Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

FF&FA are sectiune!

#1
Salut Smile

In sfarsit, concursul indragit de toata lumea are sectiune! : - ) Multumesc Flaw! > : D < Si lu' Mitch pentru organizare si ideea stralucita 3

Date despre concurs:

Ziua infintarii: 20-11-2010 [e vechi concursul 21 ]
Primul concurs: prin ianuarie
Castigatorii pana acum:
1.matzaplouata si nibbles
2.matzaplouata si raluca-z
3. next...
Editii: 3 cu cea in desfasurare.
Medalii: una locul I si maybe mai multe pe viitor

--
Succes tuturor la concurs[inclusiv mie] ! Smile
P.s: mitch daca mai ai ceva de zis aici la topikul introductiv, reply) 3
[Imagine: 435807fbnxzdbgby.gif]
[Imagine: 1370639wghbdmxzm0.gif]

#2
Heya lume! Cum a zis si Dynn. avem Sectiune proprie, acum toate mesajele, stirile, parerile, neclaritatile vor fi spuse aici!
Deja cum a anuntat istoria concursului nostru cred ca nu mai e nevoie sa o repet eu. Unica ce pot spune sunt dornica de participanti si respect pe fiecare ce-si propune activitatea aici!
Cum am mai spus: "La noi nu e nevoie de mult talent, e nevoie de sentiment!"
Sper sa avem participanti activiSmile In continuare vor fi create reguli, pe care le voi discuta cu grupul de ajutorSmile
Astazi avem in data de 25 martiem si as ruga scriitori sa trimita lucrarile, pentru ca duminica nu le primesc deja!! Astezi anunt si tema la art:
[Imagine: t.gif][Imagine: e.gif][Imagine: m.gif][Imagine: a.gif][Imagine: empty.gif][Imagine: d.gif][Imagine: e.gif][Imagine: empty.gif][Imagine: a.gif][Imagine: c.gif][Imagine: a.gif][Imagine: s.gif][Imagine: a.gif][Imagine: empty.gif]
[Imagine: stock-vector-girl-doing-her-homework-on-...663224.jpg]
Tema: Ilustrati personajul anime preferat in cadrul lucrarii(anturajului, spatiului, actiunilor etc.)
Categorie: Ilustration;
Materiale: Asorti de tehniciSmile;
Perioada: 25.03.11-05(06).04.11;
___________________________________________________________________
Bafta tuturor!

#3
hug imi palce tema hug

Aici se vor zice parereri si nu idei, se va discuta, veti zice ce va place la FF&Fa Smile

On: Mie imi placeFF&Fa e un concurs frumos si gandit bine. Este organizat mai e de lucru la reguli si la teme. Medaliile sunt planificate si ador temele de la aRT hug

#4
Deci, dacă am înţeles eu bine, coechipiera mea trebuie să facă desenul după lucrare, dar să conţină un personaj anime?
Dar ce se întâmplă cu cei care nu se pricep la aşa ceva?
Ah, şi mai am o doleanţă: nu faceţi prostia de a lăsa toţi concurenţii la art să facă un personaj anime preferat pentru că mulţi dintre ei vor lua acel personaj (spre exemplu eu, care mă mai inspir din mangauri... Nu zic că iau figura respectivului ca acolo, dar cine se uită poate să observe că m-am ghidat după ceva) şi îl vor copia. Eu sunt bună la copiat, aşa am început să desenez, dar nu mi se pare corect... Asta dacă am înţeles eu bine.

Am văzut că tot se bate apa în piuă cu DOTM.... Lăsaţi concursul acela în pace. Nu trebuie să fie două la fel. Dar dacă tot faceţi raportări la el, măcar respectaţi idea de bază: lucrările trebuie să fie ORIGINALE!
Nu vreau să văd poze trase la indigo. Adică, dacă dau search pe Google, sau mă duc pe deviantart, să găsesc exat pozele puse la acest concurs.

ÃŽn fine... spor!
Ah! Şi unde vor fi postate lucrările? Se va face topic separat ca la celelalte concursuri? 4
[Imagine: chibi_907.gif]
, chibi-ul lui candy_cane

"Furiile Iadului sunt mai blande decat femeia badjocorita" - SK-'Apocalipsul'
[Imagine: sc95oz.jpg][Imagine: 100.png]

#5
Da candy_cane...va fi topic separat!
Ce-i legat de DOTM...a fost doar in privinta de postare sau nu a numelui autorului(in caz de cititi posturile nu va-ti lega de asta) Personajul in fine poate fi si copiat eu stiu adica nu cu indigo ci pozitia, dar sigur nu faceti doar persponajul, il implicati in fic, in peisaj, in actiunea potrivita, sa fie ca un personaj din fic-ul dat, sau pursimplu ca un complimentar al compozitiei!

#6
Cine a venit cu tema
Citat:Ilustrati personajul anime preferat in cadrul lucrarii(anturajului, spatiului, actiunilor etc.)
s-a gandit intradevar foarte mult.

Pe langa ce a zis candy_cane adaug. Ce te faci daca...
+ personajul tau preferat din anime este ceva cute si girly iar fic-ul este incompatibil cu personajul?
+ fic-ul este un text de factura introspectiva in care sunt descrise stari sufletesti, sentimente si nu spatii, anturaje, etc. Sau si mai tare daca textul este dialog...asa ca intr-o piesa de teatru?

Nu zic ca situatiile de mai sus sunt neilustrabile ci doar ca legatura intre text/fic si artwork va fi extrem de slaba.

Si un aspect pe care nu l-ati gandit. Stiau oare scriitorii de fic ca asta va fi tema de la art? Probabil ca nu. Prin tema data lasati prea multa libertate la artwork, ceea ce scriitorilor nu ar trebui sa le convina. Astfel legatura dintre fanart ce ilustreaza un fanfic dispare. E un fanfic scris ca sa fie scris si un fanart desenat ca sa fie desenat. Si asa legatura dintre ilustratie si text avea de suferit in editiile anterioare, acum la ce sa ne mai asteptam.

PS. Stiu ca m-am trezit cam tarziu cu critica dar am fost destul de prinsa saptamana asta. Coechipiere mele ii transmit sa doarma linistita artwork-ul has been sent. Sper sa guste ironia though.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#7
21 am să dorm foarte liniştită, numai că mi-am adus aminte de mine când, tot aşa, am făcut echipă cu cineva din clasă de la mine pentru un concurs, iar eu am uitat de partea mea de înţelegere. Şi m-am trezit că trebuia să fac acea chestie în doar două ore... timp insuficient 4
Chiar mă bucur că ai terminat! Scuză-mă că te-am bătut la cap...vârsta, ce să-i faci :?::...:

Şi ca să nu fac off topic prea mult, am să completez cu o idee la ceea ce a zis Ralu:
Nu e vorba că scriitorii nu au libertatea necesară în a scrie, ci că ideea de a lăsa artisul să facă un desen după bunul plac, fără să se apropie de fic e un pic cam necinstită. Şi da, ficării au mai multe restricţii ca desenatorii prin simplul fapt că ei trebuie să respecte o temă care, dacă respectivul cititor nu o înţelege, nu se validează.
Mulţi dintre cei care vor comenta de acum în colo la acest concurs, ca la oricare altul de altfel, vor înţelege diferit tema şi se vor baza pe acest fapt când vor comenta. Subiectivismul stă în natura umană, dar când vine vorba de un text care se bazează pe imaginaţia scriitorului respectiv, nu ar trebui să apelăm oare la obiectivitate?
Artul e mai uşor de înşeles ca şi idee şi concept, mai ales dacă e făcut bine, pe când povestea... Meh.. am cam lungit ideea ce e drept... Dar voiam să spun că nu mi se pare corect să se acorde libertate atât de mare unui user care desenează, iar scriitorul să fie linşat când vine vorba de ideea abordată.
Ah, şi mă mai gândeam la o chestie pe care am observat-o destul de multişor: sunt useri , care, citesc tema dată, apoi textul, se gândesc la ceea ce înseamnă tema aia pentru ei, strâmbă din nas pentru că nu observă acelaşi lucru şi în lucrare şi scad din punctaj. Nu e drept pentru nimeni... dar mai ales înnervează artistul (fie el de fic sau art).
ÃŽn fine!

Mult noroc tuturor.. sper să nu găsesc lucrări copiat, că fac plângeri 4 Îmi place să cred că fiecare are o şansă, dar dacă găsesc lucrări care copie altele voi desfiinţa acea persoană! Ştiu cât e de greu să fii original într-o lume plină de trişori şi copiatori, dar asta nu înseamnă că voi lăsa pe cineva să dea note unei lucrări care se vede că e copiată!

*roar* Ştiu! Latru mai tare decât muşc 4
[Imagine: chibi_907.gif]
, chibi-ul lui candy_cane

"Furiile Iadului sunt mai blande decat femeia badjocorita" - SK-'Apocalipsul'
[Imagine: sc95oz.jpg][Imagine: 100.png]

#8
Vad ca este foarte complicata treaba si sincer am un mare stres pe umeri. Nu va convine. Asta am inteles. DAr acum nu se mai poate face nimic. Nu ma pot baga eu acusi sa schimb tema. Tema este data, artistii lucreaza la ea. Voi lua in considerarea comentariile pentru tunda viiitoare. Uitati cum sta treaba Mitch nu are internet si sincer fara ea nu pot face nimic. Daca nu sunt comun deacord cu ea, nu am cum sa schimb ceva.

Nu vi se pare corect.. am inteles. Vreti ca tema de la art sa fie mai in legatura cu ficul. Raluca, cine a zis ca personajul va fi cute si asa mai departe? poate va fi pe masura ficului. Pana la urma si un artist isi da seama. Mi se pare totusi ca sariti cu gura inainte. ASteptati pana se incheie concursul si discutam din nou. Cine a zis ca art-ul are libertate totala? Alo! Si el trebuie sa respecte o tema si sa o puna in compozitie cu ficul. Tema cu personajul preferat este o sugestie. Nimeni nu a zis ca vai doamne trebuie sa o fac pe cenusareassa in pricoare. Nu. Iei personajul si il adaptezi cat de mult posibil ca sa aiba legatura cu ficul.

Mi se pare correct sa lasam discutia pana se termina runda, pentru ca este nedrept sa schimb acum tema. ASteptati pana runda viitoare, si pana atunci vreau sa aud, ce fel vreti sa fie tema si cum vreti sa fie desenul in legatura cu ficul.

#9
Citat:Tema cu personajul preferat este o sugestie. Nimeni nu a zis ca vai doamne trebuie sa o fac pe cenusareassa in pricoare. Nu. Iei personajul si il adaptezi cat de mult posibil ca sa aiba legatura cu ficul.

Nu vad sugestia vad doar tema. Se cere...
Citat:Ilustrati personajul anime preferat in cadrul lucrarii(anturajului, spatiului, actiunilor etc.)
Punct.

De exemplu. Personajul meu preferat este Pikachu iar coechipiera mea a scris despre conditia omului de geniu. Va iesi fie ceva comic fie o varza.

Daca adaptezi prea mult personajul o sa devina de nerecunoscut si atunci va fi doar "un alt tip care seamana cu Ichigo din Bleach" spre exemplu. Si asa personajele de anime sunt grafic generice.

Daca imi zici "pai alege si tu un personaj care se preteaza la fic-ul respectiv" iti zic tema este formulata "personajul anime preferat" si NU "UN personaj de anime preferat". Limba romana face diferenta la fel si eu care nu am timp sa urmaresc toata discutia incalcita pe 2 thread-uri care s-a mutat de la FanArt la sectiunea ei proprie.

Am inteles ca nu se poate face nimic editia asta. Vom discuta cand se vor afisa lucrarile spre votare.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#10
Raluca, tu chiar nu prinzi esenta? Oh// lol. Este o tema care se bazeaza pe ziua de 1 aprile. De asta trebuie sa iasa comic, oare de ce a pus tema? Daca erai mai atenta lla cateva posturi din urma, s-a si mentionat ca temele se vor schimba. Si vor devenii mai dramatice mai vesele, putin din toate.

Dar la aceasta editie titlul zice tot. E vrba despre 1 aprilie. Si de asta trebuie sa apara amuzant, lol.O.o




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)