Nu aveti cum sa va documentati , maj referirilor dp google sunt altceva,eu am aflat de la alta sursa.
5.As spune ca Incantatii - sunt diverse carti foarte rare, nu replici si copii , ci unele originale cu care poti incanta 2 demoni : Succubus - pt barbati si Incubus - pentru femei. Demonii sexuali sau ai visului.Se spune ca ofera ritul prin care poti invoca acesti demoni si este FOARTE periculoasa. ( eu nu stiu ce sa cred)
6.Compedium Demonologicum - cartea de torturi a inchizitiei "crestine"
* ar mai fi o carte banuita ca ar fi fost scrisa de Lucifer /Satan insusi -biblia intoarsa.... salutare Smile
[Imagine: az0mngb5mdgfkyb5sq_thumb.jpg]
Eu port cu mine o eterna insomnie
Intr-o imensitate sinistra de lunga agonie.


[Imagine: chibi_7356.gif]
Daphnis, chibi-ul lui

#9
Off, stiu ca o sa fiu total off-topic cu asta but here I go anyways xD

@daphnis: hm, stii tu ceva de Necronomicon dar nu cred ca ai inteles ideea bine.
Cartea asta nu a fost scrisa niciodata, este a fictional book, dar citata ca si cum ar fi o carte reala in carti care au existat cu adevarat (mai precis, in lucrarile lui Lovecraft), si a fost inventat de acesta pentru a da verosimilitate propriilor lui povestiri 4 Cu alte cuvinte, Lovecraft a inventat Necronomiconul (Al Azif, in araba), care este presupus a fi o carte de magie neagra scrisa de un arab pe nume Abdul Alhazred.
Si pentru ca fanii lui Lovecraft chiar au crezut in existenta acestei carti, au luat-o de buna cum s-ar zice, acesta s-a vazut obligat sa marturiseasca ca nu a fost decat o notiune plasmuita 4 Dar si astazi mai exista oameni care cred in existenta acestei carti :]
Cat despre chestia cu visul, am impresia ca Lovecraft a zis candva ca numele de "Necronomicon" l-a ales dupa ce l-a visat, sau ceva in genul.
Meh, sper ca am lamurit ceva ^^'
Love me or hate me. Either way I'm on your mind.

#10
Max Brooks - World War Z: An oral history of the Zombie War

Am inceput s-o citesc ca sa testez un software de lectura pe PSP si mi-a fost absolut imposibil s-o las din mana odata ce am inceput.
Cartea e structurata pe povestiri sub forma de interviu cu diverse persoane ce au supravietuit apocalipsei zombie, si felul in care rememoreaza inceputul pandemiei, dezvoltarea acesteia si apoi intregul razboi.
Pentru o carte despre zombie, pentru mine a fost de-a dreptul infioratoare pe parcurs tocmai pentru cat de reale se simt personajele care povestesc si asta face ca intamplarile sa para cu atat mai reale, mai convingatoare.

Cartea nu are momente care sa te faca sa te simti infricosat, dar are momente care sa-ti faca pielea de gaina cand te gandesti la ele. Catacombele intunecate a Parisului pline ochi de zombie si de supravietuitori tarati in intuneric, brate ce se ridica de sub valuri, soldati ce asculta neputinciosi tipetele camarazilor de front si tot asa.
E o carte excelent scrisa si care reuseste sa transforme un subiect atat de banal al cinematografiei intr-unul delirant de distractiv si de infricosator pe alaturi.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Ce carte citesti acum? Lia 373 224.878 04-01-2016, 10:56 PM
Ultimul răspuns: TLDR
  Recomanda o carte JavaLeen 52 36.445 02-02-2014, 09:52 AM
Ultimul răspuns: tattva
  Ce carte alegi? Teh 29 17.444 30-08-2013, 12:46 AM
Ultimul răspuns: Teh
  Pentru orice cautatori de carte CyBeR 30 15.212 16-01-2013, 01:49 PM
Ultimul răspuns: Fiction


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)